dajte ljudi ne budite primitivni sa ovim protu komentarima.. sto jeste jeste.. pasa ima previse po ulicama.. ali svi znamo da se ljudi normalno ponasaju ne bi ni bilo eventualnih napada.. slazem se da lutalicama nije mjesto oko nasih zgrada, kako zbog nas tako i zbog lutalica, ali jbg... sta je tu je.. napravili su se pametni ljudi pa su napravili pitu bez tepsije.. nikakvim logicnim redosljedom ali eto.. da bi rijesili problem na normalan nacin moramo svi ucestvovati ali sa zdravim stavom... nista lakse nema nego otrovati ili strijeljati te pse.. kad se to desi proci ce par mjeseci i eto njih opet.. dakle, to nije nikako trajno rjesenje! u svakom slucaju zasto njih jadne i ubijati kad su tu nasom krivicom - dakle isticem KRIVICOM SVIJU NAS! prema tome ako se ne moze na normalan nacin rijesiti ovaj "mali problem" ne znam kako ocekujete da ce se biti sposobno za rjesavanje veceg ?!
@ Abu FEED el-Castro - nisam od osoba koji vise voli pse od ljudi iako idem ka tome s obzirom da vidim u kakvom okruzenju zivim te vodim dosta racuna kad setam sa svojim psima jer su oni tu "došlje" (kao sto je i 90% "gradjana") pa se, po mom misljenju, trebaju prilagodjavati okruzenju i dosta vodim o tome racuna ali kao sto sam gore naveo za rjesavanje ovog problema se svi trebaju angazovati a da se niciji zivot ne dovodi u pitanje!
imam dva psa od kojih je jedno stene sto predstavlja veoma lahku metu za napad lutalica koje se i zalijecu ali s obzirom da znam zauzeti normalan stav pri tome nikad nije doslo do sukoba jer oni veoma brzo popuste.. super bi bilo da uopste nema takvih situacija ali dok se ne rijesi problem NEOPHODNO je educirati ljude kako da se ponasaju!!! s obzirom da nema nikavih akcija po tom pitanju, roditelji dragi koji se toliko brinete za svoju djecu a svakako visite na internetu onda i guglajte malo pa cete na svakom upitu moci naci kako da se "odbranite" i vi i vasa djeca od tih "napada"... na taj nacin stite, edukujete i odgajate zdrave generacije... ili je mozda lakse piskarati traceve na forumu, ne znam