Ukrajina
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#224176 Re: Ukrajina
Putin se suočava s krizom podrške jer 'propagandisti' Kremlja priznaju da se rat ne može dobiti
Gledali ste Frontline, s Amy Kellogg, Kate Gerbeau, Philipom Ingramom i Louisom Sykesom, u produkciji Times Radija.
- Point.
#224177 Re: Ukrajina
Ne znam šta tražiš od mene, izvinjenje što si ti naletio ili šta? Jesi se našao uvrijeđen?Tyke wrote: ↑26/05/2026 08:19Pa zasto nisi drugima ovdje isto spocitavao, na sta sam ti tad ukazao gdje i drugi navijaci pisu Ukri, a tebi izgovor bio "zavisi u kojem tonu pises" ili nesto u tom fazonu. Cuj osjetio on da ja pisem uvredljivo, a kod drugih "osjetio" iskrenost, hahaha. Slaba ta tvoja skola, ni u Travniku ne bi prosla.Point. wrote: ↑26/05/2026 06:20Edukovao sam te da nije prikladno nazivati ukri nego Ukrajinci i umjesto da si mi zahvalan, ti i dalje salty. Pa miša mu, prika.Tyke wrote: ↑25/05/2026 23:21
Pa od tebe ne mozes procitati 2 posta da su informativno-edukativnog karaktera, a da nisu "slava Ukraini, bravo borci, narancasto govno i sl", sto se odmah kofrcis.![]()
Nisi li se povukao prosli put i "zaboravio" odgovoriti konstruktivno. Samo eskivirao citiranje![]()
Al simpa si druze, stvarno. Ko oni sto hodaju za sampionima ili borcima i tapsu po ramenu govoreci "bravo, svaka cast". Ja tako i ti na ovoj temi.
Slava Ukrajini!![]()
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#224178 Re: Ukrajina
Profesor FPZG-a secirao stanje na ukrajinskoj fronti: 'Kad Rusiji ne ide, kreće zastrašivanje'.
'Ili je riječ o tome da nemaju pristupa informacijama ili je riječ o tome da su to namjerno slane određene poruke nama na Zapadu, kao tipa propagandnih poruka'.
-
Crvene_brigade
#224179 Re: Ukrajina
Pogođena baza Putinovih fašističkih agresora…
-
Crvene_brigade
#224180 Re: Ukrajina
Najnovija vijest: Probijene fašističko-agresorske linije na južnom dijelu ratišta…
- drug_profi
#224181 Re: Ukrajina
Preksinoc su Rusi ispalili dva Oreshnika, a ne jedan.
Taj drugi je pao u predgrađe Donjecka, tacnije Avdiivku i Yasinovatu.
Zato ova platforma nema nikakvog smisla sa konvencionalnim glavama. A nuklearne ne bih smio staviti, jer bogapitaj gdje moze zavrsiti.
https://militarnyi.com/en/news/russia-t ... t-donetsk/
Taj drugi je pao u predgrađe Donjecka, tacnije Avdiivku i Yasinovatu.
Zato ova platforma nema nikakvog smisla sa konvencionalnim glavama. A nuklearne ne bih smio staviti, jer bogapitaj gdje moze zavrsiti.
https://militarnyi.com/en/news/russia-t ... t-donetsk/
-
Crvene_brigade
#224182 Re: Ukrajina
Zanimljivo: Ambasador Srbije u Ukrajini nije poslušao monstruozni poziv ratnog zločinca Vladimira Putina o napuštanju Kijeva…
- Hame_
#224183 Re: Ukrajina
Procurilo iz Rusije: 15 videa realne ekonomije (bez propagande).
Dobrodošli u još jednu bitnu epizodu Sedmičnog ekonomskog pregleda o Rusiji.
Kremlj insistira na tome da je ruska ekonomija zdrava i stabilna, ali kakva je stvarnost kada se ukloni propaganda?
U ovom videu ispitujemo 15 stvarnih, neuređenih videa koje su snimili obični ruski građani, poduzetnici i vlasnici malih preduzeća iz cijele zemlje. Od tihih maloprodajnih prostora i praznih izloga do lokalnih proizvođača koji se suočavaju s rastućim režijskim troškovima i padom potražnje potrošača, ove lokalizirane perspektive pružaju autentičan pogled na svakodnevni ekonomski život unutar Rusije.
Dok se makroekonomski pokazatelji fokusiraju na državne proizvodne sektore, svakodnevna civilna trgovina priča sasvim drugačiju priču. Analiziramo utjecaj trenutnih fiskalnih politika, strogih kreditnih tržišta, ključne kamatne stope Centralne banke od 14,0% i strukturnih pritisaka na obične ljude koji pokušavaju održati egzistenciju u stvarnom svijetu pod neviđenim uvjetima.
Ovo nisu apstraktni podaci - ovo je ljudska analiza zasnovana na dokazima od temelja. Pridružite se prijenosu uživo za iskren, ozbiljan pregled podataka i priča koje državni mediji odlučuju ne prikazivati.
Ja sam Konstantin Samoilov, Rus u egzilu i osnivač zajednice Inside Russia. Svakodnevno razgovaram s ljudima u zemlji, pratim brojke i raspoloženje, proučavam Rusiju pod mikroskopom i dijelim svoja otkrića sa svijetom. Probijam se kroz buku i državnu propagandu kako bih predstavio neuljepšanu ekonomsku stvarnost na terenu. Bez ikakve pompe - samo činjenice. Izvori: javni podaci i izvještaji (Russia Today, MinFin, CBR, Rosstat, poslovna štampa). Ovaj video je komentar i analiza isključivo u informativne/edukativne svrhe i slijedi smjernice YouTube zajednice.