Ukrajina

Post Reply
Challenger__

#17826 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

5 0 5 wrote:Otvorio sam ja jednu temu. Prije jedno 3 godine. O onom punk bendu, koji je svirao u crkvi, a Putin ih smjestio u zatvor zbog toga. I tad je tvrdio da je sve američka zavjera. Tako nešto.
Ovo sam tek sad vidio. Hajde što si nula od čovjeka, hajde što si patološki rusofobni šovinista, ali da si notorni lažov, nisam znao. Lažeš kao pas.

Ništa ni slično nisam napisao.
Kikibombona

#17827 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Na AJ tvrde da se borbe vode u centru Luganska.

Pretpostavljam propaganda?
5 0 5

#17828 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

Challenger__ wrote:
5 0 5 wrote:Otvorio sam ja jednu temu. Prije jedno 3 godine. O onom punk bendu, koji je svirao u crkvi, a Putin ih smjestio u zatvor zbog toga. I tad je tvrdio da je sve američka zavjera. Tako nešto.
Ovo sam tek sad vidio. Hajde što si nula od čovjeka, hajde što si patološki rusofobni šovinista, ali da si notorni lažov, nisam znao. Lažeš kao pas.

Ništa ni slično nisam napisao.
Tema stoji u arhivi. Potraži i provjeri.
Avetinho

#17829 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Kikibombona wrote:Na AJ tvrde da se borbe vode u centru Luganska.

Pretpostavljam propaganda?
Naravno. Sta je s ovim svijetom, vise niko ne prati RT.
Avetinho

#17830 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

5 0 5 wrote:
Challenger__ wrote:
Ja znam šta pišem, tako znam da lažeš. Ti si, dakle, lažov.

:wink:
Uredu drug. Nastavi dalje sa svojom agendom. Ako opet prepoznam brazilske plaže, neću te više upozoravati.
Moj omiljeni post! Ovo od lika koji voli druge nazivati lazovom.
Challenger__ wrote:Krim je doživio invaziju. Invaziju ruskih turista koji zbog ratnih dejstava na poluotok idu trajektima, a uprkos velikom broju trajekata, na red se čeka po 24 sata.

Image

Nezapamćeni prizori sa plaža Krima.
Kaligula I

#17831 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iZ7CrEhYgvM [/youtube]

... španski farmeri spalili zastavu EU... :thumbup: ...to je tek uvertira u pravo nezadovoljstvo...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17832 Re: Ukrajina

Post by pici »

vid šHo je Ćelli ljut šHo mu liliputanci gube na svim frontovima...e jebte propali KGB-eovac traži pregovore :mrgreen:

-----BREAKING NEWS- ---Putin to attend talks with Ukraine president & EU reps August 26 in Minsk---------------------------- Russian President Vladimir Putin and his Ukrainian counterpart, Petro Poroshenko, will meet on August 26 in the Belarusian capital, Minsk, the Kremlin said.

Image
Avetinho

#17833 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Kaligula I wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iZ7CrEhYgvM [/youtube]

... španski farmeri spalili zastavu EU... :thumbup: ...to je tek uvertira u pravo nezadovoljstvo...
Vidim demonstracije su masovnije nego one u Italiji.
Kaligula I wrote:Image

...i Evropa se budi...
pici

#17834 Re: Ukrajina

Post by pici »

budi se EUropa al pada rašHn...šHa je .BA ovo svi bježe s ruske berze :shock:

Image

Image
detroit-mercy

#17836 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Kaligula I wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iZ7CrEhYgvM [/youtube]

Jah sace plavooki prhutan da povede revoluciju. Mozda nagradi svoje nagrlatije glasnogovornike.
Chelly je vec dobio 7 dana puni pansion na Krimu :mrgreen: .
Kaligula I

#17837 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...nego http://www.youtube.com/watch?v=4LUAi3vdRdo,
te me zanima hoće li huntina vojska dobit zimske gaće...

ako neće evo prijedloga; Image

...rekoh, da i mi štogodirce ušićarimo na toj Ukrajini... ne baš koliko Bidenov 'mali', ali siromahu kad uleti i mušica dobro je... :lol: :lol: :lol: :lol:
Avetinho

#17838 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

detroit-mercy wrote: Jah sace plavooki prhutan da povede revoluciju. Mozda nagradi svoje nagrlatije glasnogovornike.
Chelly je vec dobio 7 dana puni pansion na Krimu :mrgreen: .
To je onda mora biti islo preko stele. Kapaciteti su odavno popunjeni 146%.
Avetinho

#17839 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

pici wrote:vid šHo je Ćelli ljut šHo mu liliputanci gube na svim frontovima...e jebte propali KGB-eovac traži pregovore :mrgreen:

-----BREAKING NEWS- ---Putin to attend talks with Ukraine president & EU reps August 26 in Minsk---------------------------- Russian President Vladimir Putin and his Ukrainian counterpart, Petro Poroshenko, will meet on August 26 in the Belarusian capital, Minsk, the Kremlin said.

Image
Propuzio putinko, odera koljena. A jes mu Porosenko zvekno klempu, zvoni do Donetska.
5 0 5

#17840 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

Challenger__ wrote:Pusti demagogiju i laž. Kopiraj taj moj komentar.
Evo ga buraz. Nebilo mi mrsko. Iako gledam utakmicu. :)

Re: Pussy Riot
Postao/la Challenger__ dana 20/08/2012 14:34
elcaliente je napisao/la:
Sve u svemu ova tema je toliko publiciteta dobila u medijima da je postalo nesto sumnjivo.
Svi veliki mediji donose inofmacije o ovom punk bandu u udarnim vjestima i u rangu sa Sirijom gdje narod gine.
Ova tema aposlutno ne zasluzuje toliku paznju. Pankeri po obicaju krse zakon, sudzenje , zatvor. Kada izadzu napolje opet ce praviti neki belaj i tako dalje. Svi znamo ko su i sta su pankeri i sta zastupaju.

Školski spin.

Fora je u tome da semitska (jevrejsko-nedžmijsko-papanska) alijansa želi da iskoristi svaku priliku da satanizuju Rusiju i Putina lično. Da se skrene pažnja sa njihovih zločina i kriminala na sporedne stvari.

Jedan od školskih "spin" trikova u aranžmanu semitskih medija, od Atlante do Rijada

http://bit.ly/1ve3Vrm

I bonus. Čisto da vidiš, teme se mijenjaju, granice isto, ali tvoj rječnik kao i predsjednik Rusije, ne:
Challenger__ wrote:
Prije bih rekao da je riječ o sitnim fobičnim reakcijama iz arsenala balkanskih rusofobčića: ako ne šalju u Gulage sveštenike i ne ruše crkve na buljuke odmah su Rusija i ruski vladari retrogradni...

Ama, jad.
insomnia78

#17841 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

:D
Challenger__

#17842 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Napisao sam i da oni koji brinu za Riotice trebaju prvo da ih povedu u svoj džemat/župu/parohiju pa da onda cmizdre za njima... Ali, kakve veze to ima sa tvojom interpretacijom:
I tad je tvrdio da je sve američka zavjera. Tako nešto.
Nikakve.
Kaligula I

#17843 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=p8iL27Eo-5M [/youtube]

Preživjeli nacisti 30 motorizovane oklopne brigade : Zašto smo žrtvovani ?

83. preživjela vojnika i oficira 30. motorizovane okopne brigade od 4700 vojnika i oficira, koliko je u početku sukoba imala ova uništena brigada, teško optužuju politički i vojni vrh svoje države za izdaju !
GAU8

#17844 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Challenger__ wrote:
5 0 5 wrote:
Challenger__ wrote:Kad se vratiš s godišnjeg, javi se. Sa mnom usput ne možeš pričati. Mahanje.
Hahahahaha. E šupljatoru. Nađi si curu ili dečka bolje ti je. Guzi nešto. Zar ti drkanje nije dosadilo? Kad' bi spao na tvoju školu, ubio bih se. :lol:
:-D

Kako je malo potrebno da iz lika proviri sav papanluk i primitivizam. Jado jadni, prejadni.
Hajde sad argumentovano reci kako Krim može a Čečenija ne može. U čemu je razlika?
General War

#17845 Re: Ukrajina

Post by General War »

GAU8 wrote:
Challenger__ wrote:Kad se vratiš s godišnjeg, javi se. Sa mnom usput ne možeš pričati. Mahanje.

Hajde sad argumentovano reci kako Krim može a Čečenija ne može. U čemu je razlika?
Zato sto si dosadan...ne kontas sustinu tajne nasega challengera :D

Image
Challenger__

#17846 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

GAU8 wrote:Hajde sad argumentovano reci kako Krim može a Čečenija ne može. U čemu je razlika?
Formalna i suštinska. Formalna je u statusnoj razlici (Krim je jedina oblast u Ukrajini koja je imala poseban status, status republike), a suštinska u nedostatku vanjskog surogata, pravnog provizorija koji je trebao da kompenzuje nedostatke secesije. Primjer Slovenije i Krima: Obje republike nisu imale saglasnost centralne vlasti, odnosno ostalih ex-Yu republika, ali su ga kompenzirale preporukama Badinterove komisije, odnosno Dume. Čečenija nema takav, poseban pravni položaj, nema svog Badintera i za sada nema saglasnost centralne vlasti. Doduše, nisam siguran da sada postoji i želja za secesijom.

Još jednom, krimski referendumi:

- prvi krimski referendum, 1991
- drugi krimski referendum 1994
- treći krimski referendum 2014

Naravno, nisam fasciniran ovakvim razvojem događaja, jer, de facto, do međunarodnog prava u svom punom kapacitetu danas drži samo Kina, kada su u pitanju velike sile.
General War

#17847 Re: Ukrajina

Post by General War »

Rekoh ja CAR... :lol:
jefferson

#17848 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

General War wrote:Rekoh ja CAR... :lol:
Apsolutno ne nadjebivo :lol:
5 0 5

#17849 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

Challenger__ wrote:Napisao sam i da oni koji brinu za Riotice trebaju prvo da ih povedu u svoj džemat/župu/parohiju pa da onda cmizdre za njima... Ali, kakve veze to ima sa tvojom interpretacijom:
I tad je tvrdio da je sve američka zavjera. Tako nešto.
Nikakve.
Koji si ti lik. Pa kako te bolan nije stid. Jesi li ti ili ja napisao ovi rečenicu, tačno prije dvije godine? Haman na današnji dan.

"Jedan od školskih "spin" trikova u aranžmanu semitskih medija, od Atlante do Rijada"

Pa da li se po tome da zaključiti da Putin nije kriv, nego da mu zapad pakuje? Gdje je Atlanta?
I to je ono što sam rekao prije sat i po. A i neki dan. Tebi su svi krivi ali Putin nije nikad. Srećom ima i drugih ljudi na ovoj temi, pa neka svako za sebe zaključi.
Prijateljski sam ti nagovijestio da razmisliš malo o "confirmation bias". I to si izignorirao. Nikad te nisam provocirao, pa i za te proklete plaže. Samo sam prepoznao sliku. Imam dobro pamćenje buraz. Nisam te nikad zajebavao zbog krima. Iako si se maloprije uvrijedio, oko onoga da si nađeš curu ili dečka, ja sam bio ozbiljan. Riješi se sadašnjeg hobija i opsesije prema Putinu i nađi si nešto drugo. Sunce će te ogrijati. Spominjati ćeš me. Ajd bok.
pici

#17850 Re: Ukrajina

Post by pici »

Challenger__ wrote:
GAU8 wrote:Hajde sad argumentovano reci kako Krim može a Čečenija ne može. U čemu je razlika?
Formalna i suštinska. Formalna je u statusnoj razlici (Krim je jedina oblast u Ukrajini koja je imala poseban status, status republike), a suštinska u nedostatku vanjskog surogata, pravnog provizorija koji je trebao da kompenzuje nedostatke secesije. Primjer Slovenije i Krima: Obje republike nisu imale saglasnost centralne vlasti, odnosno ostalih ex-Yu republika, ali su ga kompenzirale preporukama Badinterove komisije, odnosno Dume. Čečenija nema takav, poseban pravni položaj, nema svog Badintera i za sada nema saglasnost centralne vlasti. Doduše, nisam siguran da sada postoji i želja za secesijom.

Još jednom, krimski referendumi:

- prvi krimski referendum, 1991
- drugi krimski referendum 1994
- treći krimski referendum 2014

Naravno, nisam fasciniran ovakvim razvojem događaja, jer, de facto, do međunarodnog prava u svom punom kapacitetu danas drži samo Kina, kada su u pitanju velike sile.

Jopet laškiHš...

USTAV SFRJ OD 1974.
GODINE
Ustav Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije od 1974. sa svojih 406 članova, bio
je jedan od najdužih ustava na svetu, sa slabim pravnim kvalitetom
teksta. Ima preambulu,
deset osnovnih načela i šest delova. Sadrži pojmove i institucije koje nisu uobičajene ni u
uporednom pravu, pa je iz tog razloga čak i pravnicima bio komplikovan za razumevanje. Ovaj
Ustav nadovezivao se na onaj od 1963., posebno na
amandmane donete na isti, od 1971.
godine, kojima su uvedene nove oblasti samoupravljanja, a savezni organi nisu mogli da
odlučuju bez organa republika i pokrajina, već se moralo raspravljati i o posebnim interesima
republika i pokrajina.
Rešenja doneta
ovim ustavom predstavljala su uvertiru za slom jugoslovenske države, iz
tog razloga se određuje kao grobar jugoslovenske države. Pojedina rešenja nisu čak ni
karakteristična za federalnu državu, već za konfederaciju, koja je samo pojačani savez država, a
nije država sama po sebi. Ustav od 1974. polazio je od prava svih naroda na samoopredeljenje,
uključujući i pravo na otcepljenje, što je istaknuto na samom početku Ustava, kao jedno od
načela. Pravo na otcepljenje ili secesiju je pravo federalne jedinice da istupi iz federalne države
na osnovu sopstvene odluke.
Pravo federalnih jedinica na istupanje iz federacije nespojivo je sa
prirodom federacije, što znači da je već prvo, uvodno načelo Ustava od 1974. u neskladu sa
logikom postojanja federacije.

srBski nacionalisti su Čupali kose zbog TiTovog potpisa na ovo...znao je stari kako zajebat :mrgreen:
Post Reply