Ukrajina

A_A_AKCIJA

#69101 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

drag_gost wrote: 25/03/2022 07:03
apsidejzi wrote: 25/03/2022 00:45
Ne zaboravi da su komentatori koje spominjes zapravo prekvalifikovani infektolozi od prosle godine.
Nevjerovatna je ta sprega, antivakseri i teoreticari zavjera su uglavno na strani agresorske Rusije.
To je bila priprema za ovaj i druge ratove. Ukrajina i svaka druga država će se slabije braniti, ako njeni građani ne vjeruju vlastima. Odatle i priča o Zelinskom kao milijarderu sa jahtama i avionima.

Pa Putin je izmislio farme trolova koji šire laži po potrebi za njegovu korist. Imaju snimci zgrada od deset spratova u Rusiji gdje mladi ljudi rade na poslu širenja teorija zavjere. Imate svjedočenja ljudi koji su radili.

Putin je glavni sponzor toga, sa ciljem urušavanja povjerenja ljudi, prije svega na zapadu, u zvanične autoritete: nauku, politiku, medije, društvene vrijednosti...

Događanja na Capitol Hillu su rezultat toga. Kamiondžije u Kanadi...

Trump je dokazano Putinov čovjek koji je za 19% Rosneft-a, najveće ruske naftne kompanije, trebao da USA izbaci iz NATO saveza i oslabi EU svojim djelovanjem. Sjetite se podrške Brexitu, desničarima...

Putin je i glavni sponzor desničarskog smeća širom svijeta. Orban, Farage, Janša, Dodik... Oni su trebali da pokrenu val suverenističkih pokreta koji su trebali da oslabe EU toliko da Putin može preuzimati jednu po jednu državu, a da se EU kao savez ne aktivira.

Vučić je Putinov urotnik i radi po zajedničkom planu. Ima par mjeseci kako se pojavila gomila trolova na ovom forumu sa ciljem širenja defetizma. Ko će ratovati, šiša ratnici, ko rat želio u kući mu bio... Po tome se moglo zaključiti da se nešto iza brda valja.

Veza korona teoretičara zavjera, desničara, suverenista, flat earth luđaka... nije nimalo slučajna. Putin je formirao ozbiljnu vojsku da to rade.

I u velikoj mjeri je uspio. Komentari na vijesti u Ukrajini iz Srbije pokazuju da ogroman broj ljudi ne vjeruje svojim očima. Sve je montaža, laž, propaganda...

Ukrajina je trebala biti samo prvi zalogaj, poslije čega su se ostatku svijeta trebale tresti gaće. Onda bi se aktivirali spavači koji bi nas uvodili u razum, objašnjavali cijene nafte, plina, hrane... Onda ide priča o korumpiranim zapadnim vrijednostima, gdje je Rusija pravi lijek.

Pa na ovoj temi se pojavi svako malo jedan trol sa tom agendom. Poput onog što je perfidno lagao da je u pola marta u Italiji dobio račun za plin osam puta veći od prošlog mjeseca, pa kad sam ga razotkrio, samo je nestao sa teme. I opet će doći sa drugim nickom.
Last edited by A_A_AKCIJA on 25/03/2022 08:46, edited 2 times in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#69102 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Gandalf wrote: 25/03/2022 08:20 Ma nisam ja nikada upratio da rusofili kažu za putlera da je diktator, to se u srpsko-ruskom svetu ne smije ni pomislit, ma ni u šali napisat. Vadiona im je danas i slabija jer nikada za rusiju ne kažu ništa loše, odmah krene priča, sve je poskupilo, pada atomska, što su ukrajinci čačkali mečku, Nato zakuho.
ovo je glavna linija ljevičara...oni imaju taj sentiment da je Rusija antiimperijalistička...ostalo valjda iz prošlog stoljeća

sjeti se samo da je većina zapadnih ljevičara bila listom uz Miloševića...počevši od Big Daddyija Čomskog

njima valja ko god viče da je Amerika zlo, a pri tome more i gasne komore otvarati oni će hladno preći preko toga...po tome sam skonto da je komunizam mnogo bliže religiji nego ideologiji jer je očit pandam onome: samo nek je musliman, pravoslavac itd. slobodno nastavi niz
zigzag

#69103 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Pretjerujete.

Desničari su legalna opcija sve dok nisu radikali. Pričate o ljevičarima a dajete primjere desničara.

A sve ostale zavjere preko interneta su plod progresivnog umnožavanja ljudske gluposti koja je uvijek postojala.
Last edited by zigzag on 25/03/2022 08:34, edited 1 time in total.
sumirprimus

#69104 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

JoseMujica wrote: 25/03/2022 08:27
Gandalf wrote: 25/03/2022 08:20 Ma nisam ja nikada upratio da rusofili kažu za putlera da je diktator, to se u srpsko-ruskom svetu ne smije ni pomislit, ma ni u šali napisat. Vadiona im je danas i slabija jer nikada za rusiju ne kažu ništa loše, odmah krene priča, sve je poskupilo, pada atomska, što su ukrajinci čačkali mečku, Nato zakuho.
ovo je glavna linija ljevičara...oni imaju taj sentiment da je Rusija antiimperijalistička...ostalo valjda iz prošlog stoljeća

sjeti se samo da je većina zapadnih ljevičara bila listom uz Miloševića...počevši od Big Daddyija Čomskog

njima valja ko god viče da je Amerika zlo, a pri tome more i gasne komore otvarati oni će hladno preći preko toga...po tome sam skonto da je komunizam mnogo bliže religiji nego ideologiji jer je očit pandam onome: samo nek je musliman, pravoslavac itd. slobodno nastavi niz

slozio bih se i sa a-a-akcija, sve je ovo rusko maslo godinama slabljenje vlada, drzava i povjerenja gradjana, sa jednim ciljem, ponovnim stvaranjem ruskog/sovjetskog imperija, ili kako su ga zvali ruski svijet. sasvim slucajno poklapa se sa srpskim svijetom. kad pogledas sve ekstremisticke pokrete u vropi u americi su podupirali, sve moguce teorije zavjera. f
corei3

#69105 Re: Ukrajina

Post by corei3 »

Mrljavi wrote: 25/03/2022 08:23

Jos ruskog smeca koje nece paradirati Moskvom 9.maja. :izet:
Što je šuma fino olistala :roll:
sumirprimus

#69106 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sto se tice šuma...
The main forest trees are the pine (57.4 percent of the forest area), oak (21 percent), birch (10 percent), black alder (6 percent), European aspen (2 percent), and hornbeam (2 percent). Pine forests (bory) are widespread. They grow in weakly and moderately podzolized soils overlying deep sands.
Milenkov buraz

#69107 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

sumirprimus wrote: 25/03/2022 08:34
JoseMujica wrote: 25/03/2022 08:27

slozio bih se i sa a-a-akcija, sve je ovo rusko maslo godinama slabljenje vlada, drzava i povjerenja gradjana, sa jednim ciljem, ponovnim stvaranjem ruskog/sovjetskog imperija, ili kako su ga zvali ruski svijet. sasvim slucajno poklapa se sa srpskim svijetom. kad pogledas sve ekstremisticke pokrete u vropi u americi su podupirali, sve moguce teorije zavjera. f
Neki dan je neko postavio interviju sa Stephanom Kotinom gdje je sve objašnjeno. Rusi su godinama rovarili po EU, Americi, podmićivali i kupovali političare, biznismene, finansirali i pomagali sva desničarska udruženja u cilju destabilizacije EU i NATO pakta. Sreća u nesreći je širenje NATO pakta koje donekle amortizovalo takvu jednu politiku stvaranja kaosa u Evropi jer se Rusiji vjerovalo previše, previše zavisilo od ruskih energenata...itd. Sada su se nekima polako počele otvarati oči pa se nadam da će se mnoge stvari promijeniti.

https://nomad.ba/stephen-kotkin
GAU8

#69108 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

A_A_AKCIJA wrote: 25/03/2022 08:26
Pa Putin je izmislio farme trolova koji šire laži po potrebi za njegovu korist. Imaju snimci zgrada od deset spratova u Rusiji gdje mladi ljudi rade na poslu širenja teorija zavjere. Imate svjedočenja ljudi koji su radili.

Putin je glavni sponzor toga, sa ciljem urušavanja povjerenja ljudi, prije svega na zapadu, u zvanične autoritete: nauku, politiku, medije, društvene vrijednosti...

Trump je dokazano Putinov čovjek koji je za 19% Rosneft-a, najveće ruske naftne kompanije, trebao da USA izbaci iz NATO saveza i oslabi EU svojim djelovanjem. Sjetite se podrške Brexitu, desničarima...

Putin je i glavni sponzor desničarskog smeća širom svijeta. Orban, Farage, Janša, Dodik... Oni su trebali da pokrenu val suverenističkih pokreta koji su trebali da osobe EU toliko da Putin može preuzimati jednu po jednu državu, a da se EU kao savez ne aktivira.

Vučić je Putinov urotnik i radi po zajedničkom planu. Ima par mjeseci kako se pojavila gomila trolova na ovom forumu sa ciljem širenja defetizma. Ko će ratovati, šiša ratnici, ko rat želio u kući mu bio... Po tome se moglo zaključiti da se nešto iza brda valja.

Veza korona teoretičara zavjera, desničara, suverenista, flat earth luđaka... nije nimalo slučajna. Putin je formirao ozbiljnu vojsku da to rade.

I u velikoj mjeri je uspio. Komentari na vijesti u Ukrajini iz Srbije pokazuju da ogroman broj ljudi ne vjeruje svojim očima. Sve je montaža, laž, propaganda...

Ukrajina je trebala biti samo prvi zalogaj, poslije čega su se ostatku svijeta trebale tresti gaće. Onda bi se aktivirali spavači koji bi nas uvodili u razum, objašnjavali cijene nafte, plina, hrane... Onda ide priča o korumpiranim zapadnim vrijednostima, gdje je Rusija pravi lijek.

Pa na ovoj temi se pojavi svako malo jedan trol sa tom agendom. Poput onog što je perfidno lagao da je u pola marta u Italiji dobio račun za plin osam puta veći od prošlog mjeseca, pa kad sam ga razotkrio, samo je nestao sa teme. I opet će doći sa drugim nickom.
Svaka cast! Ova trolovska vojska je uz to mnogo, zastrasujuce mnogo uspjesnija od njegove konvencionalne vojske. Svijet treba biti na oprezu.
GAU8

#69109 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

sumirprimus wrote: 25/03/2022 08:37 sto se tice šuma...
The main forest trees are the pine (57.4 percent of the forest area), oak (21 percent), birch (10 percent), black alder (6 percent), European aspen (2 percent), and hornbeam (2 percent). Pine forests (bory) are widespread. They grow in weakly and moderately podzolized soils overlying deep sands.
Odmah prijaviti Putinovog trola
sumirprimus

#69110 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

GAU8 wrote: 25/03/2022 08:45
sumirprimus wrote: 25/03/2022 08:37 sto se tice šuma...
Odmah prijaviti Putinovog trola
:lol:
ma nije ba, nismo navikli na ovoliko prostranstvo, pa na jednom kraju arkticka zima, na drugoj proljece, i borovi morska klima, vamo ravnica nidje grma i tako, nista novo :)
iskreno u ovom ratu fale samo jos kote :D :skoljka: :run:
sumirprimus

#69111 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

ovu roru haman nismo vidli..
sumirprimus

#69112 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

borbe se vode u centru mariupola po ovome
jarobot

#69113 Re: Ukrajina

Post by jarobot »

GandalfSivi wrote: 25/03/2022 01:45 Jesu bili partizani?

Sjećaš li se Dili Bel " plaćeš pićko plaćeš " :izet:
Milenkov buraz

#69114 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

GAU8 wrote: 25/03/2022 08:44
A_A_AKCIJA wrote: 25/03/2022 08:26

Putin je i glavni sponzor desničarskog smeća širom svijeta. Orban, Farage, Janša, Dodik... Oni su trebali da pokrenu val suverenističkih pokreta koji su trebali da osobe EU toliko da Putin može preuzimati jednu po jednu državu, a da se EU kao savez ne aktivira.

Svaka cast! Ova trolovska vojska je uz to mnogo, zastrasujuce mnogo uspjesnija od njegove konvencionalne vojske. Svijet treba biti na oprezu.
Ovaj post treba pinovati da bude u vrhu svake stranice. :thumbup:
sumirprimus

#69115 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

kao da nisu bili pod propagandom i prije putine hehe :oops:
komsije mislim, pa imaju amneziju na devedesete...
malo oftopika :evil:
lajkujMe

#69116 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Izgleda da Rusima cizme ne valjaju.
Ima snimaka kad od metvih Ukrajinaca a vjerovatno i od zarobljenih uzimaju prvo cizme :-)
Prije par godina citao sam nesto o Ruskoj modernizaciji izmedju ostalog i carape su modernizovali :-)

https://www.google.com/amp/s/amp.thegua ... raps-socks

:-)

Sto se tice Ruskog uticaja na zapadu...
To je sve krenulo nekad 2008 ili 2009 da bi se tokom sredine 2010tih razbuktalo.
Ocigledno velika strategija Moskve.

Krenulo od podrucja na svijetu gdje je zapad vec bio mrski.
Srbija, Sirija, Libija, Irak, Afganistan.
Onda su poceli po Europi dejstvovati.
Mene apsolutno ne bi cudilo da su Rusi finansirali ekstremne desnicare i ekstremne ljevicare po Europi.
Le Pen mi pada napamet.
A mislim da su najvise nastradali Njemacka, Austrija, Nizozemska i Mađarska i dobrim dijelom SAD.
Udario ih Putko na nacionalizam i rasizam i okrivio globalizam i zapadnjacki neokolonizijam.
Udario na integritet zapadnjackih medija, najvise fejk news izvora je povezano sa Rusijom.
Tu su i u Americi izvrsili slom, jedan Fox news strasno izgleda pro ruski i anti americki u mnogo cemu.
Trump je 100% bio Ruski igrac i nemam tu dileme.
Samo mi nije jasno sto Ameri napokomne razotkriju masovnu spijunsku mrezu.
Ako su Rusi u bilo cemu jaki to je spijunaza i kompromitovanje stranih elita.

Udarili na najvecu slabost zapada, to je novac.

Jednom cemo sigurno saznati da su raznorazne stranke, politicari, bisnismeni i korporacije zajedno s raznoraznim organizacijama teorericara zavjere tipa Quanon Bile Ruske operacije.
ketronsd1

#69117 Re: Ukrajina

Post by ketronsd1 »

corei3 wrote: 25/03/2022 08:35

Sumnjas u ovo??
Kako samo nije olistala ova pored puta?
Trava jos zuta??
sumirprimus

#69118 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

lajkujMe wrote: 25/03/2022 09:03 Izgleda da Rusima cizme ne valjaju.
Ima snimaka kad od metvih Ukrajinaca a vjerovatno i od zarobljenih uzimaju prvo cizme :-)
Prije par godina citao sam nesto o Ruskoj modernizaciji izmedju ostalog i carape su modernizovali :-)

To je sve krenulo nekad 2008 ili 2009 da bi se tokom sredine 2010tih razbuktalo.

Mene apsolutno ne bi cudilo da su Rusi finansirali ekstremne desnicare i ekstremne ljevicare po Europi.
Le Pen mi pada napamet.
A mislim da su najvise nastradali Njemacka, Austrija, Nizozemska i Mađarska i dobrim dijelom SAD.
Udario ih Putko na nacionalizam i rasizam i okrivio globalizam i zapadnjacki neokolonizijam.
Udario na integritet zapadnjackih medija, najvise fejk news izvora je povezano sa Rusijom.
Tu su i u Americi izvrsili slom, jedan Fox news strasno izgleda pro ruski i anti americki u mnogo cemu.

Jednom cemo sigurno saznati da su raznorazne stranke, politicari, bisnismeni i korporacije zajedno s raznoraznim organizacijama teorericara zavjere tipa Quanon Bile Ruske operacije.
znas da su rusi tek skoro uveli obavezne carape ispod cizmi, dosad su bile one krpe sto omataju noge, imaju i ime za to zaboravio sam :lol: ziva istina.
Mrljavi

#69119 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Ovo je haoticnije nego sto mi mozemo zamisliti jbt :-)
Mrljavi

#69120 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Spoiler
Show

Kad bi samo postojalo drvece ciji list ne opada i ne lista.
Kako bi to samo pomoglo ovoj mojoj slozenoj podvali... :kiss:
Last edited by Mrljavi on 25/03/2022 09:15, edited 1 time in total.
lajkujMe

#69121 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

sumirprimus wrote: 25/03/2022 09:10
lajkujMe wrote: 25/03/2022 09:03 Izgleda da Rusima cizme ne valjaju.

Le Pen mi pada napamet.

znas da su rusi tek skoro uveli obavezne carape ispod cizmi, dosad su bile one krpe sto omataju noge, imaju i ime za to zaboravio sam :lol: ziva istina.
Znam haha ovaj link sto sam postavio je bas tekst o tome :D
Koristili tehnologiju iz Napoleonskih ratova umjesto carapa.
Krpe nekakve sto zamotaju na noge hahaha
lajkujMe

#69122 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Mrljavi wrote: 25/03/2022 09:13
Spoiler
Show
Kad bi samo postojala stabla ciji list ne opada i ne lista.
Kako bi to samo pomoglo ovoj mojoj slozenoj podvali... :kiss:
Ili ti ga u petom razredu osnovne skole, Biologija.
Razlika izmedju Zimzelene i Listopadne sume :D
zilog

#69123 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Jos malo, pa ce biti "americki ambasador nagovorio Zelenskog da povuce potpis, sa sporazuma u Minsku" :roll:
Mrljavi

#69124 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

lajkujMe wrote: 25/03/2022 09:15

Ili ti ga u petom razredu osnovne skole, Biologija.
Razlika izmedju Zimzelene i Listopadne sume :D
Zavjera nam je propala, prekidaj operaciju i povlaci se na rezervni polozaj!!!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#69125 Re: Ukrajina

Post by pici »

ocekivano, orke su potisli istocno od Kijeva... na sjeveru i zapadu nema novih info.

u Herson svjeze snage orka, dolaze preko mosta koji je u gradicu Antonovka, cudime da ga nisu ukrajinci digli u zrak...
Post Reply