SAID5 wrote:Uglavnom izgleda nista od auta, nisu zvali, policija se nikad nije javila da imaju neki trag.
Hvala svima koji su bacili koji pogled, ulozite u neku dobru zastitu, policiju izgleda nije ni najmanje briga

I meni je nedavno ukraden automobil u Sarajevu. Nevjerovatno je koliko policiju zaboli k. za sve, kao da su mi privjesak ukrali... Došli na lice mjesta 15ak minuta nakon poziva, ostali neka 3 min i razgulili. Ništa, ali apsolutno ništa nisu pokušali uraditi - ispitati nekoga, jer je bilo bar 5-6 potencijalnih očevidaca itd. Haj’, ja kontam da će kasnije ići istraga... Ali kad sam otišao u stanicu da podnesem prijavu potpuno sam se obeshrabrio: profesionalnosti ni traga, dežurni policajac se glasno dovikuje sa kolegom – mladići od nekih 23-26 – neka zajebancija na osnovu nekakvog prsluka (uz par sočnih psovki), onda se malo i poguraše pa zagrliše, sve ovo pred 3 svjedoka u čekaonici.

Meni se obraća sa care, kad sam izlazio. Jest’ da nisam puno stariji od njega i da sam bio u šorcu i majici, ali ipak “Care, jesi l’ sredio?” je u najmanju ruku neprofesionalno...

Daleko od toga da zahtijevam persiranje, ali nismo vala ni zajedno lopte igrali...
Otišao poslije 3 dana da podignem potvrdu o krađi, kad onaj moj inspektor otputovao na godišnji, nigdje ništa nije uvedeno, kao da automobil nije ni ukraden.

Katastrofa, blago rečeno.
P.S. Autu naravno ni traga, ali to ne treba ni spominjati...