Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
- Umalo nisam povratio što sam morao gledati ove odvratne akrepe sa CNN, ali, preživio sam... Dakle TV Gremlin aka CNN je poslala reportera u Novoazovsk da nađe ruske tenkove ili vojnike, ali, prc, nema.
Ova što je najavila prilog, kao da je iz mrtvačnice iznesena i oživljena na 5 minuta, pa da je opet bace u friz. Pa kako se ova ružnoća uopšte može gledati?
E moj Vivaldi, gdje ti je osjećaj za filing i estetiku...
______
pici wrote:
Za one koji zaista žele da razumiju otkud ove sulude mapice kojim se zaluđuje dezinformisani svijet, evo odgovora:
Challenger__ wrote:- Umalo nisam povratio što sam morao gledati ove odvratne akrepe sa CNN, ali, preživio sam... Dakle TV Gremlin aka CNN je poslala reportera u Novoazovsk da nađe ruske tenkove ili vojnike, ali, prc, nema.
Ne treba tu CNN ,a ni lazljivi Lavrov.Ruska vojna tehnika redovno je ulazila na teritoriju Ukrajine.Ovako slicno su se vozikali i po Krimu.
Video prilog - ruske vojne jedinice > Popivka-Suhodolsk /Luganska oblast:
Zarobljeni ukrajniski vojnici iz amvrosivskog kotla, kod Ilovajska.
Ima tu i dosta pripadnika Donbasa, Dnjepra i ostalih nac garda bataljona. Ovi su danas razmijenjeni kod Donjecka.
Inace, pobunjenici zauzeli Yaltu zapadno od Mariupolja, cime je Mariupolj doveden u potpuno okruzenje.
Pod kontrolom pobunjenika je i strateski bitan grad Volnovakha, izmedju Donjecka i Mariupolja. Tu je napravljen dvostruki obruc oko opkoljenih ukrajinaca. Mnogi su se predali, navodno 300 njih, vjerovatno su i ovi sa snimka medju njima, ostali se nadaju ili pomocu ukrajinske vojske ili ce se predati.
Bela kuća pozdravila je spremnost Saveta Evrope da razmotri dalje sankcije protiv Rusije zbog njenih akcija u Ukrajini.
"Pozdravljamo konsenzus u Savetu Evrope da iskažu snažnu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine i pripreme dalje sankcije na razmatranje u narednim danima", saopštila je kasno sinoć predstavnica Bele kuće Ketlin Hajden, a preneo Rojters.
Prema njenim rečima, SAD rade zajedno sa EU na pripremi daljih sankcija protiv Rusije.
Lideri Evropske unije saglasili su se na sinoćnjem samitu da uvedu nove sankcije Rusiji koje će stupiti na snagu najkasnije za sedam dana ukoliko Moskva ne preduzme korake ka smirivanju ukrajinske krize.
mislim da matematiČki brojke sve govore...prevlast u svemiru,vazduhoplovstvu, moru je ogromna...pa Haman nedostižna, još iz ere ronalda regana...Hamerika je jeben igraČ...ovo ako eskalira, najebat ĆE rusi po ko zna koji put...
nisam Hamerikoljubac dapaČe, truHli i nemilosrdni kapitalisti al stanje je tako kako je...rusi il kinezi to da promjene...možda za kojih par stotina godina sad za sad su Imperium Romanum
da pitamo bilo koju bivšHu potpisnicu varšavskog pakta koja bi se vratila vojno i ekonomski rusima...bilo koju...francuzi su samo jednom izašli pa se vratili u NATO... ...čak i bivšHe SSSR republike su na odstojanju sem ovih slične liliputinovcima, bjelorusija, kazastan...najebat če ko žuti da nije bilo komunističke ideologije, danas bi rusija bila ko slovenija
Gradjanski rat u kojem nema mira i ako bi sutra prestali da pucaju. Znaci podjeli i gotova prica.
A SAD baca ulje na vatru, jer im je u interesu, da dodje do nestabilnosti na Europskom kontinentu, jer SAD je trenutno najveca prijetnja Euro nego Rusija i ti neke pokrajinske ne suglasnice.
Ne moze Ukrajina ratovati duze od par mjeseci, ovo je maksimum. Samo dok se sjete potpisati primirje i pristati na odredjene stvari.
Sta su oni radili zadnjih 20 godina
Predsjednica Litve: "Rusija je praktički u ratu s Europom - moramo poduprijeti Ukrajinu, ona sada ratuje u ime cijele Europe"
vrijeme objave: Nedjelja - 31. 08. 2014 | 04:18
Predsjednica Litve, Dalija Grijbauskajte, rekla je danas u razgovoru za BBC po dolasku u Bruxelles kako je "Rusija praktički u ratu s Europom". Također je poručila: "Moramo poduprijeti Ukrajinu i poslati vojne materijale kako bi pomogli Ukrajini da se obrani. Danas Ukrajina ratuje u ime cijele Europe".