Ukrajina

Post Reply
AliceInChains

#17676 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Priblizavamo se zimi, i svako ko se imalo poznaje u historiju zna, da Rusima prijeti kraj :mrgreen: Salu na stranu.

Rusi nece popustiti, to je od pocetka bilo jasno. Samo se vec sad zna, da se Rusiju ne moze ekonomski bas tako lahko izolirati, kao sto se mislilo. Prijeti poraz ekonomskom ratu. Upropascene su ekonomske veze, koje su se mukotrpno uspostavile izmedu EU i Rusije zadnje dvije decenije i samo panj se moze radovati ovakvoj situaciji. EU i bez ove krize ima finansijske probleme. Broj nezaposlenih se vec prije sankcija nije mogao stabilizirati. Globalnu vjerodostojnost u evropsku valutu, koja je prije ovih dogadaja vazila kao alternativa dolaru, su skrsili. itd. itd. itd. Onaj, ko ne vidi posljedice za samu EU je kratkovidan.

Sta je preostalo? Kuknjava i bojaz uvezi novih ekonomskih sankcija zapada prema Rusiji i prijetnja Evropskih komesara (uvezi Ruskih protusankcija) Argentini, Brazilu, Turskoj i ostalima koji popunjavaju Ruske regale sa svojim poljoprivrednim produktima umjesto EU.

Samo se molim, da ti glupsoni nisu prijetili Kini! Koji debili...a glupsoni se mole, da Rusija na bilo koji nacin ude u direktan oruzani konflikt sa Ukrajinom.
AliceInChains

#17677 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

pici wrote:Image

odšHe rUje u kameno doba...nije djaba petar Veliki slao bojare da se emancipiraju po EUropskim dvorovima, pa i on je krišHom išHo da nauČi neštHa...a ovaj propali KGB-eovac bi da vodi rusiju al srjednjevjekovnu...pa i lukašHenku pade tešHko šHo morade potpisat vraČanje u feudalizam...jadan :( :mrgreen:
Ne znam, dali je ovdje neki Eurokremac ozbiljno pogledao na navedene stvari uvezi importa i exporta, prije nego sto se radovao propasti Rusije?
Sta vi mislite, koje stvari se lakse mogu izmjeniti, sa sto manjim negativnim ekonomskim posljedicama po jednu drzavu? Sta od ovog navedenog se moze za istu sumu cash'a dobiti iz alternativnih trzista/drugih drzava? Ili, ko misli da se npr. BMW ili Mercedes samo produciraju u zapadnim drzavama?

Jeste li ikad culi, da npr. Toyota ili Ford imaju svoje fabrike i u Rusiji, tj. svoje automobile tamo produciraju?

Pogledajte export Holandije. Rusija uvela sankcije na agriculure, tj. najvazniji oranje export. Kuknjava je ogromna. I, dali je Oranje drzava spremna, da se igra sa importom? Ili da ga zamjeni/ kupi iz druge drzave, npr. blize i bratske Norveske?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17678 Re: Ukrajina

Post by pici »

naravno svi traže poso po rusiji i emigriraju tamo :mrgreen:

Image

SAAAMOOO ROOOKAAAAJJJJJ !!!!!
pici

#17679 Re: Ukrajina

Post by pici »

madner wrote:Rusi i dalje pobjedjuju, sada su protivnika doveli u nezavidan polozaj, jer mogu jos samo zauzet dva grada i to je to. :D
:thumbup: :mrgreen:
AliceInChains

#17680 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

pici wrote:naravno svi traže poso po rusiji i emigriraju tamo :mrgreen:
Kvalitetni zapadni produkti, koji radi teske konkurencije zahtjevaju sto jeftinije resurse (nevezano, dali iz bratskih/saveznih ili nesaveznih/nebratskih drzava) traze svoje trziste, i uobicajeno ga nadzu tamo, gdje ima love. Pretpostavljam, da ce za par mjeseci Evropske sankcije pasti i niko nije kriv. Ukrajina.....pa sjest ce se na sto sa Rusima i dogovorit oko onoga, sto su zahtjevali i prije oruzanog konflikta, tj. autonomnu regiju u istocnoj Ukrajini.

I eto pobjede :mrgreen: .....samo sto ekonomske veze izmedu EU i Rusije nikad vise nece biti takve, kao sto su bile prije ovih gluposti.

Tvrd orah, ovaj novi joker. Prijeti im odheb bojaste revolucije u tamnici Napoleona.
AliceInChains

#17681 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

zavrzlama wrote:Kako god,sukob u Ukrajini na duze staze drzi zapad u konfrontaciji(hladnom ratu) sa rusima,sto na geo-politickoj svjetskoj sceni ima itekako povoljnih posljedica po nasu drzavu...ovaj sukob je nesto najgore sto se moglo desiti za velikosrpsku i prorusku ekipu u BIH...ja znam da salonce boli,sto umjesto Ukrajinsko-Ruskog rata nije Americko -Iranski rat...kako bi se ovdje likovalo :D
Valjda si upravu. Ali to samo vidim, ako Ameri ne oslabe jos vise.
detroit-mercy

#17682 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

AliceInChains wrote:
pici wrote:naravno svi traže poso po rusiji i emigriraju tamo :mrgreen:
Kvalitetni zapadni produkti, koji radi teske konkurencije zahtjevaju sto jeftinije resurse (nevezano, dali iz bratskih/saveznih ili nesaveznih/nebratskih drzava) traze svoje trziste, i uobicajeno ga nadzu tamo, gdje ima love. Pretpostavljam, da ce za par mjeseci Evropske sankcije pasti i niko nije kriv. Ukrajina.....pa sjest ce se na sto sa Rusima i dogovorit oko onoga, sto su zahtjevali i prije oruzanog konflikta, tj. autonomnu regiju u istocnoj Ukrajini.

I eto pobjede :mrgreen: .....samo sto ekonomske veze izmedu EU i Rusije nikad vise nece biti takve, kao sto su bile prije ovih gluposti.

Tvrd orah, ovaj novi joker. Prijeti im odheb bojaste revolucije u tamnici Napoleona.
Ti mislis kao i Chelly da ce Egipat, Ekvador ili Gvajana uletiti na mjestu EU u razmjeni sa Rusijom :mrgreen: . Eto sto mi ne uletimo, sta to mi imamo ponuditi :mrgreen: . Proslo je vrijeme kada su Rusi padali u nesvijest kada vide zvaku ili najlonke carape :mrgreen: . I njima su se malo apetiti povecali :mrgreen: . A cim se ova predstava smiri, eknomomske veze ce biti jos jace nego prije, zapamti sta ti pricam :skoljka: .
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#17683 Re: Ukrajina

Post by Domaci izdajnik »

detroit-mercy wrote:. Proslo je vrijeme kada su Rusi padali u nesvijest kada vide zvaku ili najlonke carape . I njima su se malo apetiti povecali
Prošlo je i vrijeme kad se roba proizvodila i razmjenjivala isključivo na zapadu doduše. Industrijske i trgovačke sile su na istoku odavno....gladne sirovina i energenata :oops:
Challenger__

#17684 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Donjeck

Image

izvor - LINK
detroit-mercy

#17685 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Lajavikrelac wrote:
detroit-mercy wrote:. Proslo je vrijeme kada su Rusi padali u nesvijest kada vide zvaku ili najlonke carape . I njima su se malo apetiti povecali
Prošlo je i vrijeme kad se roba proizvodila i razmjenjivala isključivo na zapadu doduše. Industrijske i trgovačke sile su na istoku odavno....gladne sirovina i energenata :oops:
Kao npr?
I sta to Rusi kupuju od tih industrijskih sila, nemoj mi samo reci Iphone proizvedne u Kini :mrgreen: .
sinuhe

#17686 Re: Ukrajina

Post by sinuhe »

Sta je sa Sahtarom, jel Ahmetov pobjegao? Na cijoj je on strani uopste, pretpostavljam novoruskoj :?
Domaci izdajnik

#17687 Re: Ukrajina

A šta se to ne proizvodi u Kini danas? Od igle do lokomotive i to sve pod zapadnim brendovima....
tnnt

#17688 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

sumirprimus wrote:sta im znaci ovo oplocenici?
to ti znači carski imperijalni fašisti, drago mi je da sam ti pomogao :D
detroit-mercy

#17689 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Lajavikrelac wrote:A šta se to ne proizvodi u Kini danas? Od igle do lokomotive i to sve pod zapadnim brendovima....
Objasni pod "zapadnim brendovima" :mrgreen:.
tnnt

#17690 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

sinuhe wrote:Sta je sa Sahtarom, jel Ahmetov pobjegao? Na cijoj je on strani uopste, pretpostavljam novoruskoj :?
krivo prepostavljaš 8-)
Danguba

#17691 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

Sada nova moda da se kuka kako je Donjeck stradao.
Pa da su liliputanci polozili oruzje ne bi niko stradao. Vrlo jednostavno. :-)
Domaci izdajnik

#17692 Re: Ukrajina

detroit-mercy wrote:
Lajavikrelac wrote:A šta se to ne proizvodi u Kini danas? Od igle do lokomotive i to sve pod zapadnim brendovima....
Mercedes i VW ti ima pogone u Kini, Gates, pa IBM, Philips, Sony, Nike, Reebok itd. nađi mi jednu stvar osim pića i prehrane koja je sad aktuelna u širokoj potrošnji da nije iz Kine?
tnnt

#17693 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Danguba wrote:Sada nova moda da se kuka kako je Donjeck stradao.
ma nebrini se ti, kažu Challenger i Jastuk da će NovoSrbi doćo do Dnjepra i Odesse, ja njima sve vjerujem :D
imaju i karte sa granicama te države, još malo i Novorusija će biti veća od Ukrajine
kada krene opća ofenziva, ne to nije java moj prijatelju to ti je san :D
Challenger__

#17694 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

sinuhe wrote:Sta je sa Sahtarom, jel Ahmetov pobjegao? Na cijoj je on strani uopste, pretpostavljam novoruskoj :?
Šahtar do daljnjeg igra u Lavovu, a Ahmetov lavira između različitih struja. Njegov čovjek među opolčenicima (Hodorovski) je za "jedinstvenu prorusku Ukrajinu". Inače, među opozicijom vlada kakofonija ideologija i koncepcija. Priča o njihovom jedinstvu je fantazija. Zajedničko im je samo to što su svi protiv ilegalne vlasti u Kijevu.
pici

#17695 Re: Ukrajina

Post by pici »

detroit-mercy wrote:
to ti je za naske alije sirotanoviĆe...bofor roba, kad uzmešH made in china otidji prvo po hoĐŽin zapis pa proućHi bismillu i onda uštekaj u struju il navuci nase :mrgreen:
Kaligula I

#17696 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Image

...i Evropa se budi...
Avetinho

#17697 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Dugo nisam vidio ovako masovne demonstracije.
jastuk1

#17698 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

tnnt wrote:
Danguba wrote:Sada nova moda da se kuka kako je Donjeck stradao.
ma nebrini se ti, kažu Challenger i Jastuk da će NovoSrbi doćo do Dnjepra i Odesse, ja njima sve vjerujem :D
imaju i karte sa granicama te države, još malo i Novorusija će biti veća od Ukrajine
kada krene opća ofenziva, ne to nije java moj prijatelju to ti je san :D
Ne kažem ja da će doći do Dnjepra i Odese, mada ne bi bilo loše, već kažem da imaju pravo da se brane od Ukro fašista, zločinaca protiv civilnog stanovništva i čovječnosti, dupelizaca zapadnih lihvaro-cionosta. Mislim, ne trebaju biti dupelisci ni ruskim lihvaro-cionostima, ali su im ovi barem uštedili nekoliko desetina milijardi na nižoj cijeni plina i drugih subvencija zadnjih 20 godina i vidi sada kako im fakinski, pogano i pokvareno Ukraninci to vraćaju.

Nek zimus žderu svoj pogani, fašistički nacionalizam, fašistička nezahvalna pogan.

Za neupućene u moje postove nisam nikakav pro-rus, naprotiv, Čeli zna najbolje kako najviše na forumu iznosim konstruktivnih kritika protiv Rusije, za koju smatram da će se vremenom raspast, a tvorevina nastala na genocidu se može izdvojiti samo ako tako odluče svi glasači u oba entitata i BD.
sanjin_1

#17699 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Izgleda da je juče bilo "papreno"... :izet:
Gledajući one mape sa ratišta ovo će biti gotovo i prije već što sam ja mislio :thumbup:
zavrzlama

#17700 Re: Ukrajina

Post by zavrzlama »

Ako proruski ratnici budu ratovali kao oni na Gradaccu 1994-e(Vis,Liporasce) dabogda sceri da te beg uzme :D
Post Reply