Ukrajina

Post Reply
cindrlimindrli

#19926 Re: Ukrajina

Post by cindrlimindrli »

mirsek wrote:
daxon wrote:
5 0 5 wrote:Ma Rusi su beskrupulozni. Oni će sravniti sve pred sobom. Ti nemaju poštovanja prema životu ili bilo čemu. Sjeti se samo kako je Čečenija izgledala. Samo je pitanje koliko će Ukrajinci izdržati. A da će pretrpjeti velike štete, to ne sumnjaj.
Pa da su takvi, ove ukrajinske vojnike iz tzv. kotlova ne bi puštali na slobodu preko svoje teritorije, sugerišući novorusima da ih puste, već bi ih u tim kotlovima lagano skuhali :roll:
Pominješ Čečeniju, pa pogledaj američki rad u Iraku, pa zatim pogledaj današnju Čečeniju, a pogledaj i današnji Irak, sve će ti se samo reći...

Usput, prebroji i žrtve koje su posljedica ruske vojne mašinerije van Rusije, a zatim prebroji žrtve koje su posljedica američke vojne mašinerije van USA, garantujem ti da je omjer 1 : 10 000 na strani USA.
Ma dovoljno je Irak i Vijetnam da saberes pa da bude dovoljno da ih rusi ne mogu stici sljedecih 100 godina.
Hajde?

A da provjeris koliko je i rusa i nerusa zaglavilo u gulagu?
daxon

#19927 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Hehe, žrtve komunističkog režima pripisuje ruskom narodu koji je najveća žrtva tog režima, mislim, bolesno :roll:
5 0 5

#19928 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

daxon wrote: Pa da su takvi, ove ukrajinske vojnike iz tzv. kotlova ne bi puštali na slobodu preko svoje teritorije, sugerišući novorusima da ih puste, već bi ih u tim kotlovima lagano skuhali :roll:
Pominješ Čečeniju, pa pogledaj američki rad u Iraku, pa zatim pogledaj današnju Čečeniju, a pogledaj i današnji Irak, sve će ti se samo reći...

Usput, prebroji i žrtve koje su posljedica ruske vojne mašinerije van Rusije, a zatim prebroji žrtve koje su posljedica američke vojne mašinerije van USA, garantujem ti da je omjer 1 : 10 000 na strani USA.
U pogrešnoj se crkvi moliš. Meni su Amerikanci isti. Da dodam i Francuze i Britance odmah.
Ja ne znam koliko Rusi "skuhaju" a koliko puste zarobljenih vojnika. Ima tu puno i propagande. Ali znam kako izgledaju gradovi kroz koje prođe njihova vojska. Proguglaj malo slike čečenskih gradova iz vremena tamošnjeg rata. I onda mi reci da li je baš bilo toliko potrebno ravnati. A oni su baš ravnali. Bez obzira prema ičemu. A evo, ova gore vijest kaže da su isto uradili i u tom gradiću u Ukrajini. Pojavit će se i slike uskoro. Pa ćemo vidjeti.
amoninan

#19929 Re: Ukrajina

Post by amoninan »

Isto su uradili i u Afganistanu.
cindrlimindrli

#19930 Re: Ukrajina

Post by cindrlimindrli »

daxon wrote:Hehe, žrtve komunističkog režima pripisuje ruskom narodu koji je najveća žrtva tog režima, mislim, bolesno :roll:
Da, opste je poznato da su to uradili japanci koji su se ofarbali u ruse. :D
Dje ce to braca rusi, to je jedna tako divna civilizacija, gdje god dosli jebali su makju kroz majku onom koga su zatekli...tu ni danas trava ne raste.
amoninan

#19931 Re: Ukrajina

Post by amoninan »

cindrlimindrli wrote:
daxon wrote:Hehe, žrtve komunističkog režima pripisuje ruskom narodu koji je najveća žrtva tog režima, mislim, bolesno :roll:
Dje ce to braca rusi, to je jedna tako divna civilizacija, gdje god dosli jebali su makju kroz majku onom koga su zatekli...ti ni danas trava ne raste.
Nije bilo komunista kad su etnički čistili Krim. Pa komunisti dovršili pos'o. I šta kažu, Rusi su autohtono stanovništvo Krima. Stoga..
muzicar_iz_parka

#19932 Re: Ukrajina

Post by muzicar_iz_parka »

Vezano za onaj gore članak o "nezavisnim novinarima u Rusiji".

A gdje to postoje "nezavisni" novinari koji rade čisto iz humanih/moralnih razloga?

Sigurno sve moguće političke "NGO" rade čisto iz humanitarnih razloga, a ne u interesu onoga ko ih finansira?

Moguće da ima pokoji budala idealista koji će raditi za džabe, ali kao i svaka druga profesija, ljudi koji rade hoće da budu plaćeni, tako i novinari.

Meni dođe smješna ta američka histerija o "ljudskim pravima" u Rusiji, a istovremeno im ne smetaju poprilično dikatorski sistemi kod zalivskih saveznika, rijetko šta se od zvanične strane čuje negativno o njima, ispade tamo oaza demokratije i poštovanja ljudskih prava.
Challenger__

#19933 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Meni dođe smješna ta američka histerija o "ljudskim pravima" u Rusiji, a istovremeno im ne smetaju poprilično dikatorski sistemi kod zalivskih saveznika, rijetko šta se od zvanične strane čuje negativno o njima, ispade tamo oaza demokratije i poštovanja ljudskih prava.
Sviranje ku*cu.
Renta

#19934 Re: Ukrajina

Post by Renta »

Narod Mariopola oduševljeno dočekuje "osloboditelje":

https://www.youtube.com/watch?v=RbIVD8lWw2E
Last edited by Renta on 31/08/2014 19:33, edited 9 times in total.
mirsek

#19935 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

cindrlimindrli wrote:
Dje ce to braca rusi, to je jedna tako divna civilizacija, gdje god dosli jebali su makju kroz majku onom koga su zatekli...tu ni danas trava ne raste.
Isto kao i ameri sa svojim aerosolima i radioaktivnom municijom, s tim sto su rusi to radili u komsiluku a ameri to rade po cijelom svijetu.
Challenger__

#19936 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Nego, šta je sa malezijskim avionom?

Image

Posustao entuzijazam botova :mrgreen: ?
mirsek

#19937 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

Challenger__ wrote:Nego, šta je sa malezijskim avionom?

Image

Posustao entuzijazam botova :mrgreen: ?
Mislim da su rusi neki dan pitali zasto konacno ne objave snimke sa crnih kutija . 8-)
Challenger__

#19938 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

BTW, Vitalij Čurkin je tražio na sjednici SB UN od predstavnika Ukrajine da prestanu da skrivaju razgovor između kontrole leta u Kijevu i malezijskog aviona. Traži da ga publikuju što prije "da se ne bi počeli nametati vrlo neugodni zaključci".
KAMI666

#19939 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

Image
Challenger__

#19940 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Gdje su oni naši bogobojazni konzumenti svetih saopštenja Bijele kuće što su se ovdje kleli da su to "greškom" oborili pijani pro-Rusi??

:lol:

_______

Koja šega, koja šega...
mirsek

#19941 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

Challenger__ wrote:Gdje su oni naši bogobojazni konzumenti svetih saopštenja Bijele kuće što su se ovdje kleli da su to "greškom" oborili pijani pro-Rusi??

:lol:

_______

Koja šega, koja šega...
Sto je najsmjesnije neki od njih su podatke vadili iz NYT i drugih zapadnih izvora koji pisu da je onaj ko je upravljao BUK-om i srusio avion morao proci visemjesecnu obuku na istom jer samo vrhunski obucena posada moze da upravlja i pogadja iz prve kao sto se desilo sa malezijskim avionom plus da je ta posada 100% morala znati da gadja civilni avion. :D
Challenger__

#19942 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Da,da... :mrgreen: Oficir sirijske FSA prijeti publikovanjem tajni (čitaj demaskiranje hemijskog napada u Guti), ovdje se zapetljali u laži.

Laž do laži - USA politics today.

____

Inače, bacio sam neki dan pogled na Forum.hr. Tamo su momci iz proruske ekipe smislili sintagmu "Sveti Satelit" :lol: , a konzumente Psakijevih, Kerijevih i Obuminih saopštenja - pripadnicima Crkve Svetog Satelita.

:mrgreen:
Challenger__

#19943 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Da primjenimo na naše uslove - džematlije hazreti Satelita.
mirsek

#19944 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

Challenger__ wrote:Da primjenimo na naše uslove - džematlije hazreti Satelita.
Ti si i na my city-u i na forum.hr regan jel de?
Jel imas pretplatu na advance.hr ?
Challenger__

#19945 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

mirsek wrote:
Challenger__ wrote:Da primjenimo na naše uslove - džematlije hazreti Satelita.
Ti si i na my city-u i na forum.hr regan jel de?
Jel imas pretplatu na advance.hr ?
Banovan na My City, davno. Zašto, ne znam. Na forum.hr sam registrovan, ali me nema. Na Advance.hr više nisam pretplatnik.

Recesija jbg.
dudlov

#19946 Re: Ukrajina

Post by dudlov »

Renta wrote:Narod Mariopola oduševljeno dočekuje "osloboditelje":

https://www.youtube.com/watch?v=RbIVD8lWw2E
U ovakvoj bezizlaznoj situaciji samo budala može pred kamere. Sutra, novorusi kad uđu, ne bi bio na njenom mjestu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19947 Re: Ukrajina

Post by pici »

Image

nema predaje SLAVA UKRAINI !!! DOLE RUSKA TIRANIJA !!! :thumbup: :bih:

cHuj HovijejH liliputanaca BUK pa teMkovi T ovi oni i SU Havijoni kamikaze...koje svrsHavanje na propalu i zastarjelu teHnologiju...eno iranci tuze ruje da su ih zajbali za te s300 sisteme koji jedino mogu putnickije Havijon srusit i pokojeg komarca :mrgreen: srbiji poslali ko donaciju akumulatore za MIG-ove jer ni jedan nemre poletit evo godinama :mrgreen: ...svako malo remont za teMkove, zasteka zatvarac i nisHan pa glavu kroz kupolu i ciljaj na oko :mrgreen: o Ha vijonima necu da pricam...pola anologno rusko pola digitalno Hamericko, instrumenti iz perioda dvokrilaca :mrgreen: ruski brodovi zkopite na sjeveru i ne mogu 6 mjeseci mrdnut dok se snjeg ne otopi, zato bi luke na jugu, bjeze iz sibira, sve sto ima je zapadno od urala, istocno...vukojebina... :mrgreen:
mirsek

#19948 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

pici wrote:Image

nema predaje SLAVA URAINI !!! DOLE RUSKA TIRANIJA !!! :thumbup: :bih:

cHuj HovijejH liliputanaca BUK pa teMkovi T ovi oni i SU Havijoni kamikaze...koje svrsHavanje na propalu i zastarjelu teHnologiju...eno iranci tuze ruje da su ih zajbali za te s300 sisteme koji jedino mogu putnickije Havijon srusit i pokojeg komarca :mrgreen: srbiji poslali ko donaciju akumulatore za MIG-ove jer ni jedan nemre poletit evo godinama :mrgreen: ...svako malo remont za teMkove, zasteka zatvarac i nisHan pa glavu kroz kupolu i ciljaj na oko :mrgreen: o Ha vijonima necu da pricam...pola anologno rusko pola digitalno Hamericko, instrumenti iz perioda dvokrilaca :mrgreen: ruski brodovi zkopite na sjeveru i ne mogu 6 mjeseci mrdnut dok se snjeg ne otopi, zato bi luke na jugu, bjeze iz sibira, sve sto ima je zapadno od urala, istocno...vukojebina... :mrgreen:
Fali ti banner sa SLAVA UKRAJINI, a mogao bi i koju smijesnu karikaturu dodati.
Meni je ona sa putinovim pogledom ala Yul Brynner ( nije krv voda, i on je ruskog porijekla ) bila extra. :thumbup:
muzicar_iz_parka

#19949 Re: Ukrajina

Post by muzicar_iz_parka »

Iran nije ni dobio S-300 zbog negodovanja Izraela.
Što se tiče gospode po regionu, njima hronično fale pare, nekadašnje članice VPa a danas NATO-a uredno koriste staru sovjetsku tehniku, poprilično skupo dođe nabavka novih stvari.

Naše komšije i susjedi većinom problema imaju jer im fali para za održavanje, budžeti su slabi a vojska puno košta, ja bi im predložio demilitarizaciju. :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19950 Re: Ukrajina

Post by pici »

mirsek wrote: Fali ti banner sa SLAVA UKRAJINI, a mogao bi i koju smijesnu karikaturu dodati.
Meni je ona sa putinovim pogledom ala Yul Brynner ( nije krv voda, i on je ruskog porijekla ) bila extra. :thumbup:
Image
e hvala na ispravKi...a Yul Brynner je glumio Taras Buljbu, po meni odlican film...al kako su se ono zvali ...Zaporosci, jel to nesto u ukrajini, protiv poljaka... :mrgreen:

Image
Zaporoški kozaci ili Zaporošci su pripadnici ranih vojničkih skupina ukrajinske etničke pripadnosti, koji se krajem 15. stoljeća iz sjevernijih ukrajinskih krajeva sele i pojavljuju na južnim ukrajinskim stepama, području južnog Dnjepra i Dona, tvoreći vojničku protuosmansku obrambenu ali i ofenzivnu vojnu pokrajinu, kasnije Zaporošku republiku.[1] Vojni potezi ukrajinskih vojničkih skupina sredinom 17. stoljeća ujedno će označiti i kraj dominacije poljskih vlasti na središnjim ukrajinskim prostorima.
:mrgreen:
Post Reply