Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sumirprimus wrote: ↑11/03/2022 22:28
Ma kako to , koliko su vec na vjezbama? Usmrdili se nemaju cilja morala hrane, mogu glsvu izgubit, boje se, bjeze i bez ponude. Ha nestane goriva il komandira.
To je prica pukla od prvig dana da im se ponude vize i prolaz za eu i kao svi bi pristali.
Istina je obicno jednostavnija i surovija.
Kako me ovo tvoje pisanje podsjeca na upise sa kojim nas je savo i ekipa davila na temi o siriji.
Kad se sjetim kako ste navijali za hrabre demokrate koje se bore protiv krvoloka asada...zatvarajuci oci kad su usput sjekli glave i lijevo i desno a sve u ime demokratije.
Sad ista matrica, ista prica, isti nacin propagande...prije je bio abu tow a sad je ghost of kiyev, prije je bila ona mala curica koja je slala poruke iz opkoljenog alepa na perfektnom engleskom a kojoj je otac bio demoratski glavosjeca , sad je ono jadno dijete sto pjeva frozen.....mislim smijete se ruskoj prljavoj propagandi koja je i te kako prisutna a u isto vrijeme nevidite ( ili svjeno ignorisete ) sta vi radite.
Ja prije par minuta razgovarao sa prijateljicom kojoj je majka ukrajinka a otac rus, eno ih u kijevu sad , tamo joj i brat sa porodicom. Nazvala me da se izjada...ona mi kaze kako nesmiju da salju poruke na ruskom nego poruke salju jedni drugima na engleskom, ona na sve nacine pokusava da ih izvuce iz grada ali im nedaju da izadju ( zamisli lokalci a ne zli rusi). Oruzje podjelili "braniocima" tj kriminalcima koji pljackaju po gradu bez ikakvih problema. Jel sad i ovo pro ruska propaganda...jel ja treba da vjerujem tebi ili njoj koja ima porodicu tamo?
nema potrebe da odgovoris znam koji ce komentar biti
Izbjegavam da komentarisem na ovoj temi ali ....fakat toliko biti slijep....
Aha, znaci Ghost of Kyiv, poruke na ruskom i dijete koje pjeva Frozen su kriticni problemi zbog kojih se osjecas prinudjenim da komentarises na temi, a agresija, ravnanje gradova artiljerijom i hiljade mrtvih civila to nisu? Cisto da znamo gdje stojis.
Da li vjerujes da je granatirano porodiliste ukrajinska propaganda? Fakat me interesuje sta ces odgovoriti.
animus wrote: ↑11/03/2022 19:41
Cernihiv danas. Fašisti ce platiti za sve žrtve ukrajinskog naroda
ko ce bolan platiti ?
mozda saka nekakvih generalcica nekad za jedno 25 godina u Hagu...
jedini sto ce platiti su ovi sto ih ukrajinci dohvate olovom i raketama, tu jedino pravde ima. a ove bajke oko placanja i pravde smo gledali u nasem ratu i poslije njega
animus wrote: ↑11/03/2022 19:41
Cernihiv danas. Fašisti ce platiti za sve žrtve ukrajinskog naroda
ko ce bolan platiti ?
mozda saka nekakvih generalcica nekad za jedno 25 godina u Hagu...
jedini sto ce platiti su ovi sto ih ukrajinci dohvate olovom i raketama, tu jedino pravde ima. a ove bajke oko placanja i pravde smo gledali u nasem ratu i poslije njega
Na to placanje koje si naveo na kraju sam i mislio. Ukrajinci ce im izreci presudu. Nadam se da ce im izlazak iz Ukrajine biti jedino u kovezima. Zajebi Hag i sudjenje.
Izraelski Premijer Naftali Bennett rekao je u telefonskom razgovoru ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenksyju u utorak da je preporučio Ukrajini da prihvati ponudu ruskog predsjednika Vladimira Putina da okonča rat - koji uključuje mnoge ukrajinske žrtve - izjavio je dužnosnik ukrajinske vlade. Prema riječima dužnosnika, Zelenksy nije slijedio Bennettov savjet.
Novosti wrote: ↑11/03/2022 18:55
Ovo dopuštanje pozivanja na ubistvo je postalo već creepy, a i antiputinizam netreba biti rusofobija
Ako ovo razaranje Ukrajine u ubijanje civila nastavi ili dođe do proširenja rata, Rusiju i Ruse zahvaljujući Putinu i njegovim sljedbenicima čeka stigmatizacija poput Hitlera i nacističke Njemačke.
Ide njima željezna zavjesa. Neka cekaju slijedecih 50 godina da vide civilizaciju. Mogu se druziti sa Kim Yongom, bit ce na istom nivou. Ko se ne ogradi od agresije smatra se dijelom ovog fašizma i osto ide pod sankcije i sve ostalo. Ovo ce im biti gore nego hladni rat. Tada je svijet bio podijeljen a sada su ostali bukvalno sa Srbijom, Sirijom i Sj. Korejom.
evo mene nakon par dana odmora na krimskim plazama.....pazite, ovaj ex-liberal koliko je na forumu i u raznoraznim pricama ga podlo spusta, posebno kad su u pitanju bile teme u ratnom sarajevu, on je fakticki izvukao jedva zivu kozu iz grada, a evo sad slicne price prica o ukrajini/rusiji. i uvijek je tipa neko mu nesto reko u razgovoru....ovo je znatno podlije nego kad neko fino i otvoreno dodje i kaze brate sta misli i kakva osjecanja ima....sve nesto hinjski i okolo kole. i u sarajevu su kriminalci harali ko i u kijevu....dobro mozda i ima istine, ali istu pricu prica. ne kontam sto covjek nije otiso u rusiju ili bjelorusiju a ne u kanadu.
having said that, realan sam i nisam neki vaterni navijac, znam sta je dobro sta zlo, sta pravda a sta nepravda, i ocigledno je da su rusin i putin fasisti. ali ne mislim da ce ukri uskoro opkolit kremlj, mislim da ce na duge staze putin vojno pobjedit, ali ne znam zasto se svi snimci, objave i analize sa obje strane koji ne najavljuju ukrajinsku zastavu nad kremljom docekuju neprijateljski i navijacki. madnerovi postovi su primjer recimo.
geralt wrote: ↑11/03/2022 22:12
Naisao sam na interesantnu teoriju o napustenoj ruskoj opremi - mozda je ruski vojnici prodaju Ukrajincima? Znamo da su uzasno slabo placeni, i da su tokom "vjezbi" Bjelorusima nudili da kupe opremu. Rusi im predaju tenk/kamion/transporter, Ukrajinci im daju kesha i propuste ih dalje za EU kao "ukrajinske izbjeglice" sa laznim dokumentima.
To mi je jedino logicno objasnjenje za ovako ogroman, nesrazmjeran broj napustene ispravne opreme.
zar nije puno jednostavnije objašnjenje da su ostali bez goriva, municije ili vatrene podrške u neprijateljskoj dubini,
oklop bez zaštite pjesadije je samo dobra meta
Ma za oklope razumijem, to je malo skuplji kovceg, ali kada sam vidio haman dvadesetak nlaw I jawelin, e jebiga to ne razumijem, pa ispucaj ih u zrak, na kamaru u supu I baci granatu, bilo kako unisti, ali ne daj rusima
Ma ko će stisnuti ....pa da prodaje na livadi Pancir od 14 miliona dolara za bilo šta. Ostaju bez goriva jer barem trećina nije sposobna za ovo gdje su poslani, logistika 0, moral nikakav, polovina ne zna ni gdje se nalazi niti im je ko rekao gdje idu tačno.
toska wrote: ↑11/03/2022 23:09
zar nije puno jednostavnije objašnjenje da su ostali bez goriva, municije ili vatrene podrške u neprijateljskoj dubini,
oklop bez zaštite pjesadije je samo dobra meta
Ma za oklope razumijem, to je malo skuplji kovceg, ali kada sam vidio haman dvadesetak nlaw I jawelin, e jebiga to ne razumijem, pa ispucaj ih u zrak, na kamaru u supu I baci granatu, bilo kako unisti, ali ne daj rusima
bio je zašto Rusi ostavljaju hrpu oklopa...
a Ukrajinski gubici Javelina i sl. znaci samo da je cijela jedinica stradala.
kako god, ukrajinski vojni gubici su manje bitni jer se brane, tu se ne kalkuliše, agresor već vaga drugačije
neverovatno kako odmah prozovete rusofilom bilo koga ko ponudi nuanced mišljenje. tačno se vidi ostrašćenost i infantilno i simplificirano razumevanje vrlo složene problematike.
Isto kao sto je snaga SSSR-a bila u lažnoj percepciji koju je svijet imao o njoj, u ovih 14 dana se isto pokazalo i sa Ruskom Federacijom. Osim sirove količine većinom starog naoružanja Rusi nemaju ništa drugo sto bi barem ličilo na jednu modernu vojsku.
Last edited by Cossack on 11/03/2022 23:40, edited 1 time in total.
saint_mirad wrote: ↑11/03/2022 23:31
neverovatno kako odmah prozovete rusofilom bilo koga ko ponudi nuanced mišljenje. tačno se vidi ostrašćenost i infantilno i simplificirano razumevanje vrlo složene problematike.
Jedna od najjednoumnijih tema na internetu na bhs jezicima
Jbg sorry sto sam ostracen i sto ovo ubijanje nerodjene djece i majki po bolnicama ne mogu gledati sa bez izljeva bijesa i fokusiranosti na tu slozenu problematiku. Moze pitanje?
Jedna od najjednoumnijih tema na internetu na bhs jezicima
Rat je agresija je
Dajte malo realnije postove i izvjesca i analize
Kolke su sanse za mir
Dokle ce rat trajati
Pa valjda ima razlog sto je "najjednoumnija" Sve si rekao, agresija. Realno je da su Rusi agresori a za sanse za mir pitaj agresora putina a i za trajanje rata takodjer. Cuj najjednoumnija sto li Boze
Na fonu onog gore treda.. tesko popunjavaju ostecene btg jedinice kanibalisanjem drugih nacetih jedinica.
Dosta dobrih jedinica je stradalo na sjeveru u startu. Tope se
Trka s vremenom jebga nista nije sigurno..
Mir ce zavladat jedino i kad putler osvane na jednom klipu. A onda za njim popadaju i svi sateliti i mnogi smrznuti konflikti u evropi ciji je glavni instigator bio upravo putler i ruski rezim.
Nema on mišljenje , da misli ne bi ono napisao. Njegov stav je takav ukorjenjen kao i tvoj o good boysima Rusima .
karanana wrote: ↑11/03/2022 23:22
evo mene nakon par dana odmora na krimskim plazama.....pazite, ovaj ex-liberal koliko je na forumu i u raznoraznim pricama ga podlo spusta, posebno kad su u pitanju bile teme u ratnom sarajevu, on je fakticki izvukao jedva zivu kozu iz grada, a evo sad slicne price prica o ukrajini/rusiji. i uvijek je tipa neko mu nesto reko u razgovoru....ovo je znatno podlije nego kad neko fino i otvoreno dodje i kaze brate sta misli i kakva osjecanja ima....sve nesto hinjski i okolo kole. i u sarajevu su kriminalci harali ko i u kijevu....dobro mozda i ima istine, ali istu pricu prica. ne kontam sto covjek nije otiso u rusiju ili bjelorusiju a ne u kanadu.
having said that, realan sam i nisam neki vaterni navijac, znam sta je dobro sta zlo, sta pravda a sta nepravda, i ocigledno je da su rusin i putin fasisti. ali ne mislim da ce ukri uskoro opkolit kremlj, mislim da ce na duge staze putin vojno pobjedit, ali ne znam zasto se svi snimci, objave i analize sa obje strane koji ne najavljuju ukrajinsku zastavu nad kremljom docekuju neprijateljski i navijacki. madnerovi postovi su primjer recimo.
M lik dodje maksuz da zaakuha temu i onda nestane, i tako na svakoj temi na kojoj se pojavi, vazda on nesto zna, ono nesto hoce nekome da objasnjava, forumska vegeta obicna kancerogena
Taj m je jedan od rijetkih, cije se vojne analize barem donekle podudaraju sa realnošću. Nije problem držati fige Ukrajini, ali je problem svakoga prozivati i vrijeđati koji nije navijački nastrojen, ili ukazuje na positivne/ negativne posljedice rata/ sankcija na ostatak svijeta.
Čovječe, na CNN-u kursiraju objektivnije analize nego ovdje i ne možeš ih ovdje dijeliti bez etiketiranja.
Last edited by AliceInChains on 11/03/2022 23:51, edited 1 time in total.