Ukrajina

Post Reply
Co0l

#22751 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Challenger__ wrote: Da, to je moja teza, iza nje stojim. Šta sa tim, JADAN NE BIO?
Nista.Osim sto je smijesna i sto je demantovana.I to ti je ponovljeno jedno pet puta u proteklih sat-dva.
Kaligula I

#22752 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Challenger__ wrote:
Kaligula I wrote:...Ukrajina se i bukvalno raspada...vojska otkazuje poslušnost...evo sada ni Galićani i Volinjani ne šalju svoje ljudstvo na ratište...Galicija i Volinje se štede za vrlo izvjesni razlaz sa Ukrima...Donbas ispisuje svoju istoriju...Krim se otcjepio...Ukrajina sve više podsjeća na razbijeni krčag koji više ne sliži svojoj svrsi...
Ma jok nije tako. Sad će doći crne tekfirijske duše da ti svojom tamom osvijetle "istinu" o Ukrajini.

:lol:
...čekam ih kod Harkova... :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#22753 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote: Da, to je moja teza, iza nje stojim. Šta sa tim, JADAN NE BIO?
Nista.Osim sto je smijesna i sto je demantovana.I to ti je ponovljeno jedno pet puta u proteklih sat-dva.
Čime si je demantovao?
Co0l

#22754 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Ti si taj koji zastupa teze da neko sam sebe granatira,ne ja.
Primaš li novac za laganje? Vidi šta sam postavio, lažovu:
Challenger__ wrote:
Momak iz Mariupolja kaže: "pucaju Ukrajinci, kako vidite" (0.32-0.35)

Zašto lažeš?
Kaze da je postavio laz i onda mene pita zasto lazem.Vrh! :lol:
A kako znamo da je laz?Treba li i onu Zaharcenkovu izjavu ko je odgovran za danasnje raketiranje ponoviti jos deset puta da je skuzis il sta?
Dakle,ko zastupa teze o samograntiranju?
Jebo te,vo bi do sad skonto da se blamira :-)
Freamon Lester

#22755 Re: Ukrajina

Post by Freamon Lester »

Na osnovu iskustva iz ovih nasih ratova. Britanski i americki obavjestajci na terenu - pametan covjek provjerava da li je traktor ispravan. :izet: Pa kad zijanis svu teritoriju u 72 sata pitas se sto ti je to sve trebalo. :lol:
Drvenija87

#22756 Re: Ukrajina

Post by Drvenija87 »

jao_situacije wrote:
Opet podmecu. Vidi se obicni vojnik u maskirnoj uniformi,a ne nacista.
U pozadini se cuje muski glas koji prica engleski.Zasigurno jedan od mnogih tv snimatelja iz inozemstva.
Tamo je zadugo i Graham Philips,koji je boravio vise puta i na pobunjenickoj strani.
Drvenija87

#22757 Re: Ukrajina

Post by Drvenija87 »

Ukrajinske snage povratile pod svoju kontrolu unisteni aerodrom u Donjecku - http://hvylya.net/news/exclusive/razval ... h-sil.html
Challenger__

#22758 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:Kaze da je postavio laz i onda mene pita zasto lazem.Vrh! :lol:
A kako znamo da je laz?Treba li i onu Zaharcenkovu izjavu ko je odgovran za danasnje raketiranje ponoviti jos deset puta da je skuzis il sta?
Tezu o pucanju Ukrajinaca je iznio momak iz Mariupolja, a ja sam postavio video. Glasnik nije što i vijest.

Zašto lažeš?
Co0l

#22759 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:
Čime si je demantovao?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Hajd mi reci koliko puta ti treba nesto ponoviti da bi skonto,cisto da znam kad pisem neki post da ga odmah postam 5-6 puta da ti to vidis.
Vec sam ti spomenuo onog ruskog eksperta koji je izjavio da od ukidanja sankcija svakako ne bi bilo nista a sto je postavljeno na temi o Rusiji.Time pada u vodu ta tvoja nebuloza da su sankcije dosle u pitanje a svakom sa dvije ciste bi i bez tog Putinogovg covjeka bilo to jasno.A kad to kaze neko iz Rusije,i to neko blizak Putinu,onda mozes samo i pretpostaviti koliko je tek Vasington bio siguran u ostanak sankcija.Dakle,teza o narusavanju primirja zbog sankcija je...pa upotrijebi sam izraz koji ce ti najbolje pomoc da skontas kolika je to glupost.

Evo ti tog teksta u cijelini a samo za tvoje potrebe cu povecati dio koji govori o tome:
Kudrin: Rusija beleži talas masovnih otpuštanja
Tanjug | 24. januar 2015. 16:17 |

Rusija počinje da beleži talas masovnih otpuštanja kao posledicu pada u sferi ekonomije i potrebno je da preispita gde i kako brzo troši svoje rezerve, izjavio je bivši ruski ministar finansija Aleksej Kudrin

Kudrin je podneo ostavku 2011. zbog povećanja vojne potrošnje, ali se veruje da još uvek ima poštovanje i pristup ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, naveo je Rojters.

"Predvideo sam teška vremena, ali nisam očekivao da će biti ovako teška", rekao je Kudrin za britansku agenciju na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.

"Potrošačke cene su naglo porasle. Počela su velika otpuštanja.

Građevinski sektor beleži otpuštanja od 100.000 ljudi. Vidimo znake krize u autoindustrji. Takođe će biti značajnog usporavanja u modernizaciji i primeni zapadne tehnologije", rekao je Kudrin.

On je rekao da će ekonomija zabležiti pad od preko 4 odsto ove godine, ukoliko cena nafte ostane niska.

Sa Kudrinom na čelu ministarstva finansija, Rusija je sakupila više od 500 milijardi dolara rezervi, uključujući oko 160 milijardi dolara u dva rezervna fonda koji se mogu koristiti u teškim vremenima u cilju zaštite rublje i ekonomije.

Sa društvenom potrošnjom koja čini trećinu ukupnog budžeta i vojnom potrošnjom od 35 odsto, Rusija bi mogla da iscrpe rezervne fondove u narednih 18 meseci ukoliko cene nafte ostanu na sadašnjem nivou od 50 dolara po barelu.

"Ukoliko cena nafte ostane na 50 dolara, naš rezervni fond biće razvučen na period od tri godine, dok traje prebacivanje na nižu potrošnju i spovođenje reformi", rekao je Kudrin i dodao da bi veliki program modernizacije vojske trebalo sprovesti za 15, umesto 10 godina, čime bi se takođe uštedeo novac.

Neki evropski političari i biznismeni pozivali su proteklih sedmica na ponovo uspostavljanje odnosa sa Rusijom i ublažavanje sankcija. Kudrin je rekao da je većina zapadnih biznismena i javnog mnjenja, ipak, protiv ove ideje, što čini ukidanje sankcija malo verovatnim.

Rublja je pala na polovinu svoje vrednosti u odnosu na dolar od početka prošle godine usled pada cena nafte i zapadnih sankcija Rusiji zbog krize u Ukrajini.
Dodaj tome i Zaharcenkovu izjavu da su oni prekinuli mirovne pregovore i dobices jasniju sliku.

Dobro,da cujemo sad cime si ti demantovao ovo sve.I da,tvoje misljenje ne vazi kao argument.
Drvenija87

#22760 Re: Ukrajina

Post by Drvenija87 »

Challenger__ wrote:
Tezu o pucanju Ukrajinaca je iznio momak iz Mariupolja, a ja sam postavio video. Glasnik nije što i vijest.

Zašto lažeš?
Ne blamiraj se bolan .Na videu se vidi iz daljine dim,sto upucuje na znak da se ukrajinske snage bore sa proruskim pobunjencima u predgradju-blokpost -linija razdvajanja sukobljenih..
Mnogi forumasi ,mislim na muske sa kojima se raspravljas,vide samo tvoje lazi koje nepreestalno podmeces .
Co0l

#22761 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:

Zašto lažeš?
Jasnije?Dakle,nisam rekao da si ti slagao nego da si prenio laz.Pretpostavljam zato sto se nisi slozio sa tim,jel,a sto se da zakljuciti i iz tvog komentara :lol:
Ono,mozes se ti pravit budala i tvrditi tako ali i ti i ja ,kao i svi ostali na forumu znamo sta je istina a to je da si pozurio da preneses i komentarises da Ukrajinci sami sebe granatiraju.I da,time si zastupao tu tezu o samogranatiranju a koja je najobicnija laz.
jao_situacije

#22762 Re: Ukrajina

Post by jao_situacije »

Drvenija87 wrote:
jao_situacije wrote:
U pozadini se cuje muski glas koji prica engleski.Zasigurno jedan od mnogih tv snimatelja iz inozemstva.
Tamo je zadugo i Graham Philips,koji je boravio vise puta i na pobunjenickoj strani.
Može biti... ali stavi slušalice u uši kad slušaš bolje ćeš se orijentirati ko šta govori kao recimo ovaj vojnik koji pokazuje rukom i govori come on, pa onda ovaj što snima ili neko drugi govori drugačijim glasom i čujno lošijim engleskim is it detected (vjerovatno mislio reći deactivated), onda ovaj vojnik kaže yes it sits right in.... maybe it will blow up maybe it won't..
onda isti glas vojnika kaže this is a kindergarden, a school ? ; novinar čujno lošijim engleskim ahh yees.
Challenger__

#22763 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

1. Kudrin iznosi mišljenje da snaga inicijative za stabilizaciju odnosa (ukidanje sankcija i ponovna uspostava odnosa) nije dovoljno jaka, ali sasvim sigurno ne misli ni on ni Kremlj da toj inicijativi - koja je od VITALNOG INTERESA i za Rusiju i Evropu - treba pljunuti u lice nesmotrenim prekidom primirja od strane svojih štićenika u kritično vrijeme (uoči Samita).

To može da misli samo politički idiot.

2. Video iz Mariupolja. Tvoja teza je mizerna. Pokušavaš da meni zakačiš etiketu koju bi eksploatisao po forumu, jer, ne samo da si najveći licemjer (što ti je prebacila masa forumaša), nego si pokvaren do srži.

Drago mi je da si pokazao svoje pravo lice.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#22764 Re: Ukrajina

Post by pici »

joooj lika :facepalm: yeBo monty python :mrgreen: eno sad mu i Kudrin sjebaYe konCepCiju...strašHno :mrgreen:

jopet si poletiJo za dezinformaCijama...krimske plaže su vrH...ovo ostalo je za fHorumskijeH ANALa :mrgreen:
Co0l

#22765 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:1. Kudrin iznosi mišljenje da snaga inicijative za stabilizaciju odnosa (ukidanje sankcija i ponovna uspostava odnosa) nije dovoljno jaka, ali sasvim sigurno ne misli ni on ni Kremlj da toj inicijativi - koja je od VITALNOG INTERESA i za Rusiju i Evropu - treba pljunuti u lice nesmotrenim prekidom primirja od strane svojih štićenika u kritično vrijeme (uoči Samita).

To može da misli samo politički idiot.

2. Video iz Mariupolja. Tvoja teza je mizerna. Pokušavaš da meni zakačiš etiketu koju bi eksploatisao po forumu, jer, ne samo da si najveći licemjer (što ti je prebacila masa forumaša), nego si pokvaren do srži.

Drago mi je da si pokazao svoje pravo lice.
1.Kudrin je rekao da sankcije inicijativom ne bi dosle u pitanje.Time obara tvoju tezu.Kraj price.
Jos cekam argumente za tu tvoju,vec oborenu,tezu a koje nisu samo tvoje misljenje.

2.Ne radi se ni o kakvoj tezi.Video je laz,ti si tu laz prenio.To nisu nikakve teze,to su cinjenice.Pa,iako si ti takvih lazi do sada prenio bezbroj,ja nisam taj koji etiketira nego to radis upravo ti,iako za to nemas nikakvih argumenata.Takvim prenosenjem lazi si sam sebi nalijepio etiketu,niko drugi to nije morao da uradi.S druge strane,samo veceras u prepisci si mi brat-bratu prillijepio jedno desetak etiketa a ni jednu nisi argumentovao.Projekcija na djelu,jos jednom.

To sto mene neko smatra licemjerom,kako kazes,moze objesiti macku o rep,pogotovo sto se radi o nekolko (a ne o masi) polupismenih trolova,sve dok to i ne argumentuje.Lazi,da lazi,poput one tvoje,a na koju se nisam htio osvrtati,da ja podrzavam jedan zlocin a drugi osudjujem,dok god se ne argumentuju mene ne cine licemjerom ali zato onog ko ih je napisao itekako cine lazovom.

Toliko o pokazivanju svog pravog lica.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#22766 Re: Ukrajina

Post by pici »

cHelli nam svšHaje po forumu koda su ruje u Berlinu...a švaBa tek u SemizovCu :mrgreen:
parangal_

#22767 Re: Ukrajina

Post by parangal_ »

nema teorije da se ukinu sankcije, iako bi to bila senzibilna politika. ali senzibilna politika bi bila ne podrzavati ilegalnu huntu u kijevu i uopste ne kidisati na rusiju i stosta drugo. tako da od toga nista. mada nema sumnje da takve snage postoje u evropi, pa i u americi, one su u debeloj manjini.

i jedna i druga strana su prekoracile liniju i povratka vise nema.

rusi moraju tjerati do kraja ili su gotovi. ovo je biti ili ne biti za rusiju. kad bi uradili ono sto zapad od njih trazi raspali bi se kao drzava. predati 10 miliona rusa na milost i nemilost nacistima, povuci se iz krima, prakticno bi znacilo podizanje bijele zastave, priznavanje da nemaju snage da se drze na svojim nogama, potpuni kolaps. poslje toga bi se drzava raspala na desetine malih novih nato saveznika sa IMF paketima reformi i zaduzenja iz kojih naravno nikad ne bi ni izasli, jer to nije ni svrha duga. ono sto bi se zvalo rusija bila bi jedna drzava od petersburga do moskve sa kodorkovsim na celu i sa na nekim ala kasparov u vladi. kinezi bi, ispravno ili ne, pomislili da ih ista sudbina ceka i ko zna sta bi se desilo.

zapad isto ne moze da se povuce, mada je to izvjesnije. prije par godina su trazili da se assad povuce a sad ga ni ne spominju, samo isis. obama assada u "state of the nation" nije ni spomenuo. fino su pomeli pod tepih tamo gdje su zasrali, da sacuvaju lice pred nacijom. jos uvijek to mogu napraviti kad je u pitanju ukrajina i stati prije nego sto bude kasno ali sumnjam. indoktrinisani su 60 godina da vide rusiju kao najveceg neprijatelja i tesko da ce sada stati, posebno kada su se ufurali da rade ispravnu stvar.

ovo je puno gore od hladnog rata jer u hladnom ratu postojalo je neko uvjerenje da se ne smije cackat mecka jer ce rusi pritisnut dugme. sad su ubjedjeni da cak mogu ruse porazit nekom vojnom strategijom, nakon sto ih omeksaju ekonomskim sankicjama. ali ekonomski problemi u rusiji nisu isto sto bi slicni problemi bili u americi. rusi mogu da trpe i zive u kudikamo tezim uslovima od amerikanaca a da ne propadnu, tako da ovo sto gledamo je manje vise pocetak treceg svjetskog rata i to najvise zbog toga sto na zapadu ne vjeruju da do toga moze doci.
Challenger__

#22768 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:1.Kudrin je rekao da sankcije inicijativom ne bi dosle u pitanje.Time obara tvoju tezu.Kraj price.
Jos cekam argumente za tu tvoju,vec oborenu,tezu a koje nisu samo tvoje misljenje.

2.Ne radi se ni o kakvoj tezi.Video je laz,ti si tu laz prenio.To nisu nikakve teze,to su cinjenice.Pa,iako si ti takvih lazi do sada prenio bezbroj,ja nisam taj koji etiketira nego to radis upravo ti,iako za to nemas nikakvih argumenata.Takvim prenosenjem lazi si sam sebi nalijepio etiketu,niko drugi to nije morao da uradi.S druge strane,samo veceras u prepisci si mi brat-bratu prillijepio jedno desetak etiketa a ni jednu nisi argumentovao.Projekcija na djelu,jos jednom.

To sto mene neko smatra licemjerom,kako kazes,moze objesiti macku o rep,pogotovo sto se radi o nekolko (a ne o masi) polupismenih trolova,sve dok to i ne argumentuje.Lazi,da lazi,poput one tvoje,a na koju se nisam htio osvrtati,da ja podrzavam jedan zlocin a drugi osudjujem,dok god se ne argumentuju mene ne cine licemjerom ali zato onog ko ih je napisao itekako cine lazovom.

Toliko o pokazivanju svog pravog lica.
1. Kudrin je rekao da sankcije "navjerovatnije" ne bi bile oborene, a to nije i ne može biti razlog da se idiotski pljune u lice 7 zemalja koje te podržavaju. U najmanju ruku, trebalo je sačekati vrijeme samita. Misliti drugačije je projekcija primitivizma i bahatosti.

2. Po Mariupolju se puca čitav dan, pucaju i jedni (napadači) i drugi (branioci). Momak je rekao što je rekao, a ja sam samo ilustrirao komentar @dječaka_sa_šibicama lično ništa ne tvrdeći (suštinski, nebitna stvar). Sve drugo je laž, a ti si jedna hinja, jedan stalker koji vreba prilku za tuđu diskrditacije, stalker bez morala koji drugom stavlja laži u usta.

Da, ti si licemjer. Elementarni, školski, enciklopedijski. Pokazao si odsustvo kritike kada su mjesecima ginuli civili u Donbasu, a danas kmečiš. Nije tebi do ljudi, jer tvoja ljudskost je umrla sa svom tom mržnjom koju nosiš u sebi.
Last edited by Challenger__ on 25/01/2015 04:41, edited 1 time in total.
Drvenija87

#22769 Re: Ukrajina

Post by Drvenija87 »

parangal_ wrote:nema teorije da se ukinu sankcije, iako bi to bila senzibilna politika. ali senzibilna politika bi bila ne podrzavati ilegalnu huntu u kijevu i uopste ne kidisati na rusiju i stosta drugo. tako da od toga nista. mada nema sumnje da takve snage postoje u evropi, pa i u americi, one su u debeloj manjini.

rusi moraju tjerati do kraja ili su gotovi. ovo je biti ili ne biti za rusiju. kad bi uradili ono sto zapad od njih trazi raspali bi se kao drzava. predati 10 miliona rusa na milost i nemilost nacistima, povuci se iz krima, prakticno bi znacilo podizanje bijele zastave, priznavanje da nemaju snage da se drze na svojim nogama, potpuni kolaps. poslje toga bi se drzava raspala na desetine malih novih nato saveznika sa IMF paketima reformi i zaduzenja iz kojih naravno nikad ne bi ni izasli, jer to nije ni svrha duga. ono sto bi se zvalo rusija bila bi jedna drzava od petersburga do moskve sa kodorkovsim na celu i sa na nekim ala kasparov u vladi. kinezi bi, ispravno ili ne, pomislili da ih ista sudbina ceka i ko zna sta bi se desilo.

zapad isto ne moze da se povuce, mada je to izvjesnije. prije par godina su trazili da se assad povuce a sad ga ni ne spominju, samo isis. obama assada u "state of the nation" nije ni spomenuo. fino su pomeli pod tepih tamo gdje su zasrali, da sacuvaju lice pred nacijom. jos uvijek to mogu napraviti kad je u pitanju ukrajina i stati prije nego sto bude kasno ali sumnjam. indoktrinisani su 60 godina da vide rusiju kao najveceg neprijatelja i tesko da ce sada stati, posebno kada su se ufurali da rade ispravnu stvar.

ovo je puno gore od hladnog rata jer u hladnom ratu postojalo je neko uvjerenje da se ne smije cackat mecka jer ce rusi pritisnut dugme. sad su ubjedjeni da cak mogu ruse porazit nekom vojnom strategijom, nakon sto ih omeksaju ekonomskim sankicjama. ali ekonomski problemi u rusiji nisu isto sto bi slicni problemi bili u americi. rusi mogu da trpe i zive u kudikamo tezim uslovima od amerikanaca a da ne propadnu, tako da ovo sto gledamo je manje vise pocetak treceg svjetskog rata i to najvise zbog toga sto na zapadu ne vjeruju da do toga moze doci.
Kojih bolan 10? Jesi li to iscupao od smradljivog Djokinog NSPM-a? Nema ih ni 3 miliona na podrucju Donbasa i Luganska koje kontrolisu separatisticke snage. Pola ih se razbjezalo na kijevsku stranu.

Igor Strelkov potvrdio- Rusija nasilno izvrsila pritisak na pucanstvo i predstavnike politickih partija Krima da glasuju za odvajanje od Ukrajine- https://twitter.com/PaulaChertok/status ... 9533166592 .
Gdje ono demakratsko glasanje i vise od 88 % :run:
Drvenija87

#22770 Re: Ukrajina

Post by Drvenija87 »

jao_situacije wrote:
Drvenija87 wrote:
jao_situacije wrote:
Može biti... ali stavi slušalice u uši kad slušaš bolje ćeš se orijentirati ko šta govori kao recimo ovaj vojnik koji pokazuje rukom i govori come on, pa onda ovaj što snima ili neko drugi govori drugačijim glasom i čujno lošijim engleskim is it detected (vjerovatno mislio reći deactivated), onda ovaj vojnik kaže yes it sits right in.... maybe it will blow up maybe it won't..
onda isti glas vojnika kaže this is a kindergarden, a school ? ; novinar čujno lošijim engleskim ahh yees.
I sto ako je kazao come on na engleskom? Znaci odmah americki placenik ?E svasta sa ovim srpskim opranim mozgovima. :bije:
Taj mladic vojnik je vjerojatno zaduzen da otprati strane tv novinare i snimatelje po gradu .Takvih je bilo i na pobunjenickoj strani koji su znali dobro engleski u vrijeme onih barikada po gradovima Istoka.
parangal_

#22771 Re: Ukrajina

Post by parangal_ »

Drvenija87 wrote:
parangal_ wrote:nema teorije da se ukinu sankcije, iako bi to bila senzibilna politika. ali senzibilna politika bi bila ne podrzavati ilegalnu huntu u kijevu i uopste ne kidisati na rusiju i stosta drugo. tako da od toga nista. mada nema sumnje da takve snage postoje u evropi, pa i u americi, one su u debeloj manjini.

Kojih bolan 10? Jesi li to iscupao od smradljivog Djokinog NSPM-a? Nema ih ni 3 miliona na podrucju Donbasa i Luganska koje kontrolisu separatisticke snage. Pola ih se razbjezalo na kijevsku stranu.

Igor Strelkov potvrdio- Rusija nasilno izvrsila pritisak na pucanstvo i predstavnike politickih partija Krima da glasuju za odvajanje od Ukrajine- https://twitter.com/PaulaChertok/status ... 9533166592 .

According to the constitution, the state language of Ukraine is Ukrainian.[275] Russian is widely spoken, especially in eastern and southern Ukraine.[275] According to the 2001 census, 67.5 percent of the population declared Ukrainian as their native language and 29.6 percent declared Russian.

Population

- 2014 estimate 44,291,413[4] (32nd)
- 2001 census 48,457,102

http://en.wikipedia.org/wiki/Ukraine#Language

.296* 44 = 13

znaci rusa ima i vise od deset miliona. ja sam podbacio, a ne prebacio u broju.
Challenger__

#22772 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

parangal_ wrote:According to the constitution, the state language of Ukraine is Ukrainian.[275] Russian is widely spoken, especially in eastern and southern Ukraine.[275] According to the 2001 census, 67.5 percent of the population declared Ukrainian as their native language and 29.6 percent declared Russian.

Population

- 2001 census 48,457,102

.296* 44 = 13

Popisne izjave ne daju stvarnu sliku jezičke mape Ukrajine. Pazi sad ovo: Ukrajina, jezik koji se koristi kući:

Image

Istraživanje Lingvističkog uniiverziteta u Kijevu.

p.s.

Suržik je mješavina ruskog i ukrajinskog a rusofonih je mnogo, mnogo više od tvoje računice.
Last edited by Challenger__ on 25/01/2015 05:22, edited 1 time in total.
Captain Ahab

#22773 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

parangal_ wrote:
Drvenija87 wrote:

According to the constitution, the state language of Ukraine is Ukrainian.[275] Russian is widely spoken, especially in eastern and southern Ukraine.[275] According to the 2001 census, 67.5 percent of the population declared Ukrainian as their native language and 29.6 percent declared Russian.

Population

- 2001 census 48,457,102

.296* 44 = 13

Rusa je 17% u Ukrajini. Jedno je maternji jezik a drugo etnicka pripadnost.
parangal_

#22774 Re: Ukrajina

Post by parangal_ »

Challenger__ wrote:
parangal_ wrote:According to the constitution, the state language of Ukraine is Ukrainian.[275] Russian is widely spoken, especially in eastern and southern Ukraine.[275] According to the 2001 census, 67.5 percent of the population declared Ukrainian as their native language and 29.6 percent declared Russian.

Population

- 2001 census 48,457,102

.296* 44 = 13

Popisne izjave ne daju stvarnu sliku jezičke mape Ukrajine. Pazi sad ovo: Ukrajina, jezik koji se koristi kući:

Image

Istraživanje Jezičkog instituta u Kijevu.

p.s.

Suržik je mješavina ruskog i ukrajinskog a rusofonih je mnogo, mnogo više od tvoje računice.
ma ok. u biti i jasenjuk prica ruski kod kuce jer ukrajinski je izmisljen jezik, izvucen iz naftalina. moja poenta je bila da rusija ne moze iz moralnih i strateskih razloga dopustiti banderistima da pobiju nevine ljude koji nisu za ilegalnu vlast u kijevu. sa brojevima sam izasao jer se ova papanka uplela da relativizira.
Challenger__

#22775 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

parangal_ wrote:ma ok. u biti i jasenjuk prica ruski kod kuce jer ukrajinski je izmisljen jezik, izvucen iz naftalina. moja poenta je bila da rusija ne moze iz moralnih i strateskih razloga dopustiti banderistima da pobiju nevine ljude koji nisu za ilegalnu vlast u kijevu. sa brojevima sam izasao jer se ova papanka uplela da relativizira.
:lol:

Razumijem. Poenta mog upisa je da je ukrajinska akademska zajednica iznijela podatak koji iznosi stvarnu a ne deklarativnu (popisnu) jezičku strukturu. Razumijevanje te jezičke činjenice lako dovodi do boljeg razumijevanja aktuelne situacije i potpune uzaludnosti antiruskog projekta u Ukrajini.
Post Reply