Ukraden auto - PRONADJEN !

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#1 Ukraden auto - PRONADJEN !

Post by Big Boy »

Svakodnevna pojava u Sarajevu... navece ostavis auto a ujutro ga nema. :|

Prijatelju su mi maznuli metalic crnog Golfa 2 - GTI. Nije nista napucano auto, nema alu felge, eto samo sto ima GTI masinu. Ukraden je u noci 12. na 13. januara na Cengic vili, u naselju Kvadrant.

Registarske oznake su mu ***- * - ***, a nazad izmedju registracije i lijeve stopke mislim da ima crvenu oznaku "I love GOLF GTI".

Pa tako, ako neko vidi neki visak auto na nekom parkingu, a bude bas ovaj GOLF... nek' javi ovdje, na mail: [email protected] ili na PP.

Svaki dan je ocito sve gore i gore... meni su u subotu poslijepodne, na parkingu Mercatora na socijalnom razbili bocno staklo i maznuli... dvije kese hrane i to ne moje, vec namjenjene kao humanitarna pomoc u hrani za dvije porodice u stanju socijalne potrebe. :-?

Nadam se da ce im svaki zalogaj zapeti u grlu... ne trebalo im. :roll:

A u ponedjeljak su mi kolegama razbili staklo na sluzbenom kombiju, na parkingu kod Narodnog pozorista.

Crnjak !
Last edited by Big Boy on 19/01/2009 22:33, edited 2 times in total.
maxell_sarajevo

#2 Re: Ukraden auto

Post by maxell_sarajevo »

Zao nam je nemozemo ti pomoci, trebao si djelovati preventivno tj. Golfa nikad nisi trebao kupovati. :D

Salim se naravno, posto je auto mizerne vrijednosti sigurno ces uskoro dobiti telefonski poziv da das nesto para pa da ti oni vrate ljubimca.Inace da je BMW 7 onda ga nikad nebi ni nasao,a nebi dobio ni tel.poziv :D
d2

#3 Re: Ukraden auto

Post by d2 »

prijatelj je imao sedmicu i dobio poziv, s obzirom da je auto bilo kasko osigurano a i covjek ima para te je svakako zelio promjeniti auto poslao ih je tamo gdje se vec salje...
Alhemicarkaa

#4 Re: Ukraden auto

Post by Alhemicarkaa »

Big Boy wrote:Svaki dan je ocito sve gore i gore... meni su u subotu poslijepodne, na parkingu Mercatora na socijalnom razbili bocno staklo i maznuli... dvije kese hrane i to ne moje, vec namjenjene kao humanitarna pomoc u hrani za dvije porodice u stanju socijalne potrebe. :-?
Ovo se redovno desava na parkinzima trznih centara, narocito kad je guzva. Ja odavno ne ostavljam nista, ali bas nista u autu. Jednom su mi odnjeli jastucic, mal i ofucan, meni bio zgodan da ga "turim" pod ledja, jer me zabole u duzoj voznji :-) :skoljka:

Jednom je vozac uhvatio lopova u svom autu na parkingu u Mercatoru, posto je imao centralnu bravu, zakljucao ga i poceo vikati evo lopova, skupilo se svijeta, sta je bilo dalje ostavljam vasoj masti na volju :lol:
Skyfox

#5 Re: Ukraden auto

Post by Skyfox »

Cudi me da nemaju kamere na parkingu Mrcator... Kad bi ih bilo vise mozda bi parkinzi bili malo sigurniji...
Edinz

#6 Re: Ukraden auto

Post by Edinz »

Meni auto obijaju svakih 7 dana,kontam da ga vise ne zakljucavam uopste.
VR6

#7 Re: Ukraden auto

Post by VR6 »

Skyfox wrote:Cudi me da nemaju kamere na parkingu Mrcator... Kad bi ih bilo vise mozda bi parkinzi bili malo sigurniji...
Imaju al nema velike koristi od njih, jedino za uhvatit amatere.

Znam za jedan slucaj kradje Passata iz Mercator garaze, auto izasao van minutu ipo nakon ulaska vlasnika u garazu... :-?
d2

#8 Re: Ukraden auto

Post by d2 »

Skyfox wrote:Cudi me da nemaju kamere na parkingu Mrcator... Kad bi ih bilo vise mozda bi parkinzi bili malo sigurniji...
ja sam iz nekog nepoznatog razloga kontao da je taj parking siguran... :shock:
Skyfox

#9 Re: Ukraden auto

Post by Skyfox »

d2 wrote:
ja sam iz nekog nepoznatog razloga kontao da je taj parking siguran... :shock:
i ja isto, bar do sad nisam vidio ni dozivio nista lose sem opste nekulture parkiranjna na mjestima invalida, prolazima, ili ako je kako moguce da se zauzmu 3 parkirna mjesta, kolica naravno moraju osti na sred.... :roll:
jazzer

#10 Re: Ukraden auto

Post by jazzer »

Big Boy, jesu li zvali? Ima li sta novo?
Daphna

#11 Re: Ukraden auto

Post by Daphna »

Zašto se meni čini da će taj golfić završiti negdje ne otpadu? U dijelovima?!
otherside

#12 Re: Ukraden auto

Post by otherside »

meni jednom razbili zadnje staklo na autu i odnijeli izdanje avaza staro desetak dana :D
karanana

#13 Re: Ukraden auto

Post by karanana »

ja isto mislim da je situacija obratna od onoga sto neko gore rece i rezonova. mislim da im je isplatnije da starija i manje vrijedna auta rastave i prodaju dijelove dok za novija i vrijednija auta zovu i traze pare.
Drvosjeca iz Dejcica

#14 Re: Ukraden auto

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

d2 wrote:prijatelj je imao sedmicu i dobio poziv, s obzirom da je auto bilo kasko osigurano a i covjek ima para te je svakako zelio promjeniti auto poslao ih je tamo gdje se vec salje...
Sjecas li se slucaja prije pet-sest godina kada je lik na takav poziv pristao na postavljene uvjete, visinu isplate, mjesto i vrijeme isporuke. Ali lik ih je umjesto sa novcem sacekao sa dugom devetkom, mislim da je bilo na Darivi, i izresetao obojicu likova sto su dosli po novac. Osuđen na 9-10 godina robije zbog dvostrukog ubistva ali iza toga par mjeseci skoro da i nije bilo krađe vozila.
Maxwell2008

#15 Re: Ukraden auto

Post by Maxwell2008 »

d2 wrote:prijatelj je imao sedmicu i dobio poziv, s obzirom da je auto bilo kasko osigurano a i covjek ima para te je svakako zelio promjeniti auto poslao ih je tamo gdje se vec salje...
I ti izgleda pazis s kim ces se druziti i biras prijatelje. :D
homar

#16 Re: Ukraden auto

Post by homar »

Sarajevo je najnesigurniji grad u svijetu, kad se tiče krađe automobila. Osnovni krivac za to je policija, zato što nije dorasla da se bori sa lopovima. Možete zamisliti, negdje sam pročitao podatak za Kanton Sarajevo da je za prvih šest mjeseci 2008.g. ukradeno oko 400 automobila. Pa ovo nema ni na divljem zapadu. Sve više počinjem da sumnjam da je i policija povezana sa mafijom, u suprotnom nema nikakvog opravdanja da se ovom jadu ne stane u kraj.
amrica

#17 Re: Ukraden auto

Post by amrica »

homar wrote:Sarajevo je najnesigurniji grad u svijetu, kad se tiče krađe automobila. Osnovni krivac za to je policija, zato što nije dorasla da se bori sa lopovima. Možete zamisliti, negdje sam pročitao podatak za Kanton Sarajevo da je za prvih šest mjeseci 2008.g. ukradeno oko 400 automobila. Pa ovo nema ni na divljem zapadu. Sve više počinjem da sumnjam da je i policija povezana sa mafijom, u suprotnom nema nikakvog opravdanja da se ovom jadu ne stane u kraj.
Problem je u drzavnom (ne) uredjenju, jedan grad, 2 entiteta, dvije policije, dvije komande na d tim policijama, raj za lopove, mislim da nije do policije, ruke su im svezane, ako zaganjaju nekog, moraju stati na Dobrinji, dalje ne smiju, a dok se sefovi dogovore i druga policija nastavi potjeru, auto je u bulgariji...
zgembo_sa

#18 Re: Ukraden auto

Post by zgembo_sa »

Naravno da je policija umjesana. Pa zar mislite da bi tolike godine opstajao ovaj "biznis"? Pa koliko je uopste u zatvorima ovih kradljivaca auta? Mozda ih mozete na prste nabrojati... To je jedna od najvecih policijskih bruka u Evropi. Najgore od svega je sto kad i prijavite kradju vozila oni vam savjetuju da sacekate da vam se jave i da platite!!!
d2

#19 Re: Ukraden auto

Post by d2 »

Maxwell2008 wrote:
I ti izgleda pazis s kim ces se druziti i biras prijatelje. :D
moj si prijatelj samo ako si guzonjin siiiiiiiiin :D
d2

#20 Re: Ukraden auto

Post by d2 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Sjecas li se slucaja prije pet-sest godina kada je lik na takav poziv pristao na postavljene uvjete, visinu isplate, mjesto i vrijeme isporuke. Ali lik ih je umjesto sa novcem sacekao sa dugom devetkom, mislim da je bilo na Darivi, i izresetao obojicu likova sto su dosli po novac. Osuđen na 9-10 godina robije zbog dvostrukog ubistva ali iza toga par mjeseci skoro da i nije bilo krađe vozila.
iskreno ne sjecam ali je lijepo cuti da je neko stisnuo i tako nesto uradio, doduse sta je s tim dobio 9-10 godina robije...

drugi prijatelj je ostao bez auta, zvali ga i rekli mu donesi pare u taj i taj grad, reci cemo ti gdje je auto, otisao, odnio pare i ni para ni auta...

trecem opet ukrali golfa, cim je skontao da je auto ukradeno on u auto sa jaranom i obilazi parkinge po gradu, nadje auto iza zbunja kod nebodera kod meraktora parkirano, posto je imao rezervne kljuceve on u auto i noga... nakon dan-dva zovu ga i traze otkupninu, nisu ni provjerili da li je auto gdje su ga ostavili kad su ga ukrali...

price su fakat razlicite...
d2

#21 Re: Ukraden auto

Post by d2 »

karanana wrote:ja isto mislim da je situacija obratna od onoga sto neko gore rece i rezonova. mislim da im je isplatnije da starija i manje vrijedna auta rastave i prodaju dijelove dok za novija i vrijednija auta zovu i traze pare.
upravo
Dioda

#22 Re: Ukraden auto

Post by Dioda »

d2 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
iskreno ne sjecam ali je lijepo cuti da je neko stisnuo i tako nesto uradio, doduse sta je s tim dobio 9-10 godina robije...

drugi prijatelj je ostao bez auta, zvali ga i rekli mu donesi pare u taj i taj grad, reci cemo ti gdje je auto, otisao, odnio pare i ni para ni auta...

trecem opet ukrali golfa, cim je skontao da je auto ukradeno on u auto sa jaranom i obilazi parkinge po gradu, nadje auto iza zbunja kod nebodera kod meraktora parkirano, posto je imao rezervne kljuceve on u auto i noga... nakon dan-dva zovu ga i traze otkupninu, nisu ni provjerili da li je auto gdje su ga ostavili kad su ga ukrali...

price su fakat razlicite...
:lol: :thumbup:
Topla voda

#23 Re: Ukraden auto

Post by Topla voda »

i ja sam svoje naso..vozo se 2 dana po gradu ,od parkiga do parkinga,iza svake zgrade zavirio :-D
naso ga na dobrinji
d2

#24 Re: Ukraden auto

Post by d2 »

bravo super šiljo ! :D ta-dah :D
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#25 Re: Ukraden auto

Post by Big Boy »

jazzer wrote:Big Boy, jesu li zvali? Ima li sta novo?
Nista novo... ko bi ga znao gdje je zavrsio. :|
Post Reply