DIGNIMO SE MOJI BOSANCI I HERCEGOVCI, DO KONACNE SLOBODE SPORTA OD FASIZMA.
Uklonimo nacionalne/nacionalističke/fasis zastave sa tribina
-
addotz
#1 Uklonimo nacionalne/nacionalističke/fasis zastave sa tribina
Pozivam sve dobronamjerne bosance i hercegovce da dignemo glas i jednom zauvijek protjeramo politiku i naciju sa tribina sportskih borilista nase lijepe zemlje. Dignimo glas protiv manipulacija politickih gadova na vlasti, nemojmo biti ovce a oni ovnovi predvodnici. Ja nikad nisam i nikad necu ponijeti zastavu svog naroda na utakmicu. Mogu biti samo navijac Slobode, Jedinstva, Zmaja, BOSNE I HERCEGOVINE!!! BOSNE I HERCEGOVINE!!! BOSNE I HERCEGOVINE!!!Ostavimo nacionalne strasti za izbore i tu na politicarima iskalimo svoj bijes i frustiranost. Na stadionu se navija za klub a ne naciju! Vrijedjamo sudije (ako se i to bas mora) kad dosude nepostojeci penal ili ne vide namjerni faul, ane spominjimo niciju ustasku, cetnicku ili balijsku majku. Svi vi koji volite sport i sve sto sport cini lijepim, dignimo glas, pisimo peticije, zahtijevajmo (!!!!) da se fasizam ZABRANI (!!!) bilo gdje a pogotovo u sportu. Ja vise ne zelim da zabijam glavu kao noj u pijesak, i izbjegavam sportske terene zbog straha od nacina navijanja i svojih i protivnickih navijaca. Ja zelim da za svoju Slobodu, ciju godisnju kartu posjeduje a jos nijednom nisam smio na stadion, pratim i Tuzli, i u Banja Luci, i u Mostaru, i u Trebinju, i u Širokom Brijegu (!).... Sve je to moja Bosna i Hercegovina, i uvijek ce biti! Prvo ona pa sve drugo.
Volim BiH!!!
-
Richard Peti
-
Fozgen
#3 Re: Uklonimo nacionalne/nacionalističke/fasis zastave sa tribina
Nebih, i nije nikakvo zakuhavanje, ali koje su to fasisticke i ostale zastave?
Kako i u sta svrstati zastavu sa ljiljanima?
Kako i u sta svrstati zastavu sa ljiljanima?
-
elSaik
#4 Re: Uklonimo nacionalne/nacionalističke/fasis zastave sa tribina
Zvanične i jedine legitimne simbole Republike Bosne i Hercegovine.
- osa
#5 Re: Uklonimo nacionalne/nacionalističke/fasis zastave sa tribina
koje tri naroda konsenzusom odrediše kao takve i prihvatiše ih svim srcem.elSaik wrote:Zvanične i jedine legitimne simbole Republike Bosne i Hercegovine.
-
Richard Peti
- Jazz_Junkie
#7 Re: Uklonimo nacionalne/nacionalističke/fasis zastave sa tribina
Ja predlazem da ove tri macke na slici budu novi grb BiH.
Fozgen, nemoj covjeka teretiti za nesto sto uopce nije napisao. Nigdje ljiljane nije svrstao medju fasisticke zastave. Podrzavam svaku borbu protiv fasizma i nasilja u nogometu. To treba poceti sa navijackim skupinama klubova koje se decidirano moraju ograditi od nacionalizma/fasizma kao recimo "White Angels", navijaci NK Zagreba. Kada se to postigne, nece biti frke ni sa navijacima repke.
-
elSaik
#8 Re: Uklonimo nacionalne/nacionalističke/fasis zastave sa tribina
Naravno. Ukoliko ne vjeruješ provjeri pod kojom smo zastavom primljeni u UN.osa wrote:koje tri naroda konsenzusom odrediše kao takve i prihvatiše ih svim srcem.elSaik wrote:Zvanične i jedine legitimne simbole Republike Bosne i Hercegovine.
-
Fozgen
#9 Re: Uklonimo nacionalne/nacionalističke/fasis zastave sa tribina
Jazz_Junkie wrote:Ja predlazem da ove tri macke na slici budu novi grb BiH.Fozgen, nemoj covjeka teretiti za nesto sto uopce nije napisao. Nigdje ljiljane nije svrstao medju fasisticke zastave. Podrzavam svaku borbu protiv fasizma i nasilja u nogometu. To treba poceti sa navijackim skupinama klubova koje se decidirano moraju ograditi od nacionalizma/fasizma kao recimo "White Angels", navijaci NK Zagreba. Kada se to postigne, nece biti frke ni sa navijacima repke.
-
Sounder
#10 Re: Uklonimo nacionalne/nacionalističke/fasis zastave sa tribina
Odakle ova slika?dzemmo wrote:samo nam REPKA moze biti uzor..
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Richard Peti
-
googi
#12 Re: Uklonimo nacionalne/nacionalističke/fasis zastave sa tribina
snimljeno u Bl sinoćSounder wrote:Odakle ova slika?dzemmo wrote:samo nam REPKA moze biti uzor..
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Fair Life
#13 Re: Uklonimo nacionalne/nacionalističke/fasis zastave sa tribina
Nacionalizam se lijeci od glave. Kad boli glava i noge osjecaju.Jazz_Junkie wrote:Ja predlazem da ove tri macke na slici budu novi grb BiH.Fozgen, nemoj covjeka teretiti za nesto sto uopce nije napisao. Nigdje ljiljane nije svrstao medju fasisticke zastave. Podrzavam svaku borbu protiv fasizma i nasilja u nogometu. To treba poceti sa navijackim skupinama klubova koje se decidirano moraju ograditi od nacionalizma/fasizma kao recimo "White Angels", navijaci NK Zagreba. Kada se to postigne, nece biti frke ni sa navijacima repke.
Bez toga nista... Potrebno je obezglaviti nacionalisticku azdahu.