Ukinute kazne za nepropisno parkiranje?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

alphonse kauders

#51 Re: Ukinute kazne za nepropisno parkiranje?

Post by alphonse kauders »

Evo doslovnog provođenja novih pravila:

Image

Danas parkirali pauk u centru grada na trotoar (inače u ovoj ulici non stop pauk nosi auta sa istog ovog mjesta) i otišli na kafu:)

P.S. - Upravo Omar Mjesečar prolazi pored pauka, upade mi u kadar:)
atko

#52 Re: Ukinute kazne za nepropisno parkiranje?

Post by atko »

Primjeti se u gradu na dosta mjesta da je raja jedva docekala bezakonje ... u principu stvarno smo jadovi nad jadovima kao nacija ... sta reci :x

Nije nam dzaba ovako kako nam je :wink:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#53 Re: Ukinute kazne za nepropisno parkiranje?

Post by 1946 »

atko wrote:Primjeti se u gradu na dosta mjesta da je raja jedva docekala bezakonje ... u principu stvarno smo jadovi nad jadovima kao nacija ... sta reci :x

Bolje i bezakonje nego selektivna primjena zakona.
atko

#54 Re: Ukinute kazne za nepropisno parkiranje?

Post by atko »

1946 wrote:
atko wrote:Primjeti se u gradu na dosta mjesta da je raja jedva docekala bezakonje ... u principu stvarno smo jadovi nad jadovima kao nacija ... sta reci :x

Bolje i bezakonje nego selektivna primjena zakona.
Kako god ... do nas je ! ;)
krusty

#55 Re: Ukinute kazne za nepropisno parkiranje?

Post by krusty »

felichi wrote:jutros na pijaci ciglane ispod mosta dosli sa maricom i njih nekoliko
zapisuje raju koja je parkirala na prosirenju. btw nigdje nema znaka
da se tu ne smije parkirati.
ali je prosirenje za autobuse, iscrtano je BUS na njemu i to se podrazumijeva kao znak ;)
internazionale

#56 Re: Ukinute kazne za nepropisno parkiranje?

Post by internazionale »

finansijska kriza wrote:
1946 wrote:
maxell_sarajevo wrote:Ja koliko sam upratio kad god su dizali auto policija je bila tu, pisali zapisnik i valjda kazne, pojma nemam nisam imao licnog iskustva sa paukom.Naravno da necu isprobavati ovo sa besplatnim parkingom, al ako se dokaze da ne mogu pisati kazne po parkinzima koji su pod "Radom" onda ce to ljudi masovno iskoristavati.
Hajde da pošaljemo nekoga da isproba, pa neka nam javi ovdje svoje "utiske" :lol:
Probao do duše ne namjerno: Prije 6 dana ostavio auto preko puta BBI centra, ispred trafike kod Azela, platio 0,60 KM za 15 minuta ,do 15.00, ostao do 16.50, , u 16.45 onaj zvaljo iz Rada zvao pauka, i ode 111 KM. uz zapisnik i opasku da je "isteko" račun.

Haram mu bilo, nisam mu jednom dao lovu kada sam zakasnio, i nije pisao tiket....
kjkp rad je nadležno za te parkinge
i oni su ti puno efikasniji od policije
oni odnose s merakom :mrgreen:
hopi

#57 Re: Ukinute kazne za nepropisno parkiranje?

Post by hopi »

krusty wrote:
felichi wrote:jutros na pijaci ciglane ispod mosta dosli sa maricom i njih nekoliko
ali je prosirenje za autobuse, iscrtano je BUS na njemu i to se podrazumijeva kao znak ;)
vjerovatno ne misli na proširenje za bus, nego baš ispod mosta gdje je ustvari traka za skretanje za pumpu.
pajero

#58 Re: Ukinute kazne za nepropisno parkiranje?

Post by pajero »

A da se ja zalim PU Stari Grad sto mi levat napisao kaznu 40KM. Priznajem, kriv sam jer sam parkirao 40 sec pred pekaru da uzmem kiflu i da idem na transfuziologiju da dam dobrovoljno krv. Ali me levat zapise i jos stavi da nisam imao dokumente i zaokruzi pod "C" da mi je ostavio na auto. Doslo jos na firmu, da traze moje ime i prezime kao da sam neki kriminalac i "prijete" nekim kaznama 500-1000KM...Kolega im "sroci" jedno pisamce, posalje i vise se ne javljaju...Sad kontam da se odem zaliti...i koja sam ja budala, poletio odmah da platim... :x
iceman ze

#59 Re: Ukinute kazne za nepropisno parkiranje?

Post by iceman ze »

danas ode 40 KM..... :roll: gdje se nosi ovaj primjerak uplatnice nakon placanja i nalog, u ovu PU sto napisase ili mogu u svoju, a sta sa Cips, gdje su vozacke?
debelimedo

#60 Re: Ukinute kazne za nepropisno parkiranje?

Post by debelimedo »

iceman ze wrote:danas ode 40 KM..... :roll: gdje se nosi ovaj primjerak uplatnice nakon placanja i nalog, u ovu PU sto napisase ili mogu u svoju, a sta sa Cips, gdje su vozacke?
nemoras nigdje, samo je sacuvaj za svaki slucaj, ali trebali bi oni to sami skontat
iceman ze

#61 Re: Ukinute kazne za nepropisno parkiranje?

Post by iceman ze »

debelimedo wrote:
iceman ze wrote:danas ode 40 KM..... :roll: gdje se nosi ovaj primjerak uplatnice nakon placanja i nalog, u ovu PU sto napisase ili mogu u svoju, a sta sa Cips, gdje su vozacke?
nemoras nigdje, samo je sacuvaj za svaki slucaj, ali trebali bi oni to sami skontat
Znam kad je registracija da je frka, ako nije sravnjeno sa bazom podataka kazni, pa reko da ja to sve odmah prije rege zavrsim.
Better Man

#62 Re: Ukinute kazne za nepropisno parkiranje?

Post by Better Man »

krusty wrote:
E neka su vala! ne mozw se proci s autom normalno ispod mosta na Ciglanama, bilo da ides u grad ili van grada. Ako izlazite iz grada uvijek teski primitivci se parkraju na strani do pijace tako da vam zagrade traku i vi morate preci u srednju, a pritom dobro gledati da vas sta ozada ne opali, a ako dolazite u grad i ispred vas vozi grasov duplak obicno stane u traci a ne na stajaliste, jer su teski primitivci se parkirali na stajaliste i vi ne mozete zbog njih proci.
kockica_kockica

#63 Re: Ukinute kazne za nepropisno parkiranje?

Post by kockica_kockica »

:roll: parkirao se na trotoaru i jos se cudi sto su mu napisali kaznu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

stvarno nam je saobracajna kultura dno dna
sheikh

#64 Re: Ukinute kazne za nepropisno parkiranje?

Post by sheikh »

moze vam napisati i naplatiti kaznu,ali ako odete na sud radi toga,sudija vas oslobadja svega,kazne,bodova,placanja :D
*mima*

#65 Re: Ukinute kazne za nepropisno parkiranje?

Post by *mima* »

Cuj sudija oslobadja................ :lol:
starii

#66 Re: Ukinute kazne za nepropisno parkiranje?

Post by starii »

zakon vazi samo se nije dobro tumacio..platices kaznu ipak, bilo je neku noc na tv oko toga
Post Reply