Ukrajina

Post Reply
KAMI666

#18251 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

tnnt wrote:
KAMI666 wrote: Ja ne pokusavam, ja jesam.
Ali nemoj ti da pokusavas da nam dodjeljujes nacionalne znacke, znas, ne mora svako ko se ne slaze sa tvojim misljenjem da bude nekakva druga nacionalna pripadnost.
pa svaka čast, i treba da bude više mišljenja
malo mi vučeš na Abdićevce, neznam zašto :D
Aha, na Buzimljane :D
Challenger__

#18252 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Ovdje i na BI se dešavaju mnogo veće stvari od naših balkanskih trvenja. To je papa Franjo već nazvao III sv. ratom.
Image

Novinari su, uz papino odobrenje, objavili cijeli razgovor sa svetim Ocem koji je vodio s predstavnicima medija na povratku s pastoralnog pohoda Južnoj Koreji. "Berliner Zeitung" tako prenosi papine riječi s kojima se osvrnuo na situaciju na Bliskom istoku i Iraku u vezi progona kršćana i šijitskih muslimana od strane tzv. Islamske Države koju su "militantni islamisti", kako ih zapadni mediji zovu, utemeljili ove godine na području sjeverne Sirije i sjevernog Iraka, s tendencijom širenja:

"To su plodovi rata, nalazimo se u ratu, to je treći svjetski rat, iako postupno, korak po korak", rekao je Papa Franjo na povratku iz Južne Koreje u Rim.

U vezi bombardiranja vojnih položaja pripadnika "Islamske Države" od strane ratnog zrakoplovstva Sjedinjenih Američkih Država zbog masovnog progona Jesida u Iraku koji su iz grada Mosula pobjegli na planinu Sindžar gdje su umirali od gladi i žeđi i bili izloženi napadima i teroru od strane pripadnika Islamske Države Iraka i Levanta (Sirije), a žene otmicama i silovanjima, papa Franjo nije pozvao ni na rat ni na križarski rat, nego da se zaustavi agresija i genocid nad kršćanima u Iraku i Siriji, i drugima. "Zaustaviti, ne voditi rat" glase papine riječi, prenosi dnevno.hr.
http://www.24sata.info/vijesti/svijet/2 ... i-rat.html

A kada sam ga ja nagovjestio još oko sirijske krize, prazna cinična stoka se cerekala.
Challenger__

#18253 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Nego, šejtane, valja na vrijeme misliti o alternativnom grijanju. Opet, jebo mu ja mater.

"Flešbek".
tnnt

#18254 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

KAMI666 wrote:
Upravo zbog toga ja ne vucem iste paralele Ukraina= Bosna ili Rusija=Srbija, kao i vas nekoliko ovdje, jer ovdje se nesto skroz drugo desilo. Zato i gledam objektivno sve to. Navucete me na ovu pricu, i onda ja nemogu da cutim pa i mene ponese, upravo jer to pitanje non stop nacinjete. Zato prekinimo o toj relaciji vise.
a šta se je drugačije desilo?
srušena je vlast, pa ajmo na ustanak da se pripojimo susjedima misliš na to?
šta da je prije pola god pala vlada u Sarajevu u onom paležu?
RS po tebi bi tada imala otvorene ruke da se pridruži Srbiji? :-)
Challenger__

#18255 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Šta hoću reći? Samo će vam se kazati...

p.s.

Priče o Balkanu su toliko neprimjerene i neozbiljne. Ljudi moji, ovaj današnji papa je lik koji je perfektno upućen u globalnu strukturu moći, njihove nosioce i njihove odluke. Zato koristi ovako ozbiljnu ocjenu stanja. Jer, sve ovo što se dešava u Ukrajini i na BI, a što predstavlja jednu jedinstvenu sliku je samo nagovještaj velikog konflikta.

Ja o tome a papani o Kopokabani (a ni stvarne motive mi ne znaju).
tnnt

#18256 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Challenger__ wrote:Šta hoću reći? Samo će vam se kazati...

p.s.

Priče o Balkanu su toliko neprimjerene i neozbiljne. Ljudi moji, ovaj današnji papa je lik koji je perfektno upućen u globalnu strukturu moći i njihove odluke. Zato koristi ovako ozbiljnu ocjenu stanja. Jer, sve ovo što se dešava u Ukrajini i na BI, a što predstavlja jednu jedinstvenu sliku je samo nagovještaj velikog konflikta.

Ja o tome a papani o Kopokabani (a ni stvarne motive mi ne znaju).
ratova je uvijek bilo, danas ih nije ništa više nego prije 20 god, nema nikakvog velikog konflikta niti će ga biti
jer tu neće biti pobjednika zbog nukleranog oružja, nikakva globalna struktura moći nije u pitanju jer samo jedna
zemlja može globalno djelovati, nije čak ni regionalno ispitivanje moći
stvar je više nego jasna, Putin je iskoristio unutrašnje slabosti Ukrajine da bi pripojio neke njezine djelove
samo je grabež u pitanju i ništa drugo, tebi je to očito normalno ali to si ti :D
Challenger__

#18257 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Jeste, tako je. Uživaj.
KAMI666

#18258 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

tnnt wrote:
KAMI666 wrote:
Upravo zbog toga ja ne vucem iste paralele Ukraina= Bosna ili Rusija=Srbija, kao i vas nekoliko ovdje, jer ovdje se nesto skroz drugo desilo. Zato i gledam objektivno sve to. Navucete me na ovu pricu, i onda ja nemogu da cutim pa i mene ponese, upravo jer to pitanje non stop nacinjete. Zato prekinimo o toj relaciji vise.
Drugacije?
Evo da ne nabrajam sve, jer mi je fakat mrsko, ali evo sam pocetak: nasa BiH je dobila svog predsjednika i svoju drzavu izmedju ostalog i sa glsanjem njenog cijelog stanovnistva. U Ukrajini toga nije bilo, oni su takvog najurili i nacisti su na silu preuzeli parlament i zapad je postavio svoje ljude. E to su i kod nas na silu pokusali Srbi prijeteci nam sa nestankom, pa kasnije dovlacenjem oruzja i okruzenjem, to jest napad sa vana, a sve "nasom vojskom JNA".
Ovo se isto desava u Ukrajini, samo sto nije u pitanju Kijev=Sarajevo vec drugi gradovi. Dakle iste metode imaju kao Srbi.

Ovo za parlament necu da komentarisem, ako padne vlada, nije pao ustav, a BiH nije u ratu.

Ali slusaj, ako je nacisticka bagra u Kijevu imala pravo na silu da mjenja demokratske strukture jedne drzave, onda to ima pravo i RS, pa ti vidi sta podrzavas. :)
Klavikula

#18259 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

za stradanje stanovnistva Ukrajine, boraca i naroda, simpatizera jedne i druge strane, najvecu odgovornost snosi neodgovorna politika najvecih govana danasnjice, SAD-a. dakako, ni rusko maslo nije za ramazana, ali SAD u dozvoljenoj borbi za Ukrajinu je tesko porazen pa su izvrsili drzavni udar. agresija i aneksija su posljedice upravo tog poteza.
tnnt

#18260 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

KAMI666 wrote:
Drugacije?
Evo da ne nabrajam sve, jer mi je fakat mrsko, ali evo sam pocetak: nasa BiH je dobila svog predsjednika i svoju drzavu izmedju ostalog i sa glsanjem njenog cijelog stanovnistva. U Ukrajini oni su takvog najurili i nacisti su na silu preuzeli parlament i zapad je postavio svoje ljude. E to su i kod nas na silu pokusali Srbi prijeteci nam sa nestankom, pa kasnije dovlacenjem oruzja i okruzenjem, to jest napad sa vana, a sve "nasom vojskom JNA".
Ovo se isto desava u Ukrajini, samo sto nije u pitanju Kijev=Sarajevo vec drugi gradovi. Dakle iste metode imaju kao Srbi.

Ovo za parlament necu da komentarisem, ako padne vlada, nije pao ustav, a BiH nije u ratu.
znači ako je izglasan a poslije se ispostavi da narod nije zadovoljan s tim presjednikom i vladom, ona se
nemože srušiti demonstracijama? pa to su isto pokušali i u BiH srušiti vladu ili ne?
ti da ne gledaš previše RT i Srpske medije znao bi da je desni sektor osvojio 0,5% glasova u zadnjim izborima,
ali ne ti i dalje kao papagaj o nacistima, zapad nije postavio svoje ljude, ljudi žive kao i u BiH u bijedi i u EU vide zadnju slamčicu spasa i u BiH bi bili sretni da uđu u EU, jel to znači da je zapad postavio svoje ljude u vladu BiH?
ti nemožeš shvatiti da ljudi traže promjene jer vide da ovako dalje nemože, u stalnom stisku Rusije koja dadne malo plina i to je to, želiš uzeti ljudima nadu u bolje sutra, zbog tvojih nekih glupih teorija geopolitičkh zavjera
koje samo ti vidiš i ostala gomila neradnika :razz:
i sve to kao šlag nakraju nema nikakve veze sa otvorenim, ni ti nemožeš biti toliko slijep, pokušajem aneksije djelova Ukrajinske teritorije ala Sudeti
Klavikula

#18261 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

tnnt wrote: znači ako je izglasan a poslije se ispostavi da narod nije zadovoljan s tim presjednikom i vladom, ona se
nemože srušiti demonstracijama? pa to su isto pokušali i u BiH srušiti vladu ili ne?
a jesi li razmisljao da je narod na istoku nezadovoljan novim predsjednikom i vladom? ili na to imaju pravo samo oni koji su prozapadno orijentisani?
tnnt

#18262 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Klavikula wrote:
tnnt wrote: znači ako je izglasan a poslije se ispostavi da narod nije zadovoljan s tim presjednikom i vladom, ona se
a jesi li razmisljao da je narod na istoku nezadovoljan novim predsjednikom i vladom? ili na to imaju pravo samo oni koji su prozapadno orijentisani?
pa izabrali su Porošenka ili ne?
dali je pala vlada od Porošenka pa su novi izbori uskoro?
gdje su to zadovoljni vladom, osim čini mi se u RUsiji' :D
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#18263 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Challenger__ wrote:Šta hoću reći? Samo će vam se kazati...
Ukazalo mi se...

Život ti je u toliko velikoj banani da ga samo 3 svjetski rat može opravdati.

Eto, to mi se ukazalo da hoćeš reći.
Klavikula

#18264 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

tnnt wrote:
Klavikula wrote:
pa izabrali su Porošenka ili ne?
dali je pala vlada pa su novi izbori uskoro?
gdje su to zadovoljni vladom, osim čini mi se u RUsiji' :D
ispravi me ako grijesim ali narod sa podrucja Narodnih republika je izabrao svoje vodstvo i to svakako nije Porosenko i ostali pucisti. istu stvar je uradio i narod Krima. isti nisu nista manje legalni i legitimni od pucista.
mirsek

#18265 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

tnnt wrote:
KAMI666 wrote:
Da je neka neonacisticka bosnjacka stranka izvela puč, srusila legalnu vlast u BIH i proglasila da ce ukinuti srpski jezik i protjerivati srbe u srbiju bosanski srbi bi imali pravo da se organizuju gdje su vecina i da teze da se otcijepe i pripoje srbiji.
ALI posto te prijetnje a ni bosnjackog puča nije bilo vec je bilo obrnuto tj. radovanokio je prijetio nestankom Bosnjaka a srbi u BIH pravili autonomne srpske opstine svako poredjenje je apsolutno nekonstruktivno i suvisno. :thumbup: :bih:
mirsek

#18266 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

KAMI666 wrote:
tnnt wrote:
KAMI666 wrote:
Drugacije?
Evo da ne nabrajam sve, jer mi je fakat mrsko, ali evo sam pocetak: nasa BiH je dobila svog predsjednika i svoju drzavu izmedju ostalog i sa glsanjem njenog cijelog stanovnistva. U Ukrajini toga nije bilo, oni su takvog najurili i nacisti su na silu preuzeli parlament i zapad je postavio svoje ljude. E to su i kod nas na silu pokusali Srbi prijeteci nam sa nestankom, pa kasnije dovlacenjem oruzja i okruzenjem, to jest napad sa vana, a sve "nasom vojskom JNA".

Ali slusaj, ako je nacisticka bagra u Kijevu imala pravo na silu da mjenja demokratske strukture jedne drzave, onda to ima pravo i RS, pa ti vidi sta podrzavas. :)
Objasnio vam efendija. :thumbup:
tnnt

#18267 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Klavikula wrote: ispravi me ako grijesim ali narod sa podrucja Narodnih republika je izabrao svoje vodstvo i to svakako nije Porosenko i ostali pucisti. istu stvar je uradio i narod Krima. isti nisu nista manje legalni i legitimni od pucista.
izabrao je gdje?
na kojim izborima?
znači ja odlučim da je moja kuća moja republika i da hoći nezavisnost, država bi to dozvolila?
i da se naoružam nebi me policija ako treba i vojska napala?
ti separatisti su naoružavani, finacirani i potaknuti na ustanak od susjedne države koja još ima obraza
reči bratja Ukrajincima, ajmo Mađarima dozvoliti u Vojvodini, Srbima u BiH također nezavisnost tj pripojenje matici
pa oni bi to također htjeli, kad bi im matična država dala potporu sigurno bi se i pokrenuli
i naravno da bi cmizdrili o ugnjetavanju
mirsek

#18268 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

tnnt wrote:
KAMI666 wrote:
Drugacije?
Evo da ne nabrajam sve, jer mi je fakat mrsko, ali evo sam pocetak: nasa BiH je dobila svog predsjednika i svoju drzavu izmedju ostalog i sa glsanjem njenog cijelog stanovnistva. U Ukrajini oni su takvog najurili i nacisti su na silu preuzeli parlament i zapad je postavio svoje ljude. E to su i kod nas na silu pokusali Srbi prijeteci nam sa nestankom, pa kasnije dovlacenjem oruzja i okruzenjem, to jest napad sa vana, a sve "nasom vojskom JNA".

znači ako je izglasan a poslije se ispostavi da narod nije zadovoljan s tim presjednikom i vladom, ona se
ti da ne gledaš previše RT i Srpske medije znao bi da je desni sektor osvojio 0,5% glasova u zadnjim izborima,
ali ne ti i dalje kao papagaj o nacistima, zapad nije postavio svoje ljude, ljudi žive kao i u BiH u bijedi i u EU vide zadnju slamčicu spasa i u BiH bi bili sretni da uđu u EU, jel to znači da je zapad postavio svoje ljude u vladu BiH?
ti nemožeš shvatiti da ljudi traže promjene jer vide da ovako dalje nemože, u stalnom stisku Rusije koja dadne malo plina i to je to, želiš uzeti ljudima nadu u bolje sutra, zbog tvojih nekih glupih teorija geopolitičkh zavjera
koje samo ti vidiš i ostala gomila neradnika :razz:
i sve to kao šlag nakraju nema nikakve veze sa otvorenim, ni ti nemožeš biti toliko slijep, pokušajem aneksije djelova Ukrajinske teritorije ala Sudeti
Izbori u Ukraijini su uvijek bili dobijani sa manje od 10% glasova razlike izmjedju proruskih i prozapadnih glasaca.
Demonstranata je bilo maksimalno 5000 i vecina su bili neonacisti i ultradesnicari.
Uz otvorenu podrsku amerike i zapada isforsirali su puč a vecina naroda ukrajine je bila neutralna prema tim demonstracijama.
Ljudi su htjeli promjene zbog korupcije ali nisu htjeli pučeve i rusenje drzavnog poretka a pogotovo postavljanje americkih poltrona.
Last edited by mirsek on 23/08/2014 02:35, edited 1 time in total.
Klavikula

#18269 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

@tnnt
zasto mislis da je necije pravo na drzavni udar podrzan od SAD-a vece od prava za otcjepljenje podrzanog od Rusije?
tnnt

#18270 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

mirsek wrote: Da je neka neonacisticka bosnjacka stranka izvela puč, srusila legalnu vlast u BIH i proglasila da ce ukinuti srpski jezik i protjerivati srbe u srbiju bosanski srbi bi imali pravo da se organizuju gdje su vecina i da teze da se otcijepe i pripoje srbiji.
ALI posto te prijetnje a ni bosnjackog puča nije bilo vec je bilo obrnuto tj. radovanokio je prijetio nestankom Bosnjaka a srbi u BIH pravili autonomne srpske opstine svako poredjenje je apsolutno nekonstruktivno i suvisno. :thumbup: :bih:
malo se prvo raspitaj, previše si zaštopan sa Ruskom propagandom
na majdanu je bilo namanje desnog sektora, bilo je i njih da se razumijemo
na zadnjim izborima prije par mjeseci je desni sektor dobio 0,5% glasova, toliko o nacističkim Ukrajincima
gdje su to rekli i proglasili da će protjerati Ruse ?
nemožeš protiv ove Ruske propagande, mislio sam da je Srpska gora o ustašama i đihadistima,
ali prevario sam se, Ukrajinci kao fašisti i nacisti su puno bolje i masovnije ispropagirani
odoh spavati, Srbe razumijem ali Bošnje nikako, kao da nisu isto prošli u BiH ali hebiga :zzzz:
mirsek

#18271 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

I dalje mi nije jasno sto janukovič nije naredio specijalnoj policiji da natambura i pohapsi sve one neonaciste na pocetku demonstracija i tako sasječe veći problem u korijenu.
Ionako su mu davali dovoljno razloga za to jer su demonstranti masovno kamenovali policiju i gadjali ih zapaljivim koktelima. :roll:
Challenger__

#18272 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

mirsek wrote:I dalje mi nije jasno sto janukovič nije naredio specijalnoj policiji da natambura i pohapsi sve one neonaciste na pocetku demonstracija i tako sasječe veći problem u korijenu.
Ionako su mu davali dovoljno razloga za to jer su demonstranti masovno kamenovali policiju i gadjali ih zapaljivim koktelima. :roll:
Bio je neodlučan. Plus, Biden ga je, prema svjedočenjima, zvao na svakodnevnoj osnovi sa upozorenjem da "ne upotrebljava silu protiv demonstranata". Sada isti zove Porošenka da čvrsto i odlučno nastavi sa rokanjem po Donbasu... :zzzz:
tnnt

#18273 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Klavikula wrote:@tnnt
zasto mislis da je necije pravo na drzavni udar podrzan od SAD-a vece od prava za otcjepljenje podrzanog od Rusije?
dobro prijatelju, onda se slažeš da isto imaju pravo i Hrvati i Srbi u BiH ?
ja kao Hrvat pozdravljam bošnjački zaokret po pitanju separatizma i otcjepljenja :D
u Italiji je sružena vlada demonstracijama nebrojeno puta, znači ima se pravo odvojiti Sicilija i pripojiti Francuskoj?
kakve nebuloze pobogu :-)
Last edited by tnnt on 23/08/2014 02:05, edited 1 time in total.
mirsek

#18274 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

tnnt wrote:
mirsek wrote: Da je neka neonacisticka bosnjacka stranka izvela puč, srusila legalnu vlast u BIH i proglasila da ce ukinuti srpski jezik i protjerivati srbe u srbiju bosanski srbi bi imali pravo da se organizuju gdje su vecina i da teze da se otcijepe i pripoje srbiji.
malo se prvo raspitaj, previše si zaštopan sa Ruskom propagandom
na majdanu je bilo namanje desnog sektora, bilo je i njih da se razumijemo
na zadnjim izborima prije par mjeseci je desni sektor dobio 0,5% glasova, toliko o nacističkim Ukrajincima
gdje su to rekli i proglasili da će protjerati Ruse ?
nemožeš protiv ove Ruske propagande, mislio sam da je Srpska gora o ustašama i đihadistima,
ali prevario sam se, Ukrajinci kao fašisti i nacisti su puno bolje i masovnije ispropagirani
odoh spavati, Srbe razumijem ali Bošnje nikako, kao da nisu isto prošli u BiH ali hebiga :zzzz:
Raspitaj se ti ko je bio masovno u novoj vlasti poslije puča pa ces logicki skontati ko ga je i izveo.
Vjerovatno i nisi pratio detaljnije sta se sve desavalo od februara pa do pocetka ratnih operacija u donbasu.
tnnt

#18275 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

mirsek wrote: Raspitaj se ti ko je bio masovno u novoj vlasti poslije puča pa ces logicki skontati ko ga je i izveo.
Vjerovatno i nisi pratio detaljnije sta se sve desavalo od februara pa do pocetka ratnih operacija u donbasu.
očito si ti to bolje pratio, navedi mi međunacionalne incidente u Ukrajini?
ili su počeli tek onda kada su Rusi okupirali Krim, a u ostatku Ukrajine počeli poput Srba mahati svojim zastavama
i derati se ovo je Rusija?
Post Reply