uklanjanje radijatora iz stana
-
maajaa
#1 uklanjanje radijatora iz stana
Treba mi info kakva je procedura za uklanjanje jednog radijatora iz stana?
Od jucer zovem Sarajevostan i Toplane - ako sam nazvala Toplane upute me na Sarajevostan i obratno ... i osim "mi to ne radimo" nisam nista drugo saznala ...
Hvala
Od jucer zovem Sarajevostan i Toplane - ako sam nazvala Toplane upute me na Sarajevostan i obratno ... i osim "mi to ne radimo" nisam nista drugo saznala ...
Hvala
- slavkoimamodilera
#2 Re: uklanjanje radijatora iz stana
Procedura je da zovnes neku od firmi koje se bave instalacijama grijanja, oni otfikare radijator, blindiraju cijev i aj vozdra 
- duspi
#3 Re: uklanjanje radijatora iz stana
teoretski po zakonu su toplane odgovorne za instalacije do zgrade...u zgradi a do stana upravitelj, a za sve u stanu, stanar...
- Qler
#4 Re: uklanjanje radijatora iz stana
ma nesto kontam nije ni problem skinuti radijatore, ali onda valja ih uganjati da ti ne naplacuju grijanje...
-
maajaa
#5 Re: uklanjanje radijatora iz stana
ma nije mi cilj skinuti sve radijatore, vec samo jedan 
- karanana
#6 Re: uklanjanje radijatora iz stana
ides kod upravitelja zgrade, sarajevostana. to ces im naravno dodatno platiti. toplanama se ide samo kada je grijna sezona kako bi one ukinule grijanje dok sarajevo stan suneti. a posto je grijanje vec zavrnuto nema problema da sarajevostan reze.
-
maajaa
#7 Re: uklanjanje radijatora iz stana
u sarajevostanu su mi rekli da oni nemaju nista s tim 
- starii
#8 Re: uklanjanje radijatora iz stana
pitanje je samo kad su ti hoštapleri imali pojam i sa čim..maajaa wrote:u sarajevostanu su mi rekli da oni nemaju nista s tim
- karanana
#9 Re: uklanjanje radijatora iz stana
hahaha, upravo tako. ja mislim da su snimili poruku tako da kad ih zovnes ni ne javi se ziv covjek, nego snimljena poruka samo ponavlja: mi nemamo nista s tim, mi nemamo nista s tim, mi nemamo nista s tim, mi nemamo nista s tim, mi nemamo nista s tim, mi nemamo nista s tim, mi nemamo nista s tim, mi nemamo nista s tim, mi nemamo nista s tim..........starii wrote:pitanje je samo kad su ti hoštapleri imali pojam i sa čim..maajaa wrote:u sarajevostanu su mi rekli da oni nemaju nista s tim
jos im niko ni ne kaze da ce raditi dzaba odnosno za mjesecnu pretplatu, fino im se nudi placanje koliko god treba dodatno, ali nece. ovo je mafija svoje vrste.
zovi privatnog majstora, nece biti problema jer su toplane iskljucile grijanje pa ti ne treba cijela procedura toplane-upravitelj-toplane.
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#10 Re: uklanjanje radijatora iz stana
bas tako. ali zasto onda mi dolaze iz toplana na pocetku grejne sezone da mi ozrace radijatore i da vide curi li negdje?duspi wrote:teoretski po zakonu su toplane odgovorne za instalacije do zgrade...u zgradi a do stana upravitelj, a za sve u stanu, stanar...
-
maajaa
#11 Re: uklanjanje radijatora iz stana
hvala na informacijama 
- Erzsebet
#12 Re: uklanjanje radijatora iz stana
Ja ti mogu to uraditi, a i trebaju mi radijatori, pa se javi na pp ako želiš.
- Haris.ba
#13 Re: uklanjanje radijatora iz stana
Nek vidi sa toplanama da joj skinu sa racuna ako se neki prostor nece grijati(jer se racuna po kvadraturi). A toplane su te koje treba obavijestiti o radovima i zahtjevati njihovog predstavnika. A to ti moze uraditi bilo koji majstor. Sta ce ti upravitelj?karanana wrote:ides kod upravitelja zgrade, sarajevostana. to ces im naravno dodatno platiti. toplanama se ide samo kada je grijna sezona kako bi one ukinule grijanje dok sarajevo stan suneti. a posto je grijanje vec zavrnuto nema problema da sarajevostan reze.
-
Wind
#14 Re: uklanjanje radijatora iz stana
Pitanje ti nije bas precizno....
Prvo, toplane ti to NECE uraditi iz nekoliko razloga pa zato sa nemoj s njima peglat....
Drugo, ako mislis da ce ti smanjiti mjesecni racun, opet zaboravi...
Trece, kao sto neko rece, zovni nekog privatnika i to ce ti zavrsiti, nije problem, ali kao sto rekoh, ne kontam jel mislis samo na
radijator ili i pripadajuce instalacije, cijevi...? (mozda je u pitanju neko renoviranje/rekonstrukcija pa smeta)
Prvo, toplane ti to NECE uraditi iz nekoliko razloga pa zato sa nemoj s njima peglat....
Drugo, ako mislis da ce ti smanjiti mjesecni racun, opet zaboravi...
Trece, kao sto neko rece, zovni nekog privatnika i to ce ti zavrsiti, nije problem, ali kao sto rekoh, ne kontam jel mislis samo na
radijator ili i pripadajuce instalacije, cijevi...? (mozda je u pitanju neko renoviranje/rekonstrukcija pa smeta)
-
sabanss
#15 Re: uklanjanje radijatora iz stana
To ti nece uraditi ni Toplane niti Sarajevostan. Procedura ti je sljedeca:
- Nadjes firmu koja ce ti to uraditi i napraviti ti predracun za radove
- U Toplane nosis predracun i otvaras zahtjev za ispustanje vode iz instalacije, placas cca. 100 KM za ovu uslugu
- Firma ti to obavi, ti obavjestavas Toplane koje opet pune sistem
Toplane brinu o kotlovnicama, Sarajevostan (upravitelj) o zajednickim instalacijama dok su instalacije unutar stana tvoja ingerencija.
- Nadjes firmu koja ce ti to uraditi i napraviti ti predracun za radove
- U Toplane nosis predracun i otvaras zahtjev za ispustanje vode iz instalacije, placas cca. 100 KM za ovu uslugu
- Firma ti to obavi, ti obavjestavas Toplane koje opet pune sistem
Toplane brinu o kotlovnicama, Sarajevostan (upravitelj) o zajednickim instalacijama dok su instalacije unutar stana tvoja ingerencija.
- Edin H.
#16 Re: uklanjanje radijatora iz stana
Sto ce se obradovati kolekcionari zeljeza kada ga izbacis