I pod hitno zabraniti one imbecilne klupske mega grafite.
Mada... ima i onih koji nemaju veze za nogometom a predstavljaju ruglo. Kao onaj posvecen Bouviju, sa onom podlakticom nalik na grabuljar...
I da se Rifat makne iz kuhinje!
Pravda za mahalu.Ljakan wrote:Nebi ja ukido,nek se mahala veseli mahalskom fudbalu.
Edin H. wrote:Zasto namarase one pitare u Guinessu?![]()
Je li zbog stolica?

Pa, pogledaj sve druge sportove i navijače timova/sportista u tim sportovima. Nigdje se ne dešava ovo šta se dešava u fudbalu. Ni po količini ni po intenzitetu.hrle1976 wrote:Kome je sad fuzbal kriv sto navijaci Zeljeznicara i Sarajeva su nekulturni. Zapravo vecina njih nisu ni Sarajlije vec brdjani ober klase. Sta za ocekivati. Kulturan navijac ide sa djecom i zenom ko gospodin da gleda, a ne ko stado ovaca ulicama da trese hormone i urlice ko pavijan.
A džamije?agnostic_front wrote:Država da uradi nešto!
Umjesto stadiona fabrike!
A crkve, a hramove, a...agnostic_front wrote:I džamije.
Huligani koriste sport kao izgovor, kad nebi bilo nogometa bio bi sta drugo timsko. Zaboli huligane briga kakve sankcije idu timu za koji "navijaju". Tim je za njih samo polarizacija da se zna ko smo mi a ko oni.Hakiz wrote:Pa, pogledaj sve druge sportove i navijače timova/sportista u tim sportovima. Nigdje se ne dešava ovo šta se dešava u fudbalu. Ni po količini ni po intenzitetu.hrle1976 wrote:Kome je sad fuzbal kriv sto navijaci Zeljeznicara i Sarajeva su nekulturni. Zapravo vecina njih nisu ni Sarajlije vec brdjani ober klase. Sta za ocekivati. Kulturan navijac ide sa djecom i zenom ko gospodin da gleda, a ne ko stado ovaca ulicama da trese hormone i urlice ko pavijan.
Tako da je do fudbala.
Valjda ta livada izaziva neke nagone. Ne možeš u košarci ili rukometu tako, za te sportove ti treba parket ili barem beton, dakle gradnja, dakle civilizacija. Za fudbal je dovoljno da izađeš na livadu i ćeraš loptu.
Kada si zadnji put vidio košarkaša, rukometaša, odbojkaša da pljune na teren? A fudbaleri kao da se takmiče koji će više pljuvati po terenu po kojem se valjaju kada padnu.
Mislim da ima tu nešto. Ima neka tajna veza između infrastrukture potrebne za neki sport i kulturološkog nivoa, nivoa ponašanja ljubitelja tog sporta. Što učesnika, što posmatrača.
Jednostavo rečeno, fudbal je turbofolk sporta.
U pravu si. Ali, postoji razlog zašto su hligani odabrali baš fudbal, a ne neki drugi sport. Mogli su birati.hrle1976 wrote:Huligani koriste sport kao izgovor, kad nebi bilo nogometa bio bi sta drugo timsko. Zaboli huligane briga kakve sankcije idu timu za koji "navijaju". Tim je za njih samo polarizacija da se zna ko smo mi a ko oni.Hakiz wrote:Pa, pogledaj sve druge sportove i navijače timova/sportista u tim sportovima. Nigdje se ne dešava ovo šta se dešava u fudbalu. Ni po količini ni po intenzitetu.hrle1976 wrote:Kome je sad fuzbal kriv sto navijaci Zeljeznicara i Sarajeva su nekulturni. Zapravo vecina njih nisu ni Sarajlije vec brdjani ober klase. Sta za ocekivati. Kulturan navijac ide sa djecom i zenom ko gospodin da gleda, a ne ko stado ovaca ulicama da trese hormone i urlice ko pavijan.
Tako da je do fudbala.
Valjda ta livada izaziva neke nagone. Ne možeš u košarci ili rukometu tako, za te sportove ti treba parket ili barem beton, dakle gradnja, dakle civilizacija. Za fudbal je dovoljno da izađeš na livadu i ćeraš loptu.
Kada si zadnji put vidio košarkaša, rukometaša, odbojkaša da pljune na teren? A fudbaleri kao da se takmiče koji će više pljuvati po terenu po kojem se valjaju kada padnu.
Mislim da ima tu nešto. Ima neka tajna veza između infrastrukture potrebne za neki sport i kulturološkog nivoa, nivoa ponašanja ljubitelja tog sporta. Što učesnika, što posmatrača.
Hakiz wrote:...