Ukrajina

Post Reply
Objektivni navijac

#9726 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

Gojeni H wrote:
Objektivni navijac wrote:
sinuhe wrote:Slazem se da Ukrajina treba biti neutralna kao Finska koja nikad nece biti u NATO paktu. Ali realno nemaju oni kapaciteta za neku nezavisnu politiku kad u 20 godina nisu nista uradili.
Cuj neutralna :? :shock: Ukrajina je stvorena i formirana od strane Rusije i ruskoga naroda,kroz vjekove borbi i patnje. Rusi su dali milione zivota za oslobadjanje i stvaranje Ukrajine i sada da bude neutralna :-)
Nezavisna,suverena Ukrajina u bratskom savezu sa Majkom Rusijom. Minimum minimuma :D
Ili tako ili trenutna podjela,pa poslije opet tako :D Trenutno Banderovci imaju momentum,kojim mogu ostvariti podjelu Ukrajine ali u historijskom shvatanju vremena nece on dugo trajati ( zadnji put je trajao tri godine :D ) i stvari ce se vratiti u normalni poredak :D
:lol: :lol:
Ovo "Historija prema SANU"?
Milioni ljudi umrli usred izgladnjivanja 30-ih i sad da im bude majcica? Moze po mjerilima srpcica. Kmet ali s Majcicom.
Vas i Rusa, koliko ono miliona?
Ja koliko znam Srbi su konstituvni narod u BiH i ovaj naziv koji ti koristis 'srpcici' je uvredljiv i neprikladan. Kao i nazivanje Srba 'kmetovima' . Udaras na temelje BiH i suzivota bosanskih naroda.
Ukrajina je osnovana 1917 od strane sovjetskih komunista. Rusija je oslobodila teritoriju danasnje Ukrajine od Mongola,Tatara ,Turaka,Poljaka,Austrougara,Njemaca. Ruska armija,jer ukrajinska armija tada nije postojala.
Sa osmjehom mogu vidjeti da dovoljno ukrajinskih komunista spremno stoji na braniku Ukrajine protiv Banderovaca :D
Gojeni H

#9727 Re: Ukrajina

Post by Gojeni H »

Objektivni navijac wrote: Ja koliko znam Srbi su konstituvni narod u BiH i ovaj naziv koji ti koristis 'srpcici' je uvredljiv i neprikladan. Kao i nazivanje Srba 'kmetovima' . Udaras na temelje BiH i suzivota bosanskih naroda.
Ukrajina je osnovana 1917 od strane sovjetskih komunista. Rusija je oslobodila teritoriju danasnje Ukrajine od Mongola,Tatara ,Turaka,Poljaka,Austrougara,Njemaca. Ruska armija,jer ukrajinska armija tada nije postojala.
Sa osmjehom mogu vidjeti da dovoljno ukrajinskih komunista spremno stoji na braniku Ukrajine protiv Banderovaca :D
Anti-fasizam po mjerilu srpskih anti-globalista. I partizani bi se osjecali inferiornim.
Last edited by Gojeni H on 25/04/2014 09:40, edited 1 time in total.
Objektivni navijac

#9728 Re: Ukrajina

Gojeni H wrote:
Objektivni navijac wrote: :lol: :lol:
Ovo "Historija prema SANU"?
Milioni ljudi umrli usred izgladnjivanja 30-ih i sad da im bude majcica? Moze po mjerilima srpcica. Kmet ali s Majcicom.
Vas i Rusa, koliko ono miliona?
Ja koliko znam Srbi su konstituvni narod u BiH i ovaj naziv koji ti koristis 'srpcici' je uvredljiv i neprikladan. Kao i nazivanje Srba 'kmetovima' . Udaras na temelje BiH i suzivota bosanskih naroda.
Anti-fasizam po mjerilu srpskih anti-globalista. I partizani bi se osjecali inferiornim.[/quote]
Nisi dobro kvotirao,pa je nejasno ko je sta rekao. Pa da ponovim ,da ne bude zabune. Ja @objektivni sam za : Suverenu,nezavisnu BiH,ravnopravnih naroda : Bosnjaka,Hrvata i Srba koja treba imati sto bolje odnose sa nasim bratskim zemljama Srbijom ,Hrvatskom i ostalim Ex-Yu zemljama. Isto tako sa za nezavisnu i suverenu multietnicku Ukrajinu,koja treba biti u bratskim i sto blizim odnosima sa svojim vjekovnim zastitnikom i pokroviteljom Rusijom.
Gojeni H

#9729 Re: Ukrajina

Post by Gojeni H »

Hvala na primjedbi. Citat ispravljen uz izvinjenje.

Samo da se zna i moj stav. Srbija i Hrvatska nisu nikakve bratske zemlje Bosni vec susjedi.
Srbija je dusman vec 170 godina, koja nastoji da istrijebi Bosnjake sa ovih i sandzackih prostora, a HR je iskoristila priliku u zadnjem ratu.
Nikome normalnom ko voli svoju zemlju takvi ne mogu biti braca.

Ukrajinski narod je gusen vijekovima od strane Rusije, a nasilnom rusifikacijom, te kolonizacijom njihove zemlje od strane Rusa, Rusija je uspjela izvrsiti etnicki inzenjering na kome bi joj pozavidjeli i Cosic i Cubrilovic.
Od silne ljubavi boljsevicke bande prema Ukrajincima, stradalo je oko 7 po miliona Ukrajinaca izmedju 32-33 godine ... IZGLADNJIVANJEM.

http://en.wikipedia.org/wiki/Holodomor

Image

Naravno sad bi oni, kao i Bosnjaci u Bosni, trebali sve da zaborave radi mira odnosno neki se cak usudjuju da govore o "2 naroda, jedna dusa". Takva dusa moze biti samo prokleta.
Svaki pametan Bosnjak ce podrzati borbu ukrajinskog naroda. Vodjstvo im nije nesto pametno, nedostaje im jedinstvo, a ponajvise hrabrosti, ali im je namjera plemenita i to treba podrzati.

Naravno, "nebeski" ce podrzati Majcicu. Ljubav je to ... rafinerija B.Brod je dokaz.
Historiju na stranu, i dalje mi prava sega da su onaj KGB-ov dripac i 40 razbojnika bilo kome uzor za bilo sta. Ali, kmetovski pogledi su i dalje upereni ka potencijalnim velikim zastitnikom. :D
LBVIEW

#9730 Re: Ukrajina

Post by LBVIEW »

sinuhe wrote:Slazem se da Ukrajina treba biti neutralna kao Finska koja nikad nece biti u NATO paktu. Ali realno nemaju oni kapaciteta za neku nezavisnu politiku kad u 20 godina nisu nista uradili.
Cuj neutralna :? :shock: Ukrajina je stvorena i formirana od strane Rusije i ruskoga naroda,kroz vjekove borbi i patnje. Rusi su dali milione zivota za oslobadjanje i stvaranje Ukrajine i sada da bude neutralna :-)
Nezavisna,suverena Ukrajina u bratskom savezu sa Majkom Rusijom. Minimum minimuma :D
Ili tako ili trenutna podjela,pa poslije opet tako :D Trenutno Banderovci imaju momentum,kojim mogu ostvariti podjelu Ukrajine ali u historijskom shvatanju vremena nece on dugo trajati ( zadnji put je trajao tri godine :D ) i stvari ce se vratiti u normalni poredak :D
I Bosna sa Srbijom, jel' tako "objektivni"? :D
A dogodine u Kninu s bracom kozacima. :lol:
Zajebano je to kad brlja i gusle udare u glavuse, drzi to par stoljeca. :D
MuaDib

#9731 Re: Ukrajina

Post by MuaDib »

Kada se sa aspketa duboko ukorjenjenih predrasuda, počne tumačiti ukrajinska kriza, dobijemo takve nebuloze, koje bi u zaključku smislene rasprave, potkovane argumentima, bile smatrane za čisti idotluk.
Stoga ne poredite BiH sa Ukrajinom, niti rusko ukrajinske odnose, sa balkanskim odnosima.
LBVIEW

#9732 Re: Ukrajina

Post by LBVIEW »

MuaDib wrote:Kada se sa aspketa duboko ukorjenjenih predrasuda, počne tumačiti ukrajinska kriza, dobijemo takve nebuloze, koje bi u zaključku smislene rasprave, potkovane argumentima, bile smatrane za čisti idotluk.
Stoga ne poredite BiH sa Ukrajinom, niti rusko ukrajinske odnose, sa balkanskim odnosima.
Pa cire to ovim sto pozivajuci se na potpuno isti obrazac k'o i 90-tih ovdje-ugrozenu nejac- danas brane ocigledno krsenje Medunarodnog prava i agresiju na jednu suverenu zemlju od strane Rusije.
Objektivni navijac

#9733 Re: Ukrajina

LBVIEW wrote:
MuaDib wrote:Kada se sa aspketa duboko ukorjenjenih predrasuda, počne tumačiti ukrajinska kriza, dobijemo takve nebuloze, koje bi u zaključku smislene rasprave, potkovane argumentima, bile smatrane za čisti idotluk.
Pa cire to ovim sto pozivajuci se na potpuno isti obrazac k'o i 90-tih ovdje-ugrozenu nejac- danas brane ocigledno krsenje Medunarodnog prava i agresiju na jednu suverenu zemlju od strane Rusije.
Pa zasada na barikadama imamo samo i iskljucivo Ukrajince. Ukrajince raznih etnickih i politickih pogleda ali Ukrajince. Konjica jos nije krenula ali bude :D :D Ako zatreba :D :izet: :D
dudlov

#9734 Re: Ukrajina

Post by dudlov »

Kad ruska invazija počinje? Ako je vjerovati medijima, usitnilo je pravo. Vidim Krim više niko ne spominje, što bi značilo da nas boli quraz za Ukrainom.
MuaDib

#9735 Re: Ukrajina

Post by MuaDib »

LBVIEW wrote:
Samo jedna stvar, jesu li bošnjački političari zabranili javnu upotrebu srpskog jezika 1992, kao što su to ukrajinski sada zabranili ukrajinskim Rusima, kojih je preko 30% u Ukrajini. Nisu!
Jel republičku vladu 1992. godine podržavala neonacistička stranka, kao što ovu Ukrajinsku sada podržava stranka sa neonacističkim programom čistote ukrajinske nacije.
Dakle Rusija u ovom slučaju ima legitimno pravo da djeluje, a to Srbija nije imala. U tome je razlika!!!
_mufljuz_

#9736 Re: Ukrajina

Post by _mufljuz_ »

dogadjanje naroda, demonstracije, unutrasnji kvislinski faktor godinama ubacivanih elemenata - Vljadimir sve kopir'o od Slobe i srbopolitike pa nista originalno majku mu :mrgreen:
Objektivni navijac

#9737 Re: Ukrajina

_mufljuz_ wrote:dogadjanje naroda, demonstracije, unutrasnji kvislinski faktor godinama ubacivanih elemenata - Vljadimir sve kopir'o od Slobe i srbopolitike pa nista originalno majku mu :mrgreen:
:D :D :D
Ovo je repriza sukoba u Ukrajini iz perioda 1917-1923 i 1941-1944 a tada Druga Slobe nije bilo jos ni u jajima !!
Obadva puta su pobijedili nasi ,vjerujemo da ce i ovaj put :D :D
radostan dan

#9738 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

| PETAK 25.04.2014 | 11:13 -> 11:40
Eksplozije odjekuju Ukrajinom
omega369

#9739 Re: Ukrajina

Post by omega369 »

znaci srpski banditski scenarij pali i u ukrajini. barikade, separacija, rusija salje mirotvorne snage....
LBVIEW

#9740 Re: Ukrajina

Post by LBVIEW »

MuaDib wrote:
LBVIEW wrote:
Samo jedna stvar, jesu li bošnjački političari zabranili javnu upotrebu srpskog jezika 1992, kao što su to ukrajinski sada zabranili ukrajinskim Rusima, kojih je preko 30% u Ukrajini. Nisu!
Jel republičku vladu 1992. godine podržavala neonacistička stranka, kao što ovu Ukrajinsku sada podržava stranka sa neonacističkim programom čistote ukrajinske nacije.
Dakle Rusija u ovom slučaju ima legitimno pravo da djeluje, a to Srbija nije imala. U tome je razlika!!!
Cak i da je to sve istina, opet to ne daje Rusiji nikakvo pravo za vojnu akciju na teritoriju medunarodno priznate drzave, u pojedinim drzavama EU poput,sta ja znam,Austrije "neonacisti" imaju daleko vecu podrsku i sjede u Parlamentu pa niko od susjednih zemalja ne zagovara agresiju.A eventulana krsenja prava manjine ,npr, Rusa u Ukrajini kojih po zvanicnim podatcima ima 18% a ne 30% kako ti tvrdis,se rijesavaju na drugi nacin a ne stvaranjem haosa pomocu ubacenih specijalaca tovarisa Putina.Inace, o kakvom se profilu radi svjedoci slljedece:
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/vladi ... /140425019 :D
Mister Yes

#9741 Re: Ukrajina

Post by Mister Yes »

radostan dan wrote:
Još jednom se potvrdila stara istina. Nema veze što većina ne želi rat. Dovoljno je da se nađe 1% radikalnih pa da se i većina mora vojno organizovati da se zaštiti od tih 1% radikalnih. Plus što će mediji dodatno podgrijati.

Žao mi konja. :sad:
LBVIEW

#9742 Re: Ukrajina

Post by LBVIEW »

_mufljuz_ wrote:dogadjanje naroda, demonstracije, unutrasnji kvislinski faktor godinama ubacivanih elemenata - Vljadimir sve kopir'o od Slobe i srbopolitike pa nista originalno majku mu :mrgreen:
:D :D :D
Ovo je repriza sukoba u Ukrajini iz perioda 1917-1923 i 1941-1944 a tada Druga Slobe nije bilo jos ni u jajima !!
Obadva puta su pobijedili nasi ,vjerujemo da ce i ovaj put :D :D
Vasi su pobedili i na Kosovu, i 1389-e a i 6-stotinjak godina kasnije kad je NATO udario. :D
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#9743 Re: Ukrajina

Post by anthraxQ »

MuaDib wrote:
LBVIEW wrote:

rusa nije ni 30%, a pogotovo ne preko.. ;)
radostan dan

#9744 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

Mister Yes wrote:
radostan dan wrote:
Još jednom se potvrdila stara istina. Nema veze što većina ne želi rat. Dovoljno je da se nađe 1% radikalnih pa da se i većina mora vojno organizovati da se zaštiti od tih 1% radikalnih. Plus što će mediji dodatno podgrijati.

Žao mi konja. :sad:
balašević... :)
Dovoljno je da se nađe 1% radikalnih pa da se i većina mora vojno organizovati da se zaštiti od tih 1% radikalnih
sjeti se šta smo pisali...to mu ga dođe univerzalno pravilo... :|
Objektivni navijac

#9745 Re: Ukrajina

anthraxQ wrote:
MuaDib wrote:
LBVIEW wrote:

rusa nije ni 30%, a pogotovo ne preko.. ;)
Da li je 10-20-30 % nije uopste vazno. Stanje na terenu jasno prikazuje je da ima dovoljno Rusa da im
banderaska vojska ne moze ni blizu prismrditi :D
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#9746 Re: Ukrajina

Post by anthraxQ »

Objektivni navijac wrote: Da li je 10-20-30 % nije uopste vazno. Stanje na terenu jasno prikazuje je da ima dovoljno Rusa da im
bitno je.

rusi su tamo nacionalna manjina, kao i sve druge, po zakonu. i nema sta da traze poseban polozaj.

koliko ja znam.

a i jedni i drugi su placenici. ;)
breuer

#9747 Re: Ukrajina

Post by breuer »

anthraxQ wrote:
Objektivni navijac wrote: Da li je 10-20-30 % nije uopste vazno. Stanje na terenu jasno prikazuje je da ima dovoljno Rusa da im
bitno je.

rusi su tamo nacionalna manjina, kao i sve druge, po zakonu. i nema sta da traze poseban polozaj.

koliko ja znam.

Pa i ovi sa Euromaidana su bili politička manjina, pa ljudi nisu birali sredstva za svoj položaj tako da sudbina proruskog stanovništva zavisi od pomoci Rusije, kao i njihove pravilne organizacije i vjere u uspjeh.
Objektivni navijac

#9748 Re: Ukrajina

anthraxQ wrote:
bitno je.

koliko ja znam.

Don't dream dreams :D Banderaska Ukrajina po vlaznim snovima neonacista sa Majdana vise ne postoji ,niti ce kada postojati :D
Kada krenu u posjetu Slobodnoj Republici Donjeck,neka ponesu pasos :D :izet: :D
Banderovci su upravo izgubili helikopter :D U predavanju i bjezanju ce prestici i Italijane :D
Last edited by Objektivni navijac on 25/04/2014 13:17, edited 1 time in total.
AleksoMKD

#9749 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Gojeni H wrote: Od silne ljubavi boljsevicke bande prema Ukrajincima, stradalo je oko 7 po miliona Ukrajinaca izmedju 32-33 godine ... IZGLADNJIVANJEM.

http://en.wikipedia.org/wiki/Holodomor
Da budemo iskreni, osim tih jadnika u Ukrajini je umrlo jos 2-3 miliona ljudi sirom SSSR-a kao rezultat brilijantne sovjetske politike kolektivizacije i menadjmenta.

Nije da su ne-Ukrajinci bolje tretirani od Ukrajinaca.

A kad razmislis, da katastrofa bude jos veca, oni jadnici koji su Preziveli hlodomor su se oporavili taman na vreme za klanicu drugog svetskog rata gde su se dve najbezmilosnije vojske planete rvale na Ukrajinskoj teritoriji.
sluga_okupatora

#9750 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Imal' kakvih novosti - jesu skontali ukrajinci da su ustvari svi oni rusi? :lol:

Vidim idu postotak preko 30% - akobogda jos koji dan pa ce biti makar 60-70%.

Malo su me razocarali rusi - jos nisu vijesti o lavovima plasirali ali ima jos vremena, ne treba gubiti nadu :D
Post Reply