Ukrajina

Post Reply
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#8801 Re: Ukrajina

Post by UnscarD »

jefferson wrote:
UnscarD wrote:Sta ces Jefferson, nemaju sve drzave bas sposobnost da vojskom nabijaju ekonomiju i standard zivota kao USA na racun pola svijeta...no to je karakteristika svake imperije pa i ove ...nadam se da ces na prvu shvatiti sta hocu da kazem da ne ulazimo previse u koncept petrodolara, instaliranja podobnih reyima sirom svijeta itd itd
Ma znam ba ne moras mi objasnjavati, kada se Irak napao prosjecna plata u SAD skocila odmah 10%.
Nego de ti meni reci zbog cega se nafta prodaje u dolarima? Sto to nije u Rubljama?
Nije morala da skoci plata ...dovoljno je da ostane ista ...znas ono o ocuvanju american way of living ...gdje ces jos da skace ...odem u ny i kupim za 100 usd farmerke i jaknu brandiranu (107 tacnije) i vratim se ovde i gledam te iste farmerke kostaju 220 KM ...a njima normala da imaju 3k-4k usd platu ...dje ces da jos skace ...samo neka 'vako ostane, moramo da zastitimo americke vrijednosti.

A za rublju ...pa to ti je zato sto Rusi nisu nikada garantovali da ce rublja uvijek biti zamjenjiva za zlato (google: bretton woods), pa onda nisu nikada unilaternalno raskinuli medjunarodni sporazum za koji su prije toga garantovale (google: Executive Order 11615) i "privremeno" (to "privremno" traje i danas) ukinule zamjenu USD za zlato drugim nacijama (predhodno ih garancijom navukle da se tim istim USD napune) i na kraju (zadnje ali najvaznije), Rusi nisu nikada napali nacije koje su se drznule da trguju naftom u nekoj drugoj valuti kao sto su to SAD uradile, cak i preventivno na samu pomisao da bi takvo nesto bilo moguce. Cak i onda kada je ta trgovina znacila samo razmjenu nafte za lijekove i hranu kao u slucaju Iraka. Cak i onda kada kao posljedica sankcija nametnutih zbog te zamjene nafte za hranu, umre 500.000 Iracke djece ...na to USA zvanicnici kazu ..."bila je to teska odluka, ali vrijedilo je" (Medline Albright) ...

Doduse, mozda ovo sve nije tacno, mozda je USD onako zelen, bas lijep i svima se svidja a Rublja onako smedja, grozna i ruzna ;-)
iscrtani čovek

#8802 Re: Ukrajina

Post by iscrtani čovek »

Johnzy wrote:
Challenger__ wrote:
Johnzy wrote:Prvo, činjenice treba reći, Rusi su pokvareni, prljavi i zli...
Dobro, sad, ti si izdvojio samo ono što ti se ne sviđa, bez da pročitaš ceo post. Hajde da pogledamo činjenice o Rusima, kao o sili. Prvo, mi imamo iskustvo sa njima. Najskorije, oslobađali su nas od Nemaca u Drugom svetskom ratu, ne štedeći živote, i na tome im hvala. Ali isto tako su silovali sve na šta su naišli, samo da je žensko. Pokrali su sve što su mislili da je korisno, a da je moglo da se nakači na tenk. Usput su pobili sve belogardjece koji su još preživeli, a koji su Srbiji i kraljevini doneli puno toga pozitivnog. Isto su sa nama imali nekih planova kao sa ostalim istočnoevropskim zemljama, kako smo to izbegli, luda je sreća. Drugo, ako pogledamo ruske saveznike, nijedan od njih nije baš oduševljen Rusima, i svi su nekako pobegli u suprotni tabor. Ajde jednom da se učimo na tuđim greškama, nesrećama, nazovi kako hoćeš. Ne moraš da živiš pod Rusima da bi shvatio kako je to. Pogledaj koliko su Istočnoevropske zemlje unazađene, samo u odnosu na Jugoslaviju u periodu Varšavskog pakta, a pogledaj ih sad. Pogledaj te, stalno pominjane Rumune i Bugare, pa oni ne mogu da se oporave i da nas prestignu u nekim stvarima uprkos tome što smo mi imali razarajuće, bratoubilačke, urbicidne, zločinačke i kakve god još hoćeš ratove.
A i još nešto, šta ti imaš od toga? Od Rusa, od Ukrajinaca, od Amera? Tamo će neko da strada, čoveče! Sećaš se valjda, i ovde su stradali ljudi. Ne, poginuo jedan, ranjeno sedmoro, nego poginuo Ime i Prezime, ima majku, decu, devojku, ide u školu, fakultet, na posao, peca, igra fudbal. I poginuo. I sad više ništa ne radi. I ranjeno isto tako sedam individua, a ne brojeva. Trebalo bi imati makar malo empatrije, pogotovo što se svi sećamo šta je skoro bilo. Nekome je neko poginuo, nekome neko ranjen. Neko je zaradio PTSP i još uvek ga ima. Nisu oštećeni samo oni ubijeni i koji imaju žrtve, nego svi. Ej, čoveče, meni niko nije ni ranjen, ni učestvovao u ratu od porodice, od familije jeste, pa se i ja osećam loše. A ovde se piše kao da je video igra u pitanju, kao da može da se sejvira, pa da se ponovo rilouduje.
Zato što su ljudi prsli, nema više nikakve empatije.
Ali najača su ova pridavanja sopstvenom značaju, te paralele Amerika-Rusija-Bosna-Srbija-Srbi-Bošnjaci...mislim da prosečnog Amerikanca i Rusa sudbina Srba i Bošnjaka zanima otprilike koliko i život bakterija na Neptunu. Strašno je koliko smo mi ubeđeni da smo bitni i važni.
A ova budućnost sveta u kome nas čeka menjanje granica,jačanje vojnih industrija, buđenja raznih Desnih i Jobika širom Evrope, ja ne znam koga normalnog to može radovati.
Johnzy

#8803 Re: Ukrajina

Post by Johnzy »

iscrtani čovek wrote:Zato što su ljudi prsli, nema više nikakve empatije.
Ali najača su ova pridavanja sopstvenom značaju, te paralele Amerika-Rusija-Bosna-Srbija-Srbi-Bošnjaci...mislim da prosečnog Amerikanca i Rusa sudbina Srba i Bošnjaka zanima otprilike koliko i život bakterija na Neptunu. Strašno je koliko smo mi ubeđeni da smo bitni i važni.
A ova budućnost sveta u kome nas čeka menjanje granica,jačanje vojnih industrija, buđenja raznih Desnih i Jobika širom Evrope, ja ne znam koga normalnog to može radovati.
Nemoj tako, jako je bitno dokazati postojanje života na drugim planetama. To je i stvar prestiža, mislim, niko nije bio na Neptunu. A to, te paralele, pa to su kompleksi nikad prežaljeni, što mi nismo faktor. To ti je isto ono ludilo kada se u sportu nešto osvoji, pa se onda govori "mi" smo osvojili, "mi" smo pobedili... Koji mi? Pa to su uradili ti sportisti, njih petnaest-dvadeset, u vrh glave, a ne mi! Mi jedva sastavljamo kraj s krajem, mi smo oni koji se svađaju sa ženom oko para za režije, ekskurziju, odeću, nameštaj. Mi imamo sasvim običan život, totalno običan i jadan. Ali kad se "mi" identifikujemo, ah, kako ćemo samo "mi" objasniti. Vidi kako "mi" u Ukrajini zauzimamo teritorije, kako "mi" ne šljivimo Amerikance. Odmah nam je lakše, a polni organ nam raste, kao i beli bubrezi. To su ti kompleksi ex-Yu naroda, kompleks faktora. Pa nama kad dođe stranac, mi ga odmah pitamo šta o nama misli, a on ne može da kaže: "koja ste vi beda, pa to je strašno. Vidi kakvi ste seljaci!" , on mora da kaže kako nam je zemlja prelepa, iako imamo kese i đubre na svakom koraku, kako su ljudi super, iako nam je lakše da se pokoljemo nego da sredimo dvorište, selo, grad, državu, a mi rastemo:"Jeste, tako je, mi smo najlepši, najbolji, najveći nam je!"
A u suštini, ne dao Bog da smo mi neka sila, svet bi nestao u prvih pet minuta našeg silovanja. Nas da ima koliko ima Kineza, da smo jaki kao Ameri i da smo veliki kao Rusi, pa niko ne bi ostao na planeti. Ni biljke.
wiolet

#8804 Re: Ukrajina

Post by wiolet »

UKRAJINSKI ODRED SMRTI: Hladnokrvno izrešetali 10 ljudi na kontrolnom punktu!
KIJEV - Najmanje 10 ljudi "uništano" je na jednom kontrolnom punktu koje su pristalice federalizacije Ukrajine podigle u oblasti Donjecka, izjavila je poslanica ukrajinske Otadžbinske partije Lesja Orobec, javljaju ukrajinske novinske agencije. Aleksandar Turčinov, predsednik Ukrajine, izjavio je da je na severu oblasti Donjeck započela antiteroristička akcija.

Pobijene su pristalice federalizacije Ukrajine, a odred smrti koji ih je pobio je odan vlastima u Kijevu, ali ne zna se da li su vojnici ili civili.

"Postoje različiti ljudi, koji nisu spremni da se stave pod Putinovu ruku i pokazuju otpor, u nekim slučajevima i oružani. Najmanje 10 separatista danas je uništeno. To su potvrdila tri izvora. Tri nepoznata čoveka došla su pred kontrolni punkt i automatskim puškama pobila sve separatiste iz, pa su nastavili u pohod po Donjecku", napisala je Lesja Orobec, inače poslanica partije Julije Timošenko, na svom Fejsbuk profilu.
sumirprimus

#8805 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ma mi smo prdina nebitna bara,a opt kako god okrenes i obrnes s nasim iskustvom tako bezveze,nemoralno,nebosanski podrzavat novu rs.koja je donja granica procen4ualno rusa u nekoj drzavi da je opravdano stititi ih aneksijom ili stvaranjem nove rs?koliko ih ima u okruzenju "oslobodjenih"regija?dobro dobro kontam obumba,nacisti,zavera bate
LBVIEW

#8806 Re: Ukrajina

Post by LBVIEW »

sumirprimus wrote:Ma mi smo prdina nebitna bara,a opt kako god okrenes i obrnes s nasim iskustvom tako bezveze,nemoralno,nebosanski podrzavat novu rs.koja je donja granica procen4ualno rusa u nekoj drzavi da je opravdano stititi ih aneksijom ili stvaranjem nove rs?koliko ih ima u okruzenju "oslobodjenih"regija?dobro dobro kontam obumba,nacisti,zavera bate
:thumbup:
Pa ti sto ih podrzavaju su isti oni sto su podrzavali one sto 90-tih krenuse ispravljati "historijske nepravde" te nametati "srpsku volju" vecini od skoro 70 procenata stanovnistva, potpuno isti mentalni sklop i ideoloska matrica.
E sad, sto se ovdje krivo predstavljaju svakim novim kloniranjem je drugi par sumadijskih opanaka. :D
Challenger__

#8807 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Paul Craig Roberts: "Obama gura svijet u rat protiv Rusije i Kine"

Image
- Zna li Obama uopće što čini i da Ameriku i marionetske države koje se pokoravaju diktatu američke administracije gura u rat protiv Rusije i Kine?
Image
- Prvi i Drugi svjetski rat su bili produkt ambicija i pogrešaka uskog kruga ljudi, što je slučaj s aktualnom situacijom u Ukrajini i ulogom Baracka Obame".

- Barack Obama danas radi isto, ali kako je moguće da nakon toliko mrtvih u Afganistanu, Iraku, Pakistanu, Jemenu, Libiji i Siriji netko vjeruje Obami i njegovoj administraciji i da njih zanima demokracija u Ukrajini? Obama je srušio ukrajinsku vladu kako bi ta zemlja ušla u NATO i da bi istjerao Rusiju iz svoje pomorske baze u Crnom moru. Namjeravao je postaviti balističke projektile u Ukrajini i ljut je što njegov plan nije ispao onako kako ga je zamislio. Sada sav svoj bijes i frustraciju iskaljuje na Rusiji.

- Laže kada govori da SAD čvrsto stoje nasuprot ruskoj agresiji, a u toj obmani mu pomažu mediji i marionetske države prilikom glasovanja u Ujedinjenim narodima. Nasilje u Ukrajini protiv ruskih stanovnika će vjerojatno pratiti i žestoka anti-ruska propaganda i Putin će možda biti prisiljen poslati ruske vojnike u obranu tog stanovništva.

- Zar su ljudi tako slijepi da ne vide da Obama u ime američke hegemonije svijet vodi ka svom posljednjem ratu?
_____

- Čitav tekst: Pushing Toward The Final War — Paul Craig Roberts

- Autor je, između ostalog, bio član Reganove administracije - Paul Craig Roberts
iscrtani čovek

#8808 Re: Ukrajina

Post by iscrtani čovek »

LBVIEW wrote:
sumirprimus wrote:Ma mi smo prdina nebitna bara,a opt kako god okrenes i obrnes s nasim iskustvom tako bezveze,nemoralno,nebosanski podrzavat novu rs.koja je donja granica procen4ualno rusa u nekoj drzavi da je opravdano stititi ih aneksijom ili stvaranjem nove rs?koliko ih ima u okruzenju "oslobodjenih"regija?dobro dobro kontam obumba,nacisti,zavera bate
:thumbup:
Pa ti sto ih podrzavaju su isti oni sto su podrzavali one sto 90-tih krenuse ispravljati "historijske nepravde" te nametati "srpsku volju" vecini od skoro 70 procenata stanovnistva, potpuno isti mentalni sklop i ideoloska matrica.
E sad, sto se ovdje krivo predstavljaju svakim novim kloniranjem je drugi par sumadijskih opanaka. :D
Ma to nema veze s vezom.
Da je Rusija mislila osvajati svuda gde žive Rusi, imala je priliku za to još pre 20 godina, a nije, SSSR se raspao bez rata. Zašto bi čekala 20g da to radi?
Ovde se radi o potpuno drugoj situaciji, geostrateška borba za prevlast oko vrlo bitne zemlje, zemlje u dvorištu Rusije. A i bitne i za SAD.Pa nije šef CIA išao tamo da kreše Ukrajinke, već važnijim poslom.
jefferson

#8809 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

UnscarD wrote:
jefferson wrote:
UnscarD wrote:Sta ces Jefferson, nemaju sve drzave bas sposobnost da vojskom nabijaju ekonomiju i standard zivota kao USA na racun pola svijeta...no to je karakteristika svake imperije pa i ove ...nadam se da ces na prvu shvatiti sta hocu da kazem da ne ulazimo previse u koncept petrodolara, instaliranja podobnih reyima sirom svijeta itd itd
Ma znam ba ne moras mi objasnjavati, kada se Irak napao prosjecna plata u SAD skocila odmah 10%.
Nego de ti meni reci zbog cega se nafta prodaje u dolarima? Sto to nije u Rubljama?
Nije morala da skoci plata ...dovoljno je da ostane ista ...znas ono o ocuvanju american way of living ...gdje ces jos da skace ...odem u ny i kupim za 100 usd farmerke i jaknu brandiranu (107 tacnije) i vratim se ovde i gledam te iste farmerke kostaju 220 KM ...a njima normala da imaju 3k-4k usd platu ...dje ces da jos skace ...samo neka 'vako ostane, moramo da zastitimo americke vrijednosti.

A za rublju ...pa to ti je zato sto Rusi nisu nikada garantovali da ce rublja uvijek biti zamjenjiva za zlato (google: bretton woods), pa onda nisu nikada unilaternalno raskinuli medjunarodni sporazum za koji su prije toga garantovale (google: Executive Order 11615) i "privremeno" (to "privremno" traje i danas) ukinule zamjenu USD za zlato drugim nacijama (predhodno ih garancijom navukle da se tim istim USD napune) i na kraju (zadnje ali najvaznije), Rusi nisu nikada napali nacije koje su se drznule da trguju naftom u nekoj drugoj valuti kao sto su to SAD uradile, cak i preventivno na samu pomisao da bi takvo nesto bilo moguce. Cak i onda kada je ta trgovina znacila samo razmjenu nafte za lijekove i hranu kao u slucaju Iraka. Cak i onda kada kao posljedica sankcija nametnutih zbog te zamjene nafte za hranu, umre 500.000 Iracke djece ...na to USA zvanicnici kazu ..."bila je to teska odluka, ali vrijedilo je" (Medline Albright) ...

Doduse, mozda ovo sve nije tacno, mozda je USD onako zelen, bas lijep i svima se svidja a Rublja onako smedja, grozna i ruzna ;-)
Pa eto, neka Rusi kazu da ce prodavati naftu samo u Rubljama, cisto sumnjam da ce ameriaknci napasti Rusiju. Ovdje Cheli svrsava na svaku vijest iz Urkajine, tvrdi eto kako je Putin suknuo obami, pa ako su toliko jaki onda fino odluce prodavati naftu i gas u rubljama i cao djaci. Ne vidim razloga sto ne bi, imali bi konvertibilnu valutu, valuta bi ojacala, ekonomija isto tako. Mozda se Rusi zrtvuju za vise ciljeve covjecanstva? :lol:
madner

#8810 Re: Ukrajina

Post by madner »

Pocelo klofanje.
AleksoMKD

#8811 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Majdanovci se potukli izmedjusebe u Kijevu

Image
Pro-Ruska ekipa pravi barikade u Slavjansku

Image
Ista ekipa zauzela policisku stanicu u Slavjansku

Image
Dio ekipe koji izgledaju ko profesionalni vojnici strazare pred lokalnom skupstinom u Slavjansku

Image
Image
Image
Image
"Neindetifikovani pro-Ruski ljubazni ljudi" u Slavjansku
Herr Flick

#8812 Re: Ukrajina

Post by Herr Flick »

Ako Rusija uzvrati a vjerujem da hoce,onda ce ih rasut u komadice a Evropa,NATO i Amerika ce to samo gledat a jadni Ukrajinci moliti za pomoc koju nece nikad dobit.
AleksoMKD

#8813 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

U jebemti, aerodrom u Kramatorsku koji su zauzeli pro-Ruski aktivisti navodno napadnut od strane Ukrajinskog RV-a koje je (opet navodno) pri tome izgubilo jedan avion. :shock:
http://en.itar-tass.com/world/728011
Challenger__

#8814 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Lokalno stanovništvo zaustavilo tenk Obumine vlade iz Kijeva koji je krenuo prema Slavjansku: "Gdje si krenuo? Koga si krenuo da ubiješ?"

- VIDEO
Cyrax

#8815 Re: Ukrajina

Post by Cyrax »

Jebes demonstranta koji uniformu i kalas nema. :D
wiolet

#8816 Re: Ukrajina

Post by wiolet »

Pocelo rokanje i u Slawjansku. Do sada 11 mrtvih u Kramatorsku.
zavrzlama

#8817 Re: Ukrajina

Post by zavrzlama »

Nece na dobro izaci..nesto se CNN usutio ni rijeci o tome sta se trenutno desava..kontam da je u pitanju klasika...

Kontrlisani rat izmedju Ukrajinske vlade i prorusa potpomognutim rusijom,jedne pomazu USA ,a druge rusija....kako god za inetrese BIH je dobro...
Fantassin

#8818 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

Shit just hit the fan, sto bi rekli :D
wiolet

#8819 Re: Ukrajina

Post by wiolet »

Kramatorsk

Evo ga..ode helikopter u tri hiljade pic..i materinih

https://www.youtube.com/watch?v=YOmAOJNmbiY#t=12
Challenger__

#8820 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Očekivano. Kijev: pripremaju se mitinzi protiv nove "vlasti" - На площади Независимости в Киеве идет митинг против новой власти
Жизнь на Украине стала невыносимой: продукты подорожали вдвое, услуги ЖКХ и газ — на 50%, говорят митингующие.
"Život je postano nemoguć, cijena proizvoda se udvostručila, cijene gasa i komunalin usluga poskupile 50%, govore mitingaši..."

LOL! Ma nemoj! Pa zar im nije bolje? Nije im Obuma donio rahatluk...? :lol:

Naravno... Šta se moglo očekivati od debila koji sada simuliraju vlast, koja nema ni autoritet ni legitimitet. Samo da ih sruše dok ne puste more krvi. Rat odgovara samo tim budalama i njihovim mentorima.
zavrzlama

#8821 Re: Ukrajina

Post by zavrzlama »

Challenger__ wrote:Očekivano. Kijev: pripremaju se mitinzi protiv nove "vlasti" - На площади Независимости в Киеве идет митинг против новой власти
Жизнь на Украине стала невыносимой: продукты подорожали вдвое, услуги ЖКХ и газ — на 50%, говорят митингующие.
"Život je postano nemoguć, cijena proizvoda se udvostručila, cijene gasa i komunalin usluga poskupile 50%, govore mitingaši..."

LOL! Ma nemoj! Pa zar im nije bolje? Nije im Obuma donio rahatluk...? :lol:

Naravno... Šta se moglo očekivati od debila koji sada simuliraju vlast, koja nema ni autoritet ni legitimitet. Samo da ih sruše dok ne puste more krvi. Rat odgovara samo tim budalama i njihovim mentorima.
Kako da ne...opkolis sarajevo sa svih strana,danonocno ubijas civile,i ko ti konstatujes kao vlast u sarajevi nije legitimna i kako se narod u istom pati,bez gasa,vode i ostalih potrebstina za zivot..
Challenger__

#8822 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Znaš li ti koja je ovo tema? Kijev okružen tenkovima i rokaju po njemu sa brda? I zato je sve poskupilo??

Ts,ts,ts... Ne d'o Bog nikome.
zavrzlama

#8823 Re: Ukrajina

Post by zavrzlama »

Challenger__ wrote:Znaš li ti koja je ovo tema? Kijev okružen tenkovima i rokaju po njemu sa brda? I zato je sve poskupilo??

Ts,ts,ts... Ne d'o Bog nikome.
na tvoju zalost nije opkoljen,ali su ostali istocni gradovi ukrajine pod kontrolom separatista..
jon_jovi

#8824 Re: Ukrajina

Post by jon_jovi »

Ukrajina! :bih:
Challenger__

#8825 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Ma blage veze ti nemaš: ni ko sam, ni šta ja želim niti šta se dešava. Nađi nekog drugog pa na njemu liječi svoje komplekse.

______
Post Reply