Ukrajina

Alternative777

#61976 Re: Ukrajina

Post by Alternative777 »

Image
sumirprimus

#61977 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Idemo dalje :izet:
boli ukrajina i vise no sto mislimo raznim satelitima :bih:
Slava Ukrajini
SanskiBiser

#61978 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

hmm ovo je zanimljivo..

March 10 (Reuters) - Meta Platforms (FB.O) will allow Facebook and Instagram users in some countries to call for violence against Russians and Russian soldiers in the context of the Ukraine invasion, according to internal emails seen by Reuters on Thursday, in a temporary change to its hate speech policy.

The social media company is also temporarily allowing some posts that call for death to Russian President Vladimir Putin or Belarusian President Alexander Lukashenko, according to internal emails to its content moderators.

"As a result of the Russian invasion of Ukraine we have temporarily made allowances for forms of political expression that would normally violate our rules like violent speech such as 'death to the Russian invaders.' We still won't allow credible calls for violence against Russian civilians," a Meta spokesperson said in a statement.

The calls for the leaders' deaths will be allowed unless they contain other targets or have two indicators of credibility, such as the location or method, one email said, in a recent change to the company's rules on violence and incitement.

Citing the Reuters story, Russia's embassy in the United States demanded that Washington stop the "extremist activities" of Meta. read more

"Users of Facebook & Instagram did not give the owners of these platforms the right to determine the criteria of truth and pit nations against each other," the embassy said on Twitter in a message that was also shared by their India office.

The temporary policy changes on calls for violence to Russian soldiers apply to Armenia, Azerbaijan, Estonia, Georgia, Hungary, Latvia, Lithuania, Poland, Romania, Russia, Slovakia, and Ukraine, according to one email.
ostatak clanka :
https://www.reuters.com/world/europe/ex ... 022-03-10/
GandalfSivi

#61979 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Slusam intervju sa americkim generalom i pitaju ga sta bi se promijenilo ako bjeloruske trupe udju u rat. Kaze lik, ma te njihove trupe, kako da kazem, nisu bas najpripremljenije :D
sumirprimus

#61980 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Topi se agresorska žgadija i brze no sto mislimo :izet:
Ironmen

#61981 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

sumirprimus wrote: 11/03/2022 17:36
Ironmen wrote: 11/03/2022 17:29

Bjelorusija se vec umijesala, ruske trupe sa oznakom 0 su trupe koje su usle iz smjera Bjelorusije, znaci da vec ucestvuju.
To su ruske trupe ne bjeloruske
Da znam vec sam pisao, po meni je to isto Bjelorusija je vec u ovome ratu. Putin je na pocetku zaprijatio da ce odgovor dobiti bilo koja drzava koja otvoreni pomogne Ukrajini, rat je tek 20 dana ne bi me cudilo da krenu bombardovati konvoje pomoci koje ulaze u Ukrajinu jer vidi se da im neide, ako potraje ovo oko Kijeva i drugih vecih gradova moze biti svasta.
Piaty

#61982 Re: Ukrajina

Post by Piaty »

AliceInChains wrote: 11/03/2022 17:37
madner wrote: 11/03/2022 14:52

Haj pogledaj sta sam napisao kao prvo, poceli su spominjati itekako na ovoj temi.

Ispade da je ok koristiti nacisticki pozdrav, jer se opet bore protiv Rusa.
Bolje im se ne obraćaj, gubiš vrijeme. Na dijelu je navijanje. Većinu ovdje uopste ne zanima ni samo stanje na terenu.
Čini mi se, da ih se dosta ovdje preselilo sa Instagrama :-)

Btw. koja je tvoja procjena, šta se tiče trenutnog napretka Ruske ofanzive?

Ovaj ne vjeruje na duži otpor:

https://www.cnbc.com/amp/2022/03/11/wai ... guson.html

EDIT: Doduše, dobro da si argumentirao. Ipak vjerujem, da te dosta razumnih ljudi prati i za ovo prosto ne znaju.
Moja procjena ruske ofanzive da ce juce uci u kijev, a danas je opet za juce bilo sutra sto ne znaci da jerry cantrel voli rusiju kao baja mali knindza.
sumirprimus

#61983 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

GandalfSivi wrote: 11/03/2022 17:40 Slusam intervju sa americkim generalom i pitaju ga sta bi se promijenilo ako bjeloruske trupe udju u rat. Kaze lik, ma te njihove trupe, kako da kazem, nisu bas najpripremljenije :D
Piso sam vec vecinom vojslu im cine regruti.nisu profesionalizirani
taj njihov speznaz ne broji ni 10k plus nisu sigurni 100% u sve
GandalfSivi

#61984 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

sumirprimus wrote: 11/03/2022 17:39
Spoiler
Show

Idemo dalje :izet:
boli ukrajina i vise no sto mislimo raznim satelitima :bih:
Slava Ukrajini
Je li se beluga kavijar racuna pod seafood? 8-)
Ironmen

#61985 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

Bekaheit wrote: 11/03/2022 17:36 Ovo je od ruskog ministarstva odbrane, imaju TG kanal na engleskom.
▪️On the morning of March 11, high-precision long-range weapons attacked Ukraine's military infrastructure.

💥 The military airfields in Lutsk and Ivano-Frankivsk were disabled.

✈️ 💥 During the day, fighter aircraft and military air defence shot down 3 Ukrainian Mi-24 helicopters, 8 unmanned aerial vehicles, including 5 Bayraktar TB-2.

💥 Operational-tactical and army aviation hit 107 military assets of the Ukrainian armed forces.

💥 Including: 6 command posts and communication centres, 14 ammunition and fuel depots, 11 areas of military equipment concentration.

▪️ In total, during the operation, 3,213 objects of the military infrastructure of Ukraine were disabled.

💥 Destroyed: 98 aircraft, 118 unmanned aerial vehicles, 1,041 tanks and other armored combat vehicles, 113 multiple launch rocket systems, 389 field artillery guns and mortars, 843 units of special military vehicles.
Nista od toga nije pokrijepljeno slikama i video zapisima, mada sve je manje proruskih profila na twiteru, a velika vecina koja je izvjestavala ovde na forumu je u Banovicima.

Neko rece da nije jos vidio sliku oborenoh TB-2 ja sam vidio dvije do sada na twiteru.
Piaty

#61986 Re: Ukrajina

Post by Piaty »

GandalfSivi wrote: 11/03/2022 17:40 Slusam intervju sa americkim generalom i pitaju ga sta bi se promijenilo ako bjeloruske trupe udju u rat. Kaze lik, ma te njihove trupe, kako da kazem, nisu bas najpripremljenije :D
Pa naravno da nisu jer Ukrajinci imaju motiv, a Bjelorusi imaju k....
SanskiBiser

#61987 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

profesor Barić je onako kulturno rekao da sumnja da su te bjeloruske trupe uopste spremne za neke ratne operacije jer nisu u stanju bile ni vojnu vjezbu da izvedu kako treba i do kraja nedavno. :lol:
sumirprimus

#61988 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Gledaj žgadije agresorske sta rade barbari s istoka
geralt

#61989 Re: Ukrajina

Post by geralt »

Piaty wrote: 11/03/2022 17:42
Pa naravno da nisu jer Ukrajinci imaju motiv, a Bjelorusi imaju k....
Bjelorusi imaju motiv jedino da na svoje oficire pucaju. Moglo bi ovdje biti fragginga ko u prici, pa i masovnih prelazaka na neprijateljsku stranu kao sto su radili domobrani u WWII.
AliceInChains

#61990 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

SanskiBiser wrote: 11/03/2022 17:39 hmm ovo je zanimljivo..

March 10 (Reuters) - Meta Platforms (FB.O) will allow Facebook and Instagram users in some countries to call for violence against Russians and Russian soldiers in the context of the Ukraine invasion, according to internal emails seen by Reuters on Thursday, in a temporary change to its hate speech policy.

The social media company is also temporarily allowing some posts that call for death to Russian President Vladimir Putin or Belarusian President Alexander Lukashenko, according to internal emails to its content moderators.

"As a result of the Russian invasion of Ukraine we have temporarily made allowances for forms of political expression that would normally violate our rules like violent speech such as 'death to the Russian invaders.' We still won't allow credible calls for violence against Russian civilians," a Meta spokesperson said in a statement.

The calls for the leaders' deaths will be allowed unless they contain other targets or have two indicators of credibility, such as the location or method, one email said, in a recent change to the company's rules on violence and incitement.

Citing the Reuters story, Russia's embassy in the United States demanded that Washington stop the "extremist activities" of Meta. read more

"Users of Facebook & Instagram did not give the owners of these platforms the right to determine the criteria of truth and pit nations against each other," the embassy said on Twitter in a message that was also shared by their India office.

The temporary policy changes on calls for violence to Russian soldiers apply to Armenia, Azerbaijan, Estonia, Georgia, Hungary, Latvia, Lithuania, Poland, Romania, Russia, Slovakia, and Ukraine, according to one email.
ostatak clanka :
https://www.reuters.com/world/europe/ex ... 022-03-10/
Hajde protiv glavonja, ali protiv Rusa općenito, to ipak jako miriše na fašizam.
Čitalac

#61991 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

U Lavovu su sahranjena trojica ukrajinskih vojnika. Eto i odgovora na pitanje da li je zapad zemlje uključen u odbranu.

Image
The funeral of the three Ukrainian soldiers killed during the Russian Invasion of Ukraine, has been held in Lviv, at Saints Peter and Paul Garrison Church (also known as Jesuit Church)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#61992 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

Ma ko ce Rusima sta vise vjerovat, kad Lavrov kaze, "Mi nismo napali Ukrajinu nego smo dosli da branimo civile".ja im vala nista ne vjeruje, toliki petljanci kao da smo maloumni, to se ne trude cak da malo uljepšaju nego bubnu ko maksim :D.
geralt

#61993 Re: Ukrajina

Post by geralt »

Rusi lazu. Ponavljati na svakoj stranici teme.
Samprotivsviju

#61994 Re: Ukrajina

Post by Samprotivsviju »

Bekaheit wrote: 11/03/2022 17:36 Ovo je od ruskog ministarstva odbrane, imaju TG kanal na engleskom.
▪️On the morning of March 11, high-precision long-range weapons attacked Ukraine's military infrastructure.

💥 The military airfields in Lutsk and Ivano-Frankivsk were disabled.

✈️ 💥 During the day, fighter aircraft and military air defence shot down 3 Ukrainian Mi-24 helicopters, 8 unmanned aerial vehicles, including 5 Bayraktar TB-2.

💥 Operational-tactical and army aviation hit 107 military assets of the Ukrainian armed forces.

💥 Including: 6 command posts and communication centres, 14 ammunition and fuel depots, 11 areas of military equipment concentration.

▪️ In total, during the operation, 3,213 objects of the military infrastructure of Ukraine were disabled.

💥 Destroyed: 98 aircraft, 118 unmanned aerial vehicles, 1,041 tanks and other armored combat vehicles, 113 multiple launch rocket systems, 389 field artillery guns and mortars, 843 units of special military vehicles.
Isto ovo ministarstvo je prvi dan objavilo da je citav ukrajinski PVO unisten kao i avijacija..
AliceInChains

#61995 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Piaty wrote: 11/03/2022 17:41
AliceInChains wrote: 11/03/2022 17:37

Bolje im se ne obraćaj, gubiš vrijeme. Na dijelu je navijanje. Većinu ovdje uopste ne zanima ni samo stanje na terenu.
Čini mi se, da ih se dosta ovdje preselilo sa Instagrama :-)

Btw. koja je tvoja procjena, šta se tiče trenutnog napretka Ruske ofanzive?

Ovaj ne vjeruje na duži otpor:

https://www.cnbc.com/amp/2022/03/11/wai ... guson.html

EDIT: Doduše, dobro da si argumentirao. Ipak vjerujem, da te dosta razumnih ljudi prati i za ovo prosto ne znaju.
Moja procjena ruske ofanzive da ce juce uci u kijev, a danas je opet za juce bilo sutra sto ne znaci da jerry cantrel voli rusiju kao baja mali knindza.

Što mi se obraćaš, kad veze nemaš?

Objektivno me zanima stanje na terenu.
Bekaheit

#61996 Re: Ukrajina

Post by Bekaheit »

Ironmen wrote: 11/03/2022 17:42 Nista od toga nije pokrijepljeno slikama i video zapisima, mada sve je manje proruskih profila na twiteru, a velika vecina koja je izvjestavala ovde na forumu je u Banovicima.

Neko rece da nije jos vidio sliku oborenoh TB-2 ja sam vidio dvije do sada na twiteru.
Nije. Ruska vojska veoma malo slika i snima svoje borbe, ali eto da se zna šta tvrde.. Nisam ni ja vidio slike oborenih TB-2 do sada.
A ove ukrajinske napuštene opreme ima stotine slika, dosadilo više gledati.
sumirprimus

#61997 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Znali su i rusi sta im slijedi nije da nisu.
Kvota 1.45 boli ukrajina nije malo :bih:
Slava Ukrajini :bih:
Bekaheit

#61998 Re: Ukrajina

Post by Bekaheit »

Bobi wrote: 11/03/2022 17:46 Ma ko ce Rusima sta vise vjerovat, kad Lavrov kaze, "Mi nismo napali Ukrajinu nego smo dosli da branimo civile".ja im vala nista ne vjeruje, toliki petljanci kao da smo maloumni, to se ne trude cak da malo uljepšaju nego bubnu ko maksim :D.
Nisi u pravu. Lavror je rekao: "Cilj naše specijalne vojne operacije je da spriječimo rat u Ukrajini" :thumbup:
kecho412

#61999 Re: Ukrajina

Post by kecho412 »

Bekaheit wrote: 11/03/2022 17:48 ije. Ruska vojska veoma malo slika i snima svoje borbe, ali eto da se zna šta tvrde.. Nisam ni ja vidio slike oborenih TB-2 do sada.
A ove ukrajinske napuštene opreme ima stotine slika, dosadilo više gledati.
Znaci rat gotov?
sumirprimus

#62000 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ja ga prijavljujem na svaki post! U evropi je ruska propaganda zakonom zabranjena!
Post Reply