Ukrajina

Peacean

#213376 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

UA počela da koristi dronove ne samo za samoubilačke udare već i za bombardovanje

Ovo znači da bi jedom letjelicom mogli više ciljeva pogoditi
Occasionally

#213377 Re: Ukrajina

Post by Occasionally »

Vic Rattlehead wrote: 31/01/2025 12:37 imaju engleski titlovi.

pogledaju li ovo ona dva idiota, sirski i zelenski?
Hmm... Ne znam šta imaju posebno pogledati!
Znam da su u deficitu po svakom pitanju. Osim motiviranosti.
Ovo je neki mirniji dio fronta Ukrajine. Zato i jesu novinari na liniji.

Gledam ove "gadget" što koriste. 10 za umjetnički dojam ali svrsishodnost, možda 2.
RPG lansira minu 82mm! Nemaju dovoljno minobacača? Cijevi nisu izdržale 3 godine rata?
Lansira bez ikakve nišanske sprave!
Grunf ! Ti si ono bio na minobacačima ?
Može komentar...
Image
Image

VBR na pick up! Extra. Salva iz tri vozila i bježi. Izgleda da ti dronovi nisu baš u toj mjeri u zraku da ne dozvole nikakav pokret.
Image
Image

Slava Ukrajini. Herojima slava.
Peacean

#213378 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Minobacač moraš prvo montirati pa poslije ga sklopiti, ovaj ručni ispališ i ispariš se. Cilj im vjerovatno i nije pogađanje neprijatelja već da ih natjera da se sklone u zaklon i poremeti im rutinu.
trambusek88

#213379 Re: Ukrajina

Post by trambusek88 »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusi ... /250131053
Rusija "steže obruč" oko ukrajinskog grada čiji pad bi donio snažnu poziciju za napad na Kijev
Od početka agresije Rusi su napredovali nekih 40km prema Pokrovsku i ako padne ostaje još samo 550km do Kijeva.
drug_profi

#213380 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Tekst glup i tendenciozan.

P.S. de ba maknite ovo devet.
zigzag

#213381 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Al četničija vri na komentarima. Vikend je žestok.
drug_profi

#213382 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Neumitna je jedna stvar. Rusija nece ostvariti cilj. Srbija ce se okrenuti Zapadu, Kosovo je nezavisno, a BiH je cjelovita.
zigzag

#213383 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Srbija se može na papiru okrenuti zapadu. Za ostalo će čekati svoj trenutak.
drug_profi

#213384 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

zigzag wrote: 31/01/2025 22:13 Srbija se može na papiru okrenuti zapadu. Za ostalo će čekati svoj trenutak.
Ma jasno, ali eto da su makar ko dodikova opozicija. Početnici ali razumni.
skrbavi-admin

#213385 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

pa najgori cetnici su iz BIH..... Seselj, Vucic i tako dalje :D
a i ustase, Artukovic, Pavelic......
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#213386 Re: Ukrajina

Post by PreWiBa »

Da li je Poljska na putu da bude najsnažnija slavenska zemlja?
Ako izuzmemo koliko je neki jezik težak, šta biste prije trebali naučiti kao jezik, Ruski ili Poljski?

Postavljam to pitanje i ovdje jer je agresija na Ukrajinu ipak pokazala dosta stvari koje se tiču Rusije, a i čini mi se ubrzala put Poljske da bude jača sila.
Ermin ZM

#213387 Re: Ukrajina

Post by Ermin ZM »

sehohari wrote: 01/02/2025 13:42 Da li je Poljska na putu da bude najsnažnija slavenska zemlja?
Ako izuzmemo koliko je neki jezik težak, šta biste prije trebali naučiti kao jezik, Ruski ili Poljski?

Postavljam to pitanje i ovdje jer je agresija na Ukrajinu ipak pokazala dosta stvari koje se tiču Rusije, a i čini mi se ubrzala put Poljske da bude jača sila.
Kakvi memaju ekonomsku podlogu za to. Inace od kolega Poljaka sam naucio 2 bitne rijeci u poljskom: pierdole i kurw. Mora se negdje poceti
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#213388 Re: Ukrajina

Post by PreWiBa »

Ermin ZM wrote: 01/02/2025 14:05
sehohari wrote: 01/02/2025 13:42 Da li je Poljska na putu da bude najsnažnija slavenska zemlja?

Kakvi memaju ekonomsku podlogu za to. Inace od kolega Poljaka sam naucio 2 bitne rijeci u poljskom: pierdole i kurw. Mora se negdje poceti
Ne razumijem
Realno diskusija je na relaciji PL vs. RUS, jer govorimo o slavenskim zemljama a svi ostali su svakako patuljci

Ekonomski gledano Rusija je veličine Italije, s tim da im pola privrede čine nafta i gas

Kako je nerealno da oni to sustignu ili makar budu egal?
zigson

#213389 Re: Ukrajina

Post by zigson »

https://avaz.ba/vijesti/bih/953885/u-uk ... milosevica

Mitoman, stovaoc velike srbije, seselja, milosevica, ratnih zlocina i zlocinaca. Uglavnom 1 manje.
Sjecam se davno da je baljezgao po fb grupama i glumio neku zrtvu sto je on kao srbin u visokom :-) Eto ostvari mu se san da pogine za otadzbinu u dalekom zaporozju :D
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#213390 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Trenutno mislim da su Ukrajinu jebali kao i BiH.

*I još moram neki broj kucat kada šaljem poruku. Pa nemoj mene jebavat, ili ako programerski ne znaš riiješiti... ima rješenje, ali treba platiti.

Ovo je zadnja moja poruka, ako moram kucati jebeni broj.
zigzag

#213391 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Ja sam za to da svaki put bude drugo pitanje. Ne mora uvijek ovo sa zvjezdicama na zastavi.

Nego gdje pogibe ovaj haris tj " alija" iz visokog?
Čitalac

#213392 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Kellogg: Primirje pa izbori.
Sjedinjene Države žele da Ukrajina održi izbore, potencijalno do kraja godine, posebno ako Kijev uspije dogovoriti primirje s Rusijom u nadolazećim mjesecima, rekao je Reutersu visoki dužnosnik predsjednika Donalda Trumpa Keith Kellogg.
Trumpov posebni izaslanik za Ukrajinu i Rusiju rekao je u intervjuu da se ukrajinski predsjednički i parlamentarni izbori, stopirani tijekom rata s Rusijom, "trebaju obaviti". Trumpov mirovni plan još uvijek je u razvoju i nikakve političke odluke nisu donesene, no Kellogg i drugi dužnosnici Bijele kuće posljednjih su dana raspravljali o opciji da "poguraju Ukrajinu da pristane na izbore kao dio početnog primirja s Rusijom“. Pobjednik bi, ako se izbori održe, mogao biti odgovoran za pregovore o dugoročnom sporazumu s Rusijom.
Nejasno je kako bi takav Trumpov prijedlog bio dočekan u Kijevu. Predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da bi Ukrajina mogla održati izbore ove godine ako borbe prestanu i postoje jaka sigurnosna jamstva koja Rusiju odvraćaju od obnove neprijateljstava. Izvori iz ukrajinske vlade rekli su da Trumpova administracija još nije službeno zatražila od Ukrajine održavanje predsjedničkih izbora do kraja godine.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#213393 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Ovo je moja zadnja poruka gdje moram ukucati .........
Bernardinac

#213394 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Hame_ wrote: 01/02/2025 20:29 Ovo je moja zadnja poruka gdje moram ukucati .........
Ni meni nije jasno čemu ovo kucanje?
Može li neko objasniti?

Ne idi jbga navikao sam na one tvoje extra muzičke spojlere.
I na mačka. 🙂
I ja imam mačka pa mi je sve jasno.
To su terapeuti koji sve osjete.
Kada si loše on to zna i eto ga ide tebi kao da te pita "šta je prijatelju, šta te muči" i uvali ti se u krilo ili ti legne na prsa i gleda te u oči i prede.
Pa jbte koje je to fascinanto stvorenje.
drug_profi

#213395 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ja imam dva psa i žutog mačka.
Neovisno od vrste, svi su oni naši terapeuti.
Mi njih ne zaslužujemo, mi kao vrsta.
Bernardinac

#213396 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

drug_profi wrote: 01/02/2025 21:00 Ja imam dva psa i žutog mačka.
Neovisno od vrste, svi su oni naši terapeuti.
Mi njih ne zaslužujemo, mi kao vrsta.
Pa isti smo. I ja imam dva psa i mačka. 🤣
Samo nije žuti.
Psi su slobodni i ne znaju šta je lanac.
Svi žive u harmoniji, zajedno spavaju i paze se. Kada mačak zagovna u selu bježi njima da ga brane. 😂
Nekad samo sjedim i gledam ih i odma mi je dobro.
Isner

#213397 Re: Ukrajina

Post by Isner »

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... iju/577368

Četnik Haris Mataradžija iz Visokog poginuo u Ukrajini ratujući na strani Rusije

E golemo, nema dalje :-)
skrbavi-admin

#213398 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

kakve mi imamo kataloske kretene.... tesko je to uhavizat
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#213399 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

realno, raduje me ova vijest
Čitalac

#213400 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Nazarov: Zalužni predlagao upad u Belgorod u decembru 2022.
Bivši zapovjednik Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni još je u prosincu 2022. govorio o potrebi prenošenja neprijateljstava na ruski teritorij, tada je bila riječ o Belgorodskoj oblasti, rekao je za BBC general Viktor Nazarov.
“U prosincu 2022, na jednom od sastanaka na kojima sam bio prisutan, u Vijeću za nacionalnu sigurnost i obranu, pripremali smo prijedloge i osobno sam sudjelovao u njima. Tada se razgovaralo o Belgorodskoj oblasti. To je područje djelovanja predloženo kako bi se stvorila ozbiljna prijetnja neprijatelju. Radilo se o ofenzivi negdje na spoju Kurske i Belgorodske oblasti, u generalnom smjeru prema Belgorodu", rekao je Nazarov.
Upitan zašto plan nije proveden, bivši suradnik Zalužnog primijetio je da je to „vjerojatno političko pitanje“.
"Zalužni je govorio o potrebi da se što je više moguće stabilizira linija bojišnice u Donbasu, bez provođenja aktivnih ofenzivnih operacija. Zatim je naglasio operaciju izolacije Krima i lišavanje Rusa mogućnosti da tamo baziraju flotu, zrakoplovstvo i oružje. Onda je predložio ofenzivnu operaciju za slabljenje gospodarskog i energetskog potencijala neprijatelja u dubini teritorija Ruske Federacije, uključujući operativno-stratešku dubinu. I konačno, prijenos neprijateljstava na teritoriju agresora, u regiju Belgorod. Razgovarali smo o odlučnijim ciljevima, poput okruženja ili blokade Belgoroda, kako bismo lišili neprijatelja mogućnosti raketnih napada na Harkov i stvorili prijetnju sjeveroistočnom boku opskrbe skupine koja djeluje u Donbasu", objasnio je Nazarov.
Prema riječima Nazarova, prijedlozi su izrečeni, ali je za njihovu provedbu morala biti donesena politička odluka. Međutim, tada takva odluka nije donesena.
"Budući da ništa nije provedeno, a da je Zalužni nakon toga smijenjen, imao sam dojam da nikome nije zanimljivo. I onda je počelo ono što je počelo (Kursk) i što smo vidjeli tijekom 2024. godine. Vidio sam znakove da se sada provode sve komponente koje su tada postavljene", rekao je Nazarov.
Post Reply