Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa kako ga maznuse u tako malom mjestu. To su neki lokalni dripci, pa tu covjek ne moze da se popisa a da se ne procuje a ne da maznu audija u takvom selu. Nadam se da imas kasko. Za tog regiona bih preporucio iskljucivo vozila marke Kia , ja cu da uvezem jednu Kiu Carnival da u njoj mogu i da spavam da ne ostavljam lovu skutorima .
emko1234 wrote:ne kontam,ukraden ti je auto i????nemoj se uvrijedit nesto,sta te zanima sad?kako ti mozemo pomoci?
Bio je slucaj kad je nadjeno ukradeno auto preko saxa. Ovo auto je ukradeno u Hrvatskoj. Postoji mogucnost da je prebaceno u BiH. Mada mislim da ovo auto ima kupca, i ce tesko neko nabasati na njega.
Ako nije problem da vlasnik napise koju je zastitu imao, i koje su okolnosti kradje?
ma ja iskreno sumnjam da je zavrsilo u BIH,moguce ustvari hercegovina jer oni rade s tim dosta al ja mislim ipak da je auto zavrsilo u CG pa kasnije na Kosovu jer to su ti kanali..i mislim da Hrvatska auto mafija ne stoji iza toga nego nasi,moguce je i da su znali momka..
emko1234 wrote:ma ja iskreno sumnjam da je zavrsilo u BIH,moguce ustvari hercegovina jer oni rade s tim dosta al ja mislim ipak da je auto zavrsilo u CG pa kasnije na Kosovu jer to su ti kanali..i mislim da Hrvatska auto mafija ne stoji iza toga nego nasi,moguce je i da su znali momka..
potpisujem ... jer ova auta se kradu vecinom po narudzbi
ja cisto sumnjam da ces ti ovog audi-a vise vidit ocima...ali moguce je svasta
Hvala na komentarima. Da malo pojasnim...auto nije imao alarm i otuđen je preko noči prvi dan kat sam došao u apartman. Jasno da je odmor propao skroz...
Slike i VIN broj sam stavio ovdje kao informaciju ako neko kupuje nešto slično... Sumnjam da ču ga ikad više vidjeti ali ipak ostaje neka nada...u vozilu su bile sve isprave i moji podaci, tako da možda me ipak nazovu i možda traže otkup.
(Izvinjavam se na lošem tekstu...daleko več kad sam učio srb/hrv jezik,u stvari sam slovenac)
prijetalju ne bih zelio da ti sjedam na muku.al vec je proslo vise od 15 dana..oni ako se jave jave se obicno u prvih 3-4 dana..jedino sto ti preostaje je sad pratit prodaju auta po netu i u novinama u par nasih zemalja i stavit slike na sto vise foruma i obratit se ljudima..pa mozda neko nesto poveze,policija isto..kako je auto bilo osigurana,i sta ti je od dokumenata sve bilo u autu???
da su ga ukrali ovi BIH lopovi, zvali bi te u roku od dan-dva, da traze otkup, taj Audi su najvjerovatnije ovi iz Crne Gore odvukli, jer oni nikad ne traze otkup vec samo broj sasije preprave i prodaju u Crnoj Gori, Bugarskoj, Makedoniji itd...
olensoner wrote:da su ga ukrali ovi BIH lopovi, zvali bi te u roku od dan-dva, da traze otkup, taj Audi su najvjerovatnije ovi iz Crne Gore odvukli, jer oni nikad ne traze otkup vec samo broj sasije preprave i prodaju u Crnoj Gori, Bugarskoj, Makedoniji itd...
zaboravio si da nasa auto mafija ima ogranak koji radi sa srbima a i hercegovci isto tako da to ne mora nista da znaci
olensoner wrote:da su ga ukrali ovi BIH lopovi, zvali bi te u roku od dan-dva, da traze otkup, taj Audi su najvjerovatnije ovi iz Crne Gore odvukli, jer oni nikad ne traze otkup vec samo broj sasije preprave i prodaju u Crnoj Gori, Bugarskoj, Makedoniji itd...
zaboravio si da nasa auto mafija ima ogranak koji radi sa srbima a i hercegovci isto tako da to ne mora nista da znaci
ma to je moje povrsno znanje, nisam bas u tim vodama
Znam da ima vrlo mali procenat da ga ikad više vidim ali me zanima dali kod vas policija radi na traganju otuđenih vozila. Možda koji savjet gde da javim podatke pa da ga možda oni stave u bazu traženih.
Možda još detalj da je pozadi lijevo na tamnoj plastici branika imao 3 ili 4 ogrebotine i dok je bio ukraden je na krovu imao aluminijske nosače za 2 bicikla marke Atera Giro. (sigurno su jih več skinuli nekako)
hvala još jednom svima, pa ako neko nešto slično vidi može i privatno da mi šalje na [email protected]
dmaudi wrote:Znam da ima vrlo mali procenat da ga ikad više vidim ali me zanima dali kod vas policija radi na traganju otuđenih vozila. Možda koji savjet gde da javim podatke pa da ga možda oni stave u bazu traženih.
Možda još detalj da je pozadi lijevo na tamnoj plastici branika imao 3 ili 4 ogrebotine i dok je bio ukraden je na krovu imao aluminijske nosače za 2 bicikla marke Atera Giro. (sigurno su jih več skinuli nekako)
hvala još jednom svima, pa ako neko nešto slično vidi može i privatno da mi šalje na [email protected]
ma rade ajmo reci tako,kad se prijavi kradja obicno u ovakvom slucaju ide u centralu opis i podatci o autu i onda oni salju granicnim sluzbama,ako se auto pojavi na granici al niko nece sad bas pazit na to jer auto nije ukradeno kod nas..znas,to je drugacije al ako im javis i prijavis ne moze bit uzaludno..moze samo pomoci..vjeruj mi da na audiju nema vise tih nosaca i druge su table i sve tako da za to ne brines..to su profisionalci,ljudi koji znaju svoj posao..nazalost tvoju i svih koji su dosli u situaciju..moj savjet ti je da se javis u centralu u sarajevu pa ce ti oni reci sta ces dalje..
...greška jest da nisam montirao neko zaštitu jer tamo gde živim neznam da bi ikad nestala koja kola, ali sve je jedanput prvi put. Sad ne ostaje drugo kao da radim koju godinu za tu mafiju ...Na drugim ču sigurno montirati naknadne zaštite, one serijske onako ovi profesionalci lako provale. Da sam barem imao kasko ali nikad nisam mislio da se može nešto tako dogoditi.
Fakat mi je zao kad cujem da je nekom auto ukraden. Covjek je razocaran i nadat se da ce te zvat i trazit kesh. Kada se kupuju ovakva auta, onda ne treba žaliti 5 stoja za zeder, kobru...i koliko toliko mozes biti mirniji. Jbga...
Pa auto u stvari nije imao serijski ugrađen alarm, bio je zaključan i na mjestu nije ostalo nikakvih tragova od krađe ali auta . Onaj ko je ukrao isto bih ga ukrao ako bi bio ugrađen alarm (serijski), možda bi koristila koja naknadna ugradnja ili neka mehanička zaštita ali sad je več kasno. Nije ni meni jasno kako se može to tako jednostavno uradit bez buke i tragova. Danas sasvim drugčije gledam na te stvari...Nadam se jedino još da me za koje vreme nazovu i traže odkup.
kazes ukraden prve noci..sumljam da u tom malom turistickom mjestu ima neka organiziran mafija pa da prati ko dolazi..da tebe neko nije pratio od tvog mjesta gdje zivis, kome si rekao da ides na more, da ti nije neko kopirao kljuc? malo razmisli....
dmaudi wrote:Pa auto u stvari nije imao serijski ugrađen alarm, bio je zaključan i na mjestu nije ostalo nikakvih tragova od krađe ali auta . Onaj ko je ukrao isto bih ga ukrao ako bi bio ugrađen alarm (serijski), možda bi koristila koja naknadna ugradnja ili neka mehanička zaštita ali sad je več kasno. Nije ni meni jasno kako se može to tako jednostavno uradit bez buke i tragova. Danas sasvim drugčije gledam na te stvari...Nadam se jedino još da me za koje vreme nazovu i traže odkup.
Nisam ni znao da jos uvijek prave ovako luksuzna auta bez alarma, tj. pretpostavljam trebao si ga doplatiti kao dodatnu opremu.
Nadam se da ce ti se neko javiti, a mozda i Policija nadje tvoj automobil.
starii wrote:kazes ukraden prve noci..sumljam da u tom malom turistickom mjestu ima neka organiziran mafija pa da prati ko dolazi..da tebe neko nije pratio od tvog mjesta gdje zivis, kome si rekao da ides na more, da ti nije neko kopirao kljuc? malo razmisli....
Pag je velik otok stari, tu je i Novalja.
Ljeto je, ljudi dolaze iz svih krajeva, mnogo luksuznih vozila okolo, bio sam tamo sa autom prosle godine.