Ukrajina
-
Mrljavi
#83676 Re: Ukrajina
Rusi postavili punktove sirom Hersona, vjerovatno im je i sam grad ugrozen u ovom trenutku ili je pojacana aktivnost partizana.
-
sumirprimus
#83677 Re: Ukrajina
boje se diverzija. pred 9ti maj.
a i sami najavljuju da ce napasti mikolaj, prema odesi ponovo.
vrijeme ce pokazati ko je bio blize istini...
a i sami najavljuju da ce napasti mikolaj, prema odesi ponovo.
vrijeme ce pokazati ko je bio blize istini...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#83678 Re: Ukrajina
uhhhh imao više puta susret s ovim zlom, al upečatljiv mi je ostao 1995. godine u Deblokadi...uzeli mi Vidovac, tamo kad se krene prema Bjelašnici dugo brdo sa lijeve strane, i uđemo u njihove rovove, plitko bilo iskopano, kad to sranje krenu deratiovo_malo_duse wrote: ↑06/05/2022 07:56Pokrila nas praga u jednoj sumi, izmasakrila nas bukvalno, niko nije znao da je tu nije se javljala nikako. Il su je tad tek dovezli ili je bas cekala tako nesto i pokrivala tu padinu jer ni tenk ni samohotka nisu mogli spustit cijev zbog grudobrana .
Tenk i Samohotka rokali ali oni nam nisu bili problem uopste. Jarane ko to nije dozivio samo mlati bezze. Momku u zaklonu iza prilicno debelog stabla odvali ljevu ruku i desnu nogu. Mislim da samo onaj bacac konzervi ( sto vele proizvodi se u TRZ H) mozda bi bio gori.
Izvinjavam se za off. Ali ne mogu da ne razmisljam da smo mi dobili bar 10 dio ovog sto ukrainci dobijaju, gdje bi sve zavrsilo, sa onakvim bocima i silom koju smo imali da smo bili opremljeni ako nista danas bi imali normalniju drzavu..
-
Mrljavi
-
Mrljavi
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#83681 Re: Ukrajina
Nas 94. spasila, pokušali da se probijemo, nije uspjelo. Čete krenule za nama, a lola na pragi sa jedne čuke ih zamijenio za naše i pola sata ih mrcvario u vali. Lola se iživaljavao na njima i komadao ih. Mislio da su naši. Kasnije ga poklopio naš minobacač, neka Brezanska jedinica.JoseMujica wrote: ↑06/05/2022 10:48uhhhh imao više puta susret s ovim zlom, al upečatljiv mi je ostao 1995. godine u Deblokadi...uzeli mi Vidovac, tamo kad se krene prema Bjelašnici dugo brdo sa lijeve strane, i uđemo u njihove rovove, plitko bilo iskopano, kad to sranje krenu deratiovo_malo_duse wrote: ↑06/05/2022 07:56
Pokrila nas praga u jednoj sumi, izmasakrila nas bukvalno, niko nije znao da je tu nije se javljala nikako. Il su je tad tek dovezli ili je bas cekala tako nesto i pokrivala tu padinu jer ni tenk ni samohotka nisu mogli spustit cijev zbog grudobrana .
Tenk i Samohotka rokali ali oni nam nisu bili problem uopste. Jarane ko to nije dozivio samo mlati bezze. Momku u zaklonu iza prilicno debelog stabla odvali ljevu ruku i desnu nogu. Mislim da samo onaj bacac konzervi ( sto vele proizvodi se u TRZ H) mozda bi bio gori.
Izvinjavam se za off. Ali ne mogu da ne razmisljam da smo mi dobili bar 10 dio ovog sto ukrainci dobijaju, gdje bi sve zavrsilo, sa onakvim bocima i silom koju smo imali da smo bili opremljeni ako nista danas bi imali normalniju drzavu..a iza nas bila neka stara kamena kuća i imala podrum sa ulazom s kontra strane...na kraju čitav vod u tom podrumu završio
![]()
![]()
![]()
jebga tare ona po kući, sve se trese al ipak kamenu nemre ništa
![]()
Sve u svemu da nije bilo ranjenih akcija bi se mogla okarakterisat kao uspješna.
-
sumirprimus
#83682 Re: Ukrajina
prelijetali cestu a ona malo izdignuta standardno u bih, kad poce grmit, i cvrcci prstanu cvrcat, gledam u nebo plavo nema ni oblacka, reko sunce ti sta je ovo grmi nidje kise 
-
sumirprimus
#83683 Re: Ukrajina
ovaj mi je npoznat skroz sto se tice vjerodostojnosti info, tako da cemo samo ostaviti tu, sto kaze onaj lik za brodove, na nivou glasine dok se ne potvrdi ovako ili onako..Deputy Goncharenko reports that the frigate "Admiral Makarov" was shot down by the Ukrainian Neptune
sad i livemap javlja
nesto se desava...
-
sumirprimus
#83684 Re: Ukrajina
op op pisu i ovi
nsto se desava, veselo
nsto se desava, veselo
- moa
#83685 Re: Ukrajina
Nece se rusi ni za 50 godina oporaviti.

- tovarish
#83686 Re: Ukrajina
Ja sam pitao. Znači na jugu kod Krima.drug_profi wrote: ↑06/05/2022 01:21
Neko je pitao gdje se desio razgovor kada su orke postale buduci suncokreti.
Evo video sa telefona hrabre žene.
Geničesk lučki grad.
E sad još da je saznati da li je ork sa videa suncokretio. Dole nije bilo velikih borbi dok nisu došli do Mariupolja i Mikolajeva, a tu je smrad mogao zijaniti.
-
sumirprimus
#83687 Re: Ukrajina
auuu sadvec puši i pušta na sve strane, haman je bilo
idemoooo
125
-
costacurta
#83688 Re: Ukrajina
JURIIIIIIŠ!!!!!
"Tjeraj bandu preko izvora"
-
sumirprimus
#83689 Re: Ukrajina
na 9oj sekundi mu nesto visi na ovoj raketi i uvuce je u cijev za ispaljivanje, damn, jel ovo moze ovaok, mislim nisam artiljerac al petpostavljam da ne moze svasta u ciev ulazit
?orci tuku po azovstalu i dalje
- tovarish
#83690 Re: Ukrajina
E i ti svakakva pitanja postavljaš. Forumaš takvog ugleda na ovoj temi bi trebao bolje znati.
Od samog početka rata oni svakodnevno ispadaju glupi i nisu napravili ni jedan pametan potez, tako da je od njih sve moguće očekivati.
-
ketronsd1
#83691 Re: Ukrajina
Ja sam imao neku jebenu srecu. Mene od prve geler strefio u glavu i oodmah sam kleknuo na zemlju.Jakna mi maskirna bila otkopcana i sa unutrasnje strane dzepa hrpa gelera je udarila. kao da si makazama odrezao dio jakne. Nista nije ostalo. A i geler u glavu sto me udario skinuo mi pola debljine lobanje. Sreca u nesreciJoseMujica wrote: ↑06/05/2022 10:48uhhhh imao više puta susret s ovim zlom, al upečatljiv mi je ostao 1995. godine u Deblokadi...uzeli mi Vidovac, tamo kad se krene prema Bjelašnici dugo brdo sa lijeve strane, i uđemo u njihove rovove, plitko bilo iskopano, kad to sranje krenu deratiovo_malo_duse wrote: ↑06/05/2022 07:56
Pokrila nas praga u jednoj sumi, izmasakrila nas bukvalno, niko nije znao da je tu nije se javljala nikako. Il su je tad tek dovezli ili je bas cekala tako nesto i pokrivala tu padinu jer ni tenk ni samohotka nisu mogli spustit cijev zbog grudobrana .
Izvinjavam se za off. Ali ne mogu da ne razmisljam da smo mi dobili bar 10 dio ovog sto ukrainci dobijaju, gdje bi sve zavrsilo, sa onakvim bocima i silom koju smo imali da smo bili opremljeni ako nista danas bi imali normalniju drzavu..a iza nas bila neka stara kamena kuća i imala podrum sa ulazom s kontra strane...na kraju čitav vod u tom podrumu završio
![]()
![]()
![]()
jebga tare ona po kući, sve se trese al ipak kamenu nemre ništa
![]()
Izvinjavam se moderaciji na off. Hebga nemozes a da ne uporedis malo.
Svim srcem uz Ukrajinu.
-
Seyfo
#83692 Re: Ukrajina
Nije lako ruskim vojnicima.
Imaju staru opremu i oružje, demotivisani, ne smiju odavati korumpirane generale, slaba komunikacija...
a s druge strane čitav svijet šalje Ukrajini oružje kakvo oni žele, pa gađaju Ruse i ruske tenkove kao glinene golubove.
Što je najgore Rusi imaju svog firera koji je totalna budala a ima nuklearno oružje i ako krene da ga koristi, jebaće mu s za svoje vojnike koji će biti sprženi kao kolateralna šteta.
Ja da sam Rus koji je mobilisan ili potencijalno može biti mobilisan, pobjegao bih glavom bez obzira što dalje.
Ne daj Bože da su svi kao ja
Imaju staru opremu i oružje, demotivisani, ne smiju odavati korumpirane generale, slaba komunikacija...
a s druge strane čitav svijet šalje Ukrajini oružje kakvo oni žele, pa gađaju Ruse i ruske tenkove kao glinene golubove.
Što je najgore Rusi imaju svog firera koji je totalna budala a ima nuklearno oružje i ako krene da ga koristi, jebaće mu s za svoje vojnike koji će biti sprženi kao kolateralna šteta.
Ja da sam Rus koji je mobilisan ili potencijalno može biti mobilisan, pobjegao bih glavom bez obzira što dalje.
Ne daj Bože da su svi kao ja
-
sumirprimus
-
lajkujMe
#83694 Re: Ukrajina
Rusi se trude dokazati da je Einstajn bio u pravu
Ali ovo vec granici s dijagnozom mentalno zaostalih ljudiTwo things are infinite: the universe and human stupidity; and I’m not sure about the universe!
-
sumirprimus
#83695 Re: Ukrajina
According to Dumskaya, enemy aircraft are now circling over this area of the Black Sea, rescue ships have come out to help the ship from the temporarily occupied Crimea.
According to preliminary information, the frigate was hit by a Neptune missile.
Well, or a cigarette butt ...
gori gori
According to preliminary information, the frigate was hit by a Neptune missile.
Well, or a cigarette butt ...
Last edited by sumirprimus on 06/05/2022 11:50, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#83696 Re: Ukrajina
Аслан
@antiputler_news
В Днепропетровской области сбит вражеский беспилотник.
Translated from Russian by
An enemy drone was shot down in the Dnepropetrovsk region.
@antiputler_news
В Днепропетровской области сбит вражеский беспилотник.
Translated from Russian by
An enemy drone was shot down in the Dnepropetrovsk region.
-
sumirprimus
#83697 Re: Ukrajina
...dupli
-
BiBi911
#83698 Re: Ukrajina
Papir iz proizvodnje..sumirprimus wrote: ↑06/05/2022 11:35
na 9oj sekundi mu nesto visi na ovoj raketi i uvuce je u cijev za ispaljivanje, damn, jel ovo moze ovaok, mislim nisam artiljerac al petpostavljam da ne moze svasta u ciev ulazit
?orci tuku po azovstalu i dalje![]()
- drug_profi
#83699 Re: Ukrajina
Znaci znamo sta je Praga, a ovi izgledaju ko jos gori kijamet.
- tovarish
#83700 Re: Ukrajina
Pa kad su izgubili dodir sa realnošću i još uvijek uvjereni u svoju (arijevsku) nadmoć. Mislim na političare i visoke oficire. Vojnici su već svjesni ruskih limita.