Ukrajina

skrbavi-admin

#171976 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

Image
zigzag

#171977 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Prigožin- Bič ruski.
deer_hunter

#171978 Re: Ukrajina

Post by deer_hunter »

skrbavi-admin wrote: 24/06/2023 17:04 Image
Napokon shvatam zasto su u Nadrealistima trazili da se Ekrem nogira iz kuhinje... Opasni su kuhari 🤣
SanskiBiser

#171979 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Tom Cooper frisko

Građanski rat u Rusiji, 24. lipnja 2023.: posebna protuteroristička pobuna

Sarkastosaurus
24. lipnja 2023

Pozdrav svima!

Vrijeme je za 'rekapitulaciju' posljednja 24 sata razvoja događaja u Rusiji...

Da, bez sumnje: nakon svih njihovih zločina u Ukrajini, 'zabavno' je zabavno gledati Ruse kako rasturaju Rusiju; pratiti ovu 'rusku invaziju na Rusiju kao reakciju na rusku invaziju na Ukrajinu za spas Rusije'. I samo nekoliko minuta nakon što sam jutros ustao i provjerio povezana izvješća, izgubio sam broj svih onih 'rekao sam ti', rekao sam sebi i mnogim drugim ljudima tijekom godina. Jer, 'vjerojatno', Sustav Putin već godinama razdire Rusiju, ali 'tek sada' je to dosegnulo 'više nego očite razine'….
Spoiler
Show
U svakom slučaju….u tipično ruskoj ironiji, ovo je obračun između dvije skupine ratnih zločinaca:

- sustav Putin, uključujući Shoygua, Gerasimova i oligarhiju koja ih podržava, nasuprot

- sustav Wagner, na čelu s Prigozhinom.

Da pojasnim jednu stvar: čini se da su svi sigurni da Prigožin nema nikakvu 'političku' podršku. Čitaj: nema podrške oligarhije koja drži Pudding na vlasti. Upravo zato su svi gledajući njegove istupe na društvenim mrežama i sve agresivnije kritike Keystone Copsa u Moskvi posljednjih mjeseci, očekivali da će, zapravo, 'nestati', 'pasti niz stepenice, a zatim i prozor na kraj stepenica', i slično...

Međutim, Sustav Putin hranio je Prigožina najopremljenijom i najiskusnijom privatnom vojskom u cijeloj Rusiji. Prigožin kaže da ima 25 000 vojnika pod oružjem.

U međuvremenu, čini se da Prigožin i njegove trupe dobivaju sve veću potporu iz redova nezadovoljne ruske javnosti i dijelova oružanih snaga. Barem na području Rostova.

To je u međuvremenu nešto poput 'početne i žarišne točke' ove krize.

RADNJA

Samo ono što su Prigozinove trupe učinile u posljednja 24 sata jasno pokazuje koliko su dobro isplanirane i vješte njihove operacije: dostupne informacije gotovo da ne ostavljaju sumnju da je ono što Wagner radi dio 'zavjere'. Zavjera za državni udar.

Zanimljivo: lako je zaključiti da je Sustav Putin u potpunosti promašio njihove pripreme. GRU i FSB su očito podbacili, i to jadno, u otkrivanju i upozoravanju na njihove pripreme. Da, pripreme, jer operacija koju je Wagner izvodio u posljednja 24 sata bila je sve drugo nego 'spontana reakcija na napad Oružanih snaga Ruske Federacije' (VSRF) – kako tvrdi Prigožin.

Kao prvo: kao što je navedeno u mom jutrošnjem 'sažetku', pripadnici PMC-a Wagner već su jučer počeli opraštanje od svoje rodbine. Možda se to dogodilo nakon 'napada' za koji Prigožin tvrdi da ga je izazvao, a možda i ne. To još mora biti čvrsto utvrđeno. Međutim, nitko mi ne može reći da su tada 'spontano' postupili na sljedeći način….

Baš kao nešto oko 90% VSRF-a, tako je i masa Wagner PMC-a bila raspoređena unutar Ukrajine. Jučer poslijepodne i sinoć krenuli su iz Ukrajine u jugozapadnu Rusiju – i to u dvije velike skupine, organizirane u više jurišnih grupa, koje su se kretale u dugim konvojima vojnih vozila.

Južna grupa je rano jutros ušla i osigurala Rostov na Donu. Zatim se odatle preselio u Novočerkask, u Taganrog i u zračnu bazu Millerovo. U tijeku je oborio dva helikoptera za elektroničko ratovanje Mi-8MTRP-1 i jurišni helikopter VKS-a Mi-35: navodno, 'jer su pucali na civile ' (na video snimci je prikazan zračni udar na 'standard' civilna prikolica s ceradom od 13,60 metara, pogođena Ka-52 VKS-a dok je bila na autocesti M4 od Rostova u sjevernom smjeru, rano jutros).

Nekoliko sati kasnije (jer je udaljenost od Ukrajine bila mnogo duža), sjeverna grupa je ušla u Voronjež i osigurala golemu AB Buturlinovku. Odatle je krenuo u napredovanje u smjeru Moskve – i to usprkos zračnim napadima lovaca-bombardera Su-34 i jurišnih helikoptera Ka-52 VKS-a: oni su ili oboreni ili odbačeni (iako tek nakon Ka- 52 zapalio skladište POL-a u Voronježu ).

U istom području je Wagner oborio i An-24 ili An-26 VKS-a:

Obratite pozornost na dva motora na krilima: to je bio transportni An-24 ili An-26, manje vjerojatno izviđački zrakoplov An-30: iako nije bilo četveromotornog zračnog zapovjednog mjesta Il-22M, kako neki tvrde.

Najnovija izvješća govore da je ili ista kolona, ​​ili jedan od njezinih elemenata – a navodno je to ogromna kolona koja uključuje do 400 vojnih vozila (uključujući prikolice cisterne koje vuku T-72, T-80 i BMP), dobro zaštićena pokretnim protuzračnim obrambenim sustavima Pantsyr – stigao je do područja Lipecka.

To je oko 300 km južno od Moskve. Doista, jedan od Wagnerovih stupova trebao je stići do područja Borisoglebska (istočno od Voronježa), gdje se nalazi skladište 375 Objekt C, pod kontrolom 12. odjela ruskog Ministarstva odbrane: to je skladište za nuklearno oružje.

Provjerite karte, a zatim obratite pozornost na udaljenosti. To se jednostavno ne može učiniti bez dovoljno goriva. Bez PUNO goriva. A puno goriva znači da su dobro pripremljeni. Dapače: da su to pripremali barem 'danima'.

Tako nešto se također ne može napraviti bez puno oružja, ali: PMC Wagner je u tom pogledu dobro opremljen. To ne bi trebala biti tajna. Ako uopće, jedini element koji me 'iznenađuje' jest koliko teških transportnih vozila imaju da vuku svoje T-72 i BMP-ove.

Na ovaj ili onaj način: još jedan element dokaza da je ovo pripremano neko vrijeme.

Sad, Putin sa svojom Rosgvardijom možda ima '600.000' vojnika pod oružjem, ali: Rosgvardia je raštrkana po cijeloj Rusiji (doslovno: 'od Kalinjingrada do Vladivostoka'), a većina njih su slabo naoružani 'čuvari'. Čak ni (navodno) elementi Spetsnaza i OMON-a Rosgvardije od '40 000 ljudi" nisu svi na jednom mjestu. Čak i ako: malo je vjerojatno da će moći nadmašiti Wagnera. Zbog toga su u međuvremenu u procesu izgradnje blokada duž autoceste M4, na južnim prilazima Moskvi.

BI LI PRIGOŽIN 'ZADAVIO' VSRF?

Povijesno iskustvo nas uči da čak i 'šačica' 'crack', borbeno iskusnih trupa može brzo izboriti kontrolu nad bilo kojom zemljom, bez obzira koliko velika. Očito, Prigožin i njegovi Wagner-Dirlewangeri još nisu tamo gdje je 'važno biti u Rusiji': nisu u Moskvi, a nisu ni u Sankt Peterburgu. Zbog toga se može činiti da je njihova 'misija' beznadna...

Međutim, imajte na umu da Wagner sada djeluje u dubokoj pozadini VSRF-a, VDV-a, FSB-a i formacija Rosgvardije raspoređenih unutar Ukrajine (Rosgvardija unutar Ukrajine, ali i u Belgorodskoj oblasti, uključuje Kadirovljeve Čečene). Kontrolira dva od svoja tri glavna opskrbna čvorišta VSRF-a (Rostov i Voronjež): samo je Krim još uvijek pod kontrolom Puddinga. Znači: AKO (veliko ako….) Pudding, Shoygu i Gerasimov žele reagirati ponovnim raspoređivanjem značajnih vojnih kontingenata VDV-a i Spetsnaza (kao što pretpostavljam da će morati učiniti, jer Rosgvardia, SSO i VKS nisu vjerojatni dokazati 'dovoljno' da zaustave Prigožinovo divljanje), moraju oslabiti svoje trupe unutar Ukrajine, dok Wagner ne bi trebao imati problema s prekidom njihovih opskrbnih veza. Dapače, možda su u stanju čak i prekinuti svoje komunikacijske veze s Moskvom...

FAKTOR VRIJEME

Važan – ali i krajnje neizvjestan – čimbenik u slučaju svih državnih udara poput ovog je vrijeme: može biti da vrijeme radi za Prigožina, a može i da radi protiv njega. To prije svega ovisi o slobodnom protoku informacija - zbog čega ruske vlasti već traže načine kako prekinuti njegov i Wagnerov pristup društvenim medijima.

Vrijeme je važno za Prigozhina da uvjeri što više VSRF-a, VDV-a i različitih Spetsnaz formacija da mu se pridruže. Zauzvrat, što više vremena Pudding i partneri imaju da 'dokažu' da imaju 'kontrolu', to bolje za njih...

Na ovaj ili onaj način, ako su Wagnerovi borci tako odlučni kao što Prigozhin naglašava da jesu (a čini se da to pokazuju izvješća iz krugova društvenih medija oko Wagnera), onda ovo neće biti gotovo za nekoliko sati, već je početak građanskog rata u Rusiji.

To je tako jer je sada već sigurno da Prigožin želi ni manje ni više nego svrgnuti Putina.
https://xxtomcooperxx.substack.com/p/ci ... um=reader2
plavi_E

#171980 Re: Ukrajina

Post by plavi_E »

Zna li se koja je ovo dimenzija shaha shahovskog majstrora Putka. Tri dimenzije su za ovo premalo.
axe22

#171981 Re: Ukrajina

Post by axe22 »

Dope_Man wrote: 24/06/2023 17:03 Ja ne bih mogao to smece gledati duze od 30 sekundi.
Jbg, neki gledaju samo da se smiju budalama i fanaticima.
(koji skup budala ja jednoj televiziji)
Ludzak

#171982 Re: Ukrajina

Post by Ludzak »

Vrlo moguće da Prigožin ima i te kakvu vezu sa Zapadom. Zar bi tek tako htio uletit u Moskvu?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#171983 Re: Ukrajina

Post by pici »

BBC Rusija objavljuje snimke evakuacije javnih zgrada u Moskvi
Ode Moskva ko uskiso patlidjan.
splinter

#171984 Re: Ukrajina

Post by splinter »

Image

Biće gusto, biće 0:2
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#171985 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

Ma sta se desava u Ukrajini ?
Dimu1927

#171986 Re: Ukrajina

Post by Dimu1927 »

plavi_E wrote: 24/06/2023 17:07 Zna li se koja je ovo dimenzija shaha shahovskog majstrora Putka. Tri dimenzije su za ovo premalo.
pitaj neke od ovih prvoligasa analniticara :lol: :lol:
doox

#171987 Re: Ukrajina

Post by doox »

Što se tiče rata i Ukrajini i šire, Prigozin je veća opasnost za Ukrajinu i svijet od Putina. Nepredvidiv, nacionalista sa fašističkim pogledima,5 neće se ustručavati da upotrijebi ni taktičku nuklearku protiv neprijatelja. Dugoročno, on je veća prijetnja za mir u svijetu nego je to Putin ikada bio.
moee

#171988 Re: Ukrajina

Post by moee »

laserShow wrote: 24/06/2023 16:55
moee wrote: 24/06/2023 12:47 Ne javljaju se na temi "Black" prvoligaši, ali nas samo gledaju/čitaju i grizu *uda, dok mi kokice tučemo :bih:
Javljamo se naravno, klimaks dozivljavamo, tastatura vlazna. Ovo je perfektno u ovom trenutku, samo da je znati na sto ce izaci pa da se jos vise slavi :D :bih:
Biće da si se logovao na pogrešan acc :lol:
RunnerX

#171989 Re: Ukrajina

Post by RunnerX »

Morate upaliti Informer, ovo je nerealno. :mrgreen:

Rusi pred Vašingtonom, a Brisel i London su već osvojili. :lol:
Dope_Man

#171990 Re: Ukrajina

Post by Dope_Man »

axe22 wrote: 24/06/2023 17:07
Dope_Man wrote: 24/06/2023 17:03 Ja ne bih mogao to smece gledati duze od 30 sekundi.
Jbg, neki gledaju samo da se smiju budalama i fanaticima.
(koji skup budala ja jednoj televiziji)
Ma jasno.. al ja tu hrpu gluposti ne bi mogao slusati. Pustim ovako kad izleti na temi klip one ruske emisije gdje naprdjuju i, koliko god bilo smijesno jer znas da samo naprdjuju, nemam zivaca toliku koliconu gluposti slusati.
Gusar-from-Riga

#171991 Re: Ukrajina

Post by Gusar-from-Riga »

doox wrote: 24/06/2023 17:09 Što se tiče rata i Ukrajini i šire, Prigozin je veća opasnost za Ukrajinu i svijet od Putina. Nepredvidiv, nacionalista sa fašističkim pogledima,5 neće se ustručavati da upotrijebi ni taktičku nuklearku protiv neprijatelja. Dugoročno, on je veća prijetnja za mir u svijetu nego je to Putin ikada bio.
Haha, upravo suprotno. Prigozin ce biti poslusni partner zapadu.
skrbavi-admin

#171992 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

RunnerX wrote: 24/06/2023 17:09 Morate upaliti Informer, ovo je nerealno. :mrgreen:

ne palio, sreća da je Lazanjskog strafila vakacina da ne moram i njegove debilnoekspertske šupljakane slušat i gledat.
GAU8

#171993 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

doox wrote: 24/06/2023 17:09 Što se tiče rata i Ukrajini i šire, Prigozin je veća opasnost za Ukrajinu i svijet od Putina. Nepredvidiv, nacionalista sa fašističkim pogledima,5 neće se ustručavati da upotrijebi ni taktičku nuklearku protiv neprijatelja. Dugoročno, on je veća prijetnja za mir u svijetu nego je to Putin ikada bio.
Jedino što tješi jeste velika šansa da on neće još dugo hodati ovim svijetom...
pici

#171994 Re: Ukrajina

Post by pici »

RunnerX wrote: 24/06/2023 17:09 Morate upaliti Informer, ovo je nerealno. :mrgreen:

Ja nepikam nista dok mi ne jave da skinem ikonu su tavana.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#171995 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

skrbavi-admin wrote: 24/06/2023 14:09 bjezi pitchka.... ja mislim da je to to - kraj.....
bjezi...s upaljenim transponderom bjezi? Hajte molim vas, lovacke su na prvom spratu.
axe22

#171996 Re: Ukrajina

Post by axe22 »

Ovi iz studija informera izgleda citavu nadu zasnivaju na cecenima, svrsavaju na video cecena kako dolaze.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#171997 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

moee wrote: 24/06/2023 17:09
laserShow wrote: 24/06/2023 16:55

Javljamo se naravno, klimaks dozivljavamo, tastatura vlazna. Ovo je perfektno u ovom trenutku, samo da je znati na sto ce izaci pa da se jos vise slavi :D :bih:
Biće da si se logovao na pogrešan acc :lol:
Bice da si u hordi i da ne citas s razumijevanjem moje postove, vec se ego bubic ekipe samo prati. Da pratite s razumijevanjem, skontali bi davno sta ova ptica na avataru znaci :)
P.Starck

#171998 Re: Ukrajina

Post by P.Starck »

Da se upišem u ove mubarek dane. Kratkoročno dobra stvar za Ukrajinu, kako god da se završi. Malo mi je mirisalo na fake ali čak i da jeste onda je katastrofalna odluka na više levela..
Za istorijsku analogiju mene podsjeća na Bugare i povratak vojske u zenit 1 sv. rata. Ako Prigožin uspije to će značiti dugotrajnu desrabilizaciju Rusije sa svim mogućim ishodima u narednim godinama.
Dimu1927

#171999 Re: Ukrajina

Post by Dimu1927 »

Gusar-from-Riga wrote: 24/06/2023 17:11
Haha, upravo suprotno. Prigozin ce biti poslusni partner zapadu.
pravda za putina hahahah

Prigozin je krimos obicni i zanimaju ga samo pare
pici

#172000 Re: Ukrajina

Post by pici »

Kadirovci namjerno staju, mora svaki od njih da kupi tetki lek. Cekaju da vide hocel kuhar uzet Moskvu i onda doc u Rostov na ustolicenje i ljubljenje. Koje su to sramote za Čečene, fuj, gade mi se.
Post Reply