Srpski snajperista savetuje dobrovoljce u Ukrajini
Pare borce kvare

Samo za iskusne ubice: Dejan Berić, snajperista savetnik
Izvor:
www.srpska.ru
Dejan Berić je srpski snajperista koji se kao dobrovoljac borio na strani proruskih falangi sve dok ga neprijatelj nije zarobio. Kada su ga kasnije ipak oslobodili, Berić je prebegao u majčicu Rusiju, gde se skrasio kao građevinac. Ovaj iskusni plaćenik-rusopaćenik eksluzivno za opskurni portal Srpska.ru otkriva da rat u Ukrajini nije nikakva zajebancija već smrtno ozbiljan poduhvat za smrtno ozbiljne ratnike
Mislili ste da su avanturisti koji se bore na strani proruskih separatista u istočnoj Ukrajini nekakvi pijani i razulareni wannabe četnici iz filmova Veljka Bulajića? Da su pobunjeničke snage nekakva nedisciplinovana gomila ludaka? Da samo Ameri i NATO umeju da okupe i organizuju respektabilnu vojnu silu, dočim su Rusi najobičnije galamdžije koje se samo busaju u rutava slovenska prsa?
E pa, u gadnoj ste zabludi, a tako vam i treba kad se usuđujete da potcenite vekovnu srpsku braću i prijatelje. Ako ne verujete, slobodno pitajte Dejana Berića, srpskog snajperistu koji se kao dobrovoljac borio na strani proruskih falangi sve dok ga neprijatelj nije zarobio. Kada su ga kasnije ipak oslobodili, Berić je prebegao u majčicu Rusiju, gde se skrasio kao građevinac.
Ovaj iskusni plaćenik-rusopaćenik eksluzivno za opskurni portal Srpska.ru otkriva da rat u Ukrajini nije nikakva zajebancija već smrtno ozbiljan poduhvat za smrtno ozbiljne ratnike.
- Ono što imam da kažem ljudima koji žele da dođu kao dobrovoljci je da je ovo nije šala, ovo je ozbiljan rat. Mnogo ljudi pogine, mnogi su ranjeni i ostaće invalidi za ceo život. To nije ekskurzija. Ne treba da dolazi ako nije iskusan čovek. Kad sam bio u Rusiji mnogo me je ljudi zvalo da dođu kao dobrovoljci, ali kad sam im govorio da nema novca oni su pitali pa za šta da ratujemo. Takvih je 80 posto, što je žalosno – jada se Berić na nezajažljive četnolike omladince što im je u glavi samo ona stvar. Lova, bre, kakav crni seks!
Ljutog srpskog snajperistu, koji se trenutno iz čistog hobija obreo na građevini, ipak teši to što, kako reče, ima i “puno onih Srba koji iz ubeđenja žele da dođu”. E, to su pravi Rusi, pardon Srbi, a ne ovi što bi samo da maznu kintu od Putina.
Berić navodi i konkretan primer, imenom bez prezimena:
“Ima iskrenih pravoslavaca, iskrenih Srba. Takav je moj drug Nikola, on je Francuz srpskog porekla. Bio je u francuskoj vojsci 5 godina, bio je pri NATO u ratu u Afganistanu, a sada je Nikola u Donjecku u borbama na strani narodne vojske. To je bio prvi Srbin kojeg sam video da je ozbiljno došao i da nije pitao za platu”.
U svojoj video-poruci na ruskom, Berić upozorava na visoke kriterijume koji vladaju glede prijema dobrovoljaca među proruske pobunjenike. Iskusni napred, neiskusni – stoj!
- Ko hoće da dođe, ko hoće da pomogne Novorusiji, ko hoće da zaštiti žitelje, on neka dođe, ali mora znati jedno: on mora biti iskusan, on mora biti stariji. Pre dva dana je došao jedan Srbin od dvadeset godina, seo je na autobus i došao, ali on nije primljen jer nije bio dobar za regruta – otkrio je snajperista sa građevine još jednu malu tajnu velikih majstora iz (Novo)rusije.
Eto, mladi četnici-početnici, čovek vam je lepo objasnio.
Sedite ‘di ste, jer kakvi ste – niste ni za ‘di ste. Mada, s druge strane, ako već moramo da biramo između dva zla, za Srbiju je bolje da idete tamo – i, ako Putin da, nikad se ne vratite – nego da ostajete ovde, gde vas sunce ruskog neba ionako grijat’ neće.