iseku iseku.. tek se registruju 1. post UkrainaSvzbjm wrote: ↑28/02/2022 22:35elcaliente wrote: ↑28/02/2022 22:33 Znate sta mi je jos cudno.
Svi imaju struju.
Kako im Rusi ne iskljuce struju?
Npr Kijevu iskljuce struju i vodu?
Mogu lako porusiti dalekovode i ostaviti Ukrajince bez struje, danas su im uzeli i tu nuklearku.
Citam cak danas da je Kijev sam na ruskoj energetskoj mrezi.
A kod nas za tri neplacena racuna ti iseku struju![]()
Ukrajina
- Gusar-from-Riga
#49501 Re: Ukrajina
-
mishic
#49502 Re: Ukrajina
Samo prva 2-3 dana Ukrajina je bila kritična. Moglo se dogoditi da strah od ruske armade, bliskost dva naroda koji rtuju ili propaganda slomi volju za otporom i Ukrajina padne. Sve nakon toga ide u korist Ukrajine i zavisi od dva ključna faktora. Koliko će Zapad pomagati Ukrajinu i ko će se i u kojoj mjeri uključiti na strani Rusije.
Sreća pa Ukrajinci nisu ušli u frontalni otpor pa pogubili ljudstvo i tehniku te sada mogu gerilskim načinom ratovanja nanositi velike gubitke neprijatelju uz male rizike i male gubitke na svojoj strani. Okupator koji se razmilio po Ukrajini sa silnom tehnikom nije pokazao ništa (motiv, moral, želju, spremnost da gine, organiziranost, efikasnost, snalažljivost...) nego su jasno stavili do znanja domaćinima da su ranjiva sila a stradanja, patnje, nervoza, rušenja, razaranja i pogibije na obje strane rezultirat će sve većom mržnjom, inatom i sve oštrijim i krvavijim sukobima.
Putin je već gubitnik. Uvodi sve veće snage, tehniku i sve strašnija oružja pokazujući time kako svoju nervozu i nespremnost na poraz tako i odlučnost da po svaku cijenu spašava imidž ruske vojske i vlastitu sujetu i obraz. No time samo povećava gubitke i izaziva još veći prezir i mržnju. Njegovi vojnici koji su velikim dijelom regruti, djeca, ginu a roditelji im i ne znaju da su na ratištu. Poginule i ranjene niko ne sabire i šteta je što Ukrajinci to ne koriste za ozbiljniju propagandu namijenjenu građanima Rusije.
U Ukrajini je Putin napravio situaciju da sve i kada bi uspio da obori vlast i prisili Ukrajince ne predaju nova Putinova vlast nebi mogla uvesti red bez desetina hiljada dobro osposobljenih, naoružanih i opremljenih policajaca. A sa sankcijama koje ga čekaju, razorenom Ukrajinom i svim vrstama druge izolacije to je samo pusta želja. Ukrajinu je zapahnuo vjetar demokratskih procesa i nisu spremni ući pod Putinovu komandu.
Samo da Zapad ne iznevjeri i sprijeći Bjelorusiju da se svim kapacitetom stavi Putinu na raspolaganje.
Sreća pa Ukrajinci nisu ušli u frontalni otpor pa pogubili ljudstvo i tehniku te sada mogu gerilskim načinom ratovanja nanositi velike gubitke neprijatelju uz male rizike i male gubitke na svojoj strani. Okupator koji se razmilio po Ukrajini sa silnom tehnikom nije pokazao ništa (motiv, moral, želju, spremnost da gine, organiziranost, efikasnost, snalažljivost...) nego su jasno stavili do znanja domaćinima da su ranjiva sila a stradanja, patnje, nervoza, rušenja, razaranja i pogibije na obje strane rezultirat će sve većom mržnjom, inatom i sve oštrijim i krvavijim sukobima.
Putin je već gubitnik. Uvodi sve veće snage, tehniku i sve strašnija oružja pokazujući time kako svoju nervozu i nespremnost na poraz tako i odlučnost da po svaku cijenu spašava imidž ruske vojske i vlastitu sujetu i obraz. No time samo povećava gubitke i izaziva još veći prezir i mržnju. Njegovi vojnici koji su velikim dijelom regruti, djeca, ginu a roditelji im i ne znaju da su na ratištu. Poginule i ranjene niko ne sabire i šteta je što Ukrajinci to ne koriste za ozbiljniju propagandu namijenjenu građanima Rusije.
U Ukrajini je Putin napravio situaciju da sve i kada bi uspio da obori vlast i prisili Ukrajince ne predaju nova Putinova vlast nebi mogla uvesti red bez desetina hiljada dobro osposobljenih, naoružanih i opremljenih policajaca. A sa sankcijama koje ga čekaju, razorenom Ukrajinom i svim vrstama druge izolacije to je samo pusta želja. Ukrajinu je zapahnuo vjetar demokratskih procesa i nisu spremni ući pod Putinovu komandu.
Samo da Zapad ne iznevjeri i sprijeći Bjelorusiju da se svim kapacitetom stavi Putinu na raspolaganje.
- karanana
#49503 Re: Ukrajina
bajraktar je preokreno rat u azerbejdzanu. hoce li preokrenuti rat u ukrajini? vjerovatno ne jer rusi imaju ovog Z otpada na bacanje i hoce da ga se otarase pa im nece skoditi ako bajro unisti 100-200 tenkova i kamiona iz 70ih. ali za manje konflikte i snage, tipa armenije, srbije i slicno, sigurno da bi mogao napraviti razliku.Svzbjm wrote: ↑28/02/2022 22:39Ajmo malo realnije...koji bajraktar....sto je dosada ucinio u Ukrajinsku korist?TomANDJerry wrote: ↑28/02/2022 22:36
Vjerovatno nam nebi ni mogli dati takvo oruzje, niti bi ga mi mogli kupiti --- bez NATO saglasnosti.
Nemojmo samo o pojedinim slucajevima tenk iii dva...ovdje se predstavlja o oruzju ko da ce preokrenuti rat....nebuloze
- TinNBANFL
#49505 Re: Ukrajina
nakon gledanja Navalnyevog filma o Putinovoj palaci, ne bi me cudilo da je dosta tih para namjenjenih za vojsku otislo u druge djepove... (ako nisi pogledao a interesuje te odlican zove se Putin's Palace na YT sa engl titlovima)O'zone wrote: ↑28/02/2022 22:40 Kad vidim ove obroke, opremu u kvaru, nikakvu logostiku, etc čini mi se da je nešto trulo u vojsci ruskoj...
Da li je moguće da su toliko zapustili svoje borbene snage? Jesu li pare bile u pitanju? Manjak ulaganja. Ili su jednostavno zapostavili ono "ma dobro je to pali od treće"
-
llull
-
emmir1
#49507 Re: Ukrajina
Bayraktar zaista djeluje moćno.
Moj neki dojam da je Erdogan zadnjih godina zaista pokazao da ima muda.
Poslao je vojsku u Siriju, sjebao Armence, poslao vojsku u Libiju.
Dojam je da ne jebe mnogo ni Ruse ni Amere.
Po svim nekim njihovim strategijama BiH im je u vrhu prioriteta i postoji mnogo razloga zasto je to tako.
Uvijek pokusavam rezonski donijet neke zaključke i prilično sam uvjeren da bi u slučaju rata mogli da računamo na Tursku.
Evo npr jedan ili dva TB2 bi nam bila dovoljna da sjebemo komplet tehniku koju bi imali separatisti u BIH
Po svim nekim njihovim strategijama BiH im je u vrhu prioriteta i postoji mnogo razloga zasto je to tako.
Uvijek pokusavam rezonski donijet neke zaključke i prilično sam uvjeren da bi u slučaju rata mogli da računamo na Tursku.
Evo npr jedan ili dva TB2 bi nam bila dovoljna da sjebemo komplet tehniku koju bi imali separatisti u BIH
-
Registarska oznaka
#49508 Re: Ukrajina
Pricao je jedan gost na jednoj tv bas o tome.elcaliente wrote: ↑28/02/2022 22:33 Znate sta mi je jos cudno.
Svi imaju struju.
Mogu lako porusiti dalekovode i ostaviti Ukrajince bez struje, danas su im uzeli i tu nuklearku.
Dan pred napad na Ukrajinu, ista je presla na napajanje strujom sa zapada, tj iz evrope. I to je bio test na tri dana, i onda se vracaju na struju koja dolazi iz Rusije i Bjelorusije.
Bas je rekao da ocekuje mrak u Ukrajini, medjutim nema jos nista.
- HerrFlick999
#49509 Re: Ukrajina
Informacije sa terena kazu da su ogromni prodori Rusa danas, uskoro se vjerovatno zatvara obruc na istoku.
- GandalfSivi
#49510 Re: Ukrajina
Odlicno
-
Svzbjm
#49511 Re: Ukrajina
karanana wrote: ↑28/02/2022 22:43bajraktar je preokreno rat u azerbejdzanu. hoce li preokrenuti rat u ukrajini? vjerovatno ne jer rusi imaju ovog Z otpada na bacanje i hoce da ga se otarase pa im nece skoditi ako bajro unisti 100-200 tenkova i kamiona iz 70ih. ali za manje konflikte i snage, tipa armenije, srbije i slicno, sigurno da bi mogao napraviti razliku.
Pa ja ne pricam o Azerbaidzanu...
-
Svzbjm
#49512 Re: Ukrajina
HerrFlick999 wrote: ↑28/02/2022 22:44
Informacije sa terena kazu da su ogromni prodori Rusa danas, uskoro se vjerovatno zatvara obruc na istoku.
Ovaj lik je vazio kao najvjerodostojniji izvor u ratu oko NK
-
90minut
#49513 Re: Ukrajina
Ma cijeli govor mu je šuplja da napakosti rusima što više i pravi paniku nepostojecu kod nas..
Al' eto hajde važne su i rijeci.
- Bloo
- Globalna šefica
#49514 Re: Ukrajina
Zbog ekavice? Sta mislis gdje se jos koristi ekavica?
-
Svzbjm
#49515 Re: Ukrajina
emmir1 wrote: ↑28/02/2022 22:44 Bayraktar zaista djeluje moćno.
Slazem se
-
elcaliente
#49516 Re: Ukrajina
Registarska oznaka wrote: ↑28/02/2022 22:44Pricao je jedan gost na jednoj tv bas o tome.elcaliente wrote: ↑28/02/2022 22:33 Znate sta mi je jos cudno.
Svi imaju struju.
Dan pred napad na Ukrajinu, ista je presla na napajanje strujom sa zapada, tj iz evrope. I to je bio test na tri dana, i onda se vracaju na struju koja dolazi iz Rusije i Bjelorusije.
Bas je rekao da ocekuje mrak u Ukrajini, medjutim nema jos nista.
Ja znam da su onu pokusavali da naprave vezu za struju sa zapada ali nisu uspjeli do rata.
- sve_ovo_ja
#49517 Re: Ukrajina
Rusija je bila i više nego uključena oko Nagorno Karabaha nedavno, čudi me da su tako olako pustili da i njih Bayro prži poslije svega što smo tamo vidjeli. 
- Kikibombona
- O'zone
- Globalni moderator
#49519 Re: Ukrajina
-
plava strijela
#49520 Re: Ukrajina
-
Sydnor
#49521 Re: Ukrajina
Je li ovo Field odveo Tegeltiju na raport Borisu Johnsonu?
-
daddy-kool
#49522 Re: Ukrajina
Evo struja ode
-
Svzbjm
#49523 Re: Ukrajina
Gluposti. Pristrasni izvori i vasar tastine kod izvodjaca.
- RunnerX
#49524 Re: Ukrajina
Pokrenuli su oni tu kampanju za građane Rusije. Imaju sajtove i na društvenim mrežama nude pomoć Rusima u Rusiji da im vrate mrtve i ranjene, nude im čak i zarobljenike da ih vrate kući. To je valjda akcija za "njihovo tržište".