Ukrajina

Post Reply
agnostic_front

#251 Re: Ukrajina

Post by agnostic_front »

hrle1976 wrote:
banderulka wrote:Sad milicija je blokirala sve u centru Kijeva. Kazu da je moguce da je moguce jos jedno brutalno rastjerivanje protesta...
Kome je interesantno mozete na engleskom pratiti ovdje Image
Neki ih izudaraju. Rulja hoce anarhiju eto sta hoce. Nisam za nasilje ali nekad je nuzno. Da mene caca nije ponekad lupijo preko labrlje nebi se nikada naucio nekim stvarima. Dozvolis jednom ovo stanje eto ti isto svako malo.
Dakle, tebi je draža Čehoslovačka gdje brežnjev može da pošalje tenkove da gaze narod ako šta kaže, nego današnja Češka?
Ispravnije je da staljin pobije nekoliko miliona ljudi u Ukrajini jer to nije anarhija? Da nije pobio par miliona grla stoke, ko zna šta bi ta stoka uradila?
Last edited by agnostic_front on 09/12/2013 14:02, edited 1 time in total.
hrle1976

#252 Re: Ukrajina

Post by hrle1976 »

banderulka wrote:
hrle1976 wrote:
banderulka wrote:Sad milicija je blokirala sve u centru Kijeva. Kazu da je moguce da je moguce jos jedno brutalno rastjerivanje protesta...
Neki ih izudaraju. Rulja hoce anarhiju eto sta hoce. Nisam za nasilje ali nekad je nuzno. Da mene caca nije ponekad lupijo preko labrlje nebi se nikada naucio nekim stvarima. Dozvolis jednom ovo stanje eto ti isto svako malo.
Malo je lupio te, trebao je vise da imas vise pameti
Izgleda tvom supku dojadilo da toliko seres.
hrle1976

#253 Re: Ukrajina

Post by hrle1976 »

agnostic_front wrote:
hrle1976 wrote:
Dakle, tebi je draža Čehoslovačka gdje brežnjev može da pošalje tenkove da gaze narod ako šta kaže, nego današnja Češka?
Ispravnije je da staljin pobije nekoliko miliona ljudi u Ukrajini jer je to nije anarhija? Da nije pobio par miliona grla stoke, ko zna šta bi ta stoka uradila?
Staljin nije bio racionalan covjel. A za Cesku to nisam rekao, to je neki tvoj zakljucak koji donosis na osnovu cega pojma nemam. Sta rade Njemci kad su demonstracije - Stuttgart 21? Lope kosti demonstrantima. Ali kad to cini Njemacka, Francuska, Engleska ili USA onda je sasvim ok. Kad to cini Rusija, Ukraina ili Kina onda je boze sacuvaj nema demokratije ono ovo blah blah blah...
banderulka

#254 Re: Ukrajina

Post by banderulka »

hrle1976 wrote: Izgleda tvom supku dojadilo da toliko seres.
Ako ti nesto takvo izgleda onda popij lijek da te smiri :-D
agnostic_front

#255 Re: Ukrajina

Post by agnostic_front »

@hrle,
Pa da je brežnjev dozvolio Čehoslovačkoj reforme koje je narod htio, ko zna dokle bi išli. Dakle, narod je htio nešto, brežnjev zna da to ne valja, pa pošalje tenkove. Dakle, narod je ovom šlučaju mali hrle, a Brežnjev ćaća. Tako sam ja shvatio?

Za mene postoji razlika između države koja ispendreči građane i države koja ubija građane kad protestuju.
muhafuca

#256 Re: Ukrajina

Post by muhafuca »

hej Ukrainac
Image
Image
Image
Image
Image

Nisi nam postavio nikakav link odakle ove slike dolaze
da mozemo vidjeti da nisu sa mozda starih predizbornih skupova ili sta ti ja znam
vec da su iz nekih kolko tolko relevantnih novina ili medija sa datumom

Isto ovako je neko mogao nabacati slika sa predizbornih skupova podrske predsjedniku i reci da su friske slike

Image
Kikibombona

#257 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

nosara wrote:Medvedev: Rusija će promijeniti odnos s Kijevom nakon što se Ukrajina pridruži EU
12:37 1. studeni 2013.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je da će Rusija promijeniti svoj odnos s Ukrajinom nakon što potpiše sporazum o pridruživanju Europskoj uniji, izvještava RIA „Novosti“.

Istaknuo je da ruska strana poštuje ukrajinsku poziicju, no da će se odnos između Rusije i Ukrajine promijeniti u budućnosti.

„Ovdje se ne radi o prisili na savez s Rusijom, Kazahstanom, Bjelorusijom. Ukrajinska strana jednostavno mora odlučiti gdje im je isplativije. Dosad je situacija bila ovakva: govorili su da nisu ni za Carinski savez, ni za EU. I to je legitiman izbor. No sad su donijeli odluku (u svakom slučaju tako su mi govorili njihovi lideri) da će potpisati sporazum o pridruživanju Europskoj uniji“, rekao je premijer.

„I to je izbor koji zaslužuje poštovanje. No oni moraju tad znati da će se odnosi Rusije i Ukrajine promijeniti. Recimo, oni čitavo vrijeme uzimaju kod nas kredite. Ako imaju, pak, tako napredne odnose s Europskom unijom, što naravno nije uopće loše, i mi imamo dobre odnose s tom zajednicom, neka se onda zadužuju u Bruxellesu.“, istaknuo je.

Predsjednik Janukovič i dalje tvrdi da će potpisat sporazum ali tek nakon što se “napravi nekoliko ključnih koraka.” Među njima je navo zajedničke mjere za prilagodbu ukrajinske ekonomije “novim realnostima” i smanjenje “negativnih posljedica” po većinu grupa koje će reforme jače pogoditi. Ponudu EU da Ukrajinu kreditira sa 610 milijuna eura ocijenio je neprikladnom jer da njegova zemlja treba “najmanje 20 milijardi eura godišnje” da bi pokrila troškove prilagodbe ekonomije europskim standardima.

:D
Ukrajinac

Aj malo prokomentarisi izjavu Medvedeva.

Ko ce vam namiriti gubitke ako Rusija modifikuje odnos prema Ukrajini i ukine povlastice?

Ako mislis da ce Evropa spasiti, pogledaj Grcku, Bugarsku i Rumuniju. :D

Evropa ce rado spasiti svoje zapadnjake, Holandeze, Belgijance, Luksemburzane... a vas... cisto sumnjam.
banderulka

#258 Re: Ukrajina

Post by banderulka »

Slike su iz google. Ko misli da je varanje - desni klik i "inspect element" pa cete naci i otkud je slika, i kad je napravljena.

@Kikibombona
Majke mi, kako Bosna bez Rusiji prezivlja, i osltali drzave? :) I smijesno misliti da Rusija tako sve altrujisticki samo "daje" i nista ne uzima)) Rusija ne daje nista dzaba.
hrle1976

#259 Re: Ukrajina

Post by hrle1976 »

Njemacka hoce da uvali svoje proizvode po budi posto cijeni a da istovremeno izvuce masnu proviziju. Naravno sve u duhu demokratije, samo sto vam nece reci da zeli podici standard na tudjoj grbaci. Jebat ce neko Njemackoj mater, i to po treci put, to je samo pitanje vremena.
staradis

#260 Re: Ukrajina

Post by staradis »

Ko je jednom osjetio Rusku cizmu taj ce uraditi sve da je opet ne osjeti

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Kikibombona

#261 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

banderulka wrote:@Kikibombona
Majke mi, kako Bosna bez Rusiji prezivlja, i osltali drzave? :) I smijesno misliti da Rusija tako sve altrujisticki samo "daje" i nista ne uzima)) Rusija ne daje nista dzaba.
Naravno da ne, kao ni Evropa.

Zbog toga smatram da je za Ukrajinu najbolje da bude kao Jugoslavija nekada, na sredini, izmedju dva bloka.

Ukrajinski proizvodi nemaju nikakvu sansu na evropskom trzistu. Ako vam Rusija nametne uslove kao i ostalim clanicama EU, mozete zaboraviti na izvoz.

Za mene je dilentantizam odbacivati tako mocnog trgovinskog partnera.
hrle1976

#262 Re: Ukrajina

Post by hrle1976 »

staradis wrote:Ko je jednom osjetio Rusku cizmu taj ce uraditi sve da je opet ne osjeti

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2

Nije isto imperijalizam i ovo sto se desaje. Danasnji imperijalizam je EU. Prijesnji imperijalizam je bio od strane SSSR. Nisam nikad rekao da je Ruska cizma nesto sjasjno ali i ova Njemacka cizma nije cemu.

Razlika izmedju Staljina i Hitlera je bila u sljedecem:

Staljin nije imao kriterija pa je samo lupao koga da smakne i unisti.

Hitler je bio selektivan. Ako si nakav vakav metak u celo. A ako si vakav nakav nagrada.

I jos nesto. Staljin je aplaudirao pulici dok oni njemu aplaudiraju dok Hitler je samo primao aplauze.

A Tito je bio Tito, on je krao i od jednih i drugih pa cak i od Amerikacica ali zato je i dao dosta narodu - pravi Robin Hood. :D
muhafuca

#263 Re: Ukrajina

Post by muhafuca »

banderulka wrote:Slike su iz google. Ko misli da je varanje - desni klik i "inspect element" pa cete naci i otkud je slika, i kad je napravljena.
Stani malo ba, ti si nabacao slike tvrdeci da su slike friske i sa anti vladinih protesta - ja zatrazim link za slike
ti meni "Dokazi da lazem" :shock:

- znaci samo si udario u Google "Protests in Ukraine" i nabacao prve slike na koje si naletio i svidjele ti se

S obzirom kako su Ukraini protesti ili izbori za/protiv ovoga ili onaga svakih 6 mjeseci slika ima na bacanje

kontext ? ma nebitan - samo reci da su "tvoji" na slikama

Ako ovako ferceraju i aktivisti u Ukrajini nije ni cudo sto ih suta gdje go stigne
It_is_a_Leclerc

#264 Re: Ukrajina

Post by It_is_a_Leclerc »

Želja za slobodom se ne da okovati policijskim i drugim represijama. Rusofilima i domaćim izdajnicima koji padaju pod noge zločinačkoj Moskvi, bolje bi bilo da ne zatiru sjeme narodnog bijesa dublje u zemlju, da ne bi žnjali oluju.
Avetinho

#265 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

muhafuca wrote:
banderulka wrote:Slike su iz google. Ko misli da je varanje - desni klik i "inspect element" pa cete naci i otkud je slika, i kad je napravljena.
Stani malo ba, ti si nabacao slike tvrdeci da su slike friske i sa anti vladinih protesta - ja zatrazim link za slike
ti meni "Dokazi da lazem" :shock:

- znaci samo si udario u Google "Protests in Ukraine" i nabacao prve slike na koje si naletio i svidjele ti se

S obzirom kako su Ukraini protesti ili izbori za/protiv ovoga ili onaga svakih 6 mjeseci slika ima na bacanje

kontext ? ma nebitan - samo reci da su "tvoji" na slikama

Ako ovako ferceraju i aktivisti u Ukrajini nije ni cudo sto ih suta gdje go stigne
Ne znam sta hoces od Banderluke. Da ti kupi kompjuter, instalira programe, i jos gugla za tebe?
Ne mogu da vjerujem da sam ne mozes naci sta se trenutno zbiva u Ukrajini. Citas li vijesti?
banderulka

#266 Re: Ukrajina

Post by banderulka »

Ma ko je tebi rekao da ja sam bas za EU? I ja mislim da najbolje bi bilo da Ukrajina bude nezavisna. Jedino da je to nemoguce, jer Rusija (citaj Putin) ima previse imperskih ambicija, pa nece ostaviti Ukrajinu na miru.
I ovi svi protesti nisu toliko za EU (kao sto zapadne s bosanske medije to pokazuju), vec protiv vlade koja je jako korumpirana i bezobrazna. Ovo je glavni cilj protesta.
Kikibombona

#267 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

It_is_a_Leclerc wrote:Želja za slobodom se ne da okovati policijskim i drugim represijama. Rusofilima i domaćim izdajnicima koji padaju pod noge zločinačkoj Moskvi, bolje bi bilo da ne zatiru sjeme narodnog bijesa dublje u zemlju, da ne bi žnjali oluju.
Ti neki opasan momak. :lol:
banderulka

#268 Re: Ukrajina

Post by banderulka »

@muhafuca
Ma daj, ja ti ovdje ne pisem izvjestaj. Nemam kolekcije slika, znam sta se zbiva u Ukrajini. Ubacila u google "Євромадан+ime grada", provjerila jeli to to i eto ti slika. Koji meni fol da ovdje nesto laziram? Ne vjerujes i zelis da igras u detektiva - rekla sam kako da provjeris.

I da, ja nisam"on" vec "ona" :-D
hrle1976

#269 Re: Ukrajina

Post by hrle1976 »

Covjek treba biti lud da vjeruje u iluziju da na Europskom kontinentu nema vise ratova.

Facebook i Twiter nece moci takva desavanja zaustaviti. Ako ko vjeruje da ratovi nisu moguci zbog Facebooka i Twittera. :lol:
muhafuca

#270 Re: Ukrajina

Post by muhafuca »

Ja Sam Odavle wrote: Ne znam sta hoces od Banderluke. Da ti kupi kompjuter, instalira programe, i jos gugla za tebe?
Ne mogu da vjerujem da sam ne mozes naci sta se trenutno zbiva u Ukrajini. Citas li vijesti?
:shock: - da podastre linkovima odakle su slike koje je nabacio da vidim odakle su , nebitno koji je izvor nek svako procijani da li vjeruje ili ne za sebe - ali red je da se link postavi - trazim previse ?

niko ne spori da su protesti u Kijevu - ali on tvrdi da su protesti (po slikama koje je nabacao bez ikakvog izvora) sirom Ukraine i to masivni - sto neces vidjeti ni na jednom mediju , svi izvjestavaju samo o protestima u Kijevu

Ne kazem moguce je da ima tu i tamo po nekom gradicu lagano okupljanje manjeg broja gradjana ali ja ga nisam vidjeo - sve je iz Kijeva sto sam upratio do sad
It_is_a_Leclerc

#272 Re: Ukrajina

Post by It_is_a_Leclerc »

Kikibombona wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Želja za slobodom se ne da okovati policijskim i drugim represijama. Rusofilima i domaćim izdajnicima koji padaju pod noge zločinačkoj Moskvi, bolje bi bilo da ne zatiru sjeme narodnog bijesa dublje u zemlju, da ne bi žnjali oluju.
Ti neki opasan momak. :lol:
Nisam. Već me historija poučila tome da, kad god silom pokušate ograničiti slobodu jednog naroda, to vam se, prije ili kasnije, vrati s kamatama.
banderulka

#273 Re: Ukrajina

Post by banderulka »

banderulka

#274 Re: Ukrajina

Post by banderulka »

It_is_a_Leclerc wrote: Nisam. Već me historija poučila tome da, kad god silom pokušate ograničiti slobodu jednog naroda, to vam se, prije ili kasnije, vrati s kamatama.
Bas tako
muhafuca

#275 Re: Ukrajina

Post by muhafuca »

ma informacija nikad dosta ali do tebe je koliko si voljna vremena potrositi

http://tsn.ua/foto/v-uzhgorodi-studenti ... 22174.html
eh sad - tekst kaze - "200 studenata" - ako su po tebi to masivni protesti , nije te tesko impresionirati

http://tsn.ua/ukrayina/ivano-frankivsk- ... 23373.html
tekst kaze opzicija ima 16 000 mobilizovanih za odlazak u Kijev (ako sam dobro skontao) a ne da protestvuju u Ivano-Frankivsk-u

uzimajuci u obzir da je to (grad i oblast) na samoj granici sa Evropom nije za iznenadit da je opozicija tamo jaka - ali posteno 16 000 je 16000 hiljada - pa kako god (naravno uzimajuci ih da rijec da mogu toliko ljudi skupiti za odlazak u Kijev)

http://vgolos.com.ua/photo/pershogrudne ... 25617.html

Lviv Yevromaydan Pola miliona ljudi :shock: zaista impresivno - naravno bilo bi impresivno da su ovo protesti protiv vlade medjutim kako tekst kaze , ljudi su se okupili da se mole za mir i nenasilje u zemlji nepodjeljeno - buduci da du prisutni molitvi bili i Ukrajinska crkva i Ruska crkava koji su suorganizatori molitve (ne protesta) nije ni cudo da su izvukli toliki broj ljudi na ulicu da se mole (ne protestvuju) za mir i ne podjele u zemlji

To ti je moj komentar na tvoje izvore za koje cak i neznam koliko su ozbiljni ali eto hajde da se ne cjepidlaci

Facebook stranice ne uzimam kao ozbiljne izvore informisanja jer svaki idiot moze skupi 20 000 lajkova u zemlji od nekoliko desetina miliona ljudi ako ima imalo mozga - moje misljenje naravno , svako ima pravo na svoje

Znaci nakon svih ovih linkova - masivni Protesti su samo u Kijevu - i opozicija direktno sa Evropske granice moze skupiti 16 000 ljudi u Kijev da se to malo pogura
Post Reply