Ts,ts,ts... Ti fakat nisi svoj. Hajde, još jednom pogledaj prošlu stranicu i vidi ko je poveo priču na tu temu. Ako nisi ološ, ispisaćeš izvinjenje.Renta wrote:Sad kad si uhvaćen sam u lupetanju prebacuješ lopticu....klasika od tebe.
Ukrajina
- Challenger__
#23376 Re: Ukrajina
- SkyLimit
#23377 Re: Ukrajina
Malo o oružju koje imaju Ukrajinci:
- Tenkovi
Osnovni tenk ukrajinske vojske je T - 64. Imaju još i T- 64BM, T - 80 i T - 84.
- Transporteri
Raspolažu transporterima BTR - 4, BTR - 60, BTR - 70 i BTR - 80.
- Oklopna ratna vozila
Raspolažu sa BMP - 1, BMP - 2 i BMD - 2.
- Raketni bacači
Imaju od njih OTR - 21, Smerč, Uragan i Grad.
- Haubice
Imaju Giacint, Pion, Akacia i Gvozdika.
- Protuoklopna oružja
Tu su Šturm, Konkurs i Rapira.
- Helikopteri
Od helikoptera imaju Mil Mi- 8/17 i Mi - 24.
- Protuvazdušno topništvo
Imaju S - 300V, Osa, Buk, Buk - M1, Tor, Tunguska - M1, Igla, Strila - 10 i Šilka.
- Ratni avioni
Posjeduju Tu - 22m3, Su - 24m, Su - 25, Su - 27, Mig - 29, Su - 24 mr, Su - 17m4r.
- Tenkovi
Osnovni tenk ukrajinske vojske je T - 64. Imaju još i T- 64BM, T - 80 i T - 84.
- Transporteri
Raspolažu transporterima BTR - 4, BTR - 60, BTR - 70 i BTR - 80.
- Oklopna ratna vozila
Raspolažu sa BMP - 1, BMP - 2 i BMD - 2.
- Raketni bacači
Imaju od njih OTR - 21, Smerč, Uragan i Grad.
- Haubice
Imaju Giacint, Pion, Akacia i Gvozdika.
- Protuoklopna oružja
Tu su Šturm, Konkurs i Rapira.
- Helikopteri
Od helikoptera imaju Mil Mi- 8/17 i Mi - 24.
- Protuvazdušno topništvo
Imaju S - 300V, Osa, Buk, Buk - M1, Tor, Tunguska - M1, Igla, Strila - 10 i Šilka.
- Ratni avioni
Posjeduju Tu - 22m3, Su - 24m, Su - 25, Su - 27, Mig - 29, Su - 24 mr, Su - 17m4r.
- Renta
#23378 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:Ts,ts,ts... Ti fakat nisi svoj. Hajde, još jednom pogledaj prošlu stranicu i vidi ko je poveo priču na tu temu. Ako nisi ološ, ispisaćeš izvinjenje.Renta wrote:Sad kad si uhvaćen sam u lupetanju prebacuješ lopticu....klasika od tebe.
Ništa mi nije promaklo ne boj se. Drugi su spomenuli dragovoljce istina a ti onda napravio klasičan spin o svemu što sam citirao... Al ne možeš prijatelju izbrisati zadnje dvije stranice, čitaju ljudi, nisu slijepi. No, ne brini za svoj kredibilitet....geostrateg si i dalje ako te to veseli.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#23379 Re: Ukrajina
Nace se se i ti i takvi ako ustreba, ne sikiriki.Renta wrote:Challenger__ wrote:Šta onda pišeš gluposti? Praviš lažne konstrukcije i onda polemišeš sa sopstvenim konstrukcijama. Rentina satira.
Ja pravim? Pa vidi što si pisao u citatima. Što spominješ "hrvatske vojne obveznike", "dezertistan" po otocima, kakav pohod hrvata na Rusiju, tko će ih to slati ili zapovjediti?? Zašto izmišljaš?
70-setak godina i nije neko vrijeme za zaborav stare ljubavi.
- Challenger__
#23380 Re: Ukrajina
Ne, nije tako, pogledaj još jednom. Ne pravi od sebe cirkusanta.Renta wrote:Ništa mi nije promaklo ne boj se. Drugi su spomenuli dragovoljce istina a ti onda napravio klasičan spin o svemu što sam citirao... Al ne možeš prijatelju izbrisati zadnje dvije stranice, čitaju ljudi, nisu slijepi.
- Renta
#23381 Re: Ukrajina
pasha078 wrote:Problem s tim likom je sto on kreira neku fantaziju koja potom postane okvir za diskusiju, i sto je najgore, prinudi te da polemiziras u tim okvirima.Renta wrote:Challenger__ wrote:Šta onda pišeš gluposti? Praviš lažne konstrukcije i onda polemišeš sa sopstvenim konstrukcijama. Rentina satira.
Ja pravim? Pa vidi što si pisao u citatima. Što spominješ "hrvatske vojne obveznike", "dezertistan" po otocima, kakav pohod hrvata na Rusiju, tko će ih to slati ili zapovjediti?? Zašto izmišljaš?
Mislim da je jako jako mlad.
Čeli je odavno pročitan od nas starije ekipe s ove teme. Muda pod bubrege može prodavati drugome meni ne. Neznam dali je stariji ili mlađi ali da je namazan svim mastima i vrhunski manipulator (u Zg bi rekli špreher), to bez daljnjega.
- SkyLimit
#23382 Re: Ukrajina
Usporedba sa Rusijom:Prema podacima iz 2012. godine, Ukrajina ima 57.000 profesionalnih oficira i vojnika, 686 tenkova, 2065 ratnih vozila, 160 ratnih aviona, 22 ratna broda itd.
- Rusija ima 845. 000 profesionalnih oficira i vojnika
- Rusija ima 2550 tenkova
- Rusija ima 64 podmornice(Ukrajina ima jednu)
- Rusija ima 1389 ratnih aviona
- Renta
#23383 Re: Ukrajina
SkyLimit wrote:Usporedba sa Rusijom:Prema podacima iz 2012. godine, Ukrajina ima 57.000 profesionalnih oficira i vojnika, 686 tenkova, 2065 ratnih vozila, 160 ratnih aviona, 22 ratna broda itd.
- Rusija ima 845. 000 profesionalnih oficira i vojnika
- Rusija ima 2550 tenkova
- Rusija ima 64 podmornice(Ukrajina ima jednu)
- Rusija ima 1389 ratnih aviona
Dobro, to su danas zastarjeli podaci, posebno nakon zauzeća Krima (skupa s prepuštenom ukrajinskom vojnom tehnikom) i djelom koji je uništen u skoro godinu dana ratovanja.
Znamo da Ukrajina nije al pari s Rusijom niti to itko može biti osim Amera, tako da rasprava o oružju i nema puno smisla.
Vidjeti ćemo dali će USA isporučiti svoje moderno i drugo teško naoružanje...kao što to Rusija već dulje čini na drugoj strani...to će onda biti drugi par rukava.
- Challenger__
#23384 Re: Ukrajina
Dakle, Renta je ustvrdio da sam ja počeo priču o hrvatskoj regularnoj vojsci u borbi protiv Rusije. Hajde da vidimo da li Renta izmišlja:
____
Lagi Renta.
Lokman wrote:Ne samo da Rusima na megdan u Ukrajini izlaze dragovoljci, nego će uskoro i zvanična hrvatska vojska da krene stopama svojih djedova, koji su pod komandom Jure Francetića jurišali na Staljingrad, pa će u okviru NATO trupa slati vojnike u Ukrajinu. Ne zaboravi da je Kolinda Kitarović službenik NATO pakta. Tamo se sprema veliki krkljanac i niko ne zna u kojem smjeru će se razvijati rat, osim da je eskalacija neminovna.Challenger__ wrote:Stranci u Mariupolju:U Mariupolju se protiv Rusa bori i 30 hrvatskih dragovoljaca
____
Lagi Renta.
-
The 51st State
#23385 Re: Ukrajina
ublehator egotripas, doduse barata sa vokubalarom ne bi li se zamaskirao, u losijoj varijanti psihicki slucaj.Čeli je odavno pročitan od nas starije ekipe s ove teme. Muda pod bubrege može prodavati drugome meni ne. Neznam dali je stariji ili mlađi ali da je namazan svim mastima i vrhunski manipulator (u Zg bi rekli špreher), to bez daljnjega.
- Renta
#23386 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:Dakle, Renta je ustvrdio da sam ja počeo priču o hrvatskoj regularnoj vojsci u borbi protiv Rusije. Hajde da vidimo da li Renta izmišlja:
Lokman wrote:Ne samo da Rusima na megdan u Ukrajini izlaze dragovoljci, nego će uskoro i zvanična hrvatska vojska da krene stopama svojih djedova, koji su pod komandom Jure Francetića jurišali na Staljingrad, pa će u okviru NATO trupa slati vojnike u Ukrajinu. Ne zaboravi da je Kolinda Kitarović službenik NATO pakta. Tamo se sprema veliki krkljanac i niko ne zna u kojem smjeru će se razvijati rat, osim da je eskalacija neminovna.Challenger__ wrote:Stranci u Mariupolju:U Mariupolju se protiv Rusa bori i 30 hrvatskih dragovoljaca
![]()
____
Lagi Renta.
Imaš svoje citate gore... ako ih povlačiš onda smo sve riješili. Da si prešutio hrv. vojne obveznike, dezertere po otocima, statistički irelevantne i marginalne hrvate nesretnike.....prešutio bi i ja svoje.
Ne možeš očekivati da ćeš ti pljuvati po jednom narodu a da ti nitko neće odgovoriti.... svaka akcija ima reakciju, toga si valjda svjestan.
Samo toliko.
- Challenger__
#23387 Re: Ukrajina
Irelevantni i nesretni su plaćenici/dobrovoljci bez obzira odakle su. Sve si iskonstruisao osobi koja principijelno ne ulazi u balkanske šovinističke podrume, jer njima ne pripada, za razliku od tebe.Renta wrote:Imaš svoje citate gore... ako ih povlačiš onda smo sve riješili. Da si prešutio hrv. vojne obveznike, dezertere po otocima, statistički irelevantne i marginalne hrvate nesretnike.....prešutio bi i ja svoje.
Ne možeš očekivati da ćeš ti pljuvati po jednom narodu a da ti nitko neće odgovoriti.... svaka akcija ima reakciju, toga si valjda svjestan.
Samo toliko.
Razumijem, mali sitni internet šibicar, lažov. OK, primio k znanju.
______
Laku noć.
- Renta
#23388 Re: Ukrajina
Ovo je opet tvoj spin. Nisi ti pisao o dragovoljcima, oni ne dezertiraju po otocima.
Pisao si o hrvatskim vojnim obveznicima, dakle, regularnoj vojsci i ismijavao narod i državu kao nesretnu i marginalnu... Ne možeš meni prodavati te manipulatorske fore konstrukcijom rečenice sjećaš se
Citati su ti gore, crno na bijelo.
Laku noć i tebi.
Pisao si o hrvatskim vojnim obveznicima, dakle, regularnoj vojsci i ismijavao narod i državu kao nesretnu i marginalnu... Ne možeš meni prodavati te manipulatorske fore konstrukcijom rečenice sjećaš se
Laku noć i tebi.
- Tvrtko II Kotromanić
#23389 Re: Ukrajina
al dobar je majke mi 
slika u glavi sad za film, ono bjeze jebote hrvatski mladici golobradi na puste hrvatske otoke barkama po noci hahahahahah
jebo zviza ipak cheli je cheli

slika u glavi sad za film, ono bjeze jebote hrvatski mladici golobradi na puste hrvatske otoke barkama po noci hahahahahah
jebo zviza ipak cheli je cheli
- nosara
#23390 Re: Ukrajina
Smiri se kume, evo od ovog momenta ste faktor i sretni... Ok...?Renta wrote:Ovo je opet tvoj spin. Nisi ti pisao o dragovoljcima, oni ne dezertiraju po otocima.
Pisao si o hrvatskim vojnim obveznicima, dakle, regularnoj vojsci i ismijavao narod i državu kao nesretnu i marginalnu... Ne možeš meni prodavati te manipulatorske fore konstrukcijom rečenice sjećaš seCitati su ti gore, crno na bijelo.
Laku noć i tebi.
On topic, dokle smo s uspostavom trajnog mira...?
-
Drvenija87
#23391 Re: Ukrajina
Ukrainian Cossacks destroyed moskalskuyu toy valued at $ 14 million
Ukrainian security forces during the fighting in the Donbas destroyed the latest development of the Russian «shell-C1" worth $ 14 million.

This is referring to the page serviceman Alexey Chaban in facebook, reports OnPress.info.
He also added that the destruction of equipment killed three Russian servicemen.
"Hero analchentsy chipped in and bought a Voentorg Tula ZRPK" armor "for $ 14 million, on KAMAZ chassis. Complete radar, 12 missiles, 2 guns and 30 mm for air and ground targets. Excellent complex. There Was. Burned as plywood. Of the crew minus 3-200 "- wrote the military.
Recall «shell-C1" - Russian self-propelled anti-aircraft missile and gun system, which stands in service in Russia.
http://onpress.info/
Ukrainian security forces during the fighting in the Donbas destroyed the latest development of the Russian «shell-C1" worth $ 14 million.

This is referring to the page serviceman Alexey Chaban in facebook, reports OnPress.info.
He also added that the destruction of equipment killed three Russian servicemen.
"Hero analchentsy chipped in and bought a Voentorg Tula ZRPK" armor "for $ 14 million, on KAMAZ chassis. Complete radar, 12 missiles, 2 guns and 30 mm for air and ground targets. Excellent complex. There Was. Burned as plywood. Of the crew minus 3-200 "- wrote the military.
Recall «shell-C1" - Russian self-propelled anti-aircraft missile and gun system, which stands in service in Russia.
http://onpress.info/
- GAU8
#23392 Re: Ukrajina
Spavate li vi ljudi, hebla vas Rusija
Jos bi gore bilo da se ispostavi da je chelli u Americkoj zoni

Jos bi gore bilo da se ispostavi da je chelli u Americkoj zoni
- ioannes
#23393 Re: Ukrajina
breuer wrote:Kažeš ne voli Ruse, ne volim ni ja, naklonjen sam Vitmenu, Folkneru i Hemingveju...pasha078 wrote:ioannes wrote:I konacno o toj vasoj mitologiji da UA vladu podrzavaju samo fasisti iz Galicije.... Imam prijatelja iz Dniepropetrovska, ko ne zna to je centar, mozda i istok. Mrzi Ruse.
Et.... Pa orgijajte i dalje u svojim fantazijama.....
...jbg, Rusi preteški
ovo gore nije od mene,molim doticnog da mi ne stavlja tudje rijeci u usta
- GAU8
#23394 Re: Ukrajina
Ko mu govorinosara wrote:Smiri se kume, evo od ovog momenta ste faktor i sretni... Ok...?Renta wrote:Ovo je opet tvoj spin. Nisi ti pisao o dragovoljcima, oni ne dezertiraju po otocima.
Pisao si o hrvatskim vojnim obveznicima, dakle, regularnoj vojsci i ismijavao narod i državu kao nesretnu i marginalnu... Ne možeš meni prodavati te manipulatorske fore konstrukcijom rečenice sjećaš seCitati su ti gore, crno na bijelo.
Laku noć i tebi.
On topic, dokle smo s uspostavom trajnog mira...?
"Nas i Rusa 300 miliona"
- Renta
#23395 Re: Ukrajina
GAU8 wrote:Spavate li vi ljudi, hebla vas Rusija![]()
![]()
![]()
![]()
Jos bi gore bilo da se ispostavi da je chelli u Americkoj zoni![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Koliko ima insiderskih informacija i "zna sve" o američkoj politici nebi me čudilo da se javlja iz samog centra Velike Jabuke.
- JohnnyS
#23396 Re: Ukrajina
pasha078 wrote:Bottom line: cijela ova tema nema mnogo sa Ukrajinom ili Rusijom.... Bit teme je patoloska mrznja prema Americi, iz raznovrsnih razloga.
Bar jednom vehabije i cetnici na istoj strani......
I olinjale komunjare. Društvo iz snova.
- JohnnyS
#23397 Re: Ukrajina
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Nace se se i ti i takvi ako ustreba, ne sikiriki.Renta wrote:Challenger__ wrote:Šta onda pišeš gluposti? Praviš lažne konstrukcije i onda polemišeš sa sopstvenim konstrukcijama. Rentina satira.
Ja pravim? Pa vidi što si pisao u citatima. Što spominješ "hrvatske vojne obveznike", "dezertistan" po otocima, kakav pohod hrvata na Rusiju, tko će ih to slati ili zapovjediti?? Zašto izmišljaš?![]()
70-setak godina i nije neko vrijeme za zaborav stare ljubavi.
Znači možemo i dio Bošnjaka očekivati u pohodu?
-
jastuk1
#23398 Re: Ukrajina
U Odesi nije bilo pokušaja zauzimanja policijskih stanica i slično već su prorusi protestvovali/demonstrurali protiv nove Majdanske vlasti na ulici. Onda su došli Majdanovci i protjerali ih u obližnju zgradu, koja je potom zapaljena. Kao što rekoh - jako ružno ta riječ HEROJSKA odbranakoju koristiš i za to sam odreagovao da je jako ružno.pasha078 wrote:
Situacija tih dana u (dogadjaji u Odesi) je slicna Bosni mart-maj 1992. Odbranu Sarajeva u prvi mah su preuzeli kriminalni elementi. Mislim da je slicno bilo u Odesi, u odsustvu jace akcije drzavnog aparata desni nastrojene paravojne formacije su najvjerovatnije i odbranile Grad. Pitanje za tebe: da li odbrana Sarajeva gubi na svojoj moralnoj vrijednosti time sto su u odsudnom casu kriminalci bili ti koji su je organizovali? Isto se odnosi na Odesu. Ako pitas Srbe, siguran sam da ce ti ponuditi mnostvo ekvivalentnih poredjenja sa Odesom.... Ali sve to ne mijenja jednu stvar: radikalni pro ruski elementi su pokusali nasilno uzeti vlast u Odesi i ugroziti teritorijalni integritet zemlje. Vojno su porazeni, zgrada u koju su pobjegli je zapaljena, kako zasto to ne znam. Ali ljudi koji su se sklonili tamo nisu nevine ovcice vec teroristi koji su pokusali zauzeti grad.
Za Diepropetrovsk: lik je u americi, tako da uticaj tih para nije relevantan.
Off topic: trebe iz Dniepropetrovska su extra.
Da je odbrana jeste, da je herojska - to nije, osim ako ta riječ nije u međuvremenu promijenjila značenje, pa se ižjivljavanje i sadizam smatra herojstvom. Pogotovu nije jer su oni koji su se bacali sa prozora da pobjegnu od požara i preživjeli pad, bili su potom na smrt premlaćivani. Može se argumentovati - "dobili su to što su tražili," ali da su ovi koji su ih istrijebili (exterminate) bili heroji --
- nosara
#23399 Re: Ukrajina
Fulio si nogomet... Cvijece moje drago...GAU8 wrote:Ko mu govorinosara wrote:Smiri se kume, evo od ovog momenta ste faktor i sretni... Ok...?Renta wrote:Ovo je opet tvoj spin. Nisi ti pisao o dragovoljcima, oni ne dezertiraju po otocima.
Laku noć i tebi.
On topic, dokle smo s uspostavom trajnog mira...?![]()
![]()
![]()
![]()
"Nas i Rusa 300 miliona"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- GAU8
#23400 Re: Ukrajina
Ne bih se slozio, zapravo ste isti.nosara wrote:
Fulio si nogomet... Cvijece moje drago...