Ukinuti nacionalne stranke u BiH

Dukatt

Post by Dukatt »

Vidim da svasta govorite o rahmetli Aliji. Rijetko ovde dolazim, al ide mi na zivce kad neko bezveze masta. Vi Aliji nemate nista reci, 200.000 ljudi koji su mu bili na Dzenazi su rekli svoje..
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Dukatt wrote:Vidim da svasta govorite o rahmetli Aliji. Rijetko ovde dolazim, al ide mi na zivce kad neko bezveze masta. Vi Aliji nemate nista reci, 200.000 ljudi koji su mu bili na Dzenazi su rekli svoje..
Otprilike isto tolikom broju pripadnika Alijinog naroda je za vrijeme njegovog vodjstva bivse drzave Bosne i Hercegovine klanjana dzenaza puno prije njegove smrti Svi oni bijahu zrtvovani "malo" prerano i potpuno nenadano!
Srecom, vecina njih je vjerovatnu u trenucima pogibije vjerovala da ce pravda ipak pobijediti i da ce se drzava Bosna i Hercegovina osloboditi terora i agresije!

Sic!

Veliko hvala i rahmetli rahmetlliji (izmedju ostalih) na.... "slobodi"!

:x
Maximilijan Pegasus

Post by Maximilijan Pegasus »

Mi ne mozemo stvoriti uslove za bolji zivot dok ne promjenimo sebe. Republika Bih moze krenuti u prosperitet i put ekonomske integracije sa Evropom samo onda ako gradjani RBiH dobro razmisle i pocnu birati politicke opcije koje su za legalitet, demokratiju, pravnu drzavu, vladavinu zakona ( a ne mafije), suverenitet Republike BiH.

Nacionalne stranke su odraz politickog duha gradjana Republike BiH i one jedna drugu hrane po sistemu spojnih posuda. Problem je u tome sto su skoro sve do jedne stranke u RBiH manje vise nacionalne, sto je odraz trenutne svijesti. Prema tome zabranom rada SDS, SDA i HDZ nista se nebi promjenilo, samo bi neke nove nacionalne stranke zauzele njihovo mjesto. Najbolji primjer je bio SDP sa vodjstvom Lagumdjije. Oni su se odmah po osvajanju vlasti pretvorili u jos goru velikosrpsku nacionalisticku stranku nego sto je SDS. Na primjer, ucinili su za veliku Srbiju ono sto SDS nije mogao, legalizirali cetnicki treci Rajh tzv RS i poceli ukidati legalne i legitimne zakone Republike BiH. Tako su zadali smrtni udarac Republici BiH ukidajuci izborni zakon Republike biH, i ne samo Izborni zakon, vec sve ostale prostale zakone Republike BiH, sto nije bilo nista drugo nego aktivan rad na rusenju drzave-Republike BiH.

Prakticki danas imamo velikosrpski blok stranaka kao sto su SDS, PDP, SDA, SDP, SBiH itd., i velikohrvatski blok HDZ i HNI. Bosanska (nacionalna) politicka opcija nije zastupljena nikakao, kao ni Bosnjacka (narodna).

U takvom odnosu snaga gotovo je sigurno da drzava Bosna i Hercegovina nestaje sa politicke scene, nakon 800 godina odrzavanja kontinuiteta svoje drzavnosti. Ova generacija Bosanaca i Hercegovaca bit ce zapamcena u historiji, kao najsramnija generacija, koja je iz samo njima znanih razloga izdala vlastitu drzavu, vlastitu kulturu, vlastitu tradiciju i same sebe. Ona gotovo sigurno uvodi Bosnjake kao najmnogobrojniji autohtoni narod RBiH u fazu gdje isti postaje drumski narod bez drzave, trasirajuci mu sudbinu Roma odnosna Kurda. Ironija je da se to sve desilo pred njihovim ocima i uz njihovu ogromnu podrsku, jer kako drugacije objasniti da ne postoji ni jedna pro-bosanska patriotska stranka, koja bi zeljela spasiti valstitu drzavu od (samo) unistenja.

Ako malo bolje pogledamo ko su ljudi koji su tokom rata i nakon rata stekli bogatsvo i pogledamo koliko je to bogatstvo, znat cemo koliko je kostala prodaja (izdaja) Republike BiH. Sve u svemu moze se reci da imamo desetak osoba, koji su prodali Republike BiH za nekoliko miliona dolara. Tako za sve one koji se jos uvijek kunu u Izetbegovice, Silajdjice, Lagumdjije, Terzice i td., treba da im je jasno da su im ti isti ljudi prodali buducnost i njih i njihovih potomaka za saku dolara.
Last edited by Maximilijan Pegasus on 21/05/2005 14:49, edited 4 times in total.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Ja bih dala jedan prijedlog na ovu temu ali ce mnogi da mi skoce za vrat :D ukini glas dijaspori i pola posla je uradjeno :D
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Soul_Sista wrote:Ja bih dala jedan prijedlog na ovu temu ali ce mnogi da mi skoce za vrat :D ukini glas dijaspori i pola posla je uradjeno :D
Bez ulazenja u diskusiju o dijaspori. Ni jedno drustvo ni drzava nije docekala bolju buducnost ukidanjem gradjanskih sloboda. Ako je neko drzavljanin BiH, ustav mu omogucava glas na izborima. Je li iko cuo za presedan u bilo kojoj demokratskoj zemlji gdje se nekoj grupi gradjana oduzima pravo glasa?
Prenj

Post by Prenj »

Dukatt wrote:Vidim da svasta govorite o rahmetli Aliji. Rijetko ovde dolazim, al ide mi na zivce kad neko bezveze masta. Vi Aliji nemate nista reci, 200.000 ljudi koji su mu bili na Dzenazi su rekli svoje..
Ma ja mislim da je bilo 500,000, mozda i 700,000
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Prenj wrote:
Najmanje, ako nije i trostruko vise. :-)
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

meatoverhere wrote:
Soul_Sista wrote:Ja bih dala jedan prijedlog na ovu temu ali ce mnogi da mi skoce za vrat :D ukini glas dijaspori i pola posla je uradjeno :D
Bez ulazenja u diskusiju o dijaspori. Ni jedno drustvo ni drzava nije docekala bolju buducnost ukidanjem gradjanskih sloboda. Ako je neko drzavljanin BiH, ustav mu omogucava glas na izborima. Je li iko cuo za presedan u bilo kojoj demokratskoj zemlji gdje se nekoj grupi gradjana oduzima pravo glasa?
Da, slazem se u potpunosti ali da se radi o normalnim okolnostima. Svaki gradjanin osim prava u jednoj normalnoj drzavi ima i neke obaveze prema toj istoj. Dijaspora, ljudi koji su protjerani zbog fasisticke ideologije, ne zive u BiH, de mi sad reci kakve oni imaju obaveze prema BiH? Ja da zivim u BiH, takva kakva jeste danas, ne bih htjela da ljudi iz vana imaju uticaj na politicare cije odluke se nikako ne ticu tih istih vec mene i moje djece.
Zadig

Post by Zadig »

ukini glas dijaspori i pola posla je uradjeno

Nece moci ove noci soul siso
:D

arrghhh imamo i mi svoja prava da glasamo za SDA HDZ SDS iz dijaspore.

Image

vidi nas kako smo ljepi
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Heh lako se zezati...iz daleka :D i de upisi gore jedno "t" da izgleda pristojno :D
Zadig

Post by Zadig »

oprostite, omajklo se

Soul Sista

kub lajkan

Post by kub lajkan »

Prenj wrote:

Jel' brojiš samo one iz prvog saff-a ili si uračunao i drugi?
nije fer

Post by nije fer »

Za razliku od vecine ucesnica/ka - moj autentichan identitet nije nepoznat
nashim dugogodishnjim vlastodrshcima. Ne bojim se niti na tren NIKOGA - uz prilog - da jesam ZA ukidanje disfunkcionalnih nacionalistickih stranaka - koje su do sada bile u funkciji vlastitih interesa a nema nikakvih indicija da se transformiraju i podrede svoje licne interese u korist naroda.

Jedno je vise nego jasno - protiv drzave su cinili SVE a dokaz tome je da drzava i ne postoji.

Kako da ja izdvojim 'chasne' predstavnike bosnjackog naroda od srpskog' i hrvatskog ako to Tihich , Terzich i dr. SDA clanovi i sljedbenici ne cine - NAPROTIV ?!

Prije nekoliko dana neko javno reche da Tihich i Terzich svojim golim tijelima stite RS ?!
Na pitanje ko je - kada i zasto bio protiv ukidanja SDS-a - odgovor je uslijedio u svima nam poznatoj jednoj i jedinoj istini - A.Izetbegovich - ali ZASHTO?
Jeli zato sto bi se ukidanjem SDS-a ukinula i SDA ?
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Naravno da im treba ukinuti glas ako su ga i dosad imali.
Maximilijan Pegasus

Naravno. sta bi se drugo moglo ocekivati od okupacionih snaga agresora i njihovih kolaboracionista nego da prognanim gradjanima Republike BiH oduzmu drzavljanstvo i pravo glasa. Clanovi velikosrpskih stranaka poput SDP, SDA i SBiH ne mogu da shvate da ce se u nekom novom genocidu i oni sami naci na listi prognanika ili ubijenih, i da ce im neki novi kolaboracionisti onemoguciti drzavljanstvo i pravo glasa.

Takav zakon je vec izglasan, samo ga je OHR odgodio za deset godina, sto je zapravo samo taktika, dugorocni plan. Ali, prakticno i ovaj trenutni izborni zakon uveden od strane okupacione vlasti i izdajnika onemogucuje registraciju za izbore, jer ima na desetine zahtjeva za registraciju, koje gradjani RBiH tesko da mogu ispuniti. Na primjer dokaz o mjestu boravka. Prognani gradjani moraju ici na saltere cetnicke vlasti u tzv RS da dokazu svoj identitet (licna karta, rodni list, prijava o mjestu boravka i td.), sto je nista drugo nego jos jedno ponizenje.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Ako su iz BL ili nekog drugog grada normalno je da će ići u RS ili kako kažeš u četničku RS baš kao i ja kada sam morao ići u ustaški mostarski MUP 1999 a tamo visi šahara herceg-bosne i koja tuđmanova slika.
Maximilijan Pegasus

Nenadv24 wrote:Ako su iz BL ili nekog drugog grada normalno je da će ići u RS ili kako kažeš u četničku RS baš kao i ja kada sam morao ići u ustaški mostarski MUP 1999 a tamo visi šahara herceg-bosne i koja tuđmanova slika.
I to te cini sretnim?
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Bilo mi je neugodno ali ko mene pita.
Maximilijan Pegasus

Nenadv24 wrote:Bilo mi je neugodno ali ko mene pita.
Niko te ne moze sprijeciti da ucestvujes u kreiranju boljeg drustva i niko nema pravo da te sili da zivis po nametnutim fasistickim normama. Ako imas namjeru da ucinis nesto na tome jedan od puteva je i ovaj-podrzi peticiju za vracanje standarda normalnog, civilizovanog drustva, standada, koje su usvojili legalni i legitimni zastupnici u Parlamentu Republike BiH, standarda definisanih Ustavom i zakonima Republike BiH.

Ovdje je link:

http://www.republikabih.net/peticijaustavcontent.htm
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Soul_Sista wrote:
meatoverhere wrote:
Da, slazem se u potpunosti ali da se radi o normalnim okolnostima. Svaki gradjanin osim prava u jednoj normalnoj drzavi ima i neke obaveze prema toj istoj. Dijaspora, ljudi koji su protjerani zbog fasisticke ideologije, ne zive u BiH, de mi sad reci kakve oni imaju obaveze prema BiH? Ja da zivim u BiH, takva kakva jeste danas, ne bih htjela da ljudi iz vana imaju uticaj na politicare cije odluke se nikako ne ticu tih istih vec mene i moje djece.
A nisi mi odgovorila na pitanje o slicnom presedanu u demokratskom svijetu? Ili trebamo i u tome biti prvi i jedini? A sta mislis da ukinemo pravo glasa, recimo zenama? Bogami i vise od pola , kako ti kazes, posla ce biti uradjeno. Ili mozda jednoj od naicija? Opet te pitam, gdje si cula da takvo nesto u demokratskom drustvu postoji? Osim toga, valjda je jasno da ces na taj nacin uglavnom ukinuti pravo glasa Bosnjacima. Zelis li stvarno cackati u takvo nesto? Boze, kome li ono to ide u prilog? Sta li ce Bosnjacki nacionalisti onda predloziti kao kontra mjeru i gdje je onda kraj?
Last edited by meatoverhere on 22/05/2005 03:37, edited 1 time in total.
Dukatt

Post by Dukatt »

Vodenjak.... Slazem se, dosta je vojnika dalo svoje zivote i dosta civila je pobijeno. Ko ih je pobio? Pobili ih oni sa brda. A sto se tice vojnika oni su dali svoje zivote za domovinu, da nije njihovi zrtvovanja bilo onda nebi Bosne bilo. I za to ce ih Uzviseni Allah dz. nagraditi.
I nemoj da krivicu dajes Aliji, jer on je zaiste sve cinio da se izbjegne rat. Mora se branit kad te neko napada.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Dukatt wrote:Vodenjak.... Slazem se, dosta je vojnika dalo svoje zivote i dosta civila je pobijeno. Ko ih je pobio? Pobili ih oni sa brda. A sto se tice vojnika oni su dali svoje zivote za domovinu, da nije njihovi zrtvovanja bilo onda nebi Bosne bilo. I za to ce ih Uzviseni Allah dz. nagraditi.
I nemoj da krivicu dajes Aliji, jer on je zaiste sve cinio da se izbjegne rat. Mora se branit kad te neko napada.
Korektan ti je odgovor i postujem tvoj stav!
Ali, na zalost, ne slazem se s tobom!

Previse znam i previse sam vidio da bih u SDA-u i Izetbegovicu vidio dobre momke! A jos manje jadnike koji su sve sto su radili, radili pod pritiskom Srba, Hrvata ili svijeta!

Nisu oni toliko glupi, naivni i jadni kako zele da se predstave svom narodu!
To sto uspijevaju, mogu zahvaliti samo lakovjernosti i naivnosti istog tog naroda!

Ziv bio!
SD-6

Post by SD-6 »

Vodenjak wrote:
Dukatt wrote:Vodenjak.... Slazem se, dosta je vojnika dalo svoje zivote i dosta civila je pobijeno. Ko ih je pobio? Pobili ih oni sa brda. A sto se tice vojnika oni su dali svoje zivote za domovinu, da nije njihovi zrtvovanja bilo onda nebi Bosne bilo. I za to ce ih Uzviseni Allah dz. nagraditi.
Previse znam i previse sam vidio

Ziv bio!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

SD-6 wrote:
Vodenjak wrote:

Ziv bio!
Oooooo!
Odavno te ne bi balo! Gdje ti je Wendy? Jeste to klikera igrali? :D
Ili se "presvlacite" kako vam prahne pa viruckate sa strane? Ha?

8-)
wandy

Post by wandy »

SD-6 wrote:
Vodenjak wrote:

Ziv bio!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply