Ukidanje Latinice!
-
samvan
#1 Ukidanje Latinice!
Zbog jucerasnje epizode Latinice sa naslovom "Tudjmanova ostavstina" digla se velika prasina. Evo,cak rekose da ce otpustit Latinai ukinut emisiju (nedavno je otpusten i voditelj emisije Otvoreno Tihomir Ladisic, navadno zbog toga sto je napravio emisiju o hrvatskom bombardovanju Sarajeva?!) . Jeste li gledali emisiju?Molim komentare?ja mislim,da je puno toga sto je bilo objavljeno istina!
- muha_sa
Gledao,uživao i divio se hrvatskim novinarima,ljudi analizirali lik i djelo svog prvog prdsjednika.
Sad će rušenje HRT-a--gledao maloprije njihov sabor---gotovi su, na žalost---kad su mogli Matvejevića osudit za bezazleniju stvar,kako li će tek bard LATIN proći ? nek mu je bog na pomoći.
Sad će rušenje HRT-a--gledao maloprije njihov sabor---gotovi su, na žalost---kad su mogli Matvejevića osudit za bezazleniju stvar,kako li će tek bard LATIN proći ? nek mu je bog na pomoći.
-
mosor1
Gledao do pola, onda dosla zena i okrenula na film.
Nekako kontam, kad vidim Carobnu Zrinku (kako si je znala tepati dok sam je davnih dana slusao na Omladinskom radiju), steta sto nema jos puno vise zena u politici, ekonomiji itd. Onda bismo valjda vidjeli vise izravnosti i pameti - mozda bi nam svima bilo bolje. Prema njoj, svi ostali u emisiji bili su obicni petljavci.
Nekako kontam, kad vidim Carobnu Zrinku (kako si je znala tepati dok sam je davnih dana slusao na Omladinskom radiju), steta sto nema jos puno vise zena u politici, ekonomiji itd. Onda bismo valjda vidjeli vise izravnosti i pameti - mozda bi nam svima bilo bolje. Prema njoj, svi ostali u emisiji bili su obicni petljavci.
-
foton
Papucarmosor1 wrote:Gledao do pola, onda dosla zena i okrenula na film.![]()
- muha_sa
Nisam pogodio već gledao reklame pred HRT dnevnik----naslovnica Večernjaka bombastična----sad se u dnevnik javila kčerka čovjeka koji se ubio i demantovala razlog samoubistva------moj tata je bio pametan čovjek i nikad se ubio ne bi zbog tv emisije,mnogo su dublji razlozi za to.Mr_M wrote:kako si pogodio, eto kazu da se neki bivsi vojnik ubio zbog "Latinice"muha_sa wrote:Evo u sutrašnjem "Večernjaku" naslov----ubio se zbog Latinice---"kuhinja "pići li pići
- daduli_sa
muha_sa wrote:Nisam pogodio već gledao reklame pred HRT dnevnik----naslovnica Večernjaka bombastična----sad se u dnevnik javila kčerka čovjeka koji se ubio i demantovala razlog samoubistva------moj tata je bio pametan čovjek i nikad se ubio ne bi zbog tv emisije,mnogo su dublji razlozi za to.Mr_M wrote:kako si pogodio, eto kazu da se neki bivsi vojnik ubio zbog "Latinice"muha_sa wrote:Evo u sutrašnjem "Večernjaku" naslov----ubio se zbog Latinice---"kuhinja "pići li pići
-
Neovisnjak
Vi uzimate večernji za gotovo?daduli_sa wrote:muha_sa wrote:Nisam pogodio već gledao reklame pred HRT dnevnik----naslovnica Večernjaka bombastična----sad se u dnevnik javila kčerka čovjeka koji se ubio i demantovala razlog samoubistva------moj tata je bio pametan čovjek i nikad se ubio ne bi zbog tv emisije,mnogo su dublji razlozi za to.Mr_M wrote: kako si pogodio, eto kazu da se neki bivsi vojnik ubio zbog "Latinice"![]()
![]()
Kada u tim novinama pročitam da se održao susret u glavnom gradu Norveške Oslu normalan čovjek provjeri da li je Oslo glavni grad Norveške. Tu i tamo čak i pogode!
-
meatoverhere
Evo javise na HRT-u da ce se nova emisija zvat "Cirilica".

-
denga
#12 Ukidanje Latinice!
Ne mogu ljudi podnijeti da im neko na drzavnoj TV govori istinu i samo istinu 
Hajd kad je na nekoj privatnoj, to i moze proci, ali na HRT-u se to ne moze desavati
Tako ce Hrvatska u Evropu i to je nacin na koji ce se "oni odmaknuti od Balkana".
Pravo demokratsko novinarstvo na visokom evropskom nivou, pa kad otpuste Latina, ako ga otpuste, bice da je to zbog nepostivanja zurnalistickih standarda
Covjek bi im svima mogao drzati predavanja iz istih...
Hajd kad je na nekoj privatnoj, to i moze proci, ali na HRT-u se to ne moze desavati
Tako ce Hrvatska u Evropu i to je nacin na koji ce se "oni odmaknuti od Balkana".
Pravo demokratsko novinarstvo na visokom evropskom nivou, pa kad otpuste Latina, ako ga otpuste, bice da je to zbog nepostivanja zurnalistickih standarda
Covjek bi im svima mogao drzati predavanja iz istih...
-
mosor1
Bivsi vojnici se (valjda i u vas) stalno ubijaju... kad ne ubijaju neke druge. Evo, jedan drugi bivsi prosli tjedan u ladici natkasla ostavio napunjen pistolj, djeca mu se igrala i 14-godisnji sin slucajno ubio 10-godisnjeg brata metkom u prsa i onda u ocaju pucao sebi u glavu, ne znam odrzavaju li ga jos na zivotu.Mr_M wrote:kako si pogodio, eto kazu da se neki bivsi vojnik ubio zbog "Latinice"muha_sa wrote:Evo u sutrašnjem "Večernjaku" naslov----ubio se zbog Latinice---"kuhinja "pići li pići
-
mosor1
Uvijek ti na kraju ispadne kako one hoce, ali ja to bar priznajem.foton wrote:Papucarmosor1 wrote:Gledao do pola, onda dosla zena i okrenula na film.![]()
A sto se tice zena u politici ili inace u javnom zivotu, ispada da mi muski stvarno vise petljamo od njih. Ili nas se lakse moze kupiti. Ili su one bolje na rijecima. Ili se naprosto znaju bolje izboriti. Kao i moja za daljinski.