Ukrajina

Post Reply
tnnt

#18351 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Challenger__ wrote:
tnnt wrote:zadovoljan je Kadirov i plačeničko uliznička klika oko njega a ne Čečenci
Ti bi, bezbeli, bio sretan da i danas tamo teče krv. Vidiš li, jadan ne bio, da si karikatura od patološke mržnje.
nebi, protiv sam bio Čečenske nezavisnosti jer kao društvo nisu nimalo bili skrupulozni
i mogu dobiti autonomiju i posebna prava bez rata i jada u Rusiji, to isto želim da se desi i u Ukrajini
ali ti se ne slažeš sa time, jer ti je patološka mržnja zasljepila um a i vid :D
dječak sa šibicama

#18352 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Challenger__ wrote:SSSR se raspao na 15 republika, od koliko je bio sastavljen, a Čečenija nija bila jedna od 15, nego dio RF.
Upravo tako.

Ili kad vec vole usporedbe, dati Ceceniji samostalnost je isto kao dati Republici srpskoj samostalnost :-)
tnnt

#18353 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Challenger__ wrote:SSSR se raspao na 15 republika, od koliko je bio sastavljen, a Čečenija nija bila jedna od 15, nego dio RF.
upravo kao Krim, a Donas nije ni to čak bio, tj neka autonomna oblast unutra Ukrajine poput Krima
vidim da si naučio neke stvari, bravo za tebe
još jučer si tvrdio da je Krim usporediv sa Slovenijom, napreduješ bravo :thumbup:
Last edited by tnnt on 23/08/2014 18:44, edited 1 time in total.
tnnt

#18354 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

sarxxx wrote:
analogija ti je kita, četnitet nikada nije postojao, Čečenija je postojala, prije nego su je zauzeli Rusi pod Katarinom Velikom.
nije bitno dali je nešto prije postojalo, nego dali sada postoji i kakav je legitimitet i prava te republike 8-)
Bodkin

#18355 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

tnnt wrote:
dječak sa šibicama wrote:Covjece, ti osnovne stvari o Ukrajini ne razumijes... ne postoje nikakvi sukobljeni Rusi i Ukrajinci, istocna polovina Ukrajine je jedinstvena, pogledaj malo rezultate izbora recimo. Ili broj ukrajinaca koji kao maternji jezik navode ruski.

Kako sam rekao nakon Krima, to je samo pocetak. Uskoro je pocelo u Donbasu. A tek ce poceti u Harkovu, Odessi, Dnjepropetrovsku, Zaporozju itd.

Onaj ko je rezirao "Euromaidan" i isplanirao drzavni udar u Ukrajini, ocito nije svjestan kako tamo stvari stoje. Ali vrijeme ce pokazati.
želiš mi prodati priču da se večina Ukrajinaca osječaju Rusima i da su sretni što im Rusi komadaju i okupiravaju zemlju?
da su sretni da im usred Ukrajine mašu Ruskim zastavama i da viču ovo je Rusija?
ovo je itekako sukob Rusa i Ukrajinaca
previše gledaš ratnohuškaće Ruske medije koji su ti stvarnost skroz iskrivile
svaka čast Ruskoj propagandi, dobri su
Ne mozes se ti maknuti od balkanskog mulja. Ne mogu ni ja vjerovati da se vecina bosanaca osheca hrvvatima i srbima. Jel to ta analogija? Prestani lupati i citaj sta ti ljudi pisu.
General War

#18356 Re: Ukrajina

Post by General War »

Bodkin wrote:
tnnt wrote:
dječak sa šibicama wrote:Covjece, ti osnovne stvari o Ukrajini ne razumijes... ne postoje nikakvi sukobljeni Rusi i Ukrajinci, istocna polovina Ukrajine je jedinstvena, pogledaj malo rezultate izbora recimo. Ili broj ukrajinaca koji kao maternji jezik navode ruski.

Kako sam rekao nakon Krima, to je samo pocetak. Uskoro je pocelo u Donbasu. A tek ce poceti u Harkovu, Odessi, Dnjepropetrovsku, Zaporozju itd.

Onaj ko je rezirao "Euromaidan" i isplanirao drzavni udar u Ukrajini, ocito nije svjestan kako tamo stvari stoje. Ali vrijeme ce pokazati.
želiš mi prodati priču da se večina Ukrajinaca osječaju Rusima i da su sretni što im Rusi komadaju i okupiravaju zemlju?
da su sretni da im usred Ukrajine mašu Ruskim zastavama i da viču ovo je Rusija?
ovo je itekako sukob Rusa i Ukrajinaca
previše gledaš ratnohuškaće Ruske medije koji su ti stvarnost skroz iskrivile
svaka čast Ruskoj propagandi, dobri su

Ne mozes se ti maknuti od balkanskog mulja. Ne mogu ni ja vjerovati da se vecina bosanaca osheca hrvvatima i srbima. Jel to ta analogija? Prestani lupati i citaj sta ti ljudi pisu.

Sto bi se iko ko je osjetio bratsku ljubav na balkanu od komsija odmicao od balkanskog mulja?...nazalost najbolji primjer je licni primjer...zato prestanite da se pravite Ti i jarani ti u tebe nemusti kako vi "obektivno" sagledavate stvari...pa jos niste ni apsolvirali da je Krim aneksirala Rusija a ne Amerika, i da je Krim Ukrajinski.

Evo jos jedna u sluzbi naci-cionista najavljuje vecu belegiju u supak rusije :lol:

Merkel raises prospect of more sanctions

Merkel: Can't rule out more sanctions
Amid the furor, German Chancellor Angela Merkel met in Kiev on Saturday with Ukrainian President Petro Poroshenko.
At a joint news conference, Merkel said she could not rule out further sanctions against Russia if no progress is made in resolving the situation in eastern Ukraine.
Germany and the European Union would continue pursue a diplomatic solution in talks with Russia and Ukraine over the crisis, she said.
But, she said, Ukraine's territorial integrity is essential and its border must be secured. "We need a peaceful situation but there's no use if there's an open border with Russia over which arms are coming," she said.
Poroshenko said the Russian convoy had "violated every international law," but that confrontation had been avoided thanks to Ukraine's efforts.
He accused foreign mercenaries of bringing war to Ukraine and said they did not have the support of the people of eastern Ukraine.
"Now the time has come for peace," he said. "Our government, together with our European partners, will be doing everything for that to happen, but not at the price of Ukrainian territorial integrity."
He said he was committed to constitutional reforms and decentralization of power aimed at meeting the concerns of the Russian-speaking population in eastern Ukraine.
Merkel said millions of dollars in international aid for the region would help rebuild infrastructure and homes damaged in the conflict.
The Ukrainian President is due to meet with Russian President Vladimir Putin and EU representatives on Tuesday in Minsk, Belarus, for talks.
General War

#18357 Re: Ukrajina

Post by General War »

dječak sa šibicama wrote:
tnnt wrote: i Rusija je kompleksna država, mislim da se Čečenci i raznorazni podjarmeni narodi trebaju riješiti više
cara iz Moskve, slažeš se? :D
Ceceni su sasvim zadovoljni zivotom u RF, elementi "kavkaskog emirata" su uspjesno unisteni ili protjerani (eno ih, kolju po Siriji), kako u Ceceniji, tako u Dagestanu i ostatku Kavkaza.

Jos jedno kukavicje jaje koje je odnijela voda, duboka.
De ba vise :lol: kome ba ti pises ovo??...jesu li se cecenci licni i pismeno izvinuli Djuri (Putinu) sto ih je tukao? :lol:
General War

#18358 Re: Ukrajina

Post by General War »

pici wrote: (Foto: Ilustracija) :shock: :roll: :mrgreen:

vas dvojcu treba crtani napravit ko lolek i bolek :mrgreen:
Stereo love :lol:
tnnt

#18359 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Bodkin wrote:
pa vidim da si ti zaglibio duboko u taj mulj, u Bosni ne postoji bosanski narod ili nacija
kako se tko želi osječati neka bude šta misli da je, u Ukrajini postoje Ukrajnci i tako se izjašnjavaju
pa da misle da su Rusi valjda bi ljudi rekli da su Rusi ili ne?
da, čitam i nevjerujem šta pišu, a pišu to da se Ukrajnci raduju i da podržavaju komadanje zemlje i aneksiju
djelova njihove zemlje od susjeda Rusije, a ja nisam mogao vjerovati da postoje ljudi poput tebe i chalengera
koji vjeruju u ta sranja, ali prevario sam se :D
Last edited by tnnt on 23/08/2014 19:13, edited 1 time in total.
Bodkin

#18360 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

Mozda zato sto ukrajina nije balkan? Mozda zato sto samo budala moze projicirati drustveno/politicku situaciju svog okruzenja na cijeli svijet? I na kraju, u pravu si. Aneksija je toliko gora od bombardovanja drugih zemalja i podrzavanja cijepanja drugih zemalja ;)

Sent from my Lumia
Challenger__

#18361 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Image

:lol: :lol: :lol:
General War

#18362 Re: Ukrajina

Post by General War »

dječak sa šibicama wrote:A zamisli kad onome ko pojma nema o istoriji Ukrajine, postavis pitanje o gradu Slavoserbsku kod Luganska :D i njegovoj istoriji.

Ukrajina je kompleksna drzava, ali treba je pokusati razumjeti. Ove djecije usporedbe sa Balkanom, to je ipak u rangu vrtica.
Evo ih opet sa Istorijom...1999 i 1389 bole brateeeee :lol:
General War

#18363 Re: Ukrajina

Post by General War »

Bodkin wrote:Mozda zato sto ukrajina nije balkan? Mozda zato sto samo budala moze projicirati drustveno/politicku situaciju svog okruzenja na cijeli svijet? I na kraju, u pravu si. Aneksija je toliko gora od bombardovanja drugih zemalja i podrzavanja cijepanja drugih zemalja ;)

Sent from my Lumia
Ma ja, jedno vazi za ukrajinu, a drugo za balkan...a i bombardovanje drugih zemalja kao npr "Milosrdni andjeo" je nekad jedini nacin da se pokaze i dokaze da i nad popom ima pop :zjev:
5 0 5

#18364 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

tnnt wrote:
Bodkin wrote:
pa vidim da si ti zaglibio duboko u taj mulj, u Bosni ne postoji bosanski narod ili nacija
kako se tko želi osječati neka bude šta misli da je, u Ukrajini postoje Ukrajnci i tako se izjašnjavaju
da, čitam i nevjerujem šta pišu, a pišu to da se Ukrajnci raduju i da podržavaju komadanje zemlje i aneksiju
djelova njihove zemlje od susjeda Rusije, a ja nisam mogao vjerovati da postoje ljudi poput tebe i chalengera
Ja sam Bosanac. Rodio se kao takav, cijeli život preživio kao Bosanac. I danas sam Bosanac. Za sve ostale me boli briga. ;)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#18365 Re: Ukrajina

Post by pici »

Krim aneksirala Rusija a ne Amerika, i da je Krim Ukrajinski.
KaK je ovo jednostavno al liliputancima je enigma...i jošH nešto za one koji i dalje tvrde da je Krim imao pravo na otCepljenje...ni pod razno nit u ustavu Krima nit u ustavu Ukrajine, jedan od uslova da UKRI da ju svoje NUKE ruJama...to šHo je CuCedna duma izglasala mogu maČku o rep...isto da sad skupština srbije izglasa u svojoj skupštini da se manji entitet pripaja matiCi...e u tom grmu leži zeko, moji dragi liliputanci :mrgreen:

Image
Ukrajina je taj problem riješila tzv. Budapeštanskim memorandumom. Njega su potpisale Ukrajina, Ujedinjeno Kraljevstvo, Rusija i Sjedinjene Američke Države u Budimpešti 5. veljače 1994. Točnije, to su uradili Bill Clinton, John Major, Boris Jelcin i Leonid Kučma.

Prema njemu se Ukrajina odrekla nuklearnog oružja i pristupila Sporazumu o neširenju nuklearnog naoružanja.

Zauzvrat su tri sile obećale da će poštovati Ukrajinsku nezavisnost u njenim trenutnim granicama te izbjegavati korištenje sile ili ekonomskog pritiska protiv Ukrajine. Ukoliko se nuklearno oružje upotrijebi protiv Ukrajine potpisnice će tražiti akciju Sigurnosnog vijeća Ujedinjenih naroda.

znaČi...ruska aneksija krima i terorizam na istoku Ukrajine...kraj, tHoČka, gotovo.
5 0 5

#18366 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

Challenger__ wrote:Image

:lol: :lol: :lol:
Pa šta je ovo? Rusi da mogu zavrnuti gas, zavrnuli bi ga davno. Znaju i oni da bi zimus pocrkali od gladi kao štakori, jer pored tog gasa nemaju ništa drugo za ponuditi ikome u svijetu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#18367 Re: Ukrajina

Post by pici »

imaju ruJe ponuditi...bajke i votku e tu su nema im premCa :mrgreen:
Bodkin

#18368 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

General War wrote:
Bodkin wrote:Mozda zato sto ukrajina nije balkan? Mozda zato sto samo budala moze projicirati drustveno/politicku situaciju svog okruzenja na cijeli svijet? I na kraju, u pravu si. Aneksija je toliko gora od bombardovanja drugih zemalja i podrzavanja cijepanja drugih zemalja ;)

Sent from my Lumia
Ma ja, jedno vazi za ukrajinu, a drugo za balkan...a i bombardovanje drugih zemalja kao npr "Milosrdni andjeo" je nekad jedini nacin da se pokaze i dokaze da i nad popom ima pop :zjev:
cuj, a sta je sa irakom, avganistanom, libijom, avanturama po africi, libijom, podrzavanjem strane jedne u siriji?

i da, naravno da je ukrajina jedno a balkan drugo. isto kao sto ne mozes kopirati irak negdje drugo na svijetu. ako gledas cijeli svijet kroz svoje okruzenje i svoju historiju i trazis slicnosti onda si budala
tnnt wrote:
Bodkin wrote:
jelde :D cuj ne postoji narod ili nacija. znaci u ukrajini moraju biti ukrajinci i nemaju pravo da se osjecaju ili izjasnjavaju kako hoce ali zato u bosni imaju :D kakva si ti smijurija.
General War

#18369 Re: Ukrajina

Post by General War »

Bodkin wrote: cuj, a sta je sa irakom, avganistanom, libijom, avanturama po africi, libijom, podrzavanjem strane jedne u siriji?

i da, naravno da je ukrajina jedno a balkan drugo. isto kao sto ne mozes kopirati irak negdje drugo na svijetu. ako gledas cijeli svijet kroz svoje okruzenje i svoju historiju i trazis slicnosti onda si budala
I sta je sa tim navedenim zemljama?
- Amerika ih pripojila sebi?
- Slala im poluprazne kamione sa humanitarnom pomoci?
-Podjelila ih?
-Je li Amerika mozda sama napala te zemlje?
- A cime je "druga" strana zasluzila podrsku Amerike pa da ne podrzava jednu stranu koja zeli da se rijesi represivnih reziima?
Budala si Ti ako mislis nekome prodavati maslo pod bubrege sa svojom jeftinom retorikom.

A inace te zemlje su bile leglo prosperiteta i mira...

Interesantno nisi pomenuo americki intervencionizam na Balkanu :wink:
Challenger__

#18370 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

U Cherkasyu, srednja Ukrajina, gerila digla u zrak naftu namijenjenu ukrajinskim snagama na istoku.
U centralnoj Ukrajini diverzije, a na istoku partizanski napadi (izvinjavam se fanovima Hitlera, slobodno ih zovite "banditima") na vojnu kolonu:
Под Харьковом партизаны обстреляли украинских военных

izvor - LINK
General War

#18371 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:

U Cherkasyu, srednja Ukrajina, gerila digla u zrak naftu namijenjenu ukrajinskim snagama na istoku.
U centralnoj Ukrajini diverzije, a na istoku partizanski napadi (izvinjavam se fanovima Hitlera, slobodno ih zovite "banditima") na vojnu kolonu:
Под Харьковом партизаны обстреляли украинских военных

izvor - LINK

Ne sekiraj se ima ih jos sto cekaju partizane koliko hoces :lol:

Image

Image
Bodkin

#18372 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

General War wrote:
Bodkin wrote: cuj, a sta je sa irakom, avganistanom, libijom, avanturama po africi, libijom, podrzavanjem strane jedne u siriji?

I sta je sa tim navedenim zemljama?
- Amerika ih pripojila sebi?
- Slala im poluprazne kamione sa humanitarnom pomoci?
-Podjelila ih?
-Je li Amerika mozda sama napala te zemlje?
- A cime je "druga" strana zasluzila podrsku Amerike pa da ne podrzava jednu stranu koja zeli da se rijesi represivnih reziima?
Budala si Ti ako mislis nekome prodavati maslo pod bubrege sa svojom jeftinom retorikom.

A inace te zemlje su bile leglo prosperiteta i mira...

Interesantno nisi pomenuo americki intervencionizam na Balkanu :wink:
to je to. nije problem ako ih samo napadne. vrhunsko razmisljanje. da podijelila je neke. ne nije nikakva razlika sto nije napala sama nego je napala sa svojim satelitima. i na kraju, druga strana nije zasluzila nikakvu podrsku. ali je isti, ali isti kurac americki intervencionizam gdje nekad sruce par tomahavka, nekad podijele zemlju, a nekad instaliraju svoje ljude sa ovim sranjem koje rusi rade u ukrajini. apsolutno nikakve razlike. tj ima onome ko svijet gleda kroz holivudske filmove.

p.s. naravno da nisam. ako ga podrzavam onda sam licemjer, ako ga ne podrzavam onda sam cetnik. plus je previse blisko da bih bio subjektivan.
tnnt

#18373 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Bodkin wrote:, a nekad instaliraju svoje ljude sa ovim sranjem koje rusi rade u ukrajini. apsolutno nikakve razlike. tj ima onome ko svijet gleda kroz holivudske filmove.
vidi se tko gleda previše holivudskih filmova
to dali je zapad instalirao svoje ljude, je obična špekulacija i nagađanje
glavno da ti nevidiš Rusku vojsku, nevidiš ni naoružavanje i podršku separatistima a nevidiš ni pripajanje
djelova jedne zemlje drugoj, ali ti znaš i ti vidiš tko je postavio vlast u Ukrajinu jer je to rekla Ruska nepristrana
televezija :-)
malo više knjigu u ruke a malo manje holuvidskih filmova momak
Bodkin

#18374 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

tnnt wrote:
Bodkin wrote:, a nekad instaliraju svoje ljude sa ovim sranjem koje rusi rade u ukrajini. apsolutno nikakve razlike. tj ima onome ko svijet gleda kroz holivudske filmove.
vidi se tko gleda previše holivudskih filmova
to dali je zapad instalirao svoje ljude, je obična špekulacija i nagađanje
glavno da ti nevidiš Rusku vojsku, nevidiš ni naoružavanje i podršku separatistima a nevidiš ni pripajanje
djelova jedne zemlje drugoj, ali ti znaš i ti vidiš tko je postavio vlast u Ukrajinu jer je to rekla Ruska nepristrana
televezija :-)
malo više knjigu u ruke a malo manje holuvidskih filmova momak
ko bolan ne vidi. jel ti vidis da pise sranje koje rusi rade u ukrajini. da ti ponovim jer ti iq izgleda nije dovoljno visok. SRANJEM KOJE RUSI RADE U UKRAJINI.

cuj spekulacija :lol: :lol: znas ono evroatlanske integracije ili domokratski izabrane vlade. kad to cujes onda znas ciji su ljudi ;-)
tnnt

#18375 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Bodkin wrote:
ko bolan ne vidi. jel ti vidis da pise sranje koje rusi rade u ukrajini. da ti ponovim jer ti iq izgleda nije dovoljno visok. SRANJEM KOJE RUSI RADE U UKRAJINI.

cuj spekulacija :lol: :lol: znas ono evroatlanske integracije ili domokratski izabrane vlade. kad to cujes onda znas ciji su ljudi ;-)
vidi se kome iq šteka, BiH i Srbija žele u EU, jel to znači da im je vlade postavio zapad?
tebi je čudno, nečudi me zbog tvog iq-a, da nerazvijene i siromašne zemlje žele u EU i pitaš se zašto
mora da je neka zavjera u pitanju jer tko želi u EU još, jelda? :-)
dobro sranje mi je promaklo, izvinjavam se pokorno :D
Post Reply