Ukrajina
-
sportman1
#5951 Re: Ukrajina
ko su u stvari ruski vjerni savaznici? znam za bjalorusiju,a za kazahstan nisam siguran. ima li jos iko?
- It_is_a_Leclerc
#5952 Re: Ukrajina
Ne, ja mislim na one političare koji gudeći o ugroženosti vode svoje narode u balvan revolucije, otuđenje od država itd..Martinez_ wrote:Nažalost tačno. Pojave poput nemačke i američke pudlice Klička i Jatsenjuka su česte.It_is_a_Leclerc wrote:Izdajničkih pizda će uvijek biti.
- Tijana_NS
#5953 Re: Ukrajina
TVBG i TVNS su bili bastion objektivnog informisanja javnosti u odnosu na danasnji BBC i CNN...kultivator wrote:
sjećam se nečeg sličnog 1992 godine kada je JNA zauzimanjem svakog repetitora u Bosni nešto slično radila..bio bi isključen i onemogućen program TV SA a samo se mogao gledati tv BG, tv Novi Sad i slični bastioni objektivnog izvještavanja i informisanja trenutnih dešavanja u BiH..
- Kikibombona
#5954 Re: Ukrajina
Tijana
Jel tebi Putin seksi?
Jel tebi Putin seksi?
- McMoy
#5955 Re: Ukrajina
Ovo je veoma dobro pitanje.sportman1 wrote:ko su u stvari ruski vjerni savaznici? znam za bjalorusiju,a za kazahstan nisam siguran. ima li jos iko?
Koliko je meni poznato, u novijoj historiji nije bilo tog nekog čvrstog i pouzdanog savezništva; niti se Rusija oslanjala na te neke saveznike, a isto tako pokazali su se kao nepouzdan saveznik i partner.
-
udar 99
#5956 Re: Ukrajina
ma kako zvucalo blesavo , na temi o Iranu cinicno neko rece ;
"Iran i Rusija na braniku covjecanstva "
i Venecuela
i Kuba
izgleda da je tako ipak
kada skinemo veo silovite propagande i kada malo istorijski sagledamo ?
koliko je kolonijalizam i neo-kolonijalizam i sam sistem kapitalizma i ove pseudo-feudalne verzije korporativno bankarske fasizacije i kontrole odnijela zivota?
Dejton je potpisan u Ohaju , Dejton USA
svi smo zrtve i napokon bestijalna zvijer je udarila u zid , na primjeru Ukrajine
koje saveznik Rusije u ovome trenutku ?
pa oko 6 milijardi stanovnika ove planete !
koji im je pun ku..ac pogotovo poslije 9/11 , siledzijstva imperije , pljacke , lazi i manipulacija nevjerovatnoga licemjerja , rasizma i neo-nacizma ( kojega podrzavaju u Ukrajini )
doslo je vrijeme za naplatu
u medjuvremenu invazija Rusije je odnijela zivota ;
0
unistenih objekata ;
0
emocionalan ali snazan i tacan esej iskusnoga novinara koji je pokrivao i raspad Jugoslavije ;
a psihopatiji i "samozadovoljnosti" bijela covjeka i sada svima jasno i bankrotirane i moralno i ekonomski i kulturne trulezi 'zapadne civilizacije "
http://www.counterpunch.org/2014/03/07/ ... ated-west/
"Iran i Rusija na braniku covjecanstva "
i Venecuela
i Kuba
izgleda da je tako ipak
kada skinemo veo silovite propagande i kada malo istorijski sagledamo ?
koliko je kolonijalizam i neo-kolonijalizam i sam sistem kapitalizma i ove pseudo-feudalne verzije korporativno bankarske fasizacije i kontrole odnijela zivota?
Dejton je potpisan u Ohaju , Dejton USA
svi smo zrtve i napokon bestijalna zvijer je udarila u zid , na primjeru Ukrajine
koje saveznik Rusije u ovome trenutku ?
pa oko 6 milijardi stanovnika ove planete !
koji im je pun ku..ac pogotovo poslije 9/11 , siledzijstva imperije , pljacke , lazi i manipulacija nevjerovatnoga licemjerja , rasizma i neo-nacizma ( kojega podrzavaju u Ukrajini )
doslo je vrijeme za naplatu
u medjuvremenu invazija Rusije je odnijela zivota ;
0
unistenih objekata ;
0
emocionalan ali snazan i tacan esej iskusnoga novinara koji je pokrivao i raspad Jugoslavije ;
a psihopatiji i "samozadovoljnosti" bijela covjeka i sada svima jasno i bankrotirane i moralno i ekonomski i kulturne trulezi 'zapadne civilizacije "
http://www.counterpunch.org/2014/03/07/ ... ated-west/
-
edinhusic1979
#5957 Re: Ukrajina
kazastan,bjelorusija,kina,pakistan,indija,kuba,venecuela,iran,to je vise od pola svijetasportman1 wrote:ko su u stvari ruski vjerni savaznici? znam za bjalorusiju,a za kazahstan nisam siguran. ima li jos iko?
e sad ces ti reci nije kina,,ali odmah te pitam zasto mislis da je njemacka americi veci saveznik nego kina rusiji
zadnjih 50 godina bilo da je o cemu rijec kina i rusija imaju identican stav u svakom slucaju nema ni amerika vise saveznika
-
edinhusic1979
#5958 Re: Ukrajina
amerika nema vise prijatelja u svijetu od rusije
ali je sigurno da ima vise neprijatelja
90 posto muslimanskih zemalja ameriku smatra neprijateljem,a 90 posto muslimanskih zemalja rusiju smatra prijateljem
rusija je jedina zemlja koja nije muslimanska a clan je organizacije muslimanskih zemalja.
ali je sigurno da ima vise neprijatelja
90 posto muslimanskih zemalja ameriku smatra neprijateljem,a 90 posto muslimanskih zemalja rusiju smatra prijateljem
rusija je jedina zemlja koja nije muslimanska a clan je organizacije muslimanskih zemalja.
-
CungaLunga
#5959 Re: Ukrajina
Rusija ima isti status u OIC kao Tajland. Nije clan nego posmatrac.edinhusic1979 wrote: rusija je jedina zemlja koja nije muslimanska a clan je organizacije muslimanskih zemalja.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
radostan dan
#5962 Re: Ukrajina
pa nisu blesavi da poginu uzalud...nek dođu ovi sa zapada ukrajinešto su zakuvali, da brane...12:18 - Ukrajinske snage na Krimu ne slušaju Kijev
Snage ministarstva odbrane Ukrajine, razmeštene na Krimu, nisu funkcionalne i ne podčinjavaju se naredbama Kijeva, izjavio je u ponedeljak za "Interfaks" prvi vicepremijer autonomne pokrajine Rustam Temirgalijev.
čuuuj...11:48 - Češki ministar Zaoralek protiv poređenja Kosova i Krima
Šef češke diplomatije Lubomir Zaoralek upozorio je da međunarodna zajednica ne može da pristane na tezu da ako je dopušteno Kosovo, mora da se prihvati i Krim,
zato što bi se svet pretvorio u džunglu u kojoj više ne bi važilo ništa iz međunarodnog prava.
- dječak sa šibicama
#5963 Re: Ukrajina
Ali cirkus je kad skontas, pravoslavci se satrase u podrsci Rusiji u sukobu sa zapadom, muslimani se slomise u podrsci islamskom svijetu u sukobu sa truHlim zapadom, a i pravoslavci i muslimani (iz Bosne i Srbije, naravno) okupirali zapadne zemlje u potrazi za boljim zivotom.
-
radostan dan
#5964 Re: Ukrajina
dječak sa šibicama wrote:Ali cirkus je kad skontas, pravoslavci se satrase u podrsci Rusiji u sukobu sa zapadom, muslimani se slomise u podrsci islamskom svijetu u sukobu sa truHlim zapadom, a i pravoslavci i muslimani (iz Bosne i Srbije, naravno) okupirali zapadne zemlje u potrazi za boljim zivotom.
užasi političkog promiskuiteta...
- Truba
#5965 Re: Ukrajina
pa s kosovom su otvorili pandorinu kutiju
ko im je kriv
mada se uvijek mogu povući priznanja zemalja... mada ne vidim da to čine
ko im je kriv
mada se uvijek mogu povući priznanja zemalja... mada ne vidim da to čine
- Michio Kaku
#5966 Re: Ukrajina
smješna ti je teorija. po tebi, svi na zapadu treba da budu za čačkanje mečke na istoku, rovarenje protiv legalno i legitimno izabranih vlasti koje nam se ne sviđaju, za agresivnost nato politike, ekspanziju prema rusiji i u konačnici sukom sa rusijom, islamskim svijetom itd. ako nisu za to, nelogično je da žive u parizu recimo ili briselu. nek idu u donjeck u moskvu, kad im je u rusiji bolje ili u damask. jel to ta genijalna logika?dječak sa šibicama wrote:Ali cirkus je kad skontas, pravoslavci se satrase u podrsci Rusiji u sukobu sa zapadom, muslimani se slomise u podrsci islamskom svijetu u sukobu sa truHlim zapadom, a i pravoslavci i muslimani (iz Bosne i Srbije, naravno) okupirali zapadne zemlje u potrazi za boljim zivotom.
ja nikad ne bih isao u rusiju da zivim ali sam za putina u ovom slucaju bas zato sto hocu da zivim u briselu u stabilnoj evropi koja posluje i sa istokom i sa zapadom ne trazeci belaja podrzavajuci neo-nacxiste u ukrajini ili nato provokaciju do treceg svjetskog rata.
mi koji smo makar duze zivili na zapadu (ali ne kao gastarbajteri) ovo kontamo kao common sense i tako razmislja vecina obrazovanih ljudi bilo gdje na zapadu.
- seln
#5967 Re: Ukrajina
Ti si ih, belkim, sve anketirao?Michio Kaku wrote: mi koji smo makar duze zivili na zapadu (ali ne kao gastarbajteri) ovo kontamo kao common sense i tako razmislja vecina obrazovanih ljudi bilo gdje na zapadu.
-
sumirprimus
#5968 Re: Ukrajina
ma nije on gastabajta da tu nekakve ankete ganja...seln wrote:Ti si ih, belkim, sve anketirao?Michio Kaku wrote: mi koji smo makar duze zivili na zapadu (ali ne kao gastarbajteri) ovo kontamo kao common sense i tako razmislja vecina obrazovanih ljudi bilo gdje na zapadu.
- madner
#5969 Re: Ukrajina
Ne kontam kako je zivio vani duze ali ne kao gastarbeiter?
Na socijali bio?
Na socijali bio?
- Truba
#5970 Re: Ukrajina
možda se bogato udo 
- dječak sa šibicama
#5971 Re: Ukrajina
To je stvar dosljednosti, volio ih ili ne volio, ali vehabosi koji su iz Bosne otisli u Siriju, ili cetnici koji su otisli na Krim, imaju vise obraza od onih koji sjede u toplom domu u Saint Louisu recimo, koji im je pruzila USA, i jebu majku Americi na svakom koraku.
Ili ovi sto iz Frankfurta glume velike srbende, i jebu Njemackoj nacisticku majku, a draga im plata kod gazde Hansa, ne kasni ni dana a pozamasna suma.
Ili ovi sto iz Frankfurta glume velike srbende, i jebu Njemackoj nacisticku majku, a draga im plata kod gazde Hansa, ne kasni ni dana a pozamasna suma.
-
valensija
#5972 Re: Ukrajina
AMBASADOR SAD: Nećemo priznati rezultat referenduma na Krimu!

Ma kakvi bili rezultati, takozvanog referenduma o budućnosti Autonomne republike Krim, SAD ih neće priznati, naveo je Džefri Pajat

Ma kakvi bili rezultati, takozvanog referenduma o budućnosti Autonomne republike Krim, SAD ih neće priznati, naveo je Džefri Pajat
- seln
#5973 Re: Ukrajina
Pa ono, seminar, simpozijum, pocasno doktorat Sorbone...madner wrote:Ne kontam kako je zivio vani duze ali ne kao gastarbeiter?
Na socijali bio?
znas vec sta vani rade visokointeligentni pojedinci, najbolji forumasi na 3 americka foruma i slicni.
- Michio Kaku
#5974 Re: Ukrajina
ok, ne znam za cetnike i vehabose ali mislim da je ne samo dosljedno nego i nuzno da neko ko zivi u londonu ili minhemnu ukazuje na to da ako zapad radi losu politiku na medjunarodnom planu to ce da utice i na hansova primanja pa i na moju platu. ne znam sta ima dosljednije od toga.dječak sa šibicama wrote:To je stvar dosljednosti, volio ih ili ne volio, ali vehabosi koji su iz Bosne otisli u Siriju, ili cetnici koji su otisli na Krim, imaju vise obraza od onih koji sjede u toplom domu u Saint Louisu recimo, koji im je pruzila USA, i jebu majku Americi na svakom koraku.
- Michio Kaku
#5975 Re: Ukrajina
principjelno nema šta.valensija wrote:AMBASADOR SAD: Nećemo priznati rezultat referenduma na Krimu!