Tema sama po sebi kaže sve.
Prije dvije noći su mi ukradene registracijke oznake sa automobila na Koševskom Brdu, kao i komšiji. Dakle, lopov je ušao u avliju odgurnuvši željeznu kliznu kapiju i poskidao tablice.
Nazvao sam policiju na 122 i rekli su mi da odem u policijsku stanicu na Marijin Dvoru. Tamo sam, nakon što sam odbio prijedlog dežurne policajke da dođem ujutro sljedećeg dana, čekao 40 minuta nekog inspektora koji je sačinio nekakav zapisnik/izjavu koju sam potpisao.
Ukratko - ja kažem da su mi ukradene tablice, a oni se ponašaju kao da sam ih ja izgubio.
Dakle, sudeći prema reakciji policije, izgleda da krađa registracijskih oznaka nije kriminalno ili kažnjivo djelo.
Zašto bi neko krao registracijske tablice, u koju svrhu?
Uglavnom, znam da me čeka procedura koja će me osim nekih cca 100 KM koštati vremena i živaca.
Svakoga dana u svakom pogledu vidim kakvom bolesnom društvu živim.
Ukradene registracijske tablice sa automobila
-
Naslovnica
#2 Re: Ukradene registracijske tablice sa automobila
Iskoristiće te tablice na drugom autu, vjerovatno ukradenom, za izvršenje nekog krivičnog djela.
Dobro si učinio što si odmah prijavio.
Dobro si učinio što si odmah prijavio.
- Ljakan
#3 Re: Ukradene registracijske tablice sa automobila
Ako ces od "najblazeg"mozda da ti nanese stetu koja ce te bas kostat vremena i zivaca a u najgorem slucaju moze napravit kako vece krivicno djelo sa tvojim tablicama...autostoper wrote: Zašto bi neko krao registracijske tablice, u koju svrhu?
Uglavnom, znam da me čeka procedura koja će me osim nekih cca 100 KM koštati vremena i živaca.
Neka si prijavio odmah to ti je najpametnije.
- Skyfox
#4 Re: Ukradene registracijske tablice sa automobila
Meni je jaranici dosla kazna da je prosla kroz crveno i prekoracenje brzine. Snimio je radar u Zepcu. Ona tek pocela voziti, nepuni mjesec, kaze policiji nisam ni izasla iz Sarajeva autom. Pogledaju sliku ono neki Jeep a ona vozi Skodu.
Znaci ne moraju ti ukrasti tablice mogu ih i krivotvoriti.
Mozda je najbolje zvati policiju u ovakvim slucajevima da dodu na lice mjesta... da bi se tretiralo kao kradja...
Znaci ne moraju ti ukrasti tablice mogu ih i krivotvoriti.
Mozda je najbolje zvati policiju u ovakvim slucajevima da dodu na lice mjesta... da bi se tretiralo kao kradja...
-
nautilius
#5 Re: Ukradene registracijske tablice sa automobila
i meni se isto desilo neki dan. samo sam isao u dvije PU i sluzneni list po neke potvrde. 15-20 dana cekanja na nove tablice i saobracajnu i vlasnicku. cca 90 KM.
sretno.
sretno.
- hrle1976
#6 Re: Ukradene registracijske tablice sa automobila
Obicno se prodaju na eBayu ili kao suvenir iz BiH. 
- Edin H.
#7 Re: Ukradene registracijske tablice sa automobila
How much?hrle1976 wrote:Obicno se prodaju na eBayu ili kao suvenir iz BiH.
-
bluesjunior
#8 Re: Ukradene registracijske tablice sa automobila
Razlicit je policijski postupak za ukradene tablice i za izgubljene tablice. Za tebe znatno krace traje postupak kad su tablice izgubljene.autostoper wrote:Tema sama po sebi kaže sve.
Prije dvije noći su mi ukradene registracijke oznake sa automobila na Koševskom Brdu, kao i komšiji. Dakle, lopov je ušao u avliju odgurnuvši željeznu kliznu kapiju i poskidao tablice.
Nazvao sam policiju na 122 i rekli su mi da odem u policijsku stanicu na Marijin Dvoru. Tamo sam, nakon što sam odbio prijedlog dežurne policajke da dođem ujutro sljedećeg dana, čekao 40 minuta nekog inspektora koji je sačinio nekakav zapisnik/izjavu koju sam potpisao.
Ukratko - ja kažem da su mi ukradene tablice, a oni se ponašaju kao da sam ih ja izgubio.
Dakle, sudeći prema reakciji policije, izgleda da krađa registracijskih oznaka nije kriminalno ili kažnjivo djelo.
Zašto bi neko krao registracijske tablice, u koju svrhu?
Svakoga dana u svakom pogledu vidim kakvom bolesnom društvu živim.
-
triiksa
#9 Re: Ukradene registracijske tablice sa automobila
Ima jos ludje: meni svojevremeno policija preporucila da pricekam par dana jer ce ih mozda neko "naci i vratiti". Prijavio ih odmah kao izgubljene zbog jednostavnije procedure.