Ukrajina
- Gojeni H
#9151 Re: Ukrajina
Ameri ponovo pokazuju zasto su najveci, vojno i ekonomsko najjaci, zasto su oni izmislili internet, kompjutere, mobilnu telefoniju, zasto Rusi svoju lovu ostavljaju kod njih, zasto je novac najsigurniji kod njih ... svi su se uhvatili na udicu.
Evropljani su se sad podsjetili da sloboda i relativno lagodan zivot nisu za dzaba, vec da to kosta.
Putin se totalno kompromitovao.
Jedino ce Amerikanci ponovo profitirati.
Zasto ih mrziti, kada jednostavno znaju? Kapa dole.
Evropljani su se sad podsjetili da sloboda i relativno lagodan zivot nisu za dzaba, vec da to kosta.
- seln
#9152 Re: Odg: Ukrajina
Protumaci to kako te volja.UnscarD wrote:Da li ja ovo dobro vidim da prizeljkujes smrt nekoliko miliona ljudskih bica?seln wrote:Ako ce izginuti par miliona rusa, jeste bolje...iscrtani čovek wrote: Po tebi je bolje da ih izgine jedno par miliona, da razruše i rasture ono države što im je ostalo, i onda sednu za pregovarački sto?
Vrlo mudro, sva sreća pa nisi kakva vlast tamo.
i vi i oni zagovarate silu kad ste jaci, a pusite kitu redovno.
- AleksoMKD
#9153 Re: Ukrajina
Dragi kolega, ja samo prenosim BBC, nista nisam izmislio. To sto ti navijas za jednu stranu (ili tacnije protiv jedne strane) i pjenis ako ti se neka vjest ne svidja stvarno nije moj problem.zilog wrote:Zasto lazes trolcino?AleksoMKD wrote:Juscenko je u savezu sa Janukovicem poslao Tiomosenkovu u zatvor http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-14561357
Ostavio sam link da ljudi vide da je Juscenko svjedocio da je dogovor oko gasa bio politicki. To je svima jasno, Rusija je izazvala gasnu krizu 2009. i Timosenko je morala napraviti POLITICKI dogovor. Fol je bio da je trojanac Janukjovic zbog toga baci u zatvor. Juscenko je nije bacio u zatvor trolcino.
To samo pokazuje kolika su Rusi govna, kao i oni koji se solidarisu sa njima.
Procitaj i druge linkove koje sam postavio, svi do jednog zapadni i svi do jednog ljepo objasnjavaju da je Ukrajincima izbor izmedju hladnog i toplog govna za veceru.
Jeli Timoshenkova zabila noz u ledja svome dojucerasnjem partneru zajedno sa Janukovicem? Jeste.
Jeli sa Rusima potpisala dogovor kojim se licno okoristila? Jeste
Jeli Juscenko zajedno sa Janukovicem poslao Timosenkovu u zatvor? Jeste
Jeli lobista McCaina (koji najvise navija za rat izmedju Ukrajine i Rusije) bio lobista Janukovica? Jeste
Jeli rodjeni brat Obaminog savjetnika lobirao za Janukovica? Jeste
Don't shoot the messenger.
Evo da se smiri situacija znas li koje su dve opcija najverovatnije?
1. Pro-Ruski oligarsi na vlasti a narod gologuz.
2. Ani-Ruski oligarsi na vlasti a narod gologuz.
Nisam ja kriv sto su Ukrajinci politicki zreli ko mi.
- Klavikula
#9154 Re: Ukrajina
bilo je jos nekih koji su bili najbolji, najjaci, najpametniji, najmudriji, najljepsi, sve naj.... mnogi ih nisu mrzili, doduse. naprotiv. pa se na kraju malo zajebaseGojeni H wrote:Ameri ponovo pokazuju zasto su najveci, vojno i ekonomsko najjaci, zasto su oni izmislili internet, kompjutere, mobilnu telefoniju, zasto Rusi svoju lovu ostavljaju kod njih, zasto je novac najsigurniji kod njih ... svi su se uhvatili na udicu.
tipujem da ce se ponoviti. fiksni kec
- Klavikula
#9155 Re: Ukrajina
doduse, znaju, nema sta. znaju unistiti drzave, ubiti par miliona ljudi za kratko vrijeme i jos stosta, nafilovati podrucja miroljubivim stvarcicama, tako da se ovi mogu rahat patiti desetinama godina kasnije.
ma kako su dobri, gdje da ih covjek ne voli
- seln
#9156 Re: Ukrajina
Na stranu koliko neko voli ili ne voli Amerikance...reci mi samo jedan razlog da volis ruse.Klavikula wrote:doduse, znaju, nema sta. znaju unistiti drzave, ubiti par miliona ljudi za kratko vrijeme i jos stosta, nafilovati podrucja miroljubivim stvarcicama, tako da se ovi mogu rahat patiti desetinama godina kasnije.
- Klavikula
#9157 Re: Ukrajina
recimo protuteza najvecem zlu danasnjice, kaubojima.seln wrote:Na stranu koliko neko voli ili ne voli Amerikance...reci mi samo jedan razlog da volis ruse.Klavikula wrote:doduse, znaju, nema sta. znaju unistiti drzave, ubiti par miliona ljudi za kratko vrijeme i jos stosta, nafilovati podrucja miroljubivim stvarcicama, tako da se ovi mogu rahat patiti desetinama godina kasnije.
mislim, daleko od toga da je mrzim Amere kao narod, nisu mi nesto previse ni dragi, ali glupost je generalizovati. Vlast svakako da.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9158 Re: Ukrajina
književnost cuga tetris pravoslavlje
ooo ček ček pogriješio sam forum s ovim posljednjim 
- sema911s
#9159 Re: Ukrajina
amere mrzis zbog: izmisljenih ratova, talibana, mudzahedina, naftnih kompanija, potamanili inijance i bizone, sto su bombarodvali srbiju, odobrili kosovo,kontrolisu internet...seln wrote:Na stranu koliko neko voli ili ne voli Amerikance...reci mi samo jedan razlog da volis ruse.Klavikula wrote:doduse, znaju, nema sta. znaju unistiti drzave, ubiti par miliona ljudi za kratko vrijeme i jos stosta, nafilovati podrucja miroljubivim stvarcicama, tako da se ovi mogu rahat patiti desetinama godina kasnije.
ruse mrzis: pipa na plin, piju puno, pravoslavci, hebavali se po afganistanu, mrze muslimane(ovo ne kontam), imaju nuklearne
i jedni i drugi potamanili neduzne svabe,austrijance, cehe, poljake. svi mrze crne i veliki fasisti,.,.
zasto volimo amerikance: mrze ruse(ex-komunjare), playboy, mtv, americki san, pamela anderson,
zasto volimo ruse: mrze amerikance, pravoslavci velicaju srbiju, votka, kriminal u procvatu,
i jedno i drugo ista govna kojih da nema trebalo bi izmislit,. kada saberes sve mrtve glave ni kuga im nije ravna,.
- seln
#9160 Re: Ukrajina
A to su iz nekih principa, ili? Vole ljudi slobodu, mrze vojne intervencije, preziru bahate bogatase...pa iz tog razloga kontriraju Amerima?Klavikula wrote:recimo protuteza najvecem zlu danasnjice, kaubojima.seln wrote:Na stranu koliko neko voli ili ne voli Amerikance...reci mi samo jedan razlog da volis ruse.Klavikula wrote:doduse, znaju, nema sta. znaju unistiti drzave, ubiti par miliona ljudi za kratko vrijeme i jos stosta, nafilovati podrucja miroljubivim stvarcicama, tako da se ovi mogu rahat patiti desetinama godina kasnije.
- Klavikula
#9161 Re: Ukrajina
ni Saveznici nisu bili da ih na ranu meces, ali i dalje je civilizacijski podrzavati ih.seln wrote: A to su iz nekih principa, ili? Vole ljudi slobodu, mrze vojne intervencije, preziru bahate bogatase...pa iz tog razloga kontriraju Amerima?
- Klavikula
#9162 Re: Ukrajina
Black swan wrote:književnost cuga tetris pravoslavljeooo ček ček pogriješio sam forum s ovim posljednjim
-
radostan dan
#9163 Re: Ukrajina
radostan dan wrote:iskreno, ja sam oduševljen ukrajinskim vojnicima...bez ironije.Fantassin wrote:Kakva komedija,Ukrajinska padobranska brigada poslala 10 transportera da udju u taj grad oko kojeg se bakcu,ovi se vratili u gacama
ne mislim da su kukavice, pokazali su se oni ko su i šta su kad je bilo sto put gore...jednostavno ljudi neće da ginu za tuđe interese. ni ruske, ni američke, a pogotovu ne one šake fašističkog jada sa zapada.
situacija je toliko ofirna, da su je i oni skontali.
boli ih tuki...ionako će glavešine morati za zeleni sto na kraju...
bravo majstori...i civili i uniformisani.
mislio sam da su samo česi i slovaci na ovom nivou.
ima nade, što reče labudan...
Ukrajinska vojska povukla oklopne transportere iz Kramatorska
17. 04. 2014. - 09:46h izmena vesti 11:15h | Foto: AP
Ukrajinska vojna komanda, koja sprovodi vojnu operaciju u južnim regionima, povukla je 15 oklopnih transportera iz Kramatorska koji je u regionu Donjeck, u region Dnjepropetrovska.
Ukrajinski vojnici blokirani u Kramatorsku
Petnaest oklopnih vozila, koja su meštani blokirali nedaleko od sela Pčelkina, južno od Kramatorska, vraćaju se danas u mesta stalnog rasporeda u Dnjepropetrovsku.
U razgovorima sa demonstrantima o deblokiranju vozila učestvovao je komandant ukrajinskih padobranskih jedinica, pukovnik Alkesander Švec.
Dve strane dogovorile su se da vojnici u povlačenju zadrže oružje i opremu. Tokom blokade nije bilo izveštaja o sukobima sa lokalnim stanovništvom.
Last edited by radostan dan on 17/04/2014 13:00, edited 1 time in total.
- MuaDib
- seln
#9165 Re: Ukrajina
A jos vise je civilizacijski podrzavati ono sto je dobro, a prezirati lose, pa od koga god dolazilo.Klavikula wrote:ni Saveznici nisu bili da ih na ranu meces, ali i dalje je civilizacijski podrzavati ih.seln wrote: A to su iz nekih principa, ili? Vole ljudi slobodu, mrze vojne intervencije, preziru bahate bogatase...pa iz tog razloga kontriraju Amerima?
- LBVIEW
#9166 Re: Ukrajina
Kako da ne, da nije bilo "zavere krupnog kapitala", Sloba, SANU,JNA i ostali srpski pacijenti ne bi osmislili a nakon toga i sproveli UZP u kojem su pocinili genocid. Neko (krupni kapital)ih nagovorio, tutn'o im oruzje u ruke, a oni jadni sta ce, nije red da oruzje ostane neiskoristeno, pa pobise i u masovne grobnice potrpase dojucerasnje komsije i susjede. Za srbovanje na Kosovu,iskopavanje i nosanje mostiju, prijetnje ratovima, balvan revoluciju, ukopavanje oko gradova i "jedan narod u nestanak", nakon cega je uslijedila agresija i genocidni rat protiv ostatka "bratsvojedinstvujucih" naroda nikako nije kriva politika "gde su srpski grobovi tu je i srpska zemlja" vec "krupni kapital".Kaligula I wrote: ... Što su mi jasniji politički ciljevi MFO, odnosno KRUPNOG SVJETSKOG KAPITALA to sve više i više vjerujem da razbijanje Jugoslavije nije krenulo iznutra nego izvana, a koje je kreirano u svjetskim centrima moći Neoliberalnog Kapitalizma... Dakle, bacili su nam kost i onda je krenula zakulisna politika da bi sve jugoslavenske nacije mogle profitirati svojim odcjepljenjem od Jugoslavije... Miloševića su zaveli pričom o Velikoj Srbiji, Tuđmana o Velikoj Hrvatskoj, a Aliju o unitarnoj BiH... I onda je uslijedila krvava izvedba te ideje MFO sa vrlo brutalnim poslijedicama...Rat je trajao dok je trebalo da traje, a onda je uslijedio je mir, znamo kad, gdje i pod kojim uvjetima... E sad da vidimo koji je narod ekonomski profitirao?... Nije ni jedan... Profitirali su samo vlasnici krupnog kapitala... Cijela Jugoslavija je pred sam rat dugovala oko 20. milijardi dolara iliti 12-15 milijardi eura... Danas sve Republike bivše nam države dugiju preko 150 milijardi eura...Eto zašto je bio rat...danas smo suvremeno roblje...kolonije u pravom smislu riječi...
Hebo te, jaka ta brlja, kad udari u glavusu drzi danima.
- Klavikula
#9167 Re: Ukrajina
apsolutno.seln wrote:A jos vise je civilizacijski podrzavati ono sto je dobro, a prezirati lose, pa od koga god dolazilo.Klavikula wrote:ni Saveznici nisu bili da ih na ranu meces, ali i dalje je civilizacijski podrzavati ih.seln wrote: A to su iz nekih principa, ili? Vole ljudi slobodu, mrze vojne intervencije, preziru bahate bogatase...pa iz tog razloga kontriraju Amerima?
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#9168 Re: Odg: Ukrajina
Sigurno ja nisam nesto dobro shvatio...ako jesam, onda je to tuga.seln wrote:Protumaci to kako te volja.UnscarD wrote:Da li ja ovo dobro vidim da prizeljkujes smrt nekoliko miliona ljudskih bica?seln wrote: Ako ce izginuti par miliona rusa, jeste bolje...
i vi i oni zagovarate silu kad ste jaci, a pusite kitu redovno.
- MuaDib
#9169 Re: Ukrajina
Isti taj Zapad je svjesno podržavao pacijente iz SANU-a, ekponenta te politike ogledanog u režimu Slobodana Miloševića, indirektno dajući podršku bolesti zvanoj "srpski nacionalizam". Dok je na drugoj strani srao o Novom svjetskom poretku i pravu svake republike da se osamostali i dobije punu zaštitu svog suvereniteta. Sve dok nije krenula kolotečina ratnog zla i pokazala svo lice tog Zapada, koji je uveo embargo na oružje onima koji se brane, a posljedice povampirenog srpskog i djelom hrvatskog fašizma tretirao kao humanitarni problem. Ali ni to nije bilo dovoljno pa nam je doveo mudžahedine da nas kompromituje, nametnuo Washingtonski sporazum i na kraju donio mir radioaktivnim bombama, stvaranjem sporazuma koji je obesmislio državnost BiH.LBVIEW wrote:Kako da ne, da nije bilo "zavere krupnog kapitala", Sloba, SANU,JNA i ostali srpski pacijenti ne bi osmislili a nakon toga i sproveli UZP u kojem su pocinili genocid. Neko (krupni kapital)ih nagovorio, tutn'o im oruzje u ruke, a oni jadni sta ce, nije red da oruzje ostane neiskoristeno, pa pobise i u masovne grobnice potrpase dojucerasnje komsije i susjede. Za srbovanje na Kosovu,iskopavanje i nosanje mostiju, prijetnje ratovima, balvan revoluciju, ukopavanje oko gradova i "jedan narod u nestanak", nakon cega je uslijedila agresija i genocidni rat protiv ostatka "bratsvojedinstvujucih" naroda nikako nije kriva politika "gde su srpski grobovi tu je i srpska zemlja" vec "krupni kapital".Kaligula I wrote: ... Što su mi jasniji politički ciljevi MFO, odnosno KRUPNOG SVJETSKOG KAPITALA to sve više i više vjerujem da razbijanje Jugoslavije nije krenulo iznutra nego izvana, a koje je kreirano u svjetskim centrima moći Neoliberalnog Kapitalizma... Dakle, bacili su nam kost i onda je krenula zakulisna politika da bi sve jugoslavenske nacije mogle profitirati svojim odcjepljenjem od Jugoslavije... Miloševića su zaveli pričom o Velikoj Srbiji, Tuđmana o Velikoj Hrvatskoj, a Aliju o unitarnoj BiH... I onda je uslijedila krvava izvedba te ideje MFO sa vrlo brutalnim poslijedicama...Rat je trajao dok je trebalo da traje, a onda je uslijedio je mir, znamo kad, gdje i pod kojim uvjetima... E sad da vidimo koji je narod ekonomski profitirao?... Nije ni jedan... Profitirali su samo vlasnici krupnog kapitala... Cijela Jugoslavija je pred sam rat dugovala oko 20. milijardi dolara iliti 12-15 milijardi eura... Danas sve Republike bivše nam države dugiju preko 150 milijardi eura...Eto zašto je bio rat...danas smo suvremeno roblje...kolonije u pravom smislu riječi...
Hebo te, jaka ta brlja, kad udari u glavusu drzi danima.
Kada se to prevede na polje ekonomije,to znači uništeno tržište od 22 miliona ljudi i stvaranje nekonkurentnosti prema otvorenim tržištima u prvom naletu, uništenje privrednih dobara ratnim dejstvima kao prva faza deindustrijalizacije, zatim "branjenje" radioaktivnim projektilima u svrhu zagađenja tla sa najvećim potencijalom za organsku proizvodnju hrane i zaliha vode u poroznom kraškom reljefu, zatim prisiljavanje na privatizaciju kao druge faze deindustrijalizacije, uništenje 3 miliona radnih mjesta, uništenje socijalne države i stvaranje podanika instaliranog političkog sistema, kao sredstva za premanentno zaduživanje novonastalih država, do faze kolapsa, koja nas vodi u krađu prostora od strane međunarodnih lihvara i pretvaranja Balkana u kontejner za Evropsko smeće.
-
dzimi flojd parangal
#9170 Re: Ukrajina
nemoj bit ljubomoran na duđu inteligenciju nisi ti kriv sto si re rodio sa manjim mozgom. btw - prizivas genocid nad rusima? ccc...seln wrote:Challenger, ti si ok tip iako se ne slazem sa tobom...ali ako se slazes sa ovim trollom, stvarno se trebas zabrinuti.Challenger__ wrote:Đonko sipa provale samo tako. Lik je otkrivenje.
-
hAZNADAR
#9171 Re: Ukrajina
Opet hebene krajnosti.
Ako se ne slazes sa Rusima i protiv si njihove politike neki to odmah tumace kao da volis Amere.
Ili si cetnik ako kritikujes ukrajinsku politiku i poteze.
Zar ne mozemo zakljuciti da su Ameri losi, ukrainski nacionalisti takodjer,.. ali Rusi puno gori.
To je kao kritikovati saveznike u WWII i stalno nabrajati njihove zlocine kada kritukujes nacizam. Na jednu suverenu zemlju se vrsi agresija i tu vise nema mjesta tobozem realizmu. Ukrainci su samo mogli birati da budu ruski isprdak i da im Moskva vlada i agresije. I tu im se ne moze pomoci silom i otvorenim vojnim mijesanjem. Nemaju embargo na oruzje - i neka polako i pametno oslobadjaju zemlju.
Ako se ne slazes sa Rusima i protiv si njihove politike neki to odmah tumace kao da volis Amere.
Ili si cetnik ako kritikujes ukrajinsku politiku i poteze.
Zar ne mozemo zakljuciti da su Ameri losi, ukrainski nacionalisti takodjer,.. ali Rusi puno gori.
To je kao kritikovati saveznike u WWII i stalno nabrajati njihove zlocine kada kritukujes nacizam. Na jednu suverenu zemlju se vrsi agresija i tu vise nema mjesta tobozem realizmu. Ukrainci su samo mogli birati da budu ruski isprdak i da im Moskva vlada i agresije. I tu im se ne moze pomoci silom i otvorenim vojnim mijesanjem. Nemaju embargo na oruzje - i neka polako i pametno oslobadjaju zemlju.
-
valensija
#9172 Re: Ukrajina
Ne treba nam Aljaska

Ključna tema prva dva sata Putinovog razgovora sa građanima bila je situacija u Ukrajini, a zatim su počela da pristižu i pitanja vezana za druge teme.
Atmosferu u studiju je prilično opustilo pitanje o Putinovom stavu prema Aljasci, a žena po imenu Larisa ga je upitala da li bi Rusija mogla da uskoro povrati tu teritoriju.
"Larisa, šta će nam Aljaska? Imamo dovoljno hladne zemlje. Ne, nemamo planove oko vraćanja Aljaske, jednom smo je prodali, ne treba nam opet", rekao je Putin, posle čega se u studio prolomio smeh.
Ubrzo je razgovor povratio ozbiljniji ton, a tema je bila "ekspanzionistička politika NATO-a".
"Nema straha. Ni ja se ne plašim, niti bi bilo ko drugi trebalo da se plaši NATO ekspanzionizma", rekao je Putin.
Ruski predsednik je ocenio i da je odbrambeni rakteni sistem NATO u stvari predstavlja ofanzivni sistem o kom SAD odbija da pregovara.

Ključna tema prva dva sata Putinovog razgovora sa građanima bila je situacija u Ukrajini, a zatim su počela da pristižu i pitanja vezana za druge teme.
Atmosferu u studiju je prilično opustilo pitanje o Putinovom stavu prema Aljasci, a žena po imenu Larisa ga je upitala da li bi Rusija mogla da uskoro povrati tu teritoriju.
"Larisa, šta će nam Aljaska? Imamo dovoljno hladne zemlje. Ne, nemamo planove oko vraćanja Aljaske, jednom smo je prodali, ne treba nam opet", rekao je Putin, posle čega se u studio prolomio smeh.
Ubrzo je razgovor povratio ozbiljniji ton, a tema je bila "ekspanzionistička politika NATO-a".
"Nema straha. Ni ja se ne plašim, niti bi bilo ko drugi trebalo da se plaši NATO ekspanzionizma", rekao je Putin.
Ruski predsednik je ocenio i da je odbrambeni rakteni sistem NATO u stvari predstavlja ofanzivni sistem o kom SAD odbija da pregovara.
-
dzimi flojd parangal
#9173 Re: Odg: Ukrajina
Sigurno ja nisam nesto dobro shvatio...ako jesam, onda je to tuga.[/quote]UnscarD wrote:Protumaci to kako te volja.seln wrote:Da li ja ovo dobro vidim da prizeljkujes smrt nekoliko miliona ljudskih bica?UnscarD wrote: i vi i oni zagovarate silu kad ste jaci, a pusite kitu redovno.
psihopata, jadan. meni ga isto zao.
- seln
#9174 Re: Odg: Ukrajina
Koliko puta ces se ti klonirati?dzimi flojd parangal wrote:psihopata, jadan. meni ga isto zao.UnscarD wrote:
Sigurno ja nisam nesto dobro shvatio...ako jesam, onda je to tuga.
-
valensija
#9175 Re: Ukrajina
Obama: Vojno smo jači od Rusa
Američki predsjednik Barak Obama izjavio je da Rusija može da očekuje dodatne sankcije ako pojača podršku separatistima na istoku Ukrajine. On je takođe istakao da vjeruje da Rusija nije zainteresovana za vojni sukob sa Amerikom koja je vojno nadmoćnija i dodao da SAD ne želi rat.

"Ono što sam dosljedno govorio je to da će svaki put kada Rusija preduzme ovakve korake sa ciljem da destabilizuje Ukrajinu i povredi njenu suverenost onda snositi posljedice", rekao je Obama u intervjuu za televiziju CBS.
Obama je za ukrajinsku krizu otvoreno optužio Moskvu, uoči susreta u Ženevi na kojem će Rusija, Ukrajina, Sjedinjene Države i Evropska unija pokušati razriješiti sadašnju pat-poziciju.
Američki funkcioneri su rekli da su spremni uvesti Rusiji nove sankcije ako sastanak u Ženevi ne donese bitniji napredak, prenosi Reuters.
Predsjednik Obama je rekao kako vjeruje da Rusija nije zainteresovana za vojni sukob s SAD-om koji je vojno nadmoćniji.
"Ne želimo rat", rekao je Obama.
Američki predsjednik Barak Obama izjavio je da Rusija može da očekuje dodatne sankcije ako pojača podršku separatistima na istoku Ukrajine. On je takođe istakao da vjeruje da Rusija nije zainteresovana za vojni sukob sa Amerikom koja je vojno nadmoćnija i dodao da SAD ne želi rat.

"Ono što sam dosljedno govorio je to da će svaki put kada Rusija preduzme ovakve korake sa ciljem da destabilizuje Ukrajinu i povredi njenu suverenost onda snositi posljedice", rekao je Obama u intervjuu za televiziju CBS.
Obama je za ukrajinsku krizu otvoreno optužio Moskvu, uoči susreta u Ženevi na kojem će Rusija, Ukrajina, Sjedinjene Države i Evropska unija pokušati razriješiti sadašnju pat-poziciju.
Američki funkcioneri su rekli da su spremni uvesti Rusiji nove sankcije ako sastanak u Ženevi ne donese bitniji napredak, prenosi Reuters.
Predsjednik Obama je rekao kako vjeruje da Rusija nije zainteresovana za vojni sukob s SAD-om koji je vojno nadmoćniji.
"Ne želimo rat", rekao je Obama.