Ukidanje vojski u Bosni i Hercegovini

ekonomija

#1 Ukidanje vojski u Bosni i Hercegovini

Post by ekonomija »

Srbi predlazu da se ukine vojska u BiH. A argumenti su im ti, da se ustedi par stotina miliona maraka, da je bolje da stranci ratuju umjesno nas, da se ne mora davati novac i ljudstvo potrebama NATA. I ako vec mora da ostane vojska, onda neka to bude par hiljada profesionalaca.

Sta mislite o tome?
dinash

Post by dinash »

profesionalizacija vojske definitivno.
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

One vote for :-D-cuz I wanna see better future! :x
Image
crniroko

#4 Re: Ukidanje vojski u Bosni i Hercegovini

Post by crniroko »

ekonomija wrote:Srbi predlazu da se ukine vojska u BiH. A argumenti su im ti, da se ustedi par stotina miliona maraka, da je bolje da stranci ratuju umjesno nas, da se ne mora davati novac i ljudstvo potrebama NATA. I ako vec mora da ostane vojska, onda neka to bude par hiljada profesionalaca.

Sta mislite o tome?
samo ako nam istocni komsija bude svicarska a sje-zap svedska recimo - u toj situaciji apsolutno.
a dok 40 % GRADJANA SRBIJE GLASA NIKOLICA, cetnika i milosevicevog klona - no chance.
o bosnjani kako ste plitke pameti.
St.Germain

Post by St.Germain »

ukidanje ne dolazi u obzir, to je u trenutnoj situaciji velika glupost. treba izvesti potpunu profesionalizaciju vojske s istovremenim skracenjem vojnog roka do njegovog potpunog ukinuca i pretvaranja u socijalni rad s najkrace pola godine. Kada ce se on ukinuti trebalo bi zavisiti od politicke stabilnosti same drzave. Tako bi svaka pametna drzava postupila (kao sto je prije par godina i Francuska), ali posto sumnjam i u iskrenost u zauzetost za boZnian thing pa i u samu konzistenciju intelekta onih koji o tome odlucuju, ne ostane nam nista drugo nego nijemo posmatranje onih koji su znali sta rade :lol:
Amina__

Post by Amina__ »

ovi srbi nesto mute :x
cuj ukidanje vojske
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

1975. ste vi i/ili vaši roditelji mirno spavali. Ja sam bio na straži u Niš, Bubanj.

YOK ukidanje vojske i YOK ukidanje obučavanja novih generacija omladine (regruti/obuka u školama&univerzitetima/ljetni kampovi).

Od 1987. ne spavam mirno!

Civilno služenje je UVALA BOROVA u ovakvom okruženju.
Kakav je odziv na civilno odsluženje u Sa., Bg., Zg., Pg., Bl. ili Mo.?
Last edited by PipiDugaDevetka on 27/12/2004 00:33, edited 1 time in total.
Pravda30

Post by Pravda30 »

Nista od ukidanja vojske. Jednom smo uspijeli da napravimo Armiju tokom rata i jednom smo docekali agresora bez vojske.Mislim da je nepotrebno govoriti koliko nas je to kostalo. Cisto sumnjam da bi uspijeli to ponoviti.

Mi smo kao Izrael, to jeste 100% nasih susjeda su lose namjerni prema nama i imaju jedini cilj, a to je potpuno unistenje nase drzave, naseg naroda i svega onoga sto ga predstavlja.

Eh sad zamislite koliko bi dugo postojao Izrael da nemaju 200 atomskih, 4.500 tenkova, 400 aviona..

Medutim ja sam za profesionalizaciju vojske. Nekih 15-20.000 profesionalaca.A ne bi bilo lose nabaviti i par atomskih, za svaki slucaj. Okrenuti ih na Beograd, Novi Sad, Podgoricu na jednoj a na Zagreb i Split na drugoj pa ko voli nek izvoli.

A ako je neko slucajno zaboravio kakva djeca rastu pored nas neka pogleda ove dvije donje slike/

http://www.rcp-brcko.com/mladi%20cetnic ... nici-1.jpg
http://www.rcp-brcko.com/mladi%20cetnici/batin-sin.jpg
Kareem Abdul-Jabbar

Pravda30 wrote:Nista od ukidanja vojske. Jednom smo uspijeli da napravimo Armiju tokom rata i jednom smo docekali agresora bez vojske.Mislim da je nepotrebno govoriti koliko nas je to kostalo. Cisto sumnjam da bi uspijeli to ponoviti. Mi smo kao Izrael, to jeste 100% nasih susjeda su lose namjerni prema nama i imaju jedini cilj, a to je potpuno unistenje nase drzave, naseg naroda i svega onoga sto ga predstavlja. Eh sad zamislite koliko bi dugo postojao Izrael da nemaju 200 atomskih, 4.500 tenkova, 400 aviona..
Medutim ja sam za profesionalizaciju vojske. Nekih 15-20.000 profesionalaca.A ne bi bilo lose nabaviti i par atomskih, za svaki slucaj. Okrenuti ih na Beograd, Novi Sad, Podgoricu na jednoj a na Zagreb i Split na drugoj pa ko voli nek izvoli.
A ako je neko slucajno zaboravio kakva djeca rastu pored nas neka pogleda ove dvije donje slike/
http://www.rcp-brcko.com/mladi%20cetnic ... nici-1.jpg
http://www.rcp-brcko.com/mladi%20cetnici/batin-sin.jpg
:lol: par atomskih?? :shock::shock: :lol:
Kad ih nabavimo "mi"-ima li ista da sprijeci Beograd, Novi Sad, Podgoricu, Zagreb i Split da ih nabave i instaliraju i okrenu prema nama?? :D
Doduse, mozda ti je to i najbolje rjesenje :D:D-da se pobrisemo nuklearnom kataklizmom, pa nek' pametniji nasele ove prostore...:lol:
Pravda30

Post by Pravda30 »

Kareem Abdul-Jabbar wrote: :lol: par atomskih?? :shock::shock: :lol:

Doduse, mozda ti je to i najbolje rjesenje :D:D-da se pobrisemo nuklearnom kataklizmom, pa nek' pametniji nasele ove prostore...:lol:
Uozbilji se malo ako zelis da diskutujes sa mnom ili se vrati ponovo u skolu ili djeciji vrtic pa "klikeraj".
Kad ih nabavimo "mi"-ima li ista da sprijeci Beograd, Novi Sad, Podgoricu, Zagreb i Split da ih nabave i instaliraju i okrenu prema nama?? :D
Jedno ne povlaci drugo. Tako i Izrael ima atomsko oruzje a niti Palestinci, niti Sirijci , niti Egipcani itd.. ga nemaju...

Izmedu ostalog to oruzje vise sluzi kao disuazija. Niko ne napada one koji su isto jaki ili jaci od njega, pa cak ni trenutna super sila to jeste SAD. SAD moze samo da prijeti jednoj Sjevernoj Koreji i da pjeni ali sve dok ovi imaju nuklearno ,ne smije da mrdne ni za pedalj.

Eh tako ne bi ni Srbi dizali ustanke svako malo i borili se za neke "srpske zemlje" da znaju da idu na jaceg.

Ipak , klikeraj,.... nisi ti za politike.[/quote]
Aristokrata

Post by Aristokrata »

Pravda30 wrote:
Kareem Abdul-Jabbar wrote: :lol: par atomskih?? :shock::shock: :lol:

Uozbilji se malo ako zelis da diskutujes sa mnom ili se vrati ponovo u skolu ili djeciji vrtic pa "klikeraj".
Jedno ne povlaci drugo. Tako i Izrael ima atomsko oruzje a niti Palestinci, niti Sirijci , niti Egipcani itd.. ga nemaju...

Izmedu ostalog to oruzje vise sluzi kao disuazija. Niko ne napada one koji su isto jaki ili jaci od njega, pa cak ni trenutna super sila to jeste SAD. SAD moze samo da prijeti jednoj Sjevernoj Koreji i da pjeni ali sve dok ovi imaju nuklearno ,ne smije da mrdne ni za pedalj.

Eh tako ne bi ni Srbi dizali ustanke svako malo i borili se za neke "srpske zemlje" da znaju da idu na jaceg.

Ipak , klikeraj,.... nisi ti za politike.
[/quote]

pa na jaceg smo i udarali -turci ,austrougari. hitler....
sve jaci al smo ih sve potukli !
Kareem Abdul-Jabbar

:lol: ubijedio si me da si veliki politicar i analiticar :lol:
daj nabavi nam jedno 100-200 bojevih glavitja :lol:
Odoh ja klikerati-produktivnije je nego s tobom ovo ciniti ;)
Pravda30

Post by Pravda30 »

Kareem Abdul-Jabbar wrote::lol: ubijedio si me da si veliki politicar i analiticar :lol:

Ubijediti neozbiljnog, neinformisanog covjeka ili budalu u bila sta i nema nikakvog smisla a se zato i ne trudim mnogo. Javljam se teme radi.

Preporucio bih ti da se malo informises i da malo procitas o tome kako su Francuzi pomogli i omogucili Izraelu da napravi nuklerne i atomske bombe.U dobrim knjizarama ces vrlo lahko naci knjige o tome. Izrael je bio na pocetku osnivanja svoje drzave ali je vec znao "kuda treba da ide" i u "sta treba da ulaze".Zato danas okrecu 300 miliona Arapa oko malog prsta.Sve dok Izrael ima to atomsko i nuklerano oruzje sve dotle ce i da postoji. Niko nece smijeti da ih napadne isamo mogu da im zavide.

Eh sad da i Bosnjaci imaju isto oruzje, malo(puno) manje bi se ovi iz Beograda i Zagreba upletali u nasa posla. Ali to je vec visa matematika za neke. Visa matematika za one koji su vec 1991 setali ulicom sa komunistickim zastavam i Titovim slikama i govorili , "ma nece nas, to su nase komsije"... dok su drugi nabavljali nesto oruzja da pruze kakav takav(dobar) otpor i ujedno spase guzice i tih "protestanata".

Ma samo ti

PS. navrati nam za par godina , kad se malo uozbiljis i informises.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Pravda30 wrote:
Kareem Abdul-Jabbar wrote::lol: ubijedio si me da si veliki politicar i analiticar :lol:

Ubijediti neozbiljnog, neinformisanog covjeka ili budalu u bila sta i nema nikakvog smisla a se zato i ne trudim mnogo. Javljam se teme radi.

Preporucio bih ti da se malo informises i da malo procitas o tome kako su Francuzi pomogli i omogucili Izraelu da napravi nuklerne i atomske bombe.U dobrim knjizarama ces vrlo lahko naci knjige o tome. Izrael je bio na pocetku osnivanja svoje drzave ali je vec znao "kuda treba da ide" i u "sta treba da ulaze".Zato danas okrecu 300 miliona Arapa oko malog prsta.Sve dok Izrael ima to atomsko i nuklerano oruzje sve dotle ce i da postoji. Niko nece smijeti da ih napadne isamo mogu da im zavide.

Eh sad da i Bosnjaci imaju isto oruzje, malo(puno) manje bi se ovi iz Beograda i Zagreba upletali u nasa posla. Ali to je vec visa matematika za neke. Visa matematika za one koji su vec 1991 setali ulicom sa komunistickim zastavam i Titovim slikama i govorili , "ma nece nas, to su nase komsije"... dok su drugi nabavljali nesto oruzja da pruze kakav takav(dobar) otpor i ujedno spase guzice i tih "protestanata".

Ma samo ti

Je li Pravda, majke ti, jesi li ti to ozbiljno mislio za "dvije-tri atomske"? :?
Kareem Abdul-Jabbar

:lol;

khm, informirani covjece...a gdje nalazis slicnost izmedju Francuske i Izraela sa Bosnom i s kim jos? :)

a posto si informiran i nacitan onda znas da je i Tito htio i cak naredio Dedijeru da se poradi na pravljenju a-bombe.....jos davnih 50-ih....
sta mislis sto nije uspio-kad je to tako jednostavno...nadjes neke Francuze i gotova stvar? :)

roger and out :lol:
Pravda30

Post by Pravda30 »

Je li Pravda, majke ti, jesi li ti to ozbiljno mislio za "dvije-tri atomske"?
Za sada je nemoguce, prekasno, ali u neko buduce doba sto da ne.
Kareem Abdul-Jabbar

Pravda30 wrote:
Je li Pravda, majke ti, jesi li ti to ozbiljno mislio za "dvije-tri atomske"?
Za sada je nemoguce, prekasno, ali u neko buduce doba sto da ne.

:lol: hajmo mi klikerat alltogether!!! :lol::lol:

roger and out
crniroko

Post by crniroko »

Pravda30 wrote:

Ma samo ti

pa naravno, zasto bi inace amerika lomila kicmu iranu vec 1/4 vijeka. a kad je ajatolah ipak napravi, naravno nece je koristiti ni izraelci niti arapi nego ce kao ravnopravni neprijatelj sjesti za sto i dogovoriti se. sve dotle ce izraelu uz ámis-pomoc muntati 300 mil. muslimana.
mozes kolko hoces, al ne mozes dokle hoces
Pravda30

Post by Pravda30 »

Kareem Abdul-Jabbar wrote::lol;

khm, informirani covjece...a gdje nalazis slicnost izmedju Francuske i Izraela sa Bosnom i s kim jos? :)
a posto si informiran i nacitan onda znas da je i Tito htio i cak naredio Dedijeru da se poradi na pravljenju a-bombe.....jos davnih 50-ih....
sta mislis sto nije uspio-kad je to tako jednostavno...nadjes neke Francuze i gotova stvar? :)
Sad je mnogo lakse nabaviti tu vrstu oruzja nego prije nekoliko desetina godina.
Prvo. Prije nekoliko desetina godina samo nekoliko zamalja je imalo tu vrstu oruzja.
Drugo. Prije nekoliko desetina godina "neko" je pomagao "nekom" da dobije tu vrstu oruzja samo radi svojih strateskih interesa.

Danas su stvari drugacije jer :

Raspao se sovjetski Savez i ogromne kolicine nuklearnog oruzja jednostavno prelazi iz "ruke u ruku". Na desetine vrhovnih specijalista iz bivseg Saveza su ostali bez posla i "prodaju" svoje znanje i umjece onome ko moze da plati. (Ili treba pogledati primjer pakistanskog naucnika koji je predao dokumentaciju Iranu za pravljenje atomske bombe)

Drugo. Danas imamo mnogo veci broj zemalja koje imaju tu vrstu oruzja a sada ko bi ga dao nama? Pa neko sigurno bi. Imas Iran , Pakistan Turska, Indija,Amerika.... mozes da biras. Da bi ga dobio moras ili da platis, ili da das nesto zauzvrat ili da imas dobar razlog.

Treba napomenuti da su SAD bile protiv toga da Izrael dobije svoje atomsko naoruzanje ali nisu uspijeli to sprijeciti. (Treba napomenuti da se tu i desilo nekoliko nerazrjesenih ubistava u SAD, i to upravo osoba koje su pokusavala da sprijece to naoruzavanje Izraela). Inace, glavna osoba zaduzena za nuklearni program Izraela je bio Simon Peres. Dakle i same SAD ne mogu da sprijece nekoga u toj namjeri. Vazno je imati sredstva i poznanstva.

Sta se sve dovlacilo u BIH i to preko hrvatkse teritorije(koja je bilo u sukobu sa nama) . Para busi gdje burgija nemoze.

Inace nakon rata Iran se nudio da opremi ARMIJU RBIH (sto je podrazumjevalo i stvaranje efikasnog raketnog sistema). A nije tajna da je Iran opreamo Armiju i tokom rata i ta se pomoc vremenom povecavala i onda su uskocile SAD. Bilo im je u interesu da izbace Iran iz igre. Nisu mogli dopustiti da se Iran ubaci tako lahko u Evropu. Onda stupa SAD sa svojim programa "opremi i obuci" , koji je takav kakav je. :sad:
Aristokrata

Post by Aristokrata »

ja sam za ukidanje vojske u BIH!
a kasarne bih pretvorio u skladista za krompir!
Kareem Abdul-Jabbar

crniroko wrote: pa naravno, zasto bi inace amerika lomila kicmu iranu vec 1/4 vijeka. a kad je ajatolah ipak napravi, naravno nece je koristiti ni izraelci niti arapi nego ce kao ravnopravni neprijatelj sjesti za sto i dogovoriti se. sve dotle ce izraelu uz ámis-pomoc muntati 300 mil. muslimana.
mozes kolko hoces, al ne mozes dokle hoces
:-D a, ko to koristi atomsko oruzje? :-D Izrael? Ne sjecam se....:)

I sto ga onda Izrael ne iskoristi :shock: - kad vec znaju da ajatolah pravi isto?? tj. dok jos ima "prednost"? :?
:? :? :?

pa, zar vi mislite da je to tako lako??? :shock::shock: :?
Pravda30

Post by Pravda30 »

Aristokrata wrote:ja sam za ukidanje vojske u BIH!
Cetnicko misljenje nam je vec poznato. Ponavljati nije potrebno.

PS. Taj film neces gledati.
muha_sa

Post by muha_sa »

Miloše, bil ukinuo vojsku u SCG i Hrvatskoj?
Aristokrata

Post by Aristokrata »

[quote="muha_sa"]Miloše, bil ukinuo vojsku u SCG i Hrvatskoj?[/quote

]
da! ukinuo bih sve vojske svijeta!
a oruzje bih pretopio u rala za plugove!
Aristokrata

Post by Aristokrata »

Pravda30 wrote:
Aristokrata wrote:ja sam za ukidanje vojske u BIH!
Cetnicko misljenje nam je vec poznato. Ponavljati nije potrebno.

PS. Taj film neces gledati.
ne zovi me "cetnikom" jer to nisam!
Post Reply