Ukrajina

Post Reply
mirsek

#20351 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

General War wrote:
mirsek wrote:
General War wrote:UK Prime Minister David Cameron said Russia's relationship with the West would change "radically" unless it changes its stance on Ukraine
German Chancellor Angela Merkel acknowledged that further sanctions against Russia could aversely affect her country's economy, but said "accepting Russia's behaviour [was] not an option"
@bbc
Ovo boldano isto treba da Rusija izjavi Americi . :thumbup:
Pa nek izjavi...kako se Putin zahuktao mozda i u Wasington dodje sa crvenom armijom prije zime :lol:

Image
Pa sad, kad se ovako natezes sa 2 vojnom silom na svijetu i najvecom drzavom na svijetu u njenom komsiluku ne more biti nikako ni dobro ni pametno.
Al eto, bar se nadam da necu morati iz podruma izvlaciti sporet na drva.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20352 Re: Ukrajina

Post by pici »

General War wrote:Image

Milutin Malisic, a member of a Serbian Chetnik paramilitary group. (Reuters / Thomas Peter)

da sam rus ja bi ove protjero u najveČi srBskije grad cHikago...uz kog su ovi ratovali taj je moro potpisat kapitulaciju :mrgreen: ...PU PU PU daleko bilo :mrgreen:
Skijaš

#20353 Re: Ukrajina

Post by Skijaš »

Drvenija87 wrote:Ukrajinci da sruse ''nacisticku '' huntu? :lol: Putinova najdublja distanca je Dnjepropetrovsk.
Ako se bude išlo na to, stvar će jebeno eskalirati. Ali ne mislim da je to bilo kome cilj i nadam se da će se na kraju naći negdje u sredini, očuvanje teritorijalnog integriteta Ukrajine uz visok nivo autonomije za ovo što zovu Novorusijom.
Kaligula I

#20354 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Danguba wrote:
Kaligula I wrote:

...naravno da Putin neće ići na Kijev, jer nema potrebe, nego mudro radi na tome da sami Ukrajinci sruše nacističku huntu...drito pa pravo na uzrok problema...to je ono što huntu i njene sponzore najviše plaši...kada ostanu bez podrške, tamo gdje su je silom stekli, to će značiti tačku na bolesne prohtjeve štičenika NLI ...ali i samih SPONZORA njihove zle rabote...

ovo isto da je milosevic izjavio za sarajevo smatrala bi se otvorena agresija ali on je to znao pa je samo preko generalstaba razradjivao operacije, placao oficire, obezbjedjivao logistiku za vojsku...tako da je to izgledalo kao da to sve moze vojska srpske republike...

nego, hebo ti ovo. izgide narod

p.s. vidim standardna ekipa se pojacava svakim danom tako da bi se mogla napraviti jedna cetica ako zatreba braci rusoljupcima ili nije potrebno dok rusija salje svoje dobrovoljce ''na odmor'' :wink:

...i ja bih volio da se to sranje što prije zaustavi, jer će se i onako zaustaviti prije ili kasnije...nego rat ponajčešće dobiva onaj ko ima jači motiv za borbu...ovdje ga, iz svega priloženog, više imaju Novorusi, jer spašavaju gole živote, dok se, kako vidimo, Ukri masovno predaju...

...tebi se iz tvoje antiruske, rusofobne perspektive samo čini da smo mi sa ove strane svi četnici...da znaš pravu istinu frapirao bi se našim biografijama...da li su forumaši sa forum.hr četnici?...ili oni sa slovenačkih foruma...suviše pojednostavljeno gledaš na svijet...sve u crno-bijeloj boji...za nijanse si slijep...daltonista...ali tvoj problem...
Havatar

#20355 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Kaligula I wrote:...kad je riječ o ovom masovnom dezerterstvu ukrajinske vojske mislim da nisu po srijedi ni kukavičluk niti mržnja, odnosno manjak ljubavi prema svojoj domovini, nego svjesni ili podsvjesni osjećaj bratske ljubavi prema ruskom narodu...krv ipak nije voda...da li bi se Ukrajinci ovako masovno predavali nekom neprijatelju u kojega nemaju povjerenja?...naravno da ne bi, nego bi ginuli do zadnjeg, onako junački kako to i činili kroz svoju povijest...Putin ovdje vuče genijalne poteze...on vrlo mudro radi na pridobivanju simpatija samih Ukrajinaca, što smatram dobitnom kombinacijom i konačnim rješenjem cijele krize...nakon toga kijevski nacisti i njihovi sponzori mogu da se uhvate za uši i zaigraju kazačok :D ...
Ono kad pripadnik ruske kolone povjeruje u sopstvene lazi.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20356 Re: Ukrajina

Post by pici »

Skijaš wrote:
Drvenija87 wrote:Ukrajinci da sruse ''nacisticku '' huntu? :lol: Putinova najdublja distanca je Dnjepropetrovsk.
Ako se bude išlo na to, stvar će jebeno eskalirati. Ali ne mislim da je to bilo kome cilj i nadam se da će se na kraju naći negdje u sredini, očuvanje teritorijalnog integriteta Ukrajine uz visok nivo autonomije za ovo što zovu Novorusijom.
zajbo je s krimom, povečali se apetiti...morao je da bude Ataman pa da ide do kraja ko sa gruzijom, največi propust zapada je što mu tad nisu zveknuli sankcije i oteli ukrajinu al prodje bakica s kolačima, sad valja se sa sibirskom sirovinom i propalim KGB-eovcem natezat oko par procenata zemlje...mada ima i dobra strana obnovio je hladnoratovsko neprijateljstvo i sibirske meĐŽede stavio dje treba...taman gvozdena zavjesa...da vidimo dal će ga rusi pratit u 20 i kusur godina unatraške... :oops:
General War

#20357 Re: Ukrajina

Post by General War »

mirsek wrote:
General War wrote: Pa nek izjavi...kako se Putin zahuktao mozda i u Wasington dodje sa crvenom armijom prije zime :lol:

Image
Pa sad, kad se ovako natezes sa 2 vojnom silom na svijetu i najvecom drzavom na svijetu u njenom komsiluku ne more biti nikako ni dobro ni pametno.
Al eto, bar se nadam da necu morati iz podruma izvlaciti sporet na drva.
Ko se s kim nateze...i odakle ti taj podatak da je rusija 2 vojna sila na svijetu? Tehnoloski je prilicno inferiorna...tek zadnjih nekoliko godina se znatno ulaze u razvoj i opremanje,,, A tek koliko je pametno imati citav svijet protiv sebe za par stotina kilometara Ukrajinske pustare...volio bi da kazem da se nadam da je vrijedilo...ali znam na kraju da nece...

Jebi ga ja nema taj problem, elektrana spremna, kopovi uglja prilicno napunjeni...
belfy

#20358 Re: Ukrajina

Post by belfy »

Bodkin wrote:
belfy wrote: cekaj ba, ja postavih pitanje gore, a ti ga malo zaobidje. znaci nije bitno na koga rakete idu za laku noc? bitno je da ih ispaljuje "prava strana" onako "za laku noc" i to ti donosi osmijeh na lice? nije bitno ko ce da strada od onakve kanonade, jel? koliko nisko covjek moze pasti... pih.
rakete padaju po ukrajinskim vojnicima. jel sad lakse
ne znam zasto se ti javljas kada sam siguran kome sam pitanje uputio. ali kada si se vec javio da ti kazem: ne, nije lakse. zaboli me gdje padaju i to sam lijepo rekao. nisam niti na jednoj strani, ali kada vidim ovakav video koji neko postavi podrzavajuci ga to mi je isto kao da neko postavi onaj od ISIS-a podrzavajuci ga. zaboli me ko koga podrzava uopste, samo mi nije ljudski da neko moze postaviti ovaj video afirmativno. ono - poslacemo vam jedno stotinjak raketa za laku noc, pa gdje odu.

sad se pitam koji je kurac tebi pa da meni ovako odgovoris. jesi to ti za mene izabrao neku stranu? nisi forumas od jucer i koliko se sjecam korektan si, samo zasto ovo ovako upucujes meni? jebe me se po kome ove salve padaju. meni nije u redu da to neko slavi jebemga. i ne, nije mi lakse, kao sto mi nije ni teze. znam da ce ljudi uvijek biti samo to - ljudi. neki bolji, a neki gori. a jel tebi lakse nakon sto si meni ovo rekao?
Mister Yes

#20359 Re: Ukrajina

Post by Mister Yes »

Globalno sam uvijek na strani USA jer smatram da planeta treba šerifa i da boljeg šerifa od USA nema. Zato sam spreman zažmiriti na jedno oko i kada vidim neke očigledne primjere nepravde od strane USA. Ali ovo sa Ukrajinom im zaista nije trebalo. Rusi su previše ponosna nacija i previše naoružana nuklearnim raketama da im čačkaš po Ukrajini. Međunarodno pravo i formalnosti na stranu ali ovo jednostavno doesn't feel right. To je prirodno Ruska zona uticaja i stvarno je previše uvrjedljivo ovo što USA radi gore. Linija civilizacija zapad-istok je tako jasna:

Image

Čak je i ono primanje Rumunije i Bugarske bez ikakvih kriterija i standarda bilo ofirno, Jedan akt agresije u tuđu interesnu zonu. Eto to se pustilo ali sad su stvarno pretjerali. Da sam na mjestu Rusije za ukrajinu bih bio spreman na sve. Pa i na nuklearni rat. Pa pogledajte tu kartu gore. Jedno je pustiti bivše SSSR republike katoličke i protestantske Litvaniju, Latviju i Estoniju a nešto sasvim drugo pravoslavnu ogromnu Ukrajinu. Pa pogledajte na karti koliko je to važno Rusiji.

Ovo zapadnim zemljama stvarno nije trebalo. Isto kao da su skontali da ima previše ljudi na planeti pa da to upolove recimo :? Ne kontam logiku iza ovoga. Bijela rasa praktično nestaje sa planete. Možda da ubrzaju taj proces? :?
Kaligula I

#20360 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Drvenija87 wrote:
Kaligula I wrote:

...naravno da Putin neće ići na Kijev, jer nema potrebe, nego mudro radi na tome da sami Ukrajinci sruše nacističku huntu...drito pa pravo na uzrok problema...to je ono što huntu i njene sponzore najviše plaši...kada ostanu bez podrške, tamo gdje su je silom stekli, to će značiti tačku na bolesne prohtjeve štičenika NLI ...ali i samih SPONZORA njihove zle rabote...
Bi on,ali su ga ruski generali upozorili na poslijedice... Afganistan,Irak...
Ukrajinci da sruse ''nacisticku '' huntu? :lol: Putinova najdublja distanca je Dnjepropetrovsk.

Amerikanci nikad nece napustiti Kijev,budi uvjeren u to.Njima je Ukrajina najveca nagrada i ucinit ce ama bas sve da potisnu Putina .Ovo Kriza u Ukrajini je samo pocetak sukoba velikih razmjera .Nikad Rusiji Kubanska kriza nece biti zaboravljena. Srbija ce usput da bude kolateralna steta. Ko zna engleski neka cita...Kongres se vec pripremio od februara- https://beta.congress.gov/bill/113th-co ... -bill/2277
...daj nemoj bit naivan...kakvi Ukrajinci, oni nemaju motiva za borbu...nema lova od kera koji se goni u lov...tako je i sa ulrajinskim vojnicima...oni nemaju motiv...upravo će ova činjenica slomit kijevsku huntu...zapadna Ukrajina već iskrvarila...ovaj srednji i najveći dio nema volje...

...ovaj sukob Amerike sa Rusijom nije ni zbog Kube, a mislim ni zbog Sirije, nego zbog resursa kojim Rusi raspolažu...energenti su najveća vrijednost suvremenog doba...Rusi raspolažu polovinom od ukupnih svjetskih resursa...pa ti sad vidi kome velika i moćna Rusija smeta...naravno onom koji želi da poklopi sve...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#20361 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Mister Yes wrote:Globalno sam uvijek na strani USA jer smatram da planeta treba šerifa i da boljeg šerifa od USA nema. Zato sam spreman zažmiriti na jedno oko i kada vidim neke očigledne primjere nepravde od strane USA. Ali ovo sa Ukrajinom im zaista nije trebalo. Rusi su previše ponosna nacija i previše naoružana nuklearnim raketama da im čačkaš po Ukrajini. Međunarodno pravo i formalnosti na stranu ali ovo jednostavno doesn't feel right. To je prirodno Ruska zona uticaja i stvarno je previše uvrjedljivo ovo što USA radi gore. Linija civilizacija zapad-istok je tako jasna:

Image

Čak je i ono primanje Rumunije i Bugarske bez ikakvih kriterija i standarda bilo ofirno, Jedan akt agresije u tuđu interesnu zonu. Eto to se pustilo ali sad su stvarno pretjerali. Da sam na mjestu Rusije za ukrajinu bih bio spreman na sve. Pa i na nuklearni rat. Pa pogledajte tu kartu gore. Jedno je pustiti bivše SSSR republike katoličke i protestantske Litvaniju, Latviju i Estoniju a nešto sasvim drugo pravoslavnu ogromnu Ukrajinu. Pa pogledajte na karti koliko je to važno Rusiji.

Ovo zapadnim zemljama stvarno nije trebalo. Isto kao da su skontali da ima previše ljudi na planeti pa da to upolove recimo :? Ne kontam logiku iza ovoga. Bijela rasa praktično nestaje sa planete. Možda da ubrzaju taj proces? :?
ako ti se logika promišljanja politike i geostrateških odnosa temelji na vjerskom ili rasnom sentimentu dobro si ti ikako u životu skontao i đe ti se šupak a đe usta nalaze :roll: :-)
KAMI666

#20362 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

Naravno, parazitima smeta Rusija. Dzaba sto stancaju novac kad ga na kraju ne mogu jesti, sto znaci, nema prirodnih resursa. Zato su i krenuli u pljacku tudji zemalja.
Last edited by KAMI666 on 02/09/2014 00:35, edited 1 time in total.
Kaligula I

#20363 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Havatar wrote:
Kaligula I wrote:...kad je riječ o ovom masovnom dezerterstvu ukrajinske vojske mislim da nisu po srijedi ni kukavičluk niti mržnja, odnosno manjak ljubavi prema svojoj domovini, nego svjesni ili podsvjesni osjećaj bratske ljubavi prema ruskom narodu...krv ipak nije voda...da li bi se Ukrajinci ovako masovno predavali nekom neprijatelju u kojega nemaju povjerenja?...naravno da ne bi, nego bi ginuli do zadnjeg, onako junački kako to i činili kroz svoju povijest...Putin ovdje vuče genijalne poteze...on vrlo mudro radi na pridobivanju simpatija samih Ukrajinaca, što smatram dobitnom kombinacijom i konačnim rješenjem cijele krize...nakon toga kijevski nacisti i njihovi sponzori mogu da se uhvate za uši i zaigraju kazačok :D ...
Ono kad pripadnik ruske kolone povjeruje u sopstvene lazi.
...eto otkrio si da gomno smrdi...
Challenger__

#20364 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

mirsek wrote:Al eto, bar se nadam da necu morati iz podruma izvlaciti sporet na drva.
:lol:

Smijem se i samom sebi.

:mrgreen:
General War

#20365 Re: Ukrajina

Post by General War »

Skijaš wrote:
Ne znam kakva ce se sredina nalaziti sa zemljom koja:
1. otvoreno vrsi agresiju
2. Mijesa se u unutrasnja pitanja susjedne zemlje.
3. Prijeti kako Ukrajini tako i cijelom svijetu.
4. Uzrokuje ekonomske potrese posljedice u evropi tako i u svijetu.
5. Ne postuje sporazume i obaveze.
To sto nema "udara" kakav se ocekivao od neupucenog ili emotivnog svijeta od strane zapada, ne znaci da ga nece biti kasnije ...nesto ce se moraati uraditi da Putin zazali i rusija sa njime...ostaje da se vidi kad i kako...
Mister Yes

#20366 Re: Ukrajina

Post by Mister Yes »

JoseMujica wrote:
ako ti se logika promišljanja politike i geostrateških odnosa temelji na vjerskom ili rasnom sentimentu dobro si ti ikako u životu skontao i đe ti se šupak a đe usta nalaze :roll: :-)
Inače, Bošnjaci više vole Tursku nego Rusiju zbog Šeherzade i Onura? Ja mislio zbog vjere. A Srbi i Rusi su raja zbog votke a ne zbog iste vjere? Danke Dojčland se pjevalo jer su Švabe sasvim slučajno podržale katolike a ne pravoslavce?

Pa čitaš li ti ovu temu jadan ne bio? Ljudi su 99% protiv Rusa jer su Rusi dobri sa Srbima a sve opet po vjerskoj osnovi. Ljudi su 99% na forumu protiv Izraela a za Palestince jer su Palestinci Muslimani. Dodik namjerno prca i daje podršku Izraelu. Slučajno? Pa 99% relacija/simpatija u svijetu se formira na tom "jesu li naši ili anamooni" osnovu to jest "ubijaju li naše ili anamoone" osnovu.
Kaligula I

#20367 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

General War wrote:
Skijaš wrote:

To sto nema "udara" kakav se ocekivao od neupucenog ili emotivnog svijeta od strane zapada, ne znaci da ga nece biti kasnije ...nesto ce se moraati uraditi da Putin zazali i rusija sa njime...ostaje da se vidi kad i kako...
...ti si maksimalno neozbiljan forumaš...
Skijaš

#20368 Re: Ukrajina

Post by Skijaš »

pici wrote:
Skijaš wrote:
zajbo je s krimom, povečali se apetiti...morao je da bude Ataman pa da ide do kraja ko sa gruzijom, največi propust zapada je što mu tad nisu zveknuli sankcije i oteli ukrajinu al prodje bakica s kolačima, sad valja se sa sibirskom sirovinom i propalim KGB-eovcem natezat oko par procenata zemlje...mada ima i dobra strana obnovio je hladnoratovsko neprijateljstvo i sibirske meĐŽede stavio dje treba...taman gvozdena zavjesa...da vidimo dal će ga rusi pratit u 20 i kusur godina unatraške... :oops:
S druge strane, ja uopšte ne mislim da je Putin ovo htio ili planirao. Ovo mu je jednostavno nametnuto, pobuna protiv vlasti u Kijevu je (opravdano ili ne) organska i on je mogao stajati po strani ili im pomoći tehnikom, MTS-om a vjerovatno i ljudstvom. Da su Porošenkovi bili agilniji i sposobniji, Putin bi se pravio lud i sve samo verbalno osudio. Ali kada se ukrajinska vojska pokazala nesposobnom, kada je počela sa nasumičnim granatiranjem i stvar se svela na klanje turpijom, Putin nije imao izbora nego pomoći ekipi iz Luganska i Donjecka. I na tom će se zadržati a vjerujem da je i njima rekao da se puno ne zajebavaju s nekim daljim prodorom prema zapadu ili jugu. Dalja eskalacija nikom ne treba, Putinu najmanje. On voli da pozira, lik koji se napumpa botoksom (u bilo kojim godinama a pogotovo njegovim) je kompleksaš, on voli da ga se u Berlinu i Parizu ugosti kao zajebanog ali pravednog, kao džudistu meka srca i sigurno je da mu ne godi eventualna mogućnost transformacije imidža u nešto hitlerovsko.
Challenger__

#20369 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Mister Yes wrote: Ne kontam logiku iza ovoga. Bijela rasa praktično nestaje sa planete. Možda da ubrzaju taj proces? :?
Vlasnici marioneta (Porošenka, Camerona, Obame, EU kretena...) se boje samo ruske političke elite. Ostali su ili preglupi, ili preslabi, ili adaptabilni (Kina).
Last edited by Challenger__ on 02/09/2014 00:50, edited 1 time in total.
General War

#20370 Re: Ukrajina

Post by General War »

Kaligula I wrote:
General War wrote:
Skijaš wrote:

...ti si maksimalno neozbiljan forumaš...
A ti maximalno "neobavesten" izgleda...inace sta znaci kad Putin kaze da moze osvojiti ukrajinu za par sedmica ako mu se digne...ili podsjeca da je rusija nuklearna sila...koga i zasto?...mislim...
mirsek

#20371 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

Kaligula I wrote:
Drvenija87 wrote:
Kaligula I wrote:

Bi on,ali su ga ruski generali upozorili na poslijedice... Afganistan,Irak...
Ukrajinci da sruse ''nacisticku '' huntu? :lol: Putinova najdublja distanca je Dnjepropetrovsk.

Amerikanci nikad nece napustiti Kijev,budi uvjeren u to.Njima je Ukrajina najveca nagrada i ucinit ce ama bas sve da potisnu Putina .Ovo Kriza u Ukrajini je samo pocetak sukoba velikih razmjera .Nikad Rusiji Kubanska kriza nece biti zaboravljena. Srbija ce usput da bude kolateralna steta. Ko zna engleski neka cita...Kongres se vec pripremio od februara- https://beta.congress.gov/bill/113th-co ... -bill/2277
...daj nemoj bit naivan...kakvi Ukrajinci, oni nemaju motiva za borbu...nema lova od kera koji se goni u lov...tako je i sa ulrajinskim vojnicima...oni nemaju motiv...upravo će ova činjenica slomit kijevsku huntu...zapadna Ukrajina već iskrvarila...ovaj srednji i najveći dio nema volje...

...ovaj sukob Amerike sa Rusijom nije ni zbog Kube, a mislim ni zbog Sirije, nego zbog resursa kojim Rusi raspolažu...energenti su najveća vrijednost suvremenog doba...Rusi raspolažu polovinom od ukupnih svjetskih resursa...pa ti sad vidi kome velika i moćna Rusija smeta...naravno onom koji želi da poklopi sve...
Rusi prvi po prirodnim resursima na svijetu, Iran drugi.
Pazite se braco i drugovi dolazi kapitalisticko-imperijalistička šapa.
Kaligula I

#20372 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Mister Yes wrote:
JoseMujica wrote:
Inače, Bošnjaci više vole Tursku nego Rusiju zbog Šeherzade i Onura? Ja mislio zbog vjere. A Srbi i Rusi su raja zbog votke a ne zbog iste vjere? Danke Dojčland se pjevalo jer su Švabe sasvim slučajno podržale katolike a ne pravoslavce?

Pa čitaš li ti ovu temu jadan ne bio? Ljudi su 99% protiv Rusa jer su Rusi dobri sa Srbima a sve opet po vjerskoj osnovi. Ljudi su 99% na forumu protiv Izraela a za Palestince jer su Palestinci Muslimani. Dodik namjerno prca i daje podršku Izraelu. Slučajno? Pa 99% relacija/simpatija u svijetu se formira na tom "jesu li naši ili anamooni" osnovu to jest "ubijaju li naše ili anamoone" osnovu.
...upravo tako, ali nažalost...
Mister Yes

#20373 Re: Ukrajina

Post by Mister Yes »

Challenger__ wrote: Vlasnici marioneta (Porošenka, Camerona, Obame, EU kretena...) se boje samo ruske političke elite. Ostali su ili preglupi, ili preslabi, ili adaptabilni (Kina).
Jasno mi je to. Ali prerano su krenuli na tako velikog protivnika. Trebali su prvo završiti u Siriji kako znaju i umiju. Pa onda Iran. Obezbjediti linije snadbjevanja odozdo pa tek onda udariti na Rusiju. Zašto su ovako nestrpljivi da odmah počnu sa trećim svjetskim?
General War

#20374 Re: Ukrajina

Post by General War »

Skijaš wrote:
pici wrote:
Skijaš wrote:
S druge strane, ja uopšte ne mislim da je Putin ovo htio ili planirao. Ovo mu je jednostavno nametnuto, pobuna protiv vlasti u Kijevu je (opravdano ili ne) organska i on je mogao stajati po strani ili im pomoći tehnikom, MTS-om a vjerovatno i ljudstvom. Da su Porošenkovi bili agilniji i sposobniji, Putin bi se pravio lud i sve samo verbalno osudio. Ali kada se ukrajinska vojska pokazala nesposobnom, kada je počela sa nasumičnim granatiranjem i stvar se svela na klanje turpijom, Putin nije imao izbora nego pomoći ekipi iz Luganska i Donjecka. I na tom će se zadržati a vjerujem da je i njima rekao da se puno ne zajebavaju s nekim daljim prodorom prema zapadu ili jugu. Dalja eskalacija nikom ne treba, Putinu najmanje. On voli da pozira, lik koji se napumpa botoksom (u bilo kojim godinama a pogotovo njegovim) je kompleksaš, on voli da ga se u Berlinu i Parizu ugosti kao zajebanog ali pravednog, kao džudistu meka srca i sigurno je da mu ne godi eventualna mogućnost transformacije imidža u nešto hitlerovsko.
U redu...izmjeni samo datume pa poslozi: evo ti link...

Image

http://www.britannica.com/EBchecked/top ... -Agreement
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#20375 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Mister Yes wrote:
JoseMujica wrote:

to što je puno ljudi politički nepismeno ne znači nužno da su u pravu. Štaviše, čovjek koji misli baš treba zazirat od urlikanja gomile i uzimati tu poruku s rezervom, jer jedno svaka životinja u čoporu riče a sasvim drugo priča kad sjedi sama.

A ova tema i pokazuje da ovdje malo ko ima pojma o bilo čemu osim što ih puno ima besplatnu online terapiju. Lakše je srati po forumu nako kako te raspoloženje ponese nego uzet, sjest pa čitat ozbiljne i debele knjige.
Post Reply