Fulas poentu.fosna2014 wrote:Nisu isli na komadanje zemlje? Od tada je poginulo milijun ljudi, na sta su to isli bogati?Co0l wrote:Ameri su isto izvrsili agresiju na Irak.Ne znam sta tu nije jasno.Jedno zlo ne moze biti opravdanje za drugo.S tom razlikom da nisu isli na komadanje zemlje.A i nisu to ko picici krili.fosna2014 wrote:Da, to je tako. Kako Ameri ulete u Irak sa milijun vojnika? Zbog podrske ljudima od velikog diktatora Sadama. Tako i Putin, ma da se ovdje radi o njegovom, dakle ruskom narodu. Da im da podrsku.
Ukrajina
- Co0l
#22676 Re: Ukrajina
-
Kaligula I
#22677 Re: Ukrajina
...Poraženko 'dostojanstveno' igra svoju poltronsko- političku ulogu koju mu je namjenio O'dama, a to je da štiti interese zapadnih korporacija i da Ukrajince loži mržnjom prema Rusima...samo mi jedno ne ide u glavu, a to je: zasto cvili kao pašće ako je siguran u ruku koja ga hrani?...da mu nije štogod šapnula ova luzerska faca:

-
Kaligula I
#22678 Re: Ukrajina
...moraju nekako pred poreskim obveznicima opravdati svoje plate, a i njima je samima savršeno jasno da je u ratu i ljubavi sve dozvoljeno...sve im se vraća i to u istim opancima...Challenger__ wrote:Vidi,vidi... Nešto se ne sjećam da su gospoda iz EU i NATO izražavala zabrinutost tokom ljeta kada su svakodnevno stradali civili u Donbasu. Kakav je ovo preokret? Iznenadni napad filantropije?
- Co0l
#22679 Re: Ukrajina
Ali lik na snimku sa YT fino kaze da 'Ukrajinci pucaju'...kako to,sta to!?Fak,propade jos jedan 'neoboriv dokaz' u vidu klipa sa YT.
Koji debili
Kaze odaju pocast svojim mrtvim raketiranjem grada i ubijanjem civila
Barem je priznao ko je odbio nastavak mirovnih pregovora.Jest da nasem forumskom geopoliticaru pade u vodu jos jedna teorija,ovaj put o tome ko je odgovoran za prekid primirja i pokretanje ofanzive.Jebi ga,ne treba gubit nadu nego nastavit ovim tempom plasirat dvije-tri teorije dnevno pa ce se nekad i ubost neka.Bitno je da nije prosao dan bez novog bisera.Danasnji je rimejk jednog iz nedavne proslosti pod nazivom 'sami sebe granatiraju'.
Koji debili
Barem je priznao ko je odbio nastavak mirovnih pregovora.Jest da nasem forumskom geopoliticaru pade u vodu jos jedna teorija,ovaj put o tome ko je odgovoran za prekid primirja i pokretanje ofanzive.Jebi ga,ne treba gubit nadu nego nastavit ovim tempom plasirat dvije-tri teorije dnevno pa ce se nekad i ubost neka.Bitno je da nije prosao dan bez novog bisera.Danasnji je rimejk jednog iz nedavne proslosti pod nazivom 'sami sebe granatiraju'.
- Challenger__
#22680 Re: Ukrajina
To je tako kada se ti uhvatiš interpretacija. Onda crno bude bijelo i obrnuto. Samo ti farbaj.Co0l wrote:Barem je priznao ko je odbio nastavak mirovnih pregovora.Jest da nasem forumskom geopoliticaru pade u vodu jos jedna teorija,ovaj put o tome ko je odgovoran za prekid primirja i pokretanje ofanzive.Jebi ga,ne treba gubit nadu nego nastavit ovim tempom plasirat dvije-tri teorije dnevno pa ce se nekad i ubost neka.Bitno je da nije prosao dan bez novog bisera.Danasnji je rimejk jednog iz nedavne proslosti pod nazivom 'sami sebe granatiraju'.
-
haos1
#22681 Re: Ukrajina
prema najnovijim informacijama prijeti opasnost od raspada fronta ukrajinskih snaga na istoku: Francuski vojnici dezertirali i prešli na stranu Novorusije
- Co0l
#22682 Re: Ukrajina
Aj fil jor pejnChallenger__ wrote:To je tako kada se ti uhvatiš interpretacija. Onda crno bude bijelo i obrnuto. Samo ti farbaj.Co0l wrote:Barem je priznao ko je odbio nastavak mirovnih pregovora.Jest da nasem forumskom geopoliticaru pade u vodu jos jedna teorija,ovaj put o tome ko je odgovoran za prekid primirja i pokretanje ofanzive.Jebi ga,ne treba gubit nadu nego nastavit ovim tempom plasirat dvije-tri teorije dnevno pa ce se nekad i ubost neka.Bitno je da nije prosao dan bez novog bisera.Danasnji je rimejk jednog iz nedavne proslosti pod nazivom 'sami sebe granatiraju'.
- Challenger__
#22683 Re: Ukrajina
Hajde, kvotaj mene i kvotaj svoj upis. Pusti laganje.Co0l wrote:Aj fil jor pejn
- Co0l
#22684 Re: Ukrajina
Uh,jebo te,i Srbi se mobilizirajuhaos1 wrote:prema najnovijim informacijama prijeti opasnost od raspada fronta ukrajinskih snaga na istoku: Francuski vojnici dezertirali i prešli na stranu Novorusije
-
haos1
#22685 Re: Ukrajina
Počelo oslobađanje Mariupolja, Novorusiji do Krima ostaje samo 280 kilometara, vatrena osveta za ubistvo rusa u Donjecku;
gledaj ovo kako žari i pali.
-
solar7
#22686 Re: Ukrajina
Putin je zesci bolesnik a i normalno jer odkad je na vlasti da se osilio.svinjska faca ce nas sve kostati
- Co0l
#22687 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:
Hajde, kvotaj mene i kvotaj svoj upis. Pusti laganje.
Gradonacelnik Marijupolja:Challenger__ wrote:- Postavlja se pitanje, koji su razlozi za prekid primirja i sada već ofanzivna dejstva kada rat ne odgovara skoro nikome... Odgovor je u ovome "skoro". Postoji "neko" ko je je mislio drugačije. Naime, uoči samita šefova diplomatija zemalja EU koji se održao u Briselu 19. janura, sedam članica EU su tražile ukidanje sankcija RF, što zbog napretka u postizanju mirovnog rješenja, što zbog štete koje sankcije i kontrasankcije nanose evropskoj privredi.
- Zemlje koje su tražile ukidanje sankcija su: Austrija, Mađarska, Italija, Kipar, Slovačka, Francuska i Češka. Tražile su ukidanje sankcija i normalizaciju odnosa sa RF. Prekid primirja je torpedovao ovu inicijativu.
Sasvim izvjesno da iza miniranja ove inicijative stoji ratnohuškačka politika Vašingtona i njihovi pijuni u Kijevu koji su prekinuli primirje. Sada će cijenu tog avanturizma plaćati dodatnim gubitkom teritorije i daljnjim urušavanjem ionako mizernog kredibiliteta i potencijala.
Separatisticki debil:Iz kancelarije ukrajinskog gradonačelnika Marijupolja ističe se da je do raketnih napada došlo nakon što su pobunjeničke snage odbile mirovne pregovore.
Da dodamo na sve to i izjavu onog bivseg ruskog ministra privrede ili tako nesto,koju je na ovoj ili temi o Rusiji neko danas stavio a koji kaze da ona inicijativa nekoliko zemalja EU o prekidu sankcija svakako ne bi prosla jer je vecina clanica za nastavak sankcija cime bi izazivanje novih sukoba bilo bespotrebno za nastavak sankcija jer iste nisu ni dolazile u pitanje tom inicijativom a sto je jos jedan argument za propast tvoje teorije.Lider samoproklamovane Narodne Republike Donjeck Aleksandar Zaharčenko potvrdio je odgovornost za raketni napad na Marijupolj gde je poginulo najmanje 27 ljudi.
On je objavio kako su proruske snage krenule u veliku ofanzivu na strateški važan lučki grad Marijupolj koji je u rukama ukrajinskih trupa.
- Challenger__
#22688 Re: Ukrajina
Biseru. Porediš stvari iz dva sasvim različita vremena: koji se odnosi na dešavanja koja su se odnosila na period prije Samita (19. 12), podvučeno, gore, te ova od danas.Co0l wrote:Challenger__ wrote:
Hajde, kvotaj mene i kvotaj svoj upis. Pusti laganje.Gradonacelnik Marijupolja:Challenger__ wrote:- Postavlja se pitanje, koji su razlozi za prekid primirja i sada već ofanzivna dejstva kada rat ne odgovara skoro nikome... Odgovor je u ovome "skoro". Postoji "neko" ko je je mislio drugačije. Naime, uoči samita šefova diplomatija zemalja EU koji se održao u Briselu 19. janura, sedam članica EU su tražile ukidanje sankcija RF, što zbog napretka u postizanju mirovnog rješenja, što zbog štete koje sankcije i kontrasankcije nanose evropskoj privredi.
- Zemlje koje su tražile ukidanje sankcija su: Austrija, Mađarska, Italija, Kipar, Slovačka, Francuska i Češka. Tražile su ukidanje sankcija i normalizaciju odnosa sa RF. Prekid primirja je torpedovao ovu inicijativu.
Sasvim izvjesno da iza miniranja ove inicijative stoji ratnohuškačka politika Vašingtona i njihovi pijuni u Kijevu koji su prekinuli primirje. Sada će cijenu tog avanturizma plaćati dodatnim gubitkom teritorije i daljnjim urušavanjem ionako mizernog kredibiliteta i potencijala.
Separatisticki debil:Iz kancelarije ukrajinskog gradonačelnika Marijupolja ističe se da je do raketnih napada došlo nakon što su pobunjeničke snage odbile mirovne pregovore.
Da dodamo na sve to i izjavu onog bivseg ruskog ministra privrede ili tako nesto,koju je na ovoj ili temi o Rusiji neko danas stavio a koji kaze da ona inicijativa nekoliko zemalja EU o prekidu sankcija svakako ne bi prosla jer je vecina clanica za nastavak sankcija cime bi izazivanje novih sukoba bilo bespotrebno za nastavak sankcija jer iste nisu ni dolazile u pitanje tom inicijativom a sto je jos jedan argument za propast tvoje teorije.Lider samoproklamovane Narodne Republike Donjeck Aleksandar Zaharčenko potvrdio je odgovornost za raketni napad na Marijupolj gde je poginulo najmanje 27 ljudi.
On je objavio kako su proruske snage krenule u veliku ofanzivu na strateški važan lučki grad Marijupolj koji je u rukama ukrajinskih trupa.
Tebi se mozak zaljepio od mržnje.
- Co0l
#22689 Re: Ukrajina
Rusi nastavljaju 'oslobadjanje' Ukrajine od Ukrajinaca.haos1 wrote:Počelo oslobađanje Mariupolja...
Da,da,a rezultat tog zarenja i paljenja jehaos1 wrote:
Aferim!Osim 27 mrtvih, u ovim napadima raketama "grad" na "gusto naseljeno gradsko područje", ima i više od 90 ranjenih, ali taj broj možda nije konačan, jer vlasti još pretražuju teren.
- Challenger__
#22690 Re: Ukrajina
To je snimak od prije neki dan, kada je pogođen autobus, a ovo je današnji reupload. Poludićeš od mržnje.
- Challenger__
#22691 Re: Ukrajina
Aerodrom u Donjecku. Jedan ga gradio, drugi ga rušio:

-
Kaligula I
#22692 Re: Ukrajina
...najvjerovatnije da je stanje u ukrajinskoj vojsci, kao i u cijeloj državi, dramatično dok se tim povodom oglasio i bivsi predsjednik Kravcuk koji optuzuje sadasnju vlast za stanje u uk vojsci, a koja je po njegovim predviđanjima izgleda pred katastrofom...
...prošle godine u ovo doba bio je Janukovič, ove evo Porošenko, a iduće neće biti niko, jer neće biti Ukrajine...barem u ovom izdanju...
...prošle godine u ovo doba bio je Janukovič, ove evo Porošenko, a iduće neće biti niko, jer neće biti Ukrajine...barem u ovom izdanju...
-
Kaligula I
#22693 Re: Ukrajina
...nego zanima me kad će da proradi novoruska gerila?...mislim da je i za to kucnuo čas...fejsbuk ja pun vijesti o bježaniji banderaša iz Mariopula...dobar znak...
- JohnnyS
#22694 Re: Ukrajina
Lider samoproklamovane Narodne Republike Donjeck Aleksandar Zaharčenko potvrdio je odgovornost za raketni napad na Marijupolj gde je poginulo najmanje 27 ljudi.
Jel samo mene ovaj debil s ovom retardiranom izjavom podsjeća na:
- dječak sa šibicama
#22695 Re: Ukrajina
Ovaj idiot ne smije prismrditi Gruziji, ocerupace ga gruzijci kad im padne saka. U crno ih je zavio, sto ratom za "americke interese" sto pljackom.Kaligula I wrote:...Poraženko 'dostojanstveno' igra svoju poltronsko- političku ulogu koju mu je namjenio O'dama, a to je da štiti interese zapadnih korporacija i da Ukrajince loži mržnjom prema Rusima...samo mi jedno ne ide u glavu, a to je: zasto cvili kao pašće ako je siguran u ruku koja ga hrani?...da mu nije štogod šapnula ova luzerska faca:
![]()
![]()
Slicna sudbina ceka i Potrosenka.
- dječak sa šibicama
#22696 Re: Ukrajina
Ko zna, ali cim im je jedina preostala taktika "pomagaj NATO i svijete, bombarduju Mariupolj zlotvori sa istoka", znas da im je dogorilo.Kaligula I wrote:...nego zanima me kad će da proradi novoruska gerila?...mislim da je i za to kucnuo čas...fejsbuk ja pun vijesti o bježaniji banderaša iz Mariopula...dobar znak...
Mjesecima vec ubijaju civile po Donjecku i Dobnasu, ali se licemjerni zapad aktivira tek nakon sto navodno pobunjenici raketiraju Mariupolj. A sudeci po tome ko pravi pricu od tog raketiranja i pokusava se predstaviti zrtvom, ovo navodno je pod uzvicnikom.
- Co0l
#22697 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:Biseru. Porediš stvari iz dva sasvim različita vremena: koji se odnosi na dešavanja koja su se odnosila na period prije Samita (19. 12), podvučeno, gore, te ova od danas.Co0l wrote:Challenger__ wrote:
Hajde, kvotaj mene i kvotaj svoj upis. Pusti laganje.Gradonacelnik Marijupolja:Challenger__ wrote:- Postavlja se pitanje, koji su razlozi za prekid primirja i sada već ofanzivna dejstva kada rat ne odgovara skoro nikome... Odgovor je u ovome "skoro". Postoji "neko" ko je je mislio drugačije. Naime, uoči samita šefova diplomatija zemalja EU koji se održao u Briselu 19. janura, sedam članica EU su tražile ukidanje sankcija RF, što zbog napretka u postizanju mirovnog rješenja, što zbog štete koje sankcije i kontrasankcije nanose evropskoj privredi.
Tebi se mozak zaljepio od mržnje.
Koji lik
De ti fino,sjedi,oguli jabuku,duboko disi i izbroj do 100 pa to sve ponovo procitaj,pa vidi da si prekjuce pisao to citirano,a ne nekad davno i da si plasirao tezu da je Amerika ili ko vec,krivac za ovu ofanzivu pokrenutu prije nekoliko dana,a ne iz nekog sasvim razlicitog vremena a zbog toga sto su neke clanice EU htjele ukinuti sankcije.
I khm,khm,ne znam ko je zaljepio od mrznje ali izgleda da je ocito ko je od iste zaslijepio-datum je 19.01. a ne 19.12.
Da ti jos jednom citiram tvoj post,ovaj put cu malo i naglasit bitno da lakse uocis,posto vidim da ti ne ide bas najbolje.Pripisimo to umoru:
Hajd sad,uozbilji se da te ne stavim na listu amatera sa kojima ne vrijedi gubit vrijeme raspravljajuci.Opasno se ovih dana priblizavas tomeChallenger__ wrote:-by Challenger__ » 23/01/2015 22:19
Postavlja se pitanje, koji su razlozi za prekid primirja i sada već ofanzivna dejstva kada rat ne odgovara skoro nikome... Odgovor je u ovome "skoro". Postoji "neko" ko je je mislio drugačije. Naime, uoči samita šefova diplomatija zemalja EU koji se održao u Briselu 19. janura, sedam članica EU su tražile ukidanje sankcija RF, što zbog napretka u postizanju mirovnog rješenja, što zbog štete koje sankcije i kontrasankcije nanose evropskoj privredi.
- Co0l
#22698 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:To je snimak od prije neki dan, kada je pogođen autobus, a ovo je današnji reupload. Poludićeš od mržnje.
E koja si ti bukva.Znam da je taj snimak ranije postavljen a ne od jutrosnjeg napada,bolan ne bio,pa pratim temu,barem toliko da to znam
E koji kralj,jbt,ako nastavis tako postaces maskota foruma.
- Kikibombona
#22699 Re: Ukrajina
Gdje je potvrdio odgovornost?JohnnyS wrote:Lider samoproklamovane Narodne Republike Donjeck Aleksandar Zaharčenko potvrdio je odgovornost za raketni napad na Marijupolj gde je poginulo najmanje 27 ljudi.
Ovdje pise da je potvrdio, ali ni traga o izvoru.
Mislim, vrlo moguce da su to uradili prorusi, ali je malo vjerovatno da su priznali da su pobili civile..... Pa to bi bio presedan u ovom sukobu, a i u historiji ratovanja inace......
- Klavikula
#22700 Re: Ukrajina
meni ovaj Zaharcenko djeluje kao simpatican lik. ne ulazim u to da li je pozitivan ili negativan, to nek svako za sebe ocjeni, ali onako energican je, poprilicno iskren s obzirom na poziciju (i ne samo za ovo sto je priznao da su njegove snage pocinile zlocin, vec i u ranijim izjavama), uvijek je tu oko mjesta bitke, sa borcima, sa gradjanima... djeluje mi onako kao ok lik. pogotovo kad se uzme u obzir kakve se sve gamadi nakupilo i na jednoj i na drugoj starni.JohnnyS wrote:Lider samoproklamovane Narodne Republike Donjeck Aleksandar Zaharčenko potvrdio je odgovornost za raketni napad na Marijupolj gde je poginulo najmanje 27 ljudi.