UKRAJINA

bh.tornjak

#1 UKRAJINA

Post by bh.tornjak »

Malo mi je cudno da tema nije vec otvorena (ako jest, molim moderaciju da ovu obrise)
Na masovnim demonstracijama u Ukrajini pale su prve zrtve (na zalost :sad: )
Situacija se zaostrava iz sata u sat.....
Kako mnogi mediji prenose,tenkovi si krenuli prema Kijevu....

Sta mislite o situaciji u toj zemlji......?
It_is_a_Leclerc

#2 Re: UKRAJINA

Post by It_is_a_Leclerc »

Mislim da je vrijeme, da pred masom, ustukne rusofil Janukovič, i raspiše prijevremene izbore !

Ukrajina mora biti slobodna od ruskog utjecaja.
relativno84

#3 Re: UKRAJINA

Post by relativno84 »

Rijeci su suvisne :-)
Martinez_

#4 Re: UKRAJINA

Post by Martinez_ »

Naoružani ekstremisti sa zapada Ukrajine provociraju sukobe i zapadnu intervenciju.
Stjui

#5 Re: UKRAJINA

Post by Stjui »

bh.tornjak wrote:Malo mi je cudno da tema nije vec otvorena
3 sekunde sa pretraživačem i evo je : kliiiiiiiiik
celava_dlaka

#6 Re: UKRAJINA

Post by celava_dlaka »

It_is_a_Leclerc wrote:Mislim da je vrijeme, da pred masom, ustukne rusofil Janukovič, i raspiše prijevremene izbore !

jastuk1

#7 Re: UKRAJINA

Post by jastuk1 »

It_is_a_Leclerc wrote:Mislim da je vrijeme, da pred masom, ustukne rusofil Janukovič, i raspiše prijevremene izbore !

Ako mora biti slobodna ruskog uticaja onda mora biti kravetina najveća muzara ove smrdljive, pokvarene do srži jer doslovno proždire svoju periferiju, EU.
Ljakan

#8 Re: UKRAJINA

Post by Ljakan »

Samo da kakva ukrainka ne najebe,jebo mudonje nek se tuku .
Herr Flick

#9 Re: UKRAJINA

Post by Herr Flick »

Joj gledaj miroljubvih demonstranata :D :D Ukrajini samo fali da im Klicko bude predsjednik i jos da izbavi onu hostaplerku iz zatvora koja je opljackala citavu Ukrajinu bili bi nezaustavljiv par :D :D
Last edited by Herr Flick on 23/01/2014 00:01, edited 1 time in total.
lajkujMe

#10 Re: UKRAJINA

Post by lajkujMe »

Mene interesuje posto sam upoznat stim da je ukrajinski narod podijeljen na pro eu i pro ruske grupacije, i to poprilicno grupisani na 2 polovine Ukrajine, e mene sad zanima da li je moguc gradjanski rat?
It_is_a_Leclerc

#11 Re: UKRAJINA

jastuk1 wrote:

Ako mora biti slobodna ruskog uticaja onda mora biti kravetina najveća muzara ove smrdljive, pokvarene do srži jer doslovno proždire svoju periferiju, EU.
Ukrajinski narod ima pravo da sam odluči o tome gdje i s kim želi biti.

Vladara koji na svoj narod pošalje tenkove, ne očekuje ništa drugo do sraman poraz. I vrijeme koje dolazi, ali i ono koje je prošlo, pokazuju da je to univerzalna i tačna činjenica.
Herr Flick

#12 Re: UKRAJINA

Post by Herr Flick »

Leclerc,zar narod nije izabrao njega na izborima??.Lik je legalno izabrani predsjednik Ukrajine i tacka.Ovi što prave nerede nisu narod nego stoka koju treba pohapsit i u zatvor,I ja bi na takve poslao tenkove :D :D
It_is_a_Leclerc

#13 Re: UKRAJINA

Herr Flick wrote:Leclerc,zar narod nije izabrao njega na izborima??.Lik je legalno izabrani predsjednik Ukrajine i tacka.Ovi što prave nerede nisu narod nego stoka koju treba pohapsit i u zatvor,I ja bi na takve poslao tenkove :D :D
I Hitler je izabran na izborima. Jel to znači da pokreti otpora nisu smjeli postojati ?!
Milošević je bio legalni predsjednik SR Srbije. Jel to znači da je bilo opravdano na goloruke studente izvesti tenkove i pobiti ih ?

Lik je uzjahao na talas rusofilskih podvala kojima su svi ozbiljniji politički protivnici u Ukrajini (a naročito oni koji su bili za Evropu, kao i svi normalni ljudi u Evropi) - ili ubijeni, ili zatvoreni, pretučeni i mučeni glađu do smrti. To, dakako, neće proći, jer je ukrajinski narod evropski narod i mjesto mu je sa Evropljanima.

Ljudi koji protestuju je izrevoltirani narod kojem je dosta sluganstva Rusiji, od kojeg nemaju koristi, ni interesa.

Janukovič ima 24 sata da odgovori na jasan zahtjev naroda - ili vanredni izbori za procjenu njegovog legitimiteta, ili demonstracije postaju jače. Na njemu je velika odgovornost jer svoju državu gura u ponor građanskog rata, i poput Assada, zarad svoje fotelje, spreman je prokockati živote hiljada.
LosaKopija

#14 Re: UKRAJINA

Post by LosaKopija »

Ovo ce na kraju biti vako,doci ce Putin i reci:Reci Boli da se ne zajebava

od zla oca od gore matere
jastuk1

#15 Re: UKRAJINA

Post by jastuk1 »

It_is_a_Leclerc wrote:
jastuk1 wrote:

Ukrajinski narod ima pravo da sam odluči o tome gdje i s kim želi biti.

Vladara koji na svoj narod pošalje tenkove, ne očekuje ništa drugo do sraman poraz. I vrijeme koje dolazi, ali i ono koje je prošlo, pokazuju da je to univerzalna i tačna činjenica.
Uffff ma nemoj! Može kad bi sve gledali za ružičastim naočalama. Realnost je daleko okrutnija od toga. Kako je Sisonja u Egiptu tenkovima i buldožderima naredio ubistva hiljada civila prošlog ljeta, pa ga sada mnogi hoće za predsjednika. Baš vrijeme pokazuje. Eeeeee moj zašto ne usimaš sve u jednačinu Le klerk? Hm!

Čemu tolika kratkovidnost i ne uzimanje svih elementa u jednačinu? Čemu??? Zašto???? Za koje, čije banke kamatu, da budem precizniji?
area51

#16 Re: UKRAJINA

Post by area51 »

...a zavisna od njemačkog
Drugo,od blizu 46 miliona stanovnika na ulicama je svega negdje 10-tak hiljada po vladinim medijima dok zapadni mediji kažu između 100-200 hiljada
Treće,predsjednik Ukrajine je na onom sastanku u Rigi fino pitao čelnike EU šta nam nudite a oni njemu MMF :lol: i naravno,palamuđenje o stabilizaciji,pridruživanju,qrcu,palcu...
Četvrto,čovjek fino ode kod Vladimira i ovaj mu obeća jeftiniji gas,povoljnije kredite i da neće zavrtati pipu kad za`ladi.
Peto,Janukovič je izabran legalno ,legitimno i na demokratskim izborima
Ljudi odvagali i od dva zla izabrali manje.
Ovi što su ispušili kuvaju sad uzvraćaju udarac tako što "talasaju".
dječak sa šibicama

#17 Re: UKRAJINA

Post by dječak sa šibicama »

lajkujMe wrote:Mene interesuje posto sam upoznat stim da je ukrajinski narod podijeljen na pro eu i pro ruske grupacije, i to poprilicno grupisani na 2 polovine Ukrajine, e mene sad zanima da li je moguc gradjanski rat?
Mislim da je moguc, Ukrajina je poznata po tinjajucem sukobu ukrajinskih nacionalista i rusofila.

Ima ona anegdota, da je Hitlerova vojska dospjela tamo dokle je dosezao ukrajinski nacionalizam... oni su Nijemce docekali kao osloboditelje, jednako kao i Balticki narodi.

Sto i nije cudilo tada, nakon Staljinovog Holodomora. U kojem je gladju umoreno na milione Ukrajinaca.

Inace su ti tamo krajevi, Ukrajina, Bjelorusija, istocna Poljska, Moldavija, sjeverna Madjarska, juzna Slovacka, prepuni tinjajucih medjunacionalnih netrpeljivosti. Ja se cudim kako do sada nije doslo do nekog rata.

A ovo u Kijevu, tipicna zapadnjacka politika, zavadi pa vladaj. Sumnjam da ce ruski medo sjediti skrstenih ruku. Opet se imperijalisti gombaju preko tudjih ledja.
Murat Sabanovic

#18 Re: UKRAJINA

Post by Murat Sabanovic »

NAKON STO JE RUSIJA SPRIJECILA NATO INTERVENCIJU U SIRIJI,USLIJEDIO JE ODGOVOR NATO SAVEZA U RUSKOM DVORISTU.

PRCAJU JEDNI DRUGE !
It_is_a_Leclerc

#19 Re: UKRAJINA

Ako gospodin Janukovič toliko vjeruje u ispravnost svoje odluke, neka raspiše prijevremene izbore, i prestane miloševićevsko prolijevanje krvi po ulicama svih ukrajinskih gradova. Neka okrene duge cijevi i cijevi tenkova od vlastitog naroda, i na izborima dokaže da ima podršku naroda.
Panzer_Daddy

#20 Re: UKRAJINA

Post by Panzer_Daddy »

It_is_a_Leclerc wrote:
Herr Flick wrote:Leclerc,zar narod nije izabrao njega na izborima??.Lik je legalno izabrani predsjednik Ukrajine i tacka.Ovi što prave nerede nisu narod nego stoka koju treba pohapsit i u zatvor,I ja bi na takve poslao tenkove :D :D
I Hitler je izabran na izborima. Jel to znači da pokreti otpora nisu smjeli postojati ?!
Milošević je bio legalni predsjednik SR Srbije. Jel to znači da je bilo opravdano na goloruke studente izvesti tenkove i pobiti ih ?

Lik je uzjahao na talas rusofilskih podvala kojima su svi ozbiljniji politički protivnici u Ukrajini (a naročito oni koji su bili za Evropu, kao i svi normalni ljudi u Evropi) - ili ubijeni, ili zatvoreni, pretučeni i mučeni glađu do smrti. To, dakako, neće proći, jer je ukrajinski narod evropski narod i mjesto mu je sa Evropljanima.

Ljudi koji protestuju je izrevoltirani narod kojem je dosta sluganstva Rusiji, od kojeg nemaju koristi, ni interesa.

Janukovič ima 24 sata da odgovori na jasan zahtjev naroda - ili vanredni izbori za procjenu njegovog legitimiteta, ili demonstracije postaju jače. Na njemu je velika odgovornost jer svoju državu gura u ponor građanskog rata, i poput Assada, zarad svoje fotelje, spreman je prokockati živote hiljada.
Ja mislim da ce te nakon ove izjave dezurni oficiri rusofilskog forumskog NKVD-a poslati u Norilsk na " hladnu korekciju" jedno 25 godina :D
area51

#21 Re: UKRAJINA

Post by area51 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ako gospodin Janukovič toliko vjeruje u ispravnost svoje odluke, neka raspiše prijevremene izbore, i prestane miloševićevsko prolijevanje krvi po ulicama svih ukrajinskih gradova. Neka okrene duge cijevi i cijevi tenkova od vlastitog naroda, i na izborima dokaže da ima podršku naroda.
Na ulicama je par desetina hiljada građana od 46 miliona stanovnika,izbori su ove godine(ispravite me ako griješim) pa što se ta "većina" ne strpi malo
Nego,nema ovo blage veze ni sa izborima ni sa opozicijom ni EU ...ovo je ispitivanje pulsa "mečke" :D
Već viđeno
dječak sa šibicama

#22 Re: UKRAJINA

Post by dječak sa šibicama »

It_is_a_Leclerc wrote:Ako gospodin Janukovič toliko vjeruje u ispravnost svoje odluke, neka raspiše prijevremene izbore, i prestane miloševićevsko prolijevanje krvi po ulicama svih ukrajinskih gradova. Neka okrene duge cijevi i cijevi tenkova od vlastitog naroda, i na izborima dokaže da ima podršku naroda.
A zbog cega bi on raspisao prijevremene izbore, zbog par hiljada prosjednika na ulicama?

Ili zbog toga sto su americki diplomati dijelili kolace prosvjednicima?

Zamisljam ruske diplomate kako dijele kolace prosvjednicima na Wall Streetu... nezamislivo, jel tako... da ne govorim o licemjerju zapadnih medija i vlada, kao ovo je skandalozno kako policija reaguje (iako kako vidim, prosvjednici spaljuju policajce, nimalo miroljubivi nisu) a kad se okupe prosvjednici na sastancima zapadnjackih glavesina, onda nema veze kad policija premlacuje, hapsi, mlavari, razbacuje prosvjednike.

Licemjerje.

rusi su isti klinac kao i zapadnjaci, ali ovdje je ocito ko rovari i gura Ukrajinu u gradjanski rat.
It_is_a_Leclerc

#23 Re: UKRAJINA

Nema tu većine ili manjine.

Tenkovi su na ulicama, ide se u masovni pokolj. Kako izvještavaju mediji, stanje je ratno.

Iza svega stoji strah jednog čovjeka da provjeri, da li je njegova odluka da se Ukrajina ponizi pred ruskim imperijalizmom, prihvaćena među narodom.

Za to, Janukovič je spreman rizikovati i mir, i živote svoga naroda.

Baš kao i Milošević.
area51

#24 Re: UKRAJINA

Post by area51 »

It_is_a_Leclerc wrote:Nema tu većine ili manjine.

Tenkovi su na ulicama, ide se u masovni pokolj. Kako izvještavaju mediji, stanje je ratno.

Iza svega stoji strah jednog čovjeka da provjeri, da li je njegova odluka da se Ukrajina ponizi pred ruskim imperijalizmom, prihvaćena među narodom.

Za to, Janukovič je spreman rizikovati i mir, i živote svoga naroda.

Baš kao i Milošević.
kako bolan nema tu većine ili manjine ? Pa ne može 46 miliona ljudi biti talac 100.000 demonstranata ?
jastuk1

#25 Re: UKRAJINA

Post by jastuk1 »

Evo sve leti da ih raspisuje, baš ko i Sisonja u Egiptu. Ma bjaaaaažiiii. Čemu toliki dupli standaridi i NEPRAVEDNOST???? Kako ne vidiš koliko je takvo rezonovanje nepravedno? Šta je to kamatarska EU ponudila Ukrajini sem da je proždire i da joj vampirski pije krv kao što proždire i pije svojoj periferiji - Grčkoj, Španiji i Portugalu?
Post Reply