Ulaganje na Forexu

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

pitt

Post by pitt »

Cijela istocna evropa jarane. Ljudi su ovdje prije 2-3 godine poceli kupovati nekretnine po rumuniji. kad su usli u EU cijene se utrostrucile najmanje .....za cas :D
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Evo nešto mozgam i došao sam do sledećeg zaključka.

Pošto ti treba rezerva na računu, ti sa 1000 dolara kupuješ 100,000 dolara, i ostavljaš 100 za rezervu. Međutim, poenta je u tome što čim ta tvoja pozicija od 100,000 dolara izgubi 0,1% (a dnevni movement je opušteno 1%), oni automatski počiste tvoju poziciju, i zadrže rezervu koji si izgubio.

Evo do čega sam mozganjem došao.

Fora je u tome, što te namerno puštaju u to fiktivno zaduživanje i na tvojih $1000 Forex upisuje još $99 000 fiktivnog novca. Znači daju ti novo stanje od $100 000. Šta time postižu? Praktično diže tvoj ulog 99 puta!
Jer ukoliko ništa ne bi dopisali, ti bi igrao igru sa svojih $1000, i onda bi kada tvoja pozicija izgubi 0,1%, ti izgubio $10.
Kada ti dopišu još $99 000 i zaokruže na tvoje fiktivno stanje računa od $100 000, onda ti na svakoj promeni kursa od 0,1% ne gubiš 10$ već $1000 !!!
To je igra.
Eshek

Post by Eshek »

enes-s wrote:Evo nešto mozgam i došao sam do sledećeg zaključka.

Pošto ti treba rezerva na računu, ti sa 1000 dolara kupuješ 100,000 dolara, i ostavljaš 100 za rezervu. Međutim, poenta je u tome što čim ta tvoja pozicija od 100,000 dolara izgubi 0,1% (a dnevni movement je opušteno 1%), oni automatski počiste tvoju poziciju, i zadrže rezervu koji si izgubio.

Evo do čega sam mozganjem došao.

Fora je u tome, što te namerno puštaju u to fiktivno zaduživanje i na tvojih $1000 Forex upisuje još $99 000 fiktivnog novca. Znači daju ti novo stanje od $100 000. Šta time postižu? Praktično diže tvoj ulog 99 puta!
Jer ukoliko ništa ne bi dopisali, ti bi igrao igru sa svojih $1000, i onda bi kada tvoja pozicija izgubi 0,1%, ti izgubio $10.
Kada ti dopišu još $99 000 i zaokruže na tvoje fiktivno stanje računa od $100 000, onda ti na svakoj promeni kursa od 0,1% ne gubiš 10$ već $1000 !!!
To je igra.
Ja mislim da ti ne idu baš postotci :D :D
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Ma dobro, 1%, nebitno, bitno je da oni tvoj ulog uvećaju 100 puta.
Samo čekam da se javi Nikola pa da kaže, jeste ali i dobitak uvećaš 100 puta.
enes-s

Post by enes-s »

enes-s

Post by enes-s »

Rusi kupuju u Crnoj Gori. Pokupovaše sve živo. Zato su cene naduvane. Nisu realne, znam. Ko je pametan, sad prodaje. Da imam nešto u Crnoj Gori, prodao bih i čekao da se cene vrate.
Da editujem onu moju računicu za FOREX.
Fora je u tome, što te namerno puštaju u to fiktivno zaduživanje i na tvojih $1000 Forex upisuje još $99 000 fiktivnog novca. Znači daju ti novo stanje od $100 000. Šta time postižu? Praktično diže tvoj ulog 100 puta!
Jer ukoliko ništa ne bi dopisali, ti bi igrao igru sa svojih $1000, i onda bi kada tvoja pozicija izgubi 1%, ti izgubio $10.
Kada ti dopišu još $99 000 i zaokruže tvoje fiktivno stanje računa na $100 000, onda ti na svakoj promeni kursa od 1% ne gubiš 10$ već $1000 !!!
teletrader

Post by teletrader »

enes-s wrote:Rusi kupuju u Crnoj Gori. Pokupovaše sve živo. Zato su cene naduvane. Nisu realne, znam. Ko je pametan, sad prodaje. Da imam nešto u Crnoj Gori, prodao bih i čekao da se cene vrate.
Da editujem onu moju računicu za FOREX.
Fora je u tome, što te namerno puštaju u to fiktivno zaduživanje i na tvojih $1000 Forex upisuje još $99 000 fiktivnog novca. Znači daju ti novo stanje od $100 000. Šta time postižu? Praktično diže tvoj ulog 100 puta!
Jer ukoliko ništa ne bi dopisali, ti bi igrao igru sa svojih $1000, i onda bi kada tvoja pozicija izgubi 1%, ti izgubio $10.
Kada ti dopišu još $99 000 i zaokruže tvoje fiktivno stanje računa na $100 000, onda ti na svakoj promeni kursa od 1% ne gubiš 10$ već $1000 !!!

That's called leverage pal.. ;)
Karidi

#33 Edukacija na forexu

Post by Karidi »

Poštovani učesnici foruma možete da naručite osnovni kurs valutnog trgovanja-FOREX na DVD.
(70lekcija osnovnog kursa+50 lekcija o platformi i objašnjavanje platforme) + knjiga u pdf formatu o forexu (530 stranica). Kompletan materijal je uradjen za početnike i one koji u budućnosti žele da se bave valutnim trgovanjem (forex). Sve je uradjeno na srpsko-hrvatskom jeziku i za sve one koji ne znaju engleski jezik.

Nadam se da će početnicima ovo mnogo značiti.

Pozdrav svima i želim vam srećno trgovanje

Image

Image
eugen-magic

Post by eugen-magic »

Nikola_k wrote:POSTOJE 2 NAČINA ZARADE.
1 način je binarni marketing -legalna stvar, radi se o širenju posla i za to si plaćen 75$ po čovjeku.
2. način zarade je trejdanje po uputstvima Freedomrocksa s mjesečnom zaradom od 10-30%. Stvar je dosta nova pa predlažem svima da probaju jer u roku 14 dana mreža se proširila u svijetu za 15 000 ljudi i trenutno je aktivnih 117 000 koji trejdaju na ovaj način. U HR nas ima cca 1000.

Sve detaljnije na http://alokin1975.tripod.com
ja sam preko jednog prijatelja ušao u to. program se zove mat sher, tako nekako.

jel to to?
Pasiflora

Post by Pasiflora »

enes-s wrote:Evo kako se pare zarađuju.
http://www.elitesecurity.org/t226383-0#1523831
:oops:

Zasto ovo ignorirate? Ovih dana me neki ljudi savjetuju da probam...
Nakon ovoga gore nisam bas sigurna :?
Pasiflora

Post by Pasiflora »

sitno wrote:
enes-s wrote:Evo kako se pare zarađuju.
http://www.elitesecurity.org/t226383-0#1523831
:oops:
Zasto ovo ignorirate? Ovih dana me neki ljudi savjetuju da probam...
Nakon ovoga gore nisam bas sigurna :?

Niko nista??
Ffff

Post by Ffff »

pa ne znam zasto bi ti neko davao komentare na ovu temu... kao kod svake forme ulaganja tako i kod ove, postoje zlonamjerni ljudi koji ce gledati da izvuku sopstvenu korist na tudju stetu... i kod ulaganja u dionice/nekretnine tako i forex postoje pojedinci koji su u tom poslu, i koji propagiranjem odredjenih teza zele da navuku druge na pogresne poteze kako bi sami profitirali.... najcesce su to upravo posrednici u kupoprodaji bilo koje vrste.... oni nikako ne mogu biti na gubitku, a promocijom svojih usluga povecavaju svoj promet, pa makar radili i samo na proviziju.... uostalom ne mora to biti ni zlonamjerno, ljudi jednostavno zive od svoga znanja, a to sto postoje neki koji misle da se na foru mogu obogatiti preko noci je ipak problem njih samih....
POPOVIC

#38 Re: Ulaganje na Forexu

Post by POPOVIC »

M&M HOLDING
Bosna i Hercegovina
78ooo Banja Luka

M&M HOLDING je trejderska kuća koja radi direkno na Forex tržištu.
Forex je najveća svjetska berza novca, koji ima dnevni obrt oko 3 biliona američkih dolara. Funkcioniše tako sto su sve berze svijeta umrežane na globalnom nivou (Tokio, Singapur, Frankfurt, London, New York itd...) i postoji uvijek mogućnost zarade na kursnim razlikama izmedju valuta.
Trejderi nase kuće rade sa valutama : USD, JPY, EUR, GBP koje čine 75% od sve ukupnog dnevnog obima u trgovanju, ali zna se trgovati i sa ostalim valutama.
Trejderi M&M HOLDING-a posjeduju dugogodišnje iskustvo, u sličnim kompanijama zapadne Evrope.
Trejderska kuća, sa sredstvima od ulagača vrši disperziju rizika na taj način sto radi sa malim procentom sveukupnog novca (do 20%), a ostatak služi za obeštećenje ulagača u slučaju eventualnog negativnog poslovanja, što je u našoj trejderskoj kući gotovo nemoguće.
Disperzija rizika vrši se tako što se novac sa kojim se trguje, rasporedjuje na više trejdera tako da se i tu smanjuje mogućnost negativnog poslovanja, jer je nemoguće da svi trejderi trguju negativno u jednom danu.
M&M HOLDING još uvijek omogućava ulagačima da ulažu svoja sredstva bez ulaznih i izlaznih troškova.
Menadžment M&M HOLDING-a je odlučio da u svom poslovanju ne koristi visokorizične programe, u interesu zaštite sredstava od klijenata. Prema tome kuća radi samo sa srednjerizičnim i niskorizičnim trgovanjima, tako da je rizik sveukupnog volumena novca sveden na minimum (gotovo je nemoguć).

M&M HOLDING zainteresovanim ulagačima obezbjedjuje tri programa investicija koja su rangirana po količini uloženih sredstava:

• od 1000 do 5000 eura – očekivana dobit 8% na mjesečnom nivou

• od 5000 do 10000 eura – očekivana dobit 10% na mjesečnom nivou

• od 10000 do 15000 eura – očekivana dobit 12% na mjesečnom nivou

Dobit se isplaćuje od prvog do petog u mjesecu, kada investitor može da podigne i kompletan svoj ** No links ** uz predhodnu najavu, 7 dana prije kraja mjeseca. Prema tome investirana sredstva su nelikvidna samo mjesec dana, a uz blagovremenu najavu su apsolutno likvidna.
Prema dosadašnjim iskustvima u praksi ove dobiti nisu bile ispod gore navedenih procenata.

kontakt e-mail: [email protected]
Locked