Zviz wrote:Kakva EU, to je kao firma koja gleda svoje golove - kako najlaske stoku muzes nego kad ih imas pod kontrolom, jos nikome nije uspijelo da muze kravu u pokretu. To sranje od Unije treba sto prije ukinute nego sto dovede do treceg svjetskog onodno ovaj put prvog samo Europskog rata! Granice treba uvesti i nacionalne valutet vratiti. Tacka. Nije za debatu. To treba tako uciniti i gotova prica. Ko je protov toga podrzava ideologiju Hitlera i luze dupe nacizmu.
Joj sto ne mogu ni ove price. A sta ti znas konkretno o EU? Procitao si negdje da ne treba tamo da idemo, da se raspadaju itd?
Najsmesnije mi je kad nas covjek kaze, ma joj i njima raste nezaposlenost. Jest. Poraste im sa 8 na 9% i ljudi prave frku, mijenjaju zakone, traze pomoc. Kod nas 50% nezaposlenost, niko nista. Bice bolje.
Ne mogu da shvatim da ljudi iz nase zemlje koja je SVA, ali prakticno SVA u vlasnistvu inostranih zemalja hoce da bude bogati neovisan od bilo koga. hhahah.. banke nisu nase, trzni centri nisu nasi, proizvodi u njima nisu nasi... Ne kontam, sta mi to onda trebamo sacuvati.
Mi smo u Evropi i to nam je jedina sansa. U kakvu bi ti uniju? Sa Egiptom, Tunisom, Libijom?
Nama treba neko iznad da nas nadgleda. Evo prvi put smo neovisni, pa vidi sta radimo, ne zna se gdje ko udara. EU ti barem nudi put, pravac kojim ces ici. Nama ti zakoni svakako trebaju, a ovako je jos bolje jer postajes dio jednog ogromnog trzista.
Da ne govorim koliko bi to olaksalo situaciju firmama, investicijama, razmjeni dobara itd. Ali tebe to boli qrac, jer vjerovatno ni nemas pojma kakve sve probleme jedna firma iz BiH ima, jer nije dio EU.