Ukradene registracijske tablice sa automobila

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
autostoper

#1 Ukradene registracijske tablice sa automobila

Post by autostoper »

Tema sama po sebi kaže sve.
Prije dvije noći su mi ukradene registracijke oznake sa automobila na Koševskom Brdu, kao i komšiji. Dakle, lopov je ušao u avliju odgurnuvši željeznu kliznu kapiju i poskidao tablice.
Nazvao sam policiju na 122 i rekli su mi da odem u policijsku stanicu na Marijin Dvoru. Tamo sam, nakon što sam odbio prijedlog dežurne policajke da dođem ujutro sljedećeg dana, čekao 40 minuta nekog inspektora koji je sačinio nekakav zapisnik/izjavu koju sam potpisao.
Ukratko - ja kažem da su mi ukradene tablice, a oni se ponašaju kao da sam ih ja izgubio.
Dakle, sudeći prema reakciji policije, izgleda da krađa registracijskih oznaka nije kriminalno ili kažnjivo djelo.
Zašto bi neko krao registracijske tablice, u koju svrhu?
Uglavnom, znam da me čeka procedura koja će me osim nekih cca 100 KM koštati vremena i živaca.
Svakoga dana u svakom pogledu vidim kakvom bolesnom društvu živim.
Naslovnica

#2 Re: Ukradene registracijske tablice sa automobila

Post by Naslovnica »

Iskoristiće te tablice na drugom autu, vjerovatno ukradenom, za izvršenje nekog krivičnog djela.
Dobro si učinio što si odmah prijavio.
Ljakan

#3 Re: Ukradene registracijske tablice sa automobila

Post by Ljakan »

autostoper wrote: Zašto bi neko krao registracijske tablice, u koju svrhu?
Uglavnom, znam da me čeka procedura koja će me osim nekih cca 100 KM koštati vremena i živaca.
Ako ces od "najblazeg"mozda da ti nanese stetu koja ce te bas kostat vremena i zivaca a u najgorem slucaju moze napravit kako vece krivicno djelo sa tvojim tablicama...
Neka si prijavio odmah to ti je najpametnije.
Skyfox

#4 Re: Ukradene registracijske tablice sa automobila

Post by Skyfox »

Meni je jaranici dosla kazna da je prosla kroz crveno i prekoracenje brzine. Snimio je radar u Zepcu. Ona tek pocela voziti, nepuni mjesec, kaze policiji nisam ni izasla iz Sarajeva autom. Pogledaju sliku ono neki Jeep a ona vozi Skodu.
Znaci ne moraju ti ukrasti tablice mogu ih i krivotvoriti.

Mozda je najbolje zvati policiju u ovakvim slucajevima da dodu na lice mjesta... da bi se tretiralo kao kradja...
nautilius

#5 Re: Ukradene registracijske tablice sa automobila

Post by nautilius »

i meni se isto desilo neki dan. samo sam isao u dvije PU i sluzneni list po neke potvrde. 15-20 dana cekanja na nove tablice i saobracajnu i vlasnicku. cca 90 KM.
sretno.
hrle1976

#6 Re: Ukradene registracijske tablice sa automobila

Post by hrle1976 »

Obicno se prodaju na eBayu ili kao suvenir iz BiH. :D
Edin H.

#7 Re: Ukradene registracijske tablice sa automobila

Post by Edin H. »

hrle1976 wrote:Obicno se prodaju na eBayu ili kao suvenir iz BiH. :D
How much? :autic:
bluesjunior

#8 Re: Ukradene registracijske tablice sa automobila

Post by bluesjunior »

autostoper wrote:Tema sama po sebi kaže sve.
Prije dvije noći su mi ukradene registracijke oznake sa automobila na Koševskom Brdu, kao i komšiji. Dakle, lopov je ušao u avliju odgurnuvši željeznu kliznu kapiju i poskidao tablice.
Nazvao sam policiju na 122 i rekli su mi da odem u policijsku stanicu na Marijin Dvoru. Tamo sam, nakon što sam odbio prijedlog dežurne policajke da dođem ujutro sljedećeg dana, čekao 40 minuta nekog inspektora koji je sačinio nekakav zapisnik/izjavu koju sam potpisao.
Ukratko - ja kažem da su mi ukradene tablice, a oni se ponašaju kao da sam ih ja izgubio.
Dakle, sudeći prema reakciji policije, izgleda da krađa registracijskih oznaka nije kriminalno ili kažnjivo djelo.
Zašto bi neko krao registracijske tablice, u koju svrhu?
Svakoga dana u svakom pogledu vidim kakvom bolesnom društvu živim.
Razlicit je policijski postupak za ukradene tablice i za izgubljene tablice. Za tebe znatno krace traje postupak kad su tablice izgubljene.
triiksa

#9 Re: Ukradene registracijske tablice sa automobila

Post by triiksa »

Ima jos ludje: meni svojevremeno policija preporucila da pricekam par dana jer ce ih mozda neko "naci i vratiti". Prijavio ih odmah kao izgubljene zbog jednostavnije procedure.
Post Reply