UKRAJINA
-
dječak sa šibicama
#26 Re: UKRAJINA
Pa dobio je vecinu glasova na zadnjim izborima...
Takodje, poredjenje sa Milosevicem je besmisleno... Milosevic je nasilno pao nakon sto je izgubio izbore i pokusao se odrzati na vlasti, Janukovic je na zadnjim izborima pobijedio.
Uz sve to, kao da je zaboravljena "narandjasta revolucija" i njeni rezultati...
Takodje, poredjenje sa Milosevicem je besmisleno... Milosevic je nasilno pao nakon sto je izgubio izbore i pokusao se odrzati na vlasti, Janukovic je na zadnjim izborima pobijedio.
Uz sve to, kao da je zaboravljena "narandjasta revolucija" i njeni rezultati...
-
baxul
#27 Re: UKRAJINA
ovaj val protesta je počeo zbog novog, strogog zakona koji zabranjuje proteste koji je nedavno usvojen, a zahtjevi opozicije su da se raspišu prijevremeni izbori. nadam se da će protesti uspjeti i da će odbit ruski uticaj od sebe. što manje rusije to bolje.
- Mister Yes
#29 Re: UKRAJINA
Zašto onda Grčka, Španija ili Portugal ne izađu iz EU? Ja ne znam da je iko ikada napustio EU a svi imaju pravo napustiti ako žele. Što ne napuste ako im je tako loše? Mojne šuplje molio bih.jastuk1 wrote:Šta je to kamatarska EU ponudila Ukrajini sem da je proždire i da joj vampirski pije krv kao što proždire i pije svojoj periferiji - Grčkoj, Španiji i Portugalu?
Međutim tačno je da je Januković legalno izabran. Ne podržavam nasilne smjene vlasti u državama gdje imaju demokratski izbori. Protesti da ali samo ako su mirni protesti a ovi to nisu. Imaju izbori pa nek ga tamo smjene.
-
djordj_kluni
#30 Re: UKRAJINA
Bez uvrede, ali kad bi znao zasto ne bi valjao ovakve besmislice.Mister Yes wrote:Zašto onda Grčka, Španija ili Portugal ne izađu iz EU? Ja ne znam da je iko ikada napustio EU a svi imaju pravo napustiti ako žele. Što ne napuste ako im je tako loše? Mojne šuplje molio bih.jastuk1 wrote:Šta je to kamatarska EU ponudila Ukrajini sem da je proždire i da joj vampirski pije krv kao što proždire i pije svojoj periferiji - Grčkoj, Španiji i Portugalu?
Hej, u Spaniji i Grckoj godinama tuku prosvjednike samo zato sto sjede okupljeni na trgu, nenaoruzani. Da je bio bacen jedan jedini molotovljev na policiju (kamoli da ih gadjaju katapultom), tad bi tek vidio zube i nasilnicki karakter "demokratije". A u Ukrajini ko biva borba za slobodu, a ono u stvari borba za MMF, sloboda bankara i korporacija...
-
Martinez_
#31 Re: UKRAJINA
Baš na primeru Ukrajine vidimo kako Unija prihvata nečije Ne ako je taj neko strateški bitan tj. u opasnosti je da pređe kod Putina. Napuštanje EU samo po sebi ne prolazi bez posledice a naročit šok i haos u finansijskom sektoru bi izazvalo napuštanje Eurozone za Grčku.Mister Yes wrote:Zašto onda Grčka, Španija ili Portugal ne izađu iz EU? Ja ne znam da je iko ikada napustio EU a svi imaju pravo napustiti ako žele. Što ne napuste ako im je tako loše? Mojne šuplje molio bih.jastuk1 wrote:Šta je to kamatarska EU ponudila Ukrajini sem da je proždire i da joj vampirski pije krv kao što proždire i pije svojoj periferiji - Grčkoj, Španiji i Portugalu?
Međutim tačno je da je Januković legalno izabran. Ne podržavam nasilne smjene vlasti u državama gdje imaju demokratski izbori. Protesti da ali samo ako su mirni protesti a ovi to nisu. Imaju izbori pa nek ga tamo smjene.
Ovo je inače neuporedivo po masovnosti i sa Narandžastom revolucijom, od kada je 50000 nasilnika u tolikoj zemlji, tolikom gradu čiji trgovi mogu primiti i milion ljudi, neko merilo?
-
Hlapoje
#32 Re: UKRAJINA
Pa valjda zato što bi to bilo isto kao da teški narkoman otera u pm svog dilera.Mister Yes wrote: Zašto onda Grčka, Španija ili Portugal ne izađu iz EU? Ja ne znam da je iko ikada napustio EU a svi imaju pravo napustiti ako žele. Što ne napuste ako im je tako loše? Mojne šuplje molio bih.
Usledio bi momentalni slom.
Bili su i u Grčkoj veliki protesti, izrazito antinemački, bilo je i mrtvih...pa opet se nije pretilo ni sankcijama, ni bilo kakvom drugom intervencijom.
A ekonomska situacija u Ukrajini nije ni izbliza tako teška kao u Grčkoj.
-
jastuk1
#33 Re: UKRAJINA
Kada je u pitanju, a uvijek je u pitanju, novi plasman za isisavanje određene države kamatom i držanjem te države siromašnom, onda to nije nikakava "šuplja," već "puna" jarane. Jasno je kao dan da su EU kamatari našli nove korisne idijote u ukrajinskim nacionalistima. Kako mogu biti toliko glupi? EU im ne nudi ništa sem najmanje duplo lošijeg standarda u odnosu na ovaj loši koji već imaju. Naravno nije Rusija nikakvo cvijeće, ali barem ih ekonomski nikad neće, a sve i da hoće ne može, ekonomski isisavat kao što to može i hoće EU! E jel ti sada jasno?Mister Yes wrote:Zašto onda Grčka, Španija ili Portugal ne izađu iz EU? Ja ne znam da je iko ikada napustio EU a svi imaju pravo napustiti ako žele. Što ne napuste ako im je tako loše? Mojne šuplje molio bih.jastuk1 wrote:Šta je to kamatarska EU ponudila Ukrajini sem da je proždire i da joj vampirski pije krv kao što proždire i pije svojoj periferiji - Grčkoj, Španiji i Portugalu?
I vidio bi ti kakva bi igranka bila kad bi neka država pokušala izaći iz unije, monetarne pogotovu. Grčkoj lafo daju kredite, od kojih ona ne vidi ništa, jer sva sredstva naravno idu na servisiranje duga evropskim bankama povjeriocima. EU je fantastično smislila kako da samu sebe finansira monetizacijom (printanjem para za sopstvene dugove) kroz držanje svoje periferije žrtvama i siromašnim.
- Mister Yes
#34 Re: UKRAJINA
Moje pitanje je tačno istjeralo na površinu sve teoretičare zavjera.
Sad samo pođem redom i sve u ignore kantu 
-
CungaLunga
#36 Re: UKRAJINA
U medjuvremenu se Srbija krece munjevitom brzinom prema clanstvu Njemacke unije, mozda par demonstracija u buducem Weißstadtu uspori napredak, ali na kraju ni kandze majcice Rusije nece moci odvojiti Srbiju od krila Merkelice.
Kakva Ukrajina, ucite svabski da vas ceo Welt razume.
Kakva Ukrajina, ucite svabski da vas ceo Welt razume.
- BHCluster
#37 Re: UKRAJINA
To je kada se ima efektivna OPOZICIJA!
-
Hlapoje
#38 Re: UKRAJINA
Šta je tu "teorija zavere"?Mister Yes wrote:Moje pitanje je tačno istjeralo na površinu sve teoretičare zavjera.Sad samo pođem redom i sve u ignore kantu
Pa ko je vlasnik grčkih dugova?
-
jastuk1
#39 Re: UKRAJINA
Ma pusti. Vidiš da je lik pun sebe, pa radije da se zahvali kad mu se podastru argumenti, on ih arogantno baca u teoriju zavjere. Klasično nadmeno forumsko ponašanje.Hlapoje wrote:Šta je tu "teorija zavere"?Mister Yes wrote:Moje pitanje je tačno istjeralo na površinu sve teoretičare zavjera.Sad samo pođem redom i sve u ignore kantu
Pa ko je vlasnik grčkih dugova?
- Klavikula
#40 Re: UKRAJINA
ne bi da kvarim raspolozenje, ali demonstranti su nasrnuli na policiju, a odavno drze i neke vladine zgrade.It_is_a_Leclerc wrote:Ukrajinski narod ima pravo da sam odluči o tome gdje i s kim želi biti.jastuk1 wrote:Ako mora biti slobodna ruskog uticaja onda mora biti kravetina najveća muzara ove smrdljive, pokvarene do srži jer doslovno proždire svoju periferiju, EU.It_is_a_Leclerc wrote:Mislim da je vrijeme, da pred masom, ustukne rusofil Janukovič, i raspiše prijevremene izbore !
Ukrajina mora biti slobodna od ruskog utjecaja.
Vladara koji na svoj narod pošalje tenkove, ne očekuje ništa drugo do sraman poraz. I vrijeme koje dolazi, ali i ono koje je prošlo, pokazuju da je to univerzalna i tačna činjenica.
mirni, nenarouzani, proeuropski demonstranti, usput i neonacisti. nema sta. lijepo drustvo vodi Ukrajinu u propast
EDIT: zaboravih pitat, jesu stigli tenkovi
- Zavatoni
#41 Re: UKRAJINA
L'Ukraine a toujours aspiré à être libre...ili u prevodu...Ukrajina je oduvijek težila biti slobodna
Voltaire
Na jučerašnji dan prije 95 godina, Ukrajina je proglasila neovisnost od Rusije...ali ta neovisnost nije dugo trajala...ova moderna neovisnost traje malo duže...ali postaje upitna...