Ukrajinka umrla od side u Mostaru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1 Ukrajinka umrla od side u Mostaru

Post by Truba »

04.11.2004 10:03

HIV: OLENA POPIK (21) IZ UKRAJINE PREMINULA U KLINIČKOJ BOLNICI MOSTAR
Ukrajinka umrla od side u Mostaru
Autor Robert SOLDO

MOSTAR - Dvadesetjednogodišnja Olena Popik iz Ukrajine preminula je preksinoć oko 22 sata na Odjelu za plućne bolesti i TBC KB-a u Mostaru od tuberkuloze koja je proistekla od zaraženosti sidom. Tu je dijagnozu na otpusnom listu potpisao specijalist pulmolog dr. Ivo Bubalo, a obdukciju je jučer u 15 sati obavio sarajevski sudski vještak Ilijas Dobrača.
Dan su ranije HIV pozitivnu i teško oboljelu djevojku u bolnicu dovele članice nevladine ženske udruge "La Strada" iz Mostara, Naida Duvnjak i Fadila Hodžić. U toj su nam udruzi tek rekli kako se oni bave žrtvama trgovine ljudima, za što postoji i tzv. sigurna kuća, čiju lokaciju nisu željele odati.

O tome jučer nije htio govorio niti dr. Boro Janjuš, koji je zaraženu Ukrajinku priio na bolnički odjel. Kako doznajemo, već na liječničkom prijamu bilo je posve jasno da nesretna djevojka broji posljednje sate svoga života. Tamo su samo potvrdili kako ona uslijed kasne faze opasne zaraženosti "gotovo da nije imala pluća".

Iako ispituju pozadinu toga slučaja, u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije jučer se isto nisu oglašavali. Po neslužbenim informacijama, prostitutka Olena Popik je u Mostarua boravila posljednjih pola godine, i stoga se vjeruje kako je zarazila HIV-om desetke muškaraca. Njezino ranije boravište bilo je u Bosni, odnosno Srbiji.

- Zapravo, ovime je otvorena Pandorina kutija u kojoj se nalazi nemali broj takvih slučajeva, ali se o njima dosad šutjelo od straha zbog panike, a često i na izričit zahtjev obitelji oboljelih - kaže nam jedan neimenovani mostarski liječnik. Trenutačno, po informacijama međunarodnih organizacija koje se bave trgovinom ljudima, u BiH boravi oko 2,5 tisuće stranih državljanki, uglavnom Ukrajinki i Moldavki, koje se bave najstarijim zanatom na svijetu.

http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... 5/index.do

DRKADŽIJE SVIH ZEMALJA OPUSTITE SE!!! :D :D :D
rumenko

Post by rumenko »

Kondom ljudi ne zajebajite se ....i to pirelli ili micheline.
Truba

Post by Truba »

rumenko wrote:Kondom ljudi ne zajebajite se ....i to pirelli ili micheline.
znaš ono

snikers ili kondom....

:D

najo se snikersa

i dobio božju bolest :D
lola181

Post by lola181 »

vi se zaista smijete ovome

stvarno ste fuj

jadna djevojka

a ja sam skontala da uopste nisam obavjestena

neki dan sam se na ulici zapitala je li to sedmica cvijeca,kad tamo svi sveti

sada mi u komsiluku umre djevojka od side a ja nista

kad je ovo bilo?

aha,preksinoc
Truba

Post by Truba »

ma sve je meni danas smiješno :D :D :D
lola181

Post by lola181 »

komi,pa jesi li ti zaboravio da je danas cetvrtak

xygirl

Post by xygirl »

Poslje j.... NEMA k..... , navucite kondom prije s...... !!!!!

LjUDI NEMOJ TE SE ZEZATI!
zoka

Post by zoka »

Da koliko ja vidim diskusija je krenula u pravcu "opasnost od AIDS ili SIDA-e"

To je bolest vrlo gadna ja isto razumjem strah od smrti koju ona donosi ali koliko sam ja vidio ovim clankom se htjelo skrenuti paznju na jednu drustvenu bolest a to je trgovina bjelim robljem.

Pogledajte samo oglase po novinama "traze se atraktivne djevojke za rad u barovima kao konobarice" i slicne oglase, te razne agencije za poznanstva i vjencavanja... sve su to prvi korak k ropstvu.

Isto tako su tragivne sudbine tih djevojaka koje bilo naivno bilo svjesno, iz bede ili ko zna kojeg motiva, su krenule za zaradom, obmanute i sad ih prodaju i kupuju kriminalci koji drze javne kuce.

Sad smanjenjem broja stranih vojnih trupa na ovom podrucju trgovina bjelim robljem dobiva nove oblike.

Sad se postavlja pitanje zasto policija ne reahuje? Evo ja koji nisam prosao specijalnu kriminalisticku obuku mogao bih u par sati pronaci bar nekoliko tih jazbina ali niko ne reaguje. Cak akcije IPTF negdje 1998-99 su naisle na noz pa su se ubrzo povukli iz zone gdje nije njigovo mjesto i zasprjeceno im je da ne zabadaju nos tamo.

Ovakve pojave kao "sigurna kuca" su jedine pozitivne stvari koje su se desile na ovom podrucju koje nastoje da pomognu zrtvama. Najzalosnije je sto malo ko shvata da su te zene zrtve organizovanog kriminala... jednom sam prilikom cuo izjavu "A zasto ne pohapsi policija te ku***?" a na to ja sam mu odgovorio da treba pohapsiti gazde a ne zrtve.
Truba

Post by Truba »

zoka
kada ja kažem u razgovoru sa seljankama i seljacima da je škola jedini način da uspiješ u životu (OSIM AKO NEMAŠ VELIKU SREĆU PA DOBIJEŠ NA LOTU) mene ismijavaju

svak je gospodar svoje sudbine i ta olga sigurno je nije imala izbora
ali to je druga i duga priča

ja sam više htio da se priča o muškarcima koji su zaraženi u sexu s njom

daklem...barem deset... mnogi su sigurno oženjeni...>>>žene su zarazili >>>djecu....> itd...> možda je neko od njih i darovao krv>>>
zoka

Post by zoka »

Pazite to sto ti kazes medju nama danas hoda HILJADE ili TISUCE HIV pozitivnih. Narkomani, homoseksualci, obicni sitni kurvari i kurvice... a i poneki slucajni nesrecnik

Ja mislim da HIV je realna prijetnja ali sam protiv masovne panike i histerije. Hajmo pritisnuti parlament da legalizuje prostituciju. Da djevojke/zene koje tamo rade dobiju radnu knjizicu, da im se uplacuje socijalno, da se placa porez da imaju REDOVNE ZDRAVSTVENE PREGLEDE...

POINTA JE: Zasto se prostitucija drzi bas tako u ilegali? Legalan biznis nebi bio tako profitabilan!
Pravda30

Post by Pravda30 »

To je bolest vrlo gadna ja isto razumjem strah od smrti koju ona donosi ali koliko sam ja vidio ovim clankom se htjelo skrenuti paznju na jednu drustvenu bolest a to je trgovina bjelim robljem.

Pogledajte samo oglase po novinama "traze se atraktivne djevojke za rad u barovima kao konobarice" i slicne oglase, te razne agencije za poznanstva i vjencavanja... sve su to prvi korak k ropstvu.
I ja mislim da je ovo sama bit te afere.!

No da li treba vrsiti neku legalizaciju? Ne mislim jer je ekonosmko stanje takvo da bi se mnoge bavile time iz egzistencijalnih razloga ili jos gore neki bi gurali svoju djecu, zene(kao sto rade Albanci po Evropi i ne samo oni) sto pak nije stvar izbora. A oko toga se vazda muti i mafija, tlacenje, ubistva , bolesti i ljudska patnja.

Ne zelite da BIH bude evropski Tajland ili Filipini. Destinacija za "seksualni turizam" gdje bi se slijevao sav svjetski sljam.

To treba zabraniti ali tu zabranu i sprovesti. Napraviti specijalnu policiju koja ce to kontrolisati staviti visoke kazne za one koji se bave time.

OLENA POPIK BILA ZARAŽENA SIDOM, TUBERKULOZOM, HEPATITISOM C I SIFILISOM
http://www.fena.ba/rubrika.html?fena_id ... rubrika=BH[/code]
Dance_Of_Death

#12 Re: Ukrajinka umrla od side u Mostaru

Post by Dance_Of_Death »

komi wrote:

Bolesni majmune, idiote, debilu. Misliš da je cura kriva jer su je doveli iz Ukrajine, uzeli joj pasoš i primorali je da prodaje samu sebe, dok pritom neki idioti zarađuju pare.
Svaki kreten koji ju je dotakao treba da umre i nadam se da će se patiti sto godina. ( Žao mi je jer će opet patiti nevini, to jest supruge debila kojima želim što goru smrt, ljubavnici tih istih supruga i supruge ljubavnika i onda sve opet ukrug ).
admin-x
Forum administrator

Post by admin-x »

Pooll

Post by Pooll »

zali boze mlade zene :cry:
H2SO4

Post by H2SO4 »

Legalizacija? Jok!

Zasto jok?

Pa u Njemackoj je oduvjek legalno a HIV siri li se siri!Kurve ,ulicarke po cesti,na crno mimo javnih kuca,dolaze iz istocnih zemalja i nude usluge jeftinije!

Sta je efikasno?

Kazna MUSKARCIMA koji kupuju sex :D I to kad ga uhvati da hoce da kupi kurvu,treba mu reznut jedno 10 000 KM pa da vidimo hoce li se usuditi.

Sve ostalo,oprobano ne ide...

savjet:sunetite se braco,jer nekada nije kondom pri ruci a ovo pomaze vjerovali ili ne
Dance_Of_Death

Post by Dance_Of_Death »

H2SO4 wrote: savjet:sunetite se braco,jer nekada nije kondom pri ruci a ovo pomaze vjerovali ili ne
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
Odavno nisam pročitao veću glupost.
Koja je ovo naučna studija ??????????????????????????????????????
Zato su u S. Arabiji čovjeka oboljelog od HIV-a izbacili iz bolnice, jebote, nije do HIV-a, on se nije osunetio. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ovo što si napisao je toliko glupo da zaslužuješ da ti to ponavljam pet stoljeća.
Šta misliš o onoj teoriji da od HIV-a i SIDE oboljevaju samo '' crnci i pederi'' ?????????????????????????????????????????
Rizikujući da postanem dosadan, ponavljam, ovo što si napišao je toliko glupo da zaslužuješ da ti to ponavljam pet stoljeća, ali nema brige ti si osunećen što, valjda, tvoju mokraću čini čistijom od one neosunećenih. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pooll

Post by Pooll »

Dance_Of_Death wrote:
H2SO4 wrote: savjet:sunetite se braco,jer nekada nije kondom pri ruci a ovo pomaze vjerovali ili ne
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
Odavno nisam pročitao veću glupost.
Koja je ovo naučna studija ??????????????????????????????????????
Zato su u S. Arabiji čovjeka oboljelog od HIV-a izbacili iz bolnice, jebote, nije do HIV-a, on se nije osunetio. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ovo što si napisao je toliko glupo da zaslužuješ da ti to ponavljam pet stoljeća.
Šta misliš o onoj teoriji da od HIV-a i SIDE oboljevaju samo '' crnci i pederi'' ?????????????????????????????????????????
Rizikujući da postanem dosadan, ponavljam, ovo što si napišao je toliko glupo da zaslužuješ da ti to ponavljam pet stoljeća, ali nema brige ti si osunećen što, valjda, tvoju mokraću čini čistijom od one neosunećenih. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ovo cudjenje nije dovoljno... nego: :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o :? :shock: :roll: :? :shock: :roll: :sad: :o

Stvarno nisam procitao vecu glupost... :cry:
Furby

Post by Furby »

Did You Know...

Many experts contend that AIDS is not a fatal, incurable condition caused by HIV? That most of the AIDS information we receive is based on unsubstantiated assumptions, unfounded estimates and improbable predictions? That the symptoms associated with AIDS are treatable using non-toxic, immune enhancing therapies that have restored the health of people diagnosed with AIDS and that have enabled those truly at risk to remain well?

Is HIV the Cause of AIDS?

There is no proof that HIV causes AIDS. In fact, all the epidemiological and microbiological evidence taken together conclusively demonstrates that HIV cannot cause AIDS or any other illness. The concept that AIDS is caused by a virus is not a fact, but a belief that was introduced at a 1984 press conference by Dr. Robert Gallo, a researcher employed by the National Institutes of Health (NIH). (14)

On April 23, 1984, Gallo called an international press conference in conjunction with the US Department of Health and Human Services (HHS). He used this forum to announce his discovery of a new retrovirus described as "the probable cause of AIDS." Although Gallo presented no evidence to support his tentative assumption, the HHS immediately characterized it as "another miracle of American medicine...the triumph of science over a dreaded disease." (16)

In the case of HIV, Gallo announced an unconfirmed hypothesis to the media who reported his idea as if it were an established fact, inciting government officials to launch new public health policies based on the unsubstantiated notion of an AIDS virus. Some attribute these violations of the scientific process to the atmosphere of terror and desperation that surrounded the notion of an infectious epidemic.

The data Gallo used to construct his HIV/AIDS hypothesis were published several days after his announcement. Rather than supporting his hypothesis, this paper revealed that Gallo was unable to find HIV (klix virus) in more than half of the AIDS patients in his study. While he was able to detect antibodies in most, antibodies alone are not an indication of current infection and are actually an indication of immunity from infection.

His paper also failed to provide a credible explanation as to how a retrovirus could cause AIDS. Gallo suggested that HIV worked by destroying immune cells, but 70 years of medical research had shown that retroviruses are unable to kill cells, and he offered no proof that HIV differed from other harmless retroviruses. In fact, all evidence to date conclusively demonstrates that HIV -- like all retroviruses -- is not cytotoxic.

Since 1984, more than 100,000 papers have been published on HIV. None of these papers, singly or collectively, has been able to reasonably demonstrate or effectively prove that HIV causes AIDS. Although Gallo claimed that HIV caused AIDS by destroying the T cells of the immune system, 20 years of cancer research confirmed that retroviruses are not cytotoxic. In fact, there is still no evidence in the scientific literature demonstrating that HIV is able to destroy T cells, directly or indirectly.

Hundreds of scientists around the world are now requesting an official reevaluation of the HIV hypothesis. For more information on their efforts visit the web of Professor Peter Duesberg.

Is AIDS a New Disease?

Contrary to popular belief, AIDS is not new and is not a disease. AIDS is a new name given by the Centers for Disease Control (CDC) to a collection of 29 familiar illnesses and conditions including yeast infection, herpes, diarrhea, some pneumonias, certain cancers, salmonella, and tuberculosis. (1) These illnesses are called AIDS only when they occur in a person who also has protective disease fighting proteins or antibodies that are thought to be associated with HIV.

A person is diagnosed with AIDS if they have one or more of the 29 official AIDS-defining conditions and if they also testpositive for antibodies associated with HIV. In other words, pneumonia in a person who tests HIV positive is AIDS, while the same pneumonia in a person testing HIV negative is pneumonia. The clinical manifestations and symptoms of the pneumonia may be identical, but one is called AIDS while the other is just called pneumonia.

Another surprising fact is that you can receive a diagnosis of AIDS without ever having an HIV test. This is referred to as a "presumptive diagnosis." According to CDC records, more than 62,000 American AIDS cases have been diagnosed with no HIV test. (7) Even though the only difference between "pneumonia" and "AIDS" is a positive HIV test, the test is not required for a diagnosis of AIDS.

Since AIDS is not a disease, and there is no single, universally accepted definition for AIDS, the conditions that are called AIDS vary from country to country. For example, Canada's Laboratory Centre for Disease Control (LCDC) does not recognize the American T cell count criteria for AIDS. This means that 182,200 American AIDS patients -- more than 25% of all people in the US ever diagnosed with AIDS -- would not have AIDS if they were in Canada.

Are We All at Risk for AIDS?

The CDC places 88% of American AIDS patients in two categories: men who have sex with men or injection drug users. Just 10% of Americans diagnosed with AIDS cite heterosexual contact as their only risk and of these, close to half (4%) mention sexual relations with users of injection drugs.

Although men who have sex with men is the leading risk group for an AIDS diagnosis, this information is not intended to suggest that gay male sex is a cause of AIDS, or that all men who have sex with men are at risk. There are specific health-compromising factors associated with, but that are not unique to, men who have sex with men that are known to cause acquired immune deficiency.

In a contagious epidemic, healthcare professionals working among the ill usually run the highest risk of contracting a disease. During the entire AIDS epidemic however, only 25 cases of AIDS have been reported among healthcare workers who claim occupational exposure as their only risk, and none of these 25 cases have been described in the medical literature. (52) Although the CDC reports that 75% of healthcare workers are women, 23 of these 25 AIDS cases (92%) are men.54 Also of interest is the fact that there are no emergency medical technicians, paramedics, surgeons or dentists among the 25 occupational AIDS cases reported by the CDC. (53) In comparison to AIDS, 1,000 cases of hepatitis infection are reported each year among healthcare workers who attribute their illness to occupational exposure.

Questioning AIDS

Why are 88% of Americans confined to two risk groups?
Why are 85% of AIDS cases in the U.S. found among males?
If AIDS is a widespread health risk, why has it not spread into the general population?
Since health care workers are at high risk in any epidemic, why are there only 25 claimed cases of occupational AIDS among health care workers after nearly two decades of AIDS?
If AIDS is a sexually transmitted disease (STD), why do cases of syphilis, chlamydia and gonorrhea far outnumber AIDS?

Since female prostitutes are at high risk for all STDs, why are they not a risk group for AIDS?

While AIDS is often cited as the primary health risk for America's 26 million teens, according to the CDC, new AIDS cases among US teenagers in 1998 totaled 293 -- a drop from the previous year's total of 403. (55) The sum total for AIDS among Americans age 13 to 19 for the entire period known as the AIDS epidemic is 3,432 cases. In Canada, just two new cases of teenage AIDS were reported in 1997 while that same year Canadian teenagers accounted for half of all 4,442 new infections of gonorrhea.

Actuarial calculations demonstrate that the chance of testing HIV positive following a single act of unprotected vaginal intercourse with a person outside a high risk group is one in seven million, which is less than the chance of being struck by lightning, less than the chance of dying of food poisoning at a fast-food restaurant, less than being injured in an elevator ride, and about the same odds as being killed in a traffic accident while traveling a distance of 10 miles.

http://www.aliveandwell.org/
pitt

Post by pitt »

Hvala Visosti :D
Furby

Post by Furby »

prostitutka Olena Popik je u Mostarua boravila posljednjih pola godine, i stoga se vjeruje kako je zarazila HIV-om desetke muškaraca.

Since female prostitutes are at high risk for all STDs, why are they not a risk group for AIDS?

Actuarial calculations demonstrate that the chance of testing HIV positive following a single act of unprotected vaginal intercourse with a person outside a high risk group is one in seven million, which is less than the chance of being struck by lightning, less than the chance of dying of food poisoning at a fast-food restaurant, less than being injured in an elevator ride, and about the same odds as being killed in a traffic accident while traveling a distance of 10 miles

Sad ako su negdje drugo gurali :-) :D hm.... :-? :roll:
oportunist

Post by oportunist »

Koliko se sjecam slucaj prije ovog je MAZA "folk klub" kod Zenice i novine su cak pisale o tome ko je kresno "artistkinju" (kako je lijepo nazva) , ... sad imamo Mostar, znacili to da se u Sarajevu raja nezega i nema sve te bolesture , naravno da ima i dobro je zoka reko nazalost ogroman broj ljudi HIV + seta tu oko nas , cese se u trandzi slepa nema se ili mi njima .... mozda se i kresnemo s takvim ....skoro sam prisustvovo jednoj zescoj prici oko tih bolestura ,a ja ti nisam iz te bajke nekontam se nopu u to a strah me - trnci me prodjose a moram u WC a nesmijem kontam sad me tamo ceka neki veliki virus sa velikm H ...ma jesina mi zelja da vratim oci malo nazad lijepo receno ha ...hastra me otici u WC kaze mi jaran trehni ga iz kosmosa ne disje - , Vjerovatno su oni mene i lozili jer znaju da se bojim svih tih bolestura,
a u globalu mi smo jako siromasni sa osonovnim znanjem spolnih bolesti , jer nazalost zivimo u takvoj sredini (ja zivim u SA) gdje je jos uvjek tabu tema kurton u smislu da ga frajer bez imalo stida ode kupiti u prodavnici ili sl. ili da nenebrajam ,znam raju koja ide po kurtone na ilidzu ili u semizovac jer ih mota niko nezna,????? zalosno al je tako,
a ove frajere sto fasovase sidu od ove jadnice , ja bih im spuco jos jedan venozno ili muskularno svejedno,
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Puno šuplje priče koja nema veze sa temom..svi mi znamo da se ne umire od AIDS-a već od upale pluća ili obične gripe od koje se nismo u stanju odbraniti ZBOG AIDS-a. Dakle te teorije zavjere da AIDS ne postoji već smo ga izmislili jer nemamo pametnijeg posla je samo pričanje šuplje priče u stilu maloumnika Papaje i njemu sličnih koji liječe AIDS Viagrom :-)

Meni je žao djevojke i mislim da niko nema pravo da kaže ko joj je kriv kad je prostitutka..naravno da malo čudi koliki se broj djevojaka iz ist. Evrope odlučuje na prostituciju i o tome se da raspravljati..ali je sada najbitnije da se pronađu i testiraju svi oni koji su sa njom dolazili u kontakt.
nikita

Post by nikita »

Jadna zena :(
A ako vec glasate za uvodjenje nekih zakona, bolje je uvesti onda kaznu u iznosu 10 000 km za musterije ili zatvorsku kaznu.
Po meni ti koji posjecuju lokale takve vrste su izmedju ostalog i ucesnici u unistavanju jednog zivota, jer odavno je javna tajna kako te djevojke dospjevaju u barove. Proslo je vrijeme kamenjarki* individua, sada je to biznis.
I znajuci to sve muskarcine* sofercine i dalje dolaze , idioti...koji je to sklop uma i primitivizma!

Kod nas je trenutno najplodnije tlo za sex trafiking u Evropi , sto globalno i govori o stanju svijesti nasih gradjana muskaraca i ostalih kretencina...
oportunist

Post by oportunist »

Dali je jadna ???
dolaskom svih ovih stranaca u BH naravno zanjima dolaze i strankinje jer lokalne cure nemogu da zadovolje kapacitete (fizicki nemogu stignu) i onda 96 pocinje prava najezda ruskinja , moldavki , ukrajinki i neznam koja jos drzava ima tamo.....i to se sa blagoslovom stranaca pocinje rad i sverc s njima na arizoni, pa sve te javne kuce tajne i javne po sarajevu..... aj necemo vise o kurvama 'ajmo malo o ovim koji su se inshela zarazili
Saian

#25 Re: Ukrajinka umrla od side u Mostaru

Post by Saian »

Dance_Of_Death wrote:
komi wrote:

Bolesni majmune, idiote, debilu. Misliš da je cura kriva jer su je doveli iz Ukrajine, uzeli joj pasoš i primorali je da prodaje samu sebe, dok pritom neki idioti zarađuju pare.
Svaki kreten koji ju je dotakao treba da umre i nadam se da će se patiti sto godina. ( Žao mi je jer će opet patiti nevini, to jest supruge debila kojima želim što goru smrt, ljubavnici tih istih supruga i supruge ljubavnika i onda sve opet ukrug ).
eh da to ide u krug ne bi bilo toliko loshe, problem je sto je to nije kriva drugog reda nego jedna sto mahnito luta kroz sve tri dimenzije :( :( (ova matematika fakat preoblikuje chovjeka :-) )
Post Reply