Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
elcaliente wrote: ↑28/02/2022 20:29
Dajte ljudi vise objektivnosti na temi.
Da znamo kakva je stvarna situacija na terenu.
Na dvije hiljade stranica Ukrajinska vojska napreduje samo sto nije usla u Moskvu.
Pogledam bbc a tamo Rusi sire podrucije i stezu obruc oko Kijeva.
Citam sta forumasi pisu mislim Ukrajinci tuku Ruse na svim frontovima a ne bi ne iznednadilo da ujutro na vijestima kazu da su Rusi usli u Kijev.
Dajte malo pravih informacija sa terena da znamo kako je.
Pitanje dana kad ce pasti Ukrajina mogu izdržati još maksimalno mjesec dana naravno pod uslovom da rusi baš krenu da ne idu polovicno s slanjem slabo obucene djece u smrt.
Al' ce dobro zube polomiti na Ukrajini na kraju mada boli Putina kita i da ih 50 hiljada izgine to je njemu uspješna kampanja
Realno nije jedini ... rodilo je ove godine sa padobrancima
Harsh.
Nisam ni padobranac s obzirom na moj staž na forumu. Samo nisam zalazio često na politiku, svjesno se klonim. Međutim trenutna situacija nalaže drugačije stavove.
ja sam mislio da ce ih rusi iste sekunde ukinuti bombardovanjem i(li) elektronski. ali izgleda da rade. kolika im duzine pista treba da uzlete? ako bi rusi uzeli sve aerodrome, moze li sa poljane ili sa ceste poletit?
Ovaj rat ako se oduzi jos koji mjesec, mislim da ce interesovanje za produktima ruske vojne industrije se svesti samo na interes bastiona slobode poput Srbije, Bjelorusije, Sjeverne Koreje i tako tih drzava
A pitanje je sad je li do neorganizovanosti ili lose opreme ili oboje. Mada PVO je ocito nemocna u odnosu na TB2.
Zašto Rusi ne udaraju zapad zemlje? Tuda im dolaze sve ove donacije.
Dobro pitanje...meni je ova invazija totalno besmislena i uopste ne vidim sta Putin dobija s njom. Mozda nam se kaze nekad u buducnosti.
Na zapadu se ne mogu igrati "kotlova" (vidjeti prošli rat na istoku Ukrajine) a pitanje koliko mogu sa sjevera ići u dubinu tim klinom, pokriti logistikom a bili bi istisnuti. Sa poljske granice bi pritisli raznorazni "dobrovoljci" sa zapada. Gubitak vremena i resursa ni za šta. Cilje je izaći na granice ove dvije priznate Republike, povezati sa Krimom i obezglaviti Kijev, moguće popoloviti Ukrajinu.
Na dvije hiljade stranica Ukrajinska vojska napreduje samo sto nije usla u Moskvu.
Citam sta forumasi pisu mislim Ukrajinci tuku Ruse na svim frontovima a ne bi ne iznednadilo da ujutro na vijestima kazu da su Rusi usli u Kijev.
Pitanje dana kad ce pasti Ukrajina mogu izdržati još maksimalno mjesec dana naravno pod uslovom da rusi baš krenu da ne idu polovicno s slanjem slabo obucene djece u smrt.
Al' ce dobro zube polomiti na Ukrajini na kraju mada boli Putina kita i da ih 50 hiljada izgine to je njemu uspješna kampanja
Nece oni past sve dok imaju podrsku zapadnih zemalja. No way.
Za mjesec dana u Moskvi će hljeb koštati 17 tona rubalja.
Dobro pitanje...meni je ova invazija totalno besmislena i uopste ne vidim sta Putin dobija s njom. Mozda nam se kaze nekad u buducnosti.
Na zapadu se ne mogu igrati "kotlova" (vidjeti prošli rat na istoku Ukrajine) a pitanje koliko mogu sa sjevera ići u dubinu tim klinom, pokriti logistikom a bili bi istisnuti. Sa poljske granice bi pritisli raznorazni "dobrovoljci" sa zapada. Gubitak vremena i resursa ni za šta. Cilje je izaći na granice ove dvije priznate Republike, povezati sa Krimom i obezglaviti Kijev, moguće popoloviti Ukrajinu.
Mislim ako bi rusi krenuli na zapa ukr. i došli blizu da je osvoje da bi poljska ušla u rat bez obzira hoće li nato ili ne.
Realno nije jedini ... rodilo je ove godine sa padobrancima
Harsh.
Nisam ni padobranac s obzirom na moj staž na forumu. Samo nisam zalazio često na politiku, svjesno se klonim. Međutim trenutna situacija nalaže drugačije stavove.
E izvini, sad gledam... Moja greska. Stara kajla si ti ... A stvarno na temi ima random likova, ili su dupli nalozi ili neki bombasi upali.
8 minibusa punih ruskih ranjenika stiglo danas u bolnicu Mazir u Bjelorusiji, Bjelorus snimio i pratio ih, u tom mjestu vec prepuna bolnica kaze u klipu, prekinuli mu snimanje...
Zašto Rusi ne udaraju zapad zemlje? Tuda im dolaze sve ove donacije.
Pa mogli bi pogoditi autobus s izbjeglicama ili( a toga se najvise boje) nesto sto pripada NATO-u.
Čime da udare, jebe jih logistika na samoj granici između Rusije i Ukrajine...
Vidiš da su ko četalji, daj željeza, brlje i udri... a kad zagusti najveće čkapi
Last edited by atmel on 28/02/2022 20:41, edited 1 time in total.
karanana wrote: ↑28/02/2022 20:34
ja sam mislio da ce ih rusi iste sekunde ukinuti bombardovanjem i(li) elektronski. ali izgleda da rade. kolika im duzine pista treba da uzlete? ako bi rusi uzeli sve aerodrome, moze li sa poljane ili sa ceste poletit?
Pa ako skontaš da je dug 6.5 metara, da ima sklopiva krila, motor kao obično auto, za uzlet mu je potrebno nekih 130kmh, Ameri najavili invaziju odavno...