Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa nisu to čečenski tenkovi, zar je to teško za shvatiti?
Prijatelju,
56 tenkova, kako kaže, dići u vazduh...
Zar je teško shvatiti razumjeti gluposti?
Zar nije dovoljno glupo reći u koloni 56 tenkova, a ne dići ih u vazduh?
Ovdje se veli tankova sa naftom,
Prema izvorima Kanala 24, ukrajinska vojska digla je u zrak ešalon od 56 ruskih tankova nafte. Tamo se nalazio i ubijeni general, zapovjednik 141. motorizirane pukovnije ruske čečenske garde.
mada je i to puno i šta bi toliko istih išlo u koloni. Vjerujem da jeste,nek se snimi, ako nije i opovrgne svoj put na Ahiret,pa nek mu se tamo sudi. Zašto je tebi toliko bitna ova čečenska prodata duša?
Ma jaro,vec treci dan lik je u ovim terminima na temi, i uvijek ono perfidno spinovanje, i stalno pise ČE, umjesto će.
Trol obicni, i sinoc je isto ovako ubacivao.
Bosanski_kralj wrote: ↑27/02/2022 01:05
Meni nekako žao običnih Rusa, žao mi i onih niihovih vojnika poslanih u Ukrajinu, na slikama vidiš da je to sve gola bijeda, djeluju izgubljeno.
Kroz historiju su stalno bili topovkso meso, njihove vode nih nikad nisu žalile ni štedile.
Zato ih je večeras trebalo biti dva miliona na trgu u Moskvi i St. Petersburgu, i sutra, i prekosutra... jer tužno je da u današnjem svijetu propaganda može da im ispere mozak kad su informacije veoma lako dostupne.
Ma nije propaganda nego strah da ce se neces vratiti kuci. Nije to ko kod nas druze plavi.
Ne moze. SWIFT je hajmo reci kao knjigovodstvo gdje se biljezi koliko ko kome salje novaca. Dakle, kao knjiga transakcija. I to je sve za internacionalna placanja.
Ruso imaju neku svoju alternativu, ali nije zazivjela. Mada ima neka ili neke banke u Njemackoj koje podrzavaju i to, ali sve u svemu,
veoma mali broj zemalja.
Ovo znaci da ruska firma ne moze platiti dobavljaca u inostranstvu, ali i primiti novac ako zeli da radi izvoz.
Kako vidim, ostavili su neke banke, a to je vjerovatno radi gasa.
Mislim da mogu poslovati unutar Rusije. Imaju svoje korospodentne banke unutar zemlje. Ovdje je kvaka za inostrane korespodentne banke, to svi biva blokirano. Čak i ove koje nisu, rigorozne bi provjere bile. Ne shvatam zašto nisu sve, jesu li samo najvece, a da su ostavili manje,ne znam. Svaka korespodentna banka koja posluje sa nekom ruskom bankom mora blokirati sve transkcije u skladu sa ovom odlukom. Njih prosto nije moguce izvršiti.
Meni nekako žao običnih Rusa, žao mi i onih niihovih vojnika poslanih u Ukrajinu, na slikama vidiš da je to sve gola bijeda, djeluju izgubljeno.
Kroz historiju su stalno bili topovkso meso, njihove vode nih nikad nisu žalile ni štedile.
Zato ih je večeras trebalo biti dva miliona na trgu u Moskvi i St. Petersburgu, i sutra, i prekosutra... jer tužno je da u današnjem svijetu propaganda može da im ispere mozak kad su informacije veoma lako dostupne.
ljubicasti limun wrote: ↑27/02/2022 01:04ljudi dragi, stavite botove i trolove na ignore, ne raspravljajte se s njima. tu su namjerno da vas loze, da razvodnjavaju, spinuju, sire propagandu. tako zaradjuju za zivot. jel ih tesko staviti na foe?
Ama, ovo je forum bolan a ne ukrainski krizni stab...neka svako pise sta mu je cejf, otovri sebi blog pa opucaj sa kopiranjem stvari sto svako ionako moze naci.
I meni je žao nevinog naroda, ali napisao sam ranije, kako niko tamo da se ustane protiv ovog manijakalnog režima? Sigurno veliki broj rusa ne podržava ovo što radi Putin i ljudi oko njega, ali opet nekako sve skromno... Zar se narod toliko plaši režima?
Taj narod vec vijekovima zivi pod sadistickim vlastodrscima.
Moje neko misljenje je da ove sankcije nisu pritisak na Putina, ili ostatak vlasti u Rusiji, njih realno zaboli qrac.
Ovo je pritisak na prvenstveno omladinu Rusije, koja je navikla da putuje i zivi neki klasicni Europski zivot, i naravno utjecajne milijardere koji svakim danom gube ogroman novac.
Da li ce to biti dovoljno? Ne znam. Ali vjerujem da ce vrlo tesko doci do promjene u vladajucoj strukturi.
Moja neka procjena je da ce kroz neko vrijeme poceti pregovori, vojna neutralnost + Donbas a da Ukrajina dobija mozda EU.
Ne moze. SWIFT je hajmo reci kao knjigovodstvo gdje se biljezi koliko ko kome salje novaca. Dakle, kao knjiga transakcija. I to je sve za internacionalna placanja.
Ruso imaju neku svoju alternativu, ali nije zazivjela. Mada ima neka ili neke banke u Njemackoj koje podrzavaju i to, ali sve u svemu,
veoma mali broj zemalja.
Ovo znaci da ruska firma ne moze platiti dobavljaca u inostranstvu, ali i primiti novac ako zeli da radi izvoz.
Kako vidim, ostavili su neke banke, a to je vjerovatno radi gasa.
ne znam jesi li me skontao?!
Ne mora ni raditi transakciju u INOstranstvo.
Npr. ASA banka proslijedi pare Unicredit banci koja je u BiH i onda Unicredit placa prema inostranstvu i tada Uni mora imati swift.
Najbolje bi bilo da su rusiju kao zemlju (sa svim bankama bilo stranim ili domacim) iskljucili iz swifta, a ovako mislim da po malo mrljaju i igraju se s javnosti, kao i u BiH kad su nam poslali UN snage s lakim naoruzanjem da osiguraju mir, pa smo vidjeli kako je to izgledalo...
I meni je žao nevinog naroda, ali napisao sam ranije, kako niko tamo da se ustane protiv ovog manijakalnog režima? Sigurno veliki broj rusa ne podržava ovo što radi Putin i ljudi oko njega, ali opet nekako sve skromno... Zar se narod toliko plaši režima?
Pita lik koji zivi u Bosni. nema diktature i veselja ko u Rusiji, al nas rezim jebe vec 25 godina.
Osmi Socrates wrote: ↑27/02/2022 01:36
Ovechkin se nije udostojio jednu riječ kazati protiv Putina. Kaže "he's my president", ali je pozvao na prekidanje rata.
U New Yorku otkazan koncert dva klasična ruska muzičara, koji su prije javno podržavali Putina.
Sve to treba tjerati nazad u Rusiju. Nema više srednjih mjera. Samo totalna blokada svih Putinista i marš u Rusiju.
Ovo podvučeno pod moranje treba primjenjivati na svakom pedlju planete. I protiv svakoga ko dijeli putinovske aspiracije.
JBG, Putin se dugo igra sa strpljenjem zapada, i kurcenjem bez pokrica doveo zapad da ne moze dalje popustati...a mogao je jos 20 godina ovako, samo da je povukao vojsku sigurno bi bolje prosao i mogao trazit sta hoce, a za napad na Ukrainu uvjek imao vremena.