Da, nije napalo, ali je spremno da napadne.
Ukrajina
- madner
#166477 Re: Ukrajina
Malo cudna ofanziva, ali valjda imaju veci plan.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#166479 Re: Ukrajina
O čemu ti?JoseMujica wrote: ↑02/06/2023 09:59op op pa reci hopdr.gog wrote: ↑02/06/2023 08:22
..Ili temu o tome kako su neki novi Jowyca i Franko stasali u izgradnji novih, plavo-bijelih beretki, koje će biti jezgro "Otpora", moskovskom Butcheru.
Drugovi "partizani" su inače aktivni preko 20 godina. Vrlo odlučnog izgleda, komandir sa sve svojom djevojkom lijepom poput mini Magde Gebels, im je svojevremeno hladno u kameru objašnjavao da se principi Mein Kampfa mogu prilagoditi na ruski način, te da je nacizam dosegao drugi nivo.
Svrhu postojanja i obuka tih "grupa patriota" je izgovorena u kratkoj, lakonskoj rečenici "....Jer Rusiji prijeti islamistička ekspanzija, koju vlast ne shvata dovoljno ozbiljno", te sa kojom će se "sigurno ratovati".
Njihov teatar anomalija je cijelo vrijeme bio dopušten od strane "odlučne" vlasti , kao opravdanje za set sigurnosnog terora nalik Patriot Act.
Neki visoki general je pogrešno procijenio cijenu lojalnosti ruskog naciste, pa se sad isti pridržavaju tarife zapadneidemokratske alijanse![]()
Čak je i inače odvratni i arogantni, ali i opaki, Budanov suzdržan. On i potpisuje najnovije & precizne brojeve ubijenih agresora za Facebook objavu MVP, ili inače vrlo "agilne" ukrajinske ambasade u BiH koja ima manje interakcija od skačućih reklama "Čudesnih lijekova za parazite i gljivice".
Vidjet ćemo šta će biti nakon nekog budućeg otresanja jabuka sa stabla SBU![]()
šta nadrobi živ bio, Chelli bi ti pozavidio
![]()
nema ukrajinske ambasade u BiH, a za ostalo konsultuj se s najbližim liječnikom ili farmaceutom
Ja svaki dan uredno komuniciram sa istom. Osim ljenjčuga i uhljeba, ima i par vrijednih hlopaca među njima.
Možda ne razumiješ njihovu konzularnu mrežu, ne znam...
Chelli ne znam ko je.
Glede savjeta liječnika i farmakologa , baš sam upitao i rekao mi je da ti napišem "fuck off". Osim u slučaju da zaista želiš odgovor na konkretno pitanje, a ne da me zajebavaš.
Na tekst nisi ništa konkretno odgovorio
- P.Starck
#166480 Re: Ukrajina
Kad su uspjeli zavarati prvoligaše kako ću tek ja jadan znati šta se događa, kad ne igram ni rekreativno. Ja i? Totalno sam pogubljen. Eto i.
Jedva čekam vidjeti šiškice kako kmeče... Russia. Russia. Ekaterina.... Sojuz.
Nego: Sarajevo, kristalna sjećanja, Sarajevo od blata i snijega, izađi iz mene....
Jedva čekam vidjeti šiškice kako kmeče... Russia. Russia. Ekaterina.... Sojuz.
Nego: Sarajevo, kristalna sjećanja, Sarajevo od blata i snijega, izađi iz mene....
- Čitalac
#166481 Re: Ukrajina
Novinari su po prvi put predočili Zelenskom da su im se vojnici žalili na „nepripremljenost položaja u samom Bahmutu i oko njega“. Zelenski kaže da je urađeno sve što je bilo moguće.
Zelenski je pohvalio odbranu Bahmuta i rekao da je sva najnovija oprema koju je Ukrajina dobila poslata tamo. "U Bahmutu je uništena 21 hiljada "vagnerovaca“, njih 60 hiljada je ranjeno, dakle ukupno 81 hiljada. Nažalost, i mi smo imali gubitke, ali to se ne može ni porediti. Ne želim da pričam o detaljima, ali ljudi su dobili sve najbolje, sve najnovije. Najbolje sisteme, najbolju artiljeriju, sve najbolje. Mislim da je to bila najsnažnija odbrana koja se mogla osmisliti. Da li shvatate da se radi o stotinama hiljada ljudi? Ne o hiljadama, ne o desetinama, već o stotinama hiljada", naglasio je Zelenski.
On je istakao da odbranom ne smatra zid i beton, već ljude i oružje. Prema njegovim riječima, u pravcu Bahmuta upućene su krstareće rakete Storm Shadow, visokoprecizni projektili Excalibur, francuske samohodne haubice CAESAR, artiljerija kalibra 155, Himars....
- Kako mislite da utvrdite petospratnicu kad po njoj pada na hiljade granata dnevno? Šta se može učiniti sa zgradom koja je stalno bombardovana? Utvrđivanje na prilazima gradu – da, ali to su druge stvari – rekao je Zelenski.
Na pitanje ko je bio zadužen za pripremu grada za ulične borbe, predsjednik je odgovorio: „Znate ko je bio zadužen za to: general Sirski“.
Tokom maja su iz 3. jurišne brigade stigle pritužbe da u Bahmutu, koji je u medijima dobio status tvrđave, ali ni iza njega - u pravcu Časiv Jara - „nisu pripremljena odgovarajuća utvrđenja“. „Vjerovao bih da je Bahmut tvrđava da je ta tvrđava sagrađena“, rekao je sagovornik iz brigade, a novinari su tokom boravka na frontu više puta čuli slične izjave od vojnika.
- SanskiBiser
#166483 Re: Ukrajina
humanitarno "bombardovanje" civila u poplavljenom podrucju dronom ZSU, mama slabo hvata ali mali bez problema.
- apsidejzi
#166485 Re: Ukrajina
OK, rusi su sada kupili 2 sedmice dok se sva voda prebaci u more i vjerovatno jos mjesec dana nakon toga dok zemlja isusi. Sad smo se vratili na nivo iz Aprila. Ponovo imamo mocvarno tlo na jugu i bice tako do kraja Jula. Rijeka je trenutno siroka 5 kilometara i nemoguce ju je preci neopazen. Juzni front je zatvoren. Ono sto je dodatno zabrinjavajuce jeste da kompletna brana nije unistena i da ce u njoj ostati jos mnogo vode. Ovo samo istice onaj dio dokle je unistena. Vjerovatno se moze ocekivati jos eksplozija nakon dvije sedmice. Ja licno mislim da rusi nisu htjeli ovoliko rasturit brane. Prije ce biti da im se "omaklo" pa se odvalio veci neplanirani komad. Vjerovatno su htjeli napraviti manju eksploziju da potope ostrva kod Hersona, ali sada i sebe zajebali pa potopili dosta rovova i oruzja koje se ne moze spasiti. Ja vjerujem da su planirali srusiti citavu branu u konacnici ali u mnogo vise koraka nego sto se sada dogodilo. Dalje, ovo nije jedina brana. Ima ih jos par nizvodno ali su manje. Plan je najvjerovatnije bio da ostrva na jugu drze potopljenim duzi vremenski period. No jedno je plan, drugo je realnost.
No ovo ima i jednu pozitivnu dimenziju u sebi. RUsi ocito misle da ne mogu sacuvati tu teritoriju. Ovo im je nacin da kupe malo vremena i nadaju se da ce nekako izdrzati do kasne jeseni dok ponovo sve ne zaledi ili se ne pretvori u mocvaru. Ocito su i Krim halalili jer tu vise nema zivota. Oni idu na igru iscrpljivanja.
No ovo ima i jednu pozitivnu dimenziju u sebi. RUsi ocito misle da ne mogu sacuvati tu teritoriju. Ovo im je nacin da kupe malo vremena i nadaju se da ce nekako izdrzati do kasne jeseni dok ponovo sve ne zaledi ili se ne pretvori u mocvaru. Ocito su i Krim halalili jer tu vise nema zivota. Oni idu na igru iscrpljivanja.
-
sumirprimus
#166486 Re: Ukrajina
Juris idemo
-
sumirprimus
- skrbavi-admin
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#166489 Re: Ukrajina
za Putlera i Mordor nema nikakvog opravdanja, niti treba imati milosti...isto smeće ko Hitlerova Njemačka i imperijalni Japan
što prije propadnu tim bolje i treba ih rastaviti ko Treći Rajh
- Čitalac
#166490 Re: Ukrajina
Zelenski kaže da je šokiran odsustvom reakcije UN-a i Crvenog krsta na katastrofu kod Kahovke.
Ukrainian president Volodymyr Zelenskiy said on Wednesday he was “shocked” at what he said was the failure of the United Nations and the Red Cross to provide help after the destruction of the massive Kakhovka dam.
Although the catastrophe happened many hours ago, “they aren’t here”, Zelenskiy told German newspapers Bild and Die Welt and also Politico. “We have had no response. I am shocked”.
-
furlan
-
lajkujMe
#166492 Re: Ukrajina
Nije ugrozena Nuklearka ugrozen je Energodar
Vako su i u Khersonu pred pad pricali
Vako su i u Khersonu pred pad pricali
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#166494 Re: Ukrajina
Ja kontam u augustu kreću, kad rodi žito
-
statixx
#166495 Re: Ukrajina
Hame legendo, gledaj loze...

-
last mohicans
#166497 Re: Ukrajina
Je li se otkrilo, ko je bio Murat Šabanović? I jedni i drugi krive one tamo.
-
Crvene_brigade
#166498 Re: Ukrajina
Droniranje fašističkih agresora...
-
lajkujMe
#166500 Re: Ukrajina
Bravo za Albaniju