Eh ovako,
mom prijatelju je ukradena viza kartica. Medjutim dok je on to skonto neko mu je vec skinuo sve pare i usao u minus.
Kako da postupi sad ?
Ukradene Visa kartica i sta sad ?
-
#2 Re: Ukradene Visa kartica i sta sad ?
muamers wrote:Eh ovako,
mom prijatelju je ukradena viza kartica. Medjutim dok je on to skonto neko mu je vec skinuo sve pare i usao u minus.
Kako da postupi sad ?
odakle mu pin?
#3 Re: Ukradene Visa kartica i sta sad ?
Placati..Bog zna da mu je pin bio u tom necemu gdje i visa.. Moj je novcanik jednu noc proveo na ulici,(srecom ja ga pronasla pokislog sljedeceg jutra) unutra kartice i pin kodovi..Od tog dana kodove drzim u glavi, a kartice na sigurnom.
#4 Re: Ukradene Visa kartica i sta sad ?
ma nije ni imo pin...ukro mu neko podatke na internetu (pretpostavlja on) kad je nesto kupovo, uglavnom para vise nema.test01 wrote:muamers wrote:Eh ovako,
Kako da postupi sad ?
odakle mu pin?
Kartica je kod njega, ali para nema...sad je je blokiro, al kako vratiti pare ?
- NekoIzMase
#5 Re: Ukradene Visa kartica i sta sad ?
Vjerovatno je slučaj prijavio policiji i to je sve što može u ovom trenutku. Najčešće se brojevi kreditnih kartica kradu za plaćanje putem interneta i tvoj prijatelj/policija mogu zahtijevati od banke da im izlistaju transakcije sa te kartice pa da vide šta je plaćeno. Ovo je jedan vid organizovanog kriminala i veoma mali broj počinioca je otkriven. Ukoliko je naručen neki proizvod (npr. sa E-Bay) prema adresi dostave se može doći do adrese počinioca. Ako je plaćena neka online usluga (npr. plaćanje neke igrice) onda mogu doći do IP adrese i ukoliko je neko sa manje iskustva na osnovu iste ga pronaći.
Dakle, obavezno prijaviti policiji i uzeti listing iz banke te isti predočiti policiji koja treba poduzeti dalju akciju pronalaska počinioca. Nema puno nade ali to je jedino što može učiniti a banci naravno neće ostati dužan taj minus.
Dakle, obavezno prijaviti policiji i uzeti listing iz banke te isti predočiti policiji koja treba poduzeti dalju akciju pronalaska počinioca. Nema puno nade ali to je jedino što može učiniti a banci naravno neće ostati dužan taj minus.
-
#6 Re: Ukradene Visa kartica i sta sad ?
Konfuzan si...
U prvom postu kazes da je visa kartica ukradena, a u drugom da nije vec su samo skinute pare a kartica je jos kod "prijatelja" (pretpostavljam da je taj prijatelj u stvari ti)
Drugo nisi razjasnio je li u pitanju Visa electron (debitna) ili Visa Classic (kreditna) kartica, je su li pare skinute sa bankomata ili preko interneta...
reci cu ti za moj slucaj....
Meni je dosao izvjestaj da sam sa visa classic karticom potrosio 550 Km na online kladjenje...
Prvo sam kontaktirao e mailom moderatora te stranice koji me je izvjestio da u svojoj bazi podataka nemaju nikog pod mojim imenom i e mailom da je koristio njihove usluge....
Zatim sam sa kopijom tom maila otisao do banke (unicredit),objasnio situaciju, oni mi dali papir koji ti popunjavas ako zelis da osporis neku transakciju uradjenu tvojom karticom, sve napises, koja transakcija, kada, koji iznos, zasto tvrdis da nije tvoja transakcija itd....
Taj mjesec su mi skinuli taj iznos sa tekuceg...
Sljedeci mjesec mi je taj iznos vracen, nisam dobio nikakvo obavijestenje o priznavanju greske ili slicno, samo je na mjesecnom izvodu pisalo nesto kao povrat para a ja nisam dalje propitivao, bilo mi je vazno da sam dobio pare nazad..
U prvom postu kazes da je visa kartica ukradena, a u drugom da nije vec su samo skinute pare a kartica je jos kod "prijatelja" (pretpostavljam da je taj prijatelj u stvari ti)
Drugo nisi razjasnio je li u pitanju Visa electron (debitna) ili Visa Classic (kreditna) kartica, je su li pare skinute sa bankomata ili preko interneta...
Meni je dosao izvjestaj da sam sa visa classic karticom potrosio 550 Km na online kladjenje...
Prvo sam kontaktirao e mailom moderatora te stranice koji me je izvjestio da u svojoj bazi podataka nemaju nikog pod mojim imenom i e mailom da je koristio njihove usluge....
Zatim sam sa kopijom tom maila otisao do banke (unicredit),objasnio situaciju, oni mi dali papir koji ti popunjavas ako zelis da osporis neku transakciju uradjenu tvojom karticom, sve napises, koja transakcija, kada, koji iznos, zasto tvrdis da nije tvoja transakcija itd....
Sljedeci mjesec mi je taj iznos vracen, nisam dobio nikakvo obavijestenje o priznavanju greske ili slicno, samo je na mjesecnom izvodu pisalo nesto kao povrat para a ja nisam dalje propitivao, bilo mi je vazno da sam dobio pare nazad..
#7 Re: Ukradene Visa kartica i sta sad ?
ma nisam ja, nego drug je taj koji je izgubio...nego sam zurio vani pa sam malo lose objasnio...a kartica mu je ukradena bila (na koji nacin nije ni bitno)...sa obzirom na... wrote:Konfuzan si...
Prijavio je sve to i otiso u banku, ali izgleda pisi propalo...niko mu se ne javlja, banka kaze pricekaj, policija kaze ne mozemo mi tu nista...
-
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#8 Re: Ukradene Visa kartica i sta sad ?
Bio kod raveku, pa kad je izašo skonto da nema kartice...i naravno, đe'š to prijavit 

- The Nightwatchman
#9 Re: Ukradene Visa kartica i sta sad ?
Pera Trta wrote:Bio kod raveku, pa kad je izašo skonto da nema kartice...i naravno, đe'š to prijavit
ma jok bolan.
službeno bio na putu i kartica mu ukradena u metrou.
- Murat Sabanovic
#10 Re: Ukradene Visa kartica i sta sad ?
jednom mi ukradena i 3 puta je izgubio.... 

#11 Re: Ukradene Visa kartica i sta sad ?
mislim da banka osigurava kreditne kartice do 1000KM u ovakvim slucajevima.