Nek je sa srecom Ukrajini... zali boze stotine hiljada mrtvih ako se rasplamsa sukob
Ukrajina
- Brkooo
#8926 Re: Ukrajina
Ne znam za vas... ali ja izgubim objektivnost u vidjenju situacije kad vidim Rusku trobojku na paravojnim tenkovima..
Nek je sa srecom Ukrajini... zali boze stotine hiljada mrtvih ako se rasplamsa sukob
- It_is_a_Leclerc
#8927 Re: Ukrajina
Rusofili su htjeli ovaj rat i dobit će ga.
Ukrajinci konačno shvataju da protiv stoke sitnog zuba, terorista i secesionista na istoku može samo silom, pa ili pukovnik, ili pokojnik.
Da smo, kamo puste sreće, mi kad smo bili u ovoj situaciji 1992. imali infrastrukturu i hrabrost da popikamo one barikade u tri materine, bandu pohapsimo, premlatimo i pobijemo....
Ukrajinci konačno shvataju da protiv stoke sitnog zuba, terorista i secesionista na istoku može samo silom, pa ili pukovnik, ili pokojnik.
Da smo, kamo puste sreće, mi kad smo bili u ovoj situaciji 1992. imali infrastrukturu i hrabrost da popikamo one barikade u tri materine, bandu pohapsimo, premlatimo i pobijemo....
-
zilog
#8928 Re: Ukrajina
Nepotrebno i bespotrebna provokacija.kukuruz2 wrote:Ovo nam moze biti dobra lekcija. Vidite koliko treba vremena Ukrajincima da istreniraju neku znacajniju armiju koja ce biti lojalna drzavi. Treniraju ih mjesecima i nisu jos ni istrenirali 100.000 ljudi.
Tako bi bilo i u Bosni sutra. Ova OSBIH bi se raspala istog dana a onda bi trebao da treniras vojnike iz naroda i to bi trajalo godinu dana prije nego sto bi mogao reagovati na secesionizam.
Zato je pametno imati neka patriotska udruzenja i sta ja znam. Ukrajina ima tehnike kolko hoces ali nema lojalnu vojsku patriota koja je spremna za rat.
Ovde imas 100.000 ljudi sa stvarnim ratnim iskustvom, od cega ce 50.000 biti na raspolaganju narednih 10 godina.
Ukrajina nije ratovala od Afganistana.
- Stjui
#8929 Re: Ukrajina
također. želim puno sreće ukrajincima u borbi protiv četnika koji pišu čudnom ćirilicom.Brkooo wrote:Ne znam za vas... ali ja izgubim objektivnost u vidjenju situacije kad vidim Rusku trobojku na paravojnim tenkovima..
![]()
- djonko brajs
#8930 Re: Ukrajina
nemaju oni koga da posalju jer nikome u ukrajini ne smeta da se prikljuce rusiji, osim grkokatolickim fasistima iz lavova ali njih je 10%.AleksoMKD wrote:Al stvarno, posle Krima i prelaska vise od pola vojske na Rusku stranu trebali su dobro razmisliti koga poslati.sluga_okupatora wrote:
Ukrajinci se nadaju da ce EU i SAD reagovati a svi iole normalni vide da ce ih doticni ostaviti na cjedilu - zato i ne rade nista sa vojskom, cekaju amere da im posalju instruktore, vala ce se nacekati
to jedino u bosni iz ciste mrznje prema rusima ljudi u svojim rusofobnim glavama zamisljaju i fantaziraju da ukrajinci zele da ratuju sa rusima kao sto je alija zelio da ratuje sa srbima. ali u realnosti to nije ni izbliza tako.
- Brkooo
#8931 Re: Ukrajina
Не криви писмо због појединацаStjui wrote:
također. želim puno sreće ukrajincima u borbi protiv četnika koji pišu čudnom ćirilicom.
-
kukuruz2
#8932 Re: Ukrajina
djonko brajs wrote:nemaju oni koga da posalju jer nikome u ukrajini ne smeta da se prikljuce rusiji, osim grkokatolickim fasistima iz lavova ali njih je 10%.AleksoMKD wrote:Al stvarno, posle Krima i prelaska vise od pola vojske na Rusku stranu trebali su dobro razmisliti koga poslati.sluga_okupatora wrote:
Ukrajinci se nadaju da ce EU i SAD reagovati a svi iole normalni vide da ce ih doticni ostaviti na cjedilu - zato i ne rade nista sa vojskom, cekaju amere da im posalju instruktore, vala ce se nacekati
to jedino u bosni iz ciste mrznje prema rusima ljudi u svojim rusofobnim glavama zamisljaju i fantaziraju da ukrajinci zele da ratuju sa rusima kao sto je alija zelio da ratuje sa srbima. ali u realnosti to nije ni izbliza tako.
- djonko brajs
#8933 Re: Ukrajina
kukuruz2 wrote:djonko brajs wrote:nemaju oni koga da posalju jer nikome u ukrajini ne smeta da se prikljuce rusiji, osim grkokatolickim fasistima iz lavova ali njih je 10%.AleksoMKD wrote:
Al stvarno, posle Krima i prelaska vise od pola vojske na Rusku stranu trebali su dobro razmisliti koga poslati.
to jedino u bosni iz ciste mrznje prema rusima ljudi u svojim rusofobnim glavama zamisljaju i fantaziraju da ukrajinci zele da ratuju sa rusima kao sto je alija zelio da ratuje sa srbima. ali u realnosti to nije ni izbliza tako.![]()
![]()
-
zilog
#8934 Re: Ukrajina
Ima tamo neka presuda za GENOCID na kojoj je palo to sto si napisao i sto je boldirano, Trolanje po forumu to nece promjeniti.djonko brajs wrote:to jedino u bosni iz ciste mrznje prema rusima ljudi u svojim rusofobnim glavama zamisljaju i fantaziraju da ukrajinci zele da ratuju sa rusima kao sto je alija zelio da ratuje sa srbima. ali u realnosti to nije ni izbliza tako.
- djonko brajs
#8935 Re: Ukrajina
ja govorim o pocetku rata, podmetanje ti ne moze proci niukojem kontekstu.zilog wrote:Ima tamo neka presuda za GENOCID na kojoj je palo to sto si napisao i sto je boldirano, Trolanje po forumu to nece promjeniti.djonko brajs wrote:to jedino u bosni iz ciste mrznje prema rusima ljudi u svojim rusofobnim glavama zamisljaju i fantaziraju da ukrajinci zele da ratuju sa rusima kao sto je alija zelio da ratuje sa srbima. ali u realnosti to nije ni izbliza tako.
- sluga_okupatora
#8936 Re: Ukrajina
djonko brajs wrote:nemaju oni koga da posalju jer nikome u ukrajini ne smeta da se prikljuce rusiji, osim grkokatolickim fasistima iz lavova ali njih je 10%.AleksoMKD wrote:Al stvarno, posle Krima i prelaska vise od pola vojske na Rusku stranu trebali su dobro razmisliti koga poslati.sluga_okupatora wrote:
Tako je kolega.
Kao sto rekoh stranicu prije - svi su oni rusi samo to jos nisu skontali
- AleksoMKD
#8937 Re: Ukrajina
I jedinice Ukrajinske vojske koje su poslate prema Kramatovsku su se podelile, neki presli Rusima, neki otisli kuci a neki ostali verni Kijevu.
-
valtazar
#8938 Re: Ukrajina
Pa i Ukrajinci pišu ćirilicom, koja je vrlo slična ruskoj.Stjui wrote:
također. želim puno sreće ukrajincima u borbi protiv četnika koji pišu čudnom ćirilicom.
-
zilog
#8939 Re: Ukrajina
I ja govorim o pocetku rata, kada se pokusalo objasniti time da je Alija htio rat. Dokazano suprotno.djonko brajs wrote:ja govorim o pocetku rata, podmetanje ti ne moze proci niukojem kontekstu.zilog wrote:Ima tamo neka presuda za GENOCID na kojoj je palo to sto si napisao i sto je boldirano, Trolanje po forumu to nece promjeniti.
-
valtazar
#8940 Re: Ukrajina
Ko ili šta je dokazalo?zilog wrote:
I ja govorim o pocetku rata, kada se pokusalo objasniti time da je Alija htio rat. Dokazano suprotno.
-
zilog
#8941 Re: Ukrajina
Na sudjenju za GENOCID, kada su odbrane pokusale dokazati da je Alija htio rat. Tuziteljstvo dokazalo suprotno.valtazar wrote:Ko ili šta je dokazalo?zilog wrote:
I ja govorim o pocetku rata, kada se pokusalo objasniti time da je Alija htio rat. Dokazano suprotno.
Treba crtati?
- djonko brajs
#8942 Re: Ukrajina
mozda nisu rusi ali im ocito nije mnogo stalo to te velike republike ukrajine cim prelaze na rusku stranu, zar ne?sluga_okupatora wrote:djonko brajs wrote: nemaju oni koga da posalju jer nikome u ukrajini ne smeta da se prikljuce rusiji, osim grkokatolickim fasistima iz lavova ali njih je 10%.
Tako je kolega.
izgleda da su obala i viktorija nuland precjenila ljubav samih ukrajinaca prema americkoj ukrajini?
- kingofsnake
#8943 Re: Ukrajina
Ne treba s četnicima raspravljat.zilog wrote:Na sudjenju za GENOCID, kada su odbrane pokusale dokazati da je Alija htio rat. Tuziteljstvo dokazalo suprotno.valtazar wrote:Ko ili šta je dokazalo?zilog wrote:
Treba crtati?
-
valtazar
#8944 Re: Ukrajina
Zamolio bih...zilog wrote:Na sudjenju za GENOCID, kada su odbrane pokusale dokazati da je Alija htio rat. Tuziteljstvo dokazalo suprotno.valtazar wrote:Ko ili šta je dokazalo?zilog wrote:
Treba crtati?
Čini mi se da miješaš uzoke i posljedice.
Koliko znam, ni jedna se presuda nije bavila pitanjem ko je počeo rat i ko je neposrdno kriv za početak rata, niti je ulazila u prirodu oružanih sukoba u BiH (da li je riječ o građanskom ratu, agresiji, okupaciji i sl.). Sudovi su se bavili samo posljedicama tih oružanih sukoba...
- djonko brajs
#8945 Re: Ukrajina
da, buduci da to nije bio predmet optuzbe. nacrtajte kolega molim vas.zilog wrote:Na sudjenju za GENOCID, kada su odbrane pokusale dokazati da je Alija htio rat. Tuziteljstvo dokazalo suprotno.valtazar wrote:Ko ili šta je dokazalo?zilog wrote:
Treba crtati?
- sluga_okupatora
#8946 Re: Ukrajina
Ako si misljenja da su ameri u ovom scenariju ispusili grdno se varas - njihovi generali placu od srece zbog ove eskalacije sukoba.djonko brajs wrote:mozda nisu rusi ali im ocito nije mnogo stalo to te velike republike ukrajine cim prelaze na rusku stranu, zar ne?sluga_okupatora wrote:djonko brajs wrote: nemaju oni koga da posalju jer nikome u ukrajini ne smeta da se prikljuce rusiji, osim grkokatolickim fasistima iz lavova ali njih je 10%.
Tako je kolega.
izgleda da su obala i viktorija nuland precjenila ljubav samih ukrajinaca prema americkoj ukrajini?
- djonko brajs
#8947 Re: Ukrajina
bas tako, ali ovaj ne konta ili se pravi da ne konta.valtazar wrote:Zamolio bih...zilog wrote:Na sudjenju za GENOCID, kada su odbrane pokusale dokazati da je Alija htio rat. Tuziteljstvo dokazalo suprotno.valtazar wrote:
Ko ili šta je dokazalo?
Treba crtati?
Koliko znam, ni jedna se presuda nije bavila pitanjem ko je počeo rat i ko je neposrdno kriv za početak rata, niti je ulazila u prirodu oružanih sukoba u BiH (da li je riječ o građanskom ratu, agresiji, okupaciji i sl.). Sudovi su se bavili samo posljedicama tih oružanih sukoba...
- djonko brajs
#8948 Re: Ukrajina
sluga_okupatora wrote:Ako si misljenja da su ameri u ovom scenariju ispusili grdno se varas - njihovi generali placu od srece zbog ove eskalacije sukoba.djonko brajs wrote:mozda nisu rusi ali im ocito nije mnogo stalo to te velike republike ukrajine cim prelaze na rusku stranu, zar ne?sluga_okupatora wrote:
Tako je kolega.
ah pa to je jasno, naravno. oni su sukob izazvali a bogami i platili 5 milijardi dolara i narano da im je drago sto sukob eskalira. platice uglavnom evropa koja treba da skonta da im je amerika neprijatelj.
-
zilog
#8949 Re: Ukrajina
Osim sto gledate Seselja i divite se kako "zahebava" sud, trabali ste pogledati ostala sudjenja. Na svakom je odbrana pocinjala od ameba, od Alijine islamske proslosti, od mudzahedina u BiH (kao to bi trebalo prepasti zapad)...valtazar wrote:Zamolio bih...
Jedna od teza je bila da je Alija htio rat.
Tuziteljstvo je dokazalo suprotno.
Nije se tuziteljstvo bavilo pitanjem ko je poceo, nego je to trolovska odbrana tvrdila kao objasnjenje za krvave ruke.
Slicni primjeri su i trolanje o podmetanju lutaka na Markale.
Da ste to gledali, stidili bi se, umjesto da trolate ovuda.
- sluga_okupatora
#8950 Re: Ukrajina
@djonko
Amerima je pod hitno trebao mnogo jak neprijatelj posto su se zadnjih desetak godina borili protiv plemena i sitne gerile u Iraku i Afganistanu - punjenje vojnog budzeta se nije vise moglo opravdati borbom protiv gorenavedenih pa su kongres i senat najavili veliko kresanje budzeta - naravno nakon desavanja u Ukrajini, vojni budzet ce vjerovatno ostati isti ili ce se cak povecati.
Eto razloga za njihove generale da placu od srece
Dok rusofili svrsavaju na velike "pobjede" Rusije i "cinjenice" kako su ameri dobili po pi**i na drugoj strani ih ameri uzimaju k'o na sibicama
Amerima je pod hitno trebao mnogo jak neprijatelj posto su se zadnjih desetak godina borili protiv plemena i sitne gerile u Iraku i Afganistanu - punjenje vojnog budzeta se nije vise moglo opravdati borbom protiv gorenavedenih pa su kongres i senat najavili veliko kresanje budzeta - naravno nakon desavanja u Ukrajini, vojni budzet ce vjerovatno ostati isti ili ce se cak povecati.
Eto razloga za njihove generale da placu od srece
Dok rusofili svrsavaju na velike "pobjede" Rusije i "cinjenice" kako su ameri dobili po pi**i na drugoj strani ih ameri uzimaju k'o na sibicama