Sent from my LT26i using Tapatalk
Ukraden mobilni?!
Moderator: Benq
- Kal El
#26 Re: Ukraden mobilni?!
- Aethaercyn
#27 Re: Ukraden mobilni?!
Kal El wrote:Drago mi je
![]()
Za sada sam na njega instalirao Pray. Mislim da je to dovoljno. Znaci izvadio jednu karticu,ubacio drugu,nakon 2 minute dolazi mi poruka na treći broj koji se broj nalazi u telefonu. Extra znaci. Reggao sam ga na http://findmymobile.samsung.com/login.do - licira ga odma.
- smasma
#28 Re: Ukraden mobilni?!
ajde super.Aethaercyn wrote:Telefonje pronađen prije 2-3 dana. Znači lik je koristio moj telefon kao da je njegov,ali sto je najgore nije ga vratio na fabrički. Sve što je slikao dolazilo je meni na e-mail adresu. Čekao sam samo da slika svoje lice. Peti dan od kako je nestao,dotični je uhvatio slikicu sa svojom gospođicom. To mi je bilo dovoljno. Izradio sam te slike i odnio u policiju. Rekao sam o kome se radi, ime i prezime. Policija je otišla na kucnu adresu,oduzela mobilni a njemu nije nista. Znaci nije ga dovela u PU da da izjavu. Rekao je samo da je našao telefon ispred Binga. Čovjek spominje mjesto pronalaska (parking od Binga) gdje se ja do sada nikad nisam parkirao od kako znam za sebe. I sto je najgore lik traži ako moze da dobije nagrade 50-100 KM posto ga je našao. Znaci nigdje veze. Al' sve u svemu, bitno je da je telefon pronađen. Kanije mi je inspektor rekao da je neka osoba bila pored nas na kasi u Bingu, i da je pravila sumnjive pomake rukama, ali da nije mogao uociti ko je,sta je, i da li je sta uzeo. Kamere su kaze katastrofa.
samo me zanima kako je tebi dolazilo sve na e-mail adresu?
-
Djubre_
#29 Re: Ukraden mobilni?!
Nije ni ovo losa aplikacija, licno je koristim.
https://play.google.com/store/apps/deta ... es.smssync
Upitanju je backup sms poruka i poziva. Ova aplikacija svaku sms poruku i poziv baca na vas email/gmail racun. U gmail racunu imaju opcije SMS i Calls. I tamo ihsmjesta. Ako pronalazac ne ukine mail na tom tel, a obavi poziv neki.. na emailu provjerite koga je zvao i sto je pisao..
A isto tako aplikacija brzo vraca za par sekundi sve poruke u tel i listu poziva.. birate samo sms ili poziv, ili obadvoje.
Aplikacija je namjenjena za backup, spasavanje podataka.. a isto tako moze posluziti u ove svrhe ukradenog tel..
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
https://play.google.com/store/apps/deta ... es.smssync
Upitanju je backup sms poruka i poziva. Ova aplikacija svaku sms poruku i poziv baca na vas email/gmail racun. U gmail racunu imaju opcije SMS i Calls. I tamo ihsmjesta. Ako pronalazac ne ukine mail na tom tel, a obavi poziv neki.. na emailu provjerite koga je zvao i sto je pisao..
A isto tako aplikacija brzo vraca za par sekundi sve poruke u tel i listu poziva.. birate samo sms ili poziv, ili obadvoje.
Aplikacija je namjenjena za backup, spasavanje podataka.. a isto tako moze posluziti u ove svrhe ukradenog tel..
- Aethaercyn
#30 Re: Ukraden mobilni?!
Pa kad slikaš nešto ili ti ga "uhvatis sliku", prilkom konektovanja na internet, sinhronizuje slike sa mobitela na e-mail adresu (Google-ov account). Imas u svakom mobitelu postavku da dodaš google-ov racun. Ako uradi reset, taj racun se brise.smasma wrote:ajde super.Aethaercyn wrote:Telefonje pronađen prije 2-3 dana. Znači lik je koristio moj telefon kao da je njegov,ali sto je najgore nije ga vratio na fabrički. Sve što je slikao dolazilo je meni na e-mail adresu. Čekao sam samo da slika svoje lice. Peti dan od kako je nestao,dotični je uhvatio slikicu sa svojom gospođicom. To mi je bilo dovoljno. Izradio sam te slike i odnio u policiju. Rekao sam o kome se radi, ime i prezime. Policija je otišla na kucnu adresu,oduzela mobilni a njemu nije nista. Znaci nije ga dovela u PU da da izjavu. Rekao je samo da je našao telefon ispred Binga. Čovjek spominje mjesto pronalaska (parking od Binga) gdje se ja do sada nikad nisam parkirao od kako znam za sebe. I sto je najgore lik traži ako moze da dobije nagrade 50-100 KM posto ga je našao. Znaci nigdje veze. Al' sve u svemu, bitno je da je telefon pronađen. Kanije mi je inspektor rekao da je neka osoba bila pored nas na kasi u Bingu, i da je pravila sumnjive pomake rukama, ali da nije mogao uociti ko je,sta je, i da li je sta uzeo. Kamere su kaze katastrofa.
samo me zanima kako je tebi dolazilo sve na e-mail adresu?
-
kazo
#31 Re: Ukraden mobilni?!
Sta je sad najbolje koristiti od ovih programa ? avast, pray ili nesto trece 
- ned424
#32 Re: Ukraden mobilni?!
Ako je BH tlecom onda odes kod njih i sve prijavis! Sto ti to govorim e ovako moj sin kupi od druga u skoli mob i donese kuci kad eto ti milicije za dva dana na adresu kao taj je bobitel ukraden i to od matere od ovoga sto je prodao! Eto da znas!!! Kako stvari stoje ako hoce mogu naci! Nadam se da ces naci tel. Sretno...
-
jahh
#33 Re: Ukraden mobilni?!
Cerberus.kazo wrote:Sta je sad najbolje koristiti od ovih programa ? avast, pray ili nesto trece
-
andr0id
#34 Re: Ukraden mobilni?!
Ja instalirao anti theft od avasta, sve mi slike izbrisao iz telefona, poruke i pozive. To mi drugi put vec radi. Nije mi nikako jasno.. ukinuo sam ta govna. Tel je vazda u djepu ili u ruci. Nikad nije na stolu. Ukrast ce ga... al u k.. 
- Mr.Sojic
#35 Re: Ukraden mobilni?!
Sto bi rekli sve se moze kad se hocened424 wrote:Ako je BH tlecom onda odes kod njih i sve prijavis! Sto ti to govorim e ovako moj sin kupi od druga u skoli mob i donese kuci kad eto ti milicije za dva dana na adresu kao taj je bobitel ukraden i to od matere od ovoga sto je prodao! Eto da znas!!! Kako stvari stoje ako hoce mogu naci! Nadam se da ces naci tel. Sretno...
Ako hoce mogu naci sve samo je pitanje vremena i stele
-
kazo
#36 Re: Ukraden mobilni?!
uuu odlicna apkjahh wrote:Cerberus.kazo wrote:Sta je sad najbolje koristiti od ovih programa ? avast, pray ili nesto trece
-
Fauja Singh
#37 Re: Ukraden mobilni?!
Takodjer preporuka za Cerberus
Sa jednom kupljenom licencom mozete aplikaciju instalirati na 5 razlicitih uredjaja, dobra stvar je sto ima opcija "hide from app drawer" tako da se i ne vidi da je instalirana na telefon.
Aplikacija omogucava da se sa racunara pristupa sms porukama u telefonu, listingu poziva, omogucava da se snimi audio ili video, locira telefon, zakljuca, obrise interna memorija ili SD kartica...
Naravno telefon za to vrijeme treba da bude na internetu.
Sa jednom kupljenom licencom mozete aplikaciju instalirati na 5 razlicitih uredjaja, dobra stvar je sto ima opcija "hide from app drawer" tako da se i ne vidi da je instalirana na telefon.
Aplikacija omogucava da se sa racunara pristupa sms porukama u telefonu, listingu poziva, omogucava da se snimi audio ili video, locira telefon, zakljuca, obrise interna memorija ili SD kartica...
Naravno telefon za to vrijeme treba da bude na internetu.