UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
A71

#1 UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Post by A71 »

VAŽNO! HITNO! VAŽNO!
Prije par minuta pozvala me prijateljica da uslikam ovaj plakat zalijepljen na banderi kod Robota u Hrasnom Zaprepastila sam se pročitavši što piše, posebno nakon upravo završene akcije sterilizacije pasa lutalica. Mogu li se od odgovornih ljudi saznati informacije? DA LI JE OVO TAČNO DA KS I MUP ODOBRAVAJU OVU AKCIJU????? Ljudi budite oprezni i čuvajte pse, snimite mobilnim svaku osobu koja govori o toj akciji i podržava je, to su možebitno dokazi! Ima li još tih plakata po gradu? Ovo sam postavila za one koji nisu na FB kako bi mogli biti na oprezu.

Image
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2 Re: UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Post by Bobi »

Mislim da za lazno predstavljanje slijedi krivichna prijava :D, nema ovo veze ni sa KS ni sa MUP-om.
karanana

#3 Re: UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Post by karanana »

100% provjereno. mup, kanton i opstina odobravaju akciju. vidis da je sve napisano na papiru i fino ovjereno i potpisano od gore spomenutih organa.

:lol: :lol: :lol:
apreusi

#4 Re: UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Post by apreusi »

A71 wrote:VAŽNO! HITNO! VAŽNO!
Prije par minuta pozvala me prijateljica da uslikam ovaj plakat zalijepljen na banderi kod Robota u Hrasnom Zaprepastila sam se pročitavši što piše, posebno nakon upravo završene akcije sterilizacije pasa lutalica. Mogu li se od odgovornih ljudi saznati informacije? DA LI JE OVO TAČNO DA KS I MUP ODOBRAVAJU OVU AKCIJU????? Ljudi budite oprezni i čuvajte pse, snimite mobilnim svaku osobu koja govori o toj akciji i podržava je, to su možebitno dokazi! Ima li još tih plakata po gradu? Ovo sam postavila za one koji nisu na FB kako bi mogli biti na oprezu.

Image
podrzavam 100% :thumbup: :thumbup:
Cyrax

#5 Re: UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Post by Cyrax »

Ovaj nas narod bas nema pametnija posla,pazi imaju registar gradjana koji hrane i stite pse :-) ,ko da Kristalnu noc pripremaju
Friesian

#6 Re: UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Post by Friesian »

ma kakva akcija... i cuj kazna za one koji ih hrane... ma nigdje veze! da bi bio zvanicni dokument treba da bude napisan na memorandumu uz pecat i potpis ovlastenog lica...
Abu FEED el-Castro

#7 Re: UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Post by Abu FEED el-Castro »

SVAKA CAST!!!
Napokon, ja sam nesto slicno htio da iniciram u svojoj opcini. Hajd i nesto fino i konkretno da se desi :bih:
Necu sad ja ici otrov kupovat i ganjat se gdje da postavim da ne bi vise djecu prepadali kad se vracaju iz skole (juce mi dvoje djece uleti u auto bjezavsi od tih cuka lutalica u mom naselju od kojih su neki vec ko omanja telad! Halooo - svim placljivim srcima kojim je fol stalo, odnosno kojim je fakat vise stalo do cuka nego do djece i naroda - nek ih sebi kuci vode!!).

Potpuna podrska dakle, i ako ima ko vise informacija gdje se moze prijaviti i regrutovati i dati licni doprinos ako postoji mogucnost za to?
astrid

#8 Re: UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Post by astrid »

Kako će ih likividirati..pucati po ulici? :shock: Dobro, to je uobičajen zvuk na našim ulicama pa niko i ne bi primjetio ništa neobično.
Baš me čudi da nemaju spisak neodgovornih vlasnika koji puštaju pse kad im dosade...pa da njih malo kažnjavaju :oops:
Joooo dokumenta(odluke) i gova..a ,ni pečata,ni potpisa ili su sad takve odluke zavisno od situacije ,validne :D

Sad će tema biti zaključana,dok kažem katanac :D
ananas10

#9 Re: UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Post by ananas10 »

AL me trznu s naslovom! Taman se ponadah nesto normalno kod ono nesto sto se odavno trebalo primjenjivat.
Friesian

#10 Re: UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Post by Friesian »

dajte ljudi ne budite primitivni sa ovim protu komentarima.. sto jeste jeste.. pasa ima previse po ulicama.. ali svi znamo da se ljudi normalno ponasaju ne bi ni bilo eventualnih napada.. slazem se da lutalicama nije mjesto oko nasih zgrada, kako zbog nas tako i zbog lutalica, ali jbg... sta je tu je.. napravili su se pametni ljudi pa su napravili pitu bez tepsije.. nikakvim logicnim redosljedom ali eto.. da bi rijesili problem na normalan nacin moramo svi ucestvovati ali sa zdravim stavom... nista lakse nema nego otrovati ili strijeljati te pse.. kad se to desi proci ce par mjeseci i eto njih opet.. dakle, to nije nikako trajno rjesenje! u svakom slucaju zasto njih jadne i ubijati kad su tu nasom krivicom - dakle isticem KRIVICOM SVIJU NAS! prema tome ako se ne moze na normalan nacin rijesiti ovaj "mali problem" ne znam kako ocekujete da ce se biti sposobno za rjesavanje veceg ?!
@ Abu FEED el-Castro - nisam od osoba koji vise voli pse od ljudi iako idem ka tome s obzirom da vidim u kakvom okruzenju zivim te vodim dosta racuna kad setam sa svojim psima jer su oni tu "došlje" (kao sto je i 90% "gradjana") pa se, po mom misljenju, trebaju prilagodjavati okruzenju i dosta vodim o tome racuna ali kao sto sam gore naveo za rjesavanje ovog problema se svi trebaju angazovati a da se niciji zivot ne dovodi u pitanje!

imam dva psa od kojih je jedno stene sto predstavlja veoma lahku metu za napad lutalica koje se i zalijecu ali s obzirom da znam zauzeti normalan stav pri tome nikad nije doslo do sukoba jer oni veoma brzo popuste.. super bi bilo da uopste nema takvih situacija ali dok se ne rijesi problem NEOPHODNO je educirati ljude kako da se ponasaju!!! s obzirom da nema nikavih akcija po tom pitanju, roditelji dragi koji se toliko brinete za svoju djecu a svakako visite na internetu onda i guglajte malo pa cete na svakom upitu moci naci kako da se "odbranite" i vi i vasa djeca od tih "napada"... na taj nacin stite, edukujete i odgajate zdrave generacije... ili je mozda lakse piskarati traceve na forumu, ne znam :? :?
jaca78

#11 Re: UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Post by jaca78 »

Cyrax wrote:Ovaj nas narod bas nema pametnija posla,pazi imaju registar gradjana koji hrane i stite pse :-) ,ko da Kristalnu noc pripremaju

ma svima je jasno da je ovo djelo nekog primitivnog i nepismenog idiota, kojem bi, da ima im alo mozga u glavi trebalo biti jasno da takve metode zastrasivanja, koje se jednako koriste i na ovom forumu i u nekim medijima, nemaju efekta.

Abu FEED el-Castro wrote:SVAKA CAST!!!
Napokon, ja sam nesto slicno htio da iniciram u svojoj opcini. Hajd i nesto fino i konkretno da se desi :bih:
Necu sad ja ici otrov kupovat i ganjat se gdje da postavim da ne bi vise djecu prepadali kad se vracaju iz skole (juce mi dvoje djece uleti u auto bjezavsi od tih cuka lutalica u mom naselju od kojih su neki vec ko omanja telad! Halooo - svim placljivim srcima kojim je fol stalo, odnosno kojim je fakat vise stalo do cuka nego do djece i naroda - nek ih sebi kuci vode!!).

Potpuna podrska dakle, i ako ima ko vise informacija gdje se moze prijaviti i regrutovati i dati licni doprinos ako postoji mogucnost za to?
u strahu su velike oci :-)
metronom

#12 Re: UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Post by metronom »

Zasto je ova tema na "kucni ljubimci"?
Karabaja

#13 Re: UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Post by Karabaja »

Zato što će zalaziti i po kućama vršiti odstrijel :D
astrid

#14 Re: UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Post by astrid »

Karabaja wrote:Zato što će zalaziti i po kućama vršiti odstrijel :D
Neodgovornih vlasnika ili pasa :D
duboka_misao

#15 Re: UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Post by duboka_misao »

svaka cast na otvaranju teme koja daje nove ideje psihopatama :thumbup:
Pasiflora

#16 Re: UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Post by Pasiflora »

Bolesnika koji je ovo polijepio treba uhapsiti i optuziti za: lazno predstavljanje, krsenje Zakona o zastiti zivotinja, neovlasteno plakatiranje, huskanje i vjerovatno ima jos, ali se sada ne mogu sjetiti.
Uglavnom - treba ga privesti i (u najmanju ruku) dooooooobro opaliti po novcaniku:!:
uradi sam

#17 Re: UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Post by uradi sam »

Ja mislim isto da netreba ubijati pse sve dok vas ne napadnu. :D
ananas10

#18 Re: UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Post by ananas10 »

uradi sam wrote:Ja mislim isto da netreba ubijati pse sve dok vas ne napadnu. :D
znaci mislis da ih treba ubijat :-D
s@mson

#19 Re: UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Post by s@mson »

A71 wrote:VAŽNO! HITNO! VAŽNO!

Image
Ne kaze se banderi vec na stubu, bilo drvenom ili mozda betonskom...
somethings

#20 Re: UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Post by somethings »

Sreća pa su autori ove "odluke" pismeni.
Friesian

#21 Re: UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Post by Friesian »

nismo znali da je grijeh napisati bandera... daj molim te... pored milion stvari ti te gluposti ispravljas a vrlo dobro si razumio sta se htjelo reci!
somethings

#22 Re: UKLANJANJE I LIKVIDACIJA PASA LUTALICA 29.9.2010???

Post by somethings »

Friesian wrote:nismo znali da je grijeh napisati bandera... daj molim te... pored milion stvari ti te gluposti ispravljas a vrlo dobro si razumio sta se htjelo reci!
I to pored ovako pismenog oglasa. Ko da je neko pijan ono pisao, ne mogu da vjerujem. "pokreče" :lol: Eh. Više me je strah ovakvih "pjesnika" nego lutalica.
Post Reply