Ukrajina
- SmokingMan
#8751 Re: Ukrajina
Zbog naroda uvijek je bila bolja opcija,a imanje zlo da je Ukranjina ostala pod blagim utjecajem Rusije,ma koliko god to većini Ukrajinaca smetalo.Uzaludna avantura trenutne političke strukture Ukrajine sa EU i SAD,će se uveliko odbiti od glavu onih koji misle da će im EU i SAD biti od velike pomoći.Trebali su isti pokretači "revolucije"prvo naučiti na primjeru BIH iz perioda 1992-1995 i odnosa MZ naspramn svih tadašnjih događaja,kako na kraju ne bi doživjeli nizak udarac,a prije svega okretanje leđa istih,u oba slučaja (BIH i Ukrajine) postoje i neke dodirne tačke.
Last edited by SmokingMan on 14/04/2014 15:10, edited 1 time in total.
- spreca
#8752 Re: Ukrajina
i ti sam vjerujes u ovo sto si napiso.......postoji istorija....ona te nekako opovrgavaKaligula I wrote:...trebalo bi znati da ne postoje zli i dobri narodi, nego samo zli i dobri ljudi... naravno da se u određenim povijesnim situacijama većina jednog naroda može zateći na potpuno krivoj strani, to jeste na strani zla, ali to nije određeno genetski, nego je uzrokovano voljom političkih demagoga, a kojima taj isti narod dođe kao sredstvo za realizaciju političkih ciljeva...
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#8753 Re: Ukrajina
President Vladimir Putin says it was “strange” to learn of the US reaction on a Russian letter to the leaders of EU’s top gas-consuming nations, as it was in no way designed for Washington’s eyes.
US State Department spokeswoman Jen Psaki has accused Russia of reneging on an agreement that offered reduced gas prices to Kiev and using “energy as a tool of coercion against Ukraine.”
The price Ukraine is currently paying is “clearly not set by market forces and well above the average price paid by EU members,” she added.
“It’s a bit strange,” Putin said after Foreign Minister Sergey Lavrov informed him of the US comments during a Russian Security Council meeting. “It’s strange, at any rate, as it’s bad to read other people’s letters. It wasn’t addressed to them, but the consumers of gas in Europe.”
“Everybody is used to the fact that our American friends are eavesdropping, but turning to peeping is shabby altogether,” he said.
Izvor :
http://rt.com/news/putin-letter-us-ukraine-944/
- spreca
#8754 Re: Ukrajina
a sta je to trebalo BiH da radi?................jel sam odlucujes staces raditi ili pitas komsiju sta mozes a sta ne raditi?SmokingMan wrote:Zbog naroda uvijek je bila bolja opcija,a imanje zlo da je Ukranjina ostala pod blagim utjecajem Rusije,ma koliko god to većini Ukrajinaca smetalo.Uzaludna avantura trenutne političke strukture Ukrajine sa EU i SAD,će se uveliko odbiti od glavu onih koji misle da će im EU i SAD biti od velike pomoći.Trebali su isti pokretači "revolucije"prvo naučiti na primjeru BIH iz perioda 1992-1995 i odnosa MZ naspramn svih tadašnjih događaja,kako na kraju ne bi doživjeli nizak udarac,a prije svega okretanje leđa istih,u oba slučaja (BIH i Ukrajine) postoje i neke dodirne tačke.
-
UnscarD
#8755 Re: Ukrajina
Kako ga to istorija opovrgava?spreca wrote:i ti sam vjerujes u ovo sto si napiso.......postoji istorija....ona te nekako opovrgavaKaligula I wrote:...trebalo bi znati da ne postoje zli i dobri narodi, nego samo zli i dobri ljudi... naravno da se u određenim povijesnim situacijama većina jednog naroda može zateći na potpuno krivoj strani, to jeste na strani zla, ali to nije određeno genetski, nego je uzrokovano voljom političkih demagoga, a kojima taj isti narod dođe kao sredstvo za realizaciju političkih ciljeva...
-
grizly91
#8756 Re: Ukrajina
Nisam se našao prozvanim nego mi stvarno debilno zvuči to impliciranje podržavaoci Rusije = Srbi, pa sam se maxuz registrovo na forum da iznesem svoje zapažanje... Zadovoljan?LBVIEW wrote: Ne kontam zasto si se ti nasao prozvanim?![]()
A nije obican post vec mit o narodu najpravednijem i najugrozenijem otkako je svijeta, a svi vrlo dobro znamo ko ima
"autorsko pravo" na tu spiku.
- spreca
#8757 Re: Ukrajina
citaj uciUnscarD wrote:Kako ga to istorija opovrgava?spreca wrote:i ti sam vjerujes u ovo sto si napiso.......postoji istorija....ona te nekako opovrgavaKaligula I wrote:...trebalo bi znati da ne postoje zli i dobri narodi, nego samo zli i dobri ljudi... naravno da se u određenim povijesnim situacijama većina jednog naroda može zateći na potpuno krivoj strani, to jeste na strani zla, ali to nije određeno genetski, nego je uzrokovano voljom političkih demagoga, a kojima taj isti narod dođe kao sredstvo za realizaciju političkih ciljeva...
-
Kaligula I
#8758 Re: Ukrajina
...zar izbori nisu bili dogovoreni 21.2. između Janukoviča, oporbe i predstavnika EU i Rusije, ali bez Amerike...i zašto je taj dogovor 'razvaljen' samo 12 sati kasnije?...narod bi i na tim izborima mogao rekao da li želi ili ne želi promjene...ali nekome to nije odgovaralo jer se bojao rezultata, a zna se ko je taj neko...naravno časna i plemenita Amerika...da Ameri nisu upropastili taj Sporazum ne bi bilo ni secesije Krima i svih daljnih sranja...nije fer previđet uzrok, a inzistirati samo na posljedicama...Renta wrote:Upravo tako Brkooo!
Ekipa zagovornika ruske vojne intervencije namjerno žmiri na kruške i jabuke.
Ako rusi u Ukrajini nisu zadovoljni s trenutnom vlašću evo im izbora uskoro pa neka je mijenjaju.
Prekrajanje granica što sada rade, po instrukcijama iz Moskve, ne dolazi u obzir i ne može biti odgovor na puč u Kijevu. To su kruške i jabuke.
Rusi u Ukrajini nisu konstitutuvni narod nego manjima i kao takva ako im ne paše u vlastitoj državi mogu birati gdje će živjeti ali sa sobom ne mogu odnijeti i teritoriju jer ona pripada Ukrajinskoj državi.
I još nešto oko diskusije o Ukrajinskoj nesvrstanosti. Rusija nema pravo tražiti od niti jedne susjedne zemlje kako će se ista svrstavati. Ako Ukrajinci većinski žele biti u NATO savezu, klingonskom ili jedaj savezu imaju na to suvereno pravo. Kojim pravom si Rusija uzima pravo da zapovijeda ili ucjenjuje kojim putem će suverena država kročiti??
Stvari moramo nazvati pravim imenom. Bio NATO i zapad zlo ili ne, Ukrajina ima pravo izabrati taj put ako želi, a Rusija se nema što miješati u unutarnje ili vanjske poslove suverene države!
-
UnscarD
#8759 Re: Ukrajina
I mislio sam da neces imati smislen odgovorspreca wrote:citaj uciUnscarD wrote:Kako ga to istorija opovrgava?spreca wrote: i ti sam vjerujes u ovo sto si napiso.......postoji istorija....ona te nekako opovrgava
A bez brige, ucim dok sam ziv ... ponadao sam se da cu i od tebe nesto da naucim ali izgleda mozda neki drugi put i oko neke druge teme.
-
Kaligula I
#8760 Re: Ukrajina
spreca wrote:i ti sam vjerujes u ovo sto si napiso.......postoji istorija....ona te nekako opovrgavaKaligula I wrote:...trebalo bi znati da ne postoje zli i dobri narodi, nego samo zli i dobri ljudi... naravno da se u određenim povijesnim situacijama većina jednog naroda može zateći na potpuno krivoj strani, to jeste na strani zla, ali to nije određeno genetski, nego je uzrokovano voljom političkih demagoga, a kojima taj isti narod dođe kao sredstvo za realizaciju političkih ciljeva...
- spreca
#8761 Re: Ukrajina
pa eto vidis da nema smisla da se ubjedjuemo.......zasto bi se natezali oko necega a nemozemo se dogovoritiUnscarD wrote:
A bez brige, ucim dok sam ziv ... ponadao sam se da cu i od tebe nesto da naucim ali izgleda mozda neki drugi put i oko neke druge teme.
- spreca
#8762 Re: Ukrajina
nepostoji moja istorija.......a o tvojoj me curac boliKaligula I wrote:spreca wrote:i ti sam vjerujes u ovo sto si napiso.......postoji istorija....ona te nekako opovrgavaKaligula I wrote:...trebalo bi znati da ne postoje zli i dobri narodi, nego samo zli i dobri ljudi... naravno da se u određenim povijesnim situacijama većina jednog naroda može zateći na potpuno krivoj strani, to jeste na strani zla, ali to nije određeno genetski, nego je uzrokovano voljom političkih demagoga, a kojima taj isti narod dođe kao sredstvo za realizaciju političkih ciljeva...
![]()
![]()
![]()
daj tu sviju istoriju na stol...
-
UnscarD
#8763 Re: Ukrajina
Naravno ... poslednji put da ja znam da je neka zvanicna doktrina tvrdila da postoje ZLI narodi je bila Nacisticka Njemacka i Adolf Hitler a ti me slobodno ispravi ili dopuni ako sam nesto preskocio.spreca wrote:pa eto vidis da nema smisla da se ubjedjuemo.......zasto bi se natezali oko necega a nemozemo se dogovoritiUnscarD wrote:
Doduse kakvi sve neonacisti danas dizu svoju glavu ponovo, ne iznenadjuje me suvise ni ovo tvoje guranje teorija o ZLIM narodima ...znam ja da nacizam nije potpuno istrebljen.
- spreca
#8764 Re: Ukrajina
UnscarD wrote:Naravno ... poslednji put da ja znam da je neka zvanicna doktrina tvrdila da postoje ZLI narodi je bila Nacisticka Njemacka i Adolf Hitler a ti me slobodno ispravi ili dopuni ako sam nesto preskocio.spreca wrote:pa eto vidis da nema smisla da se ubjedjuemo.......zasto bi se natezali oko necega a nemozemo se dogovoritiUnscarD wrote:
Doduse kakvi sve neonacisti danas dizu svoju glavu ponovo, ne iznenadjuje me suvise ni ovo tvoje guranje teorija o ZLIM narodima ...znam ja da nacizam nije potpuno istrebljen.
-
UnscarD
#8765 Re: Ukrajina
Samo se ti vadi, ali je bitno da znamo i ti i ja da si napisao glupost pa se sada nemusto vadis samo sto ti ovo nije tema "Kaladont - nastavi niz" koju volis... 
- spreca
#8766 Re: Ukrajina
UnscarD wrote:Samo se ti vadi, ali je bitno da znamo i ti i ja da si napisao glupost pa se sada nemusto vadis samo sto ti ovo nije tema "Kaladont - nastavi niz" koju volis...
-
UnscarD
#8767 Re: Ukrajina
U redu jespreca wrote:UnscarD wrote:Samo se ti vadi, ali je bitno da znamo i ti i ja da si napisao glupost pa se sada nemusto vadis samo sto ti ovo nije tema "Kaladont - nastavi niz" koju volis...covjece pa budi dosledan....opet sad izvrces stvari...samo ti nastavi
- Challenger__
#8768 Re: Ukrajina
Obuma i MMF izgubili još jedan grad - Gorlovka (290.000 ljudi), Donjecki bazen:
- Challenger__
#8769 Re: Ukrajina
Aleksandre Fjodoroviču, neka te je stid i sram od baronese Ešton!

- LBVIEW
#8770 Re: Ukrajina
Svakako, pitanje je samo koji ti je ovo klon po redu?grizly91 wrote:Nisam se našao prozvanim nego mi stvarno debilno zvuči to impliciranje podržavaoci Rusije = Srbi, pa sam se maxuz registrovo na forum da iznesem svoje zapažanje... Zadovoljan?LBVIEW wrote: Ne kontam zasto si se ti nasao prozvanim?![]()
A nije obican post vec mit o narodu najpravednijem i najugrozenijem otkako je svijeta, a svi vrlo dobro znamo ko ima
A osim ovih slavjanskih pacenika i ruske "brace" tesko da bilo ko s gramom mozga u glavi podrzava
ovo krsenje medunarodnog prava Rusije zbog toboznjeg ugrozavanja prava ruske manjine,jer su na svojoj kozi,u reziji mladeg brata ruskog mededa na Balkanu, osjetili sto to znaci.
-
grizly91
#8771 Re: Ukrajina
Ne razumijem što mi pišeš ekavicom? Možda u tvom kraju tako govore, u mom nisam čuo ekavicu... Usput, nisam čuo da je Rusija ugroženakondukter wrote:i naravno slučajno 'nisi' Srbin, nego samo antiimperijalista i antiglobalista, borac za prava ugrožene Rusije, koju ceo svet počinje da mrzigrizly91 wrote:Nisam se našao prozvanim nego mi stvarno debilno zvuči to impliciranje podržavaoci Rusije = Srbi, pa sam se maxuz registrovo na forum da iznesem svoje zapažanje... Zadovoljan?LBVIEW wrote: Ne kontam zasto si se ti nasao prozvanim?![]()
edit: Još da kažem da mrzim Ameriku i sve što je vezano za nju, jer upravo SAD je taj koji nam je nametnuo to da imamo dvije države u jednoj državi i da nam je mentalitet još u periodu zaustavljenog oslobađanja Banja Luke.
-
grizly91
#8772 Re: Ukrajina
Svako ko se tek registruje na forum je klon? Prije bih rekao da je kondukter tvoj klon pošto me vas dvojica plaho kvotateLBVIEW wrote:Svakako, pitanje je samo koji ti je ovo klon po redu?grizly91 wrote:Nisam se našao prozvanim nego mi stvarno debilno zvuči to impliciranje podržavaoci Rusije = Srbi, pa sam se maxuz registrovo na forum da iznesem svoje zapažanje... Zadovoljan?LBVIEW wrote: Ne kontam zasto si se ti nasao prozvanim?![]()
"autorsko pravo" na tu spiku.![]()
A osim ovih slavjanskih pacenika i ruske "brace" tesko da bilo ko s gramom mozga u glavi podrzava
ovo krsenje medunarodnog prava Rusije zbog toboznjeg ugrozavanja prava ruske manjine,jer su na svojoj kozi,u reziji mladeg brata ruskog mededa na Balkanu, osjetili sto to znaci.E sad, sto se dobar dio ovih ruskih drugova na ovom pofdorumu krivo predstavlja je drugi par sumadijskih opanaka.
Uostalom, nisam Srbin niti ću kome objašnjavat ko sam i šta sam, pogotovo ne etiketašima poput tebe i gore navedenog.
Tema je Ukrajina. Da, ugroženo je pravo ruske manjine, ugroženo je od strane fašistoidne manjine koja bi "Ruse na istoku pobila nuklearnim oružjem." Ja mislim da je rješenje u kompromisu. Npr. da se sa predstavnicima ruskog naroda sa istoka zemlje sjedne za pregovarački sto i da se saslušaju i njihovi zahtjevi i pokušaju ukloniti nesuglasice sa aktuelnom vladom. Ne znam kako neki (ne govorim za tebe lično) mogu podržavati majorizaciju (nisam Ustaša
- Challenger__
#8773 Re: Ukrajina
Naravno, potreban je senzibilan, odgovoran pristup koji će biti prihvatljiv svim građanima Ukrajine, a ne posezati za odlukama (kao što je ukidanje ruskog jezika) koje samo zatežu odnose i dovode do daljnje devastacije organa vlasti i države u cjelini.
______
- Da čovjek ne povjeruje kako se Rusi šprdaju sa zapadom: Obuma je, u stvari, agent KGB-a

______
- Da čovjek ne povjeruje kako se Rusi šprdaju sa zapadom: Obuma je, u stvari, agent KGB-a

-
jefferson
#8774 Re: Ukrajina
Mislim da ce ovo sprdanje pravo zabrinuti amerikance. Ali hej, bar se Rusi bolje osjecaju, sve dok im neko ne kaze da imaju prosjecnu platu otprilike kao BiH. Mislim da je ovo u Ukrajini pravi put da prosjecan Rus rijesi svoje egzistencijalne probleme.Challenger__ wrote:Naravno, potreban je senzibilan, odgovoran pristup koji će biti prihvatljiv svim građanima Ukrajine, a ne posezati za odlukama (kao što je ukidanje ruskog jezika) koje samo zatežu odnose i dovode do daljnje devastacije organa vlasti i države u cjelini.
______
- Da čovjek ne povjeruje kako se Rusi šprdaju sa zapadom: Obuma je, u stvari agent KGB-a![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
UnscarD
#8775 Re: Ukrajina
Sta ces Jefferson, nemaju sve drzave bas sposobnost da vojskom nabijaju ekonomiju i standard zivota kao USA na racun pola svijeta...no to je karakteristika svake imperije pa i ove ...nadam se da ces na prvu shvatiti sta hocu da kazem da ne ulazimo previse u koncept petrodolara, instaliranja podobnih reyima sirom svijeta itd itd