Ukidanje entitetskog glasanja.

Post Reply
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

herzog wrote:
test01 wrote:
herzog wrote:...и ништа страшно што се тога свега тиче...само је страшно што је Високи представник срушио устав БиХ....што значи - да је сад све могуће-знамо како је било кад су СДА и ХДЗ посланици рушили устав СРБиХ 15.10.1991. - избио је грађански рат.....сад би могло доћи до распада правног система...8)...
Trebali smo ostat u skracenoj Yugoslaviji da nam bude dobro kao Albancima.
...да...да...требали смо ми пристати на ''цјеловиту'' да нам буде као у НДХ ....стварно су ми невјероватне ове федералне ''урбане'' легенде 8)...али с уживањем их разбијам 8)....Аваз је Тито! ШТа направи од Титових пионира 8)

Tacno "hercog", ovo je pitanje koje postavljam sebi vo 15 godina! I mada je toliko dokaza, vjeruj mi, ne mogu da shvatim, da nadjem prihvatljivo objasnjenje na to pitanje!! Kakvi su to bili "drugovi", koji su preko noci izgubili Titovku, i Pionirsku maramu, i za neke "vise ciljeve", dolazili i hapsili svoje dojucerasnje drugove iz klupe, ubijali im ocve i bracu i sinove, silovali majke , sestre, djevojke!! "Hercog"-e, pobogu objasni koja je to velicina cetnistva?? Ne shvatam!! :(
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

herzog wrote:
GandalfSivi wrote:Hoce li se iko smilovati pa banovati lika koji agresiju zove gradjanskim ratom?
Бануј Дејтон 8) он га зове трагичним сукобом 8) ...
Nema mi nista gore od ovih salonskih cetnika, koji sjede i pametuju. K'o da vam je Isidora Bjelica mama svima. Ne treba meni Dayton (a ne mozes engleski na cirilici pisati ha?), ja sam bio tamo i vidio svojim ocima sine...
herzog

Post by herzog »

seiko22 wrote:
herzog wrote:
test01 wrote: Trebali smo ostat u skracenoj Yugoslaviji da nam bude dobro kao Albancima.
...да...да...требали смо ми пристати на ''цјеловиту'' да нам буде као у НДХ ....стварно су ми невјероватне ове федералне ''урбане'' легенде 8)...али с уживањем их разбијам 8)....Аваз је Тито! ШТа направи од Титових пионира 8)

Tacno "hercog", ovo je pitanje koje postavljam sebi vo 15 godina! I mada je toliko dokaza, vjeruj mi, ne mogu da shvatim, da nadjem prihvatljivo objasnjenje na to pitanje!! Kakvi su to bili "drugovi", koji su preko noci izgubili Titovku, i Pionirsku maramu, i za neke "vise ciljeve", dolazili i hapsili svoje dojucerasnje drugove iz klupe, ubijali im ocve i bracu i sinove, silovali majke , sestre, djevojke!! "Hercog"-e, pobogu objasni koja je to velicina cetnistva?? Ne shvatam!! :(
па..не знам...ево и ја се питам како неко може 28.02. лећи у кревет и као вољети своју земљу и своје комшије и онда устати 29.02. и отићи на референдум пљунути и на мир и на комшије и на пријатељство и суживот...и онда још почети убијати своје комшије из чиста мира, пуцати у комшијске сватове, пуцати у комшијску заставу, трпати комшије у логоре....какав је то балилук што се крио толике године испод братства и јединства?...стварно ћу се питати до самог краја....
herzog

Post by herzog »

GandalfSivi wrote:
herzog wrote:
GandalfSivi wrote:Hoce li se iko smilovati pa banovati lika koji agresiju zove gradjanskim ratom?
Nema mi nista gore od ovih salonskih cetnika, koji sjede i pametuju. K'o da vam je Isidora Bjelica mama svima. Ne treba meni Dayton (a ne mozes engleski na cirilici pisati ha?), ja sam bio tamo i vidio svojim ocima sine...
Шта си видио? Исидору Бјелицу? 8)
herzog

Post by herzog »

test01 wrote:Pa dobro herzog,kad ste svuda bili ugrozeni,pa ste 3 rata uzrokovali.
Да ли је Њемачка проузроковала рат нападом на Пољаке? 8)
zemo_online

Post by zemo_online »

herzog wrote:
seiko22 wrote:
herzog wrote: ...да...да...требали смо ми пристати на ''цјеловиту'' да нам буде као у НДХ ....стварно су ми невјероватне ове федералне ''урбане'' легенде 8)...али с уживањем их разбијам 8)....Аваз је Тито! ШТа направи од Титових пионира 8)

па..не знам...ево и ја се питам како неко може 28.02. лећи у кревет и као вољети своју земљу и своје комшије и онда устати 29.02. и отићи на референдум пљунути и на мир и на комшије и на пријатељство и суживот...и онда још почети убијати своје комшије из чиста мира, пуцати у комшијске сватове, пуцати у комшијску заставу, трпати комшије у логоре....какав је то балилук што се крио толике године испод братства и јединства?...стварно ћу се питати до самог краја....
Jel i u Hrvatskoj tako bilo?
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

herzog wrote:
"hercog"-e, bolan, pa vi svaki uboga dan krsite Dayton! Evo najsvjeziji primjer : Predstavlja Dodik njegovog kandidata, Kuzmanovica, za Predsjednika rs-a, a ovaj u svom obracanju, kaze, "Ja cu se boriti za interese naroda i ove REPUBLIKE !!" Vidi ovo, "hercog"e, REPUBLIKE!! Kad se toliko pozivas na Dayton, reci mi molim te, kako je definisana "rEPUBLIKA sRPSKA" u tom dokumentu ??
A, takodjer, molim Te, objasni mi i termin "Republika"!
THE KING

Post by THE KING »

hej Herzog, jednoćelijski organizmu, vidim ima te na svakom postu...JEBEM LI TI SVE VOJVODSKO ŠTO IMAŠ...stani, stani nisam završio...MODERATORI, jebem i vas i vaš forum na kojem (valjda pod krinkom demokratije, jal Bosanskog merhametluka) dopuštate fašistima da nam po milijarditi put seru po glavi svojim tezama...pa na barem deset mjesta u forumu imate ljude koji mole da skinete govna, al ništa, kakva god da je tema ovog majmuna je svuda da okrene priču na svoj zločinački način...pustita nas da komuniciramo ko ljudi, da sam htio sa stokom, živio bih na Palama...HERZOG, JEBEM LI TI SVE ŠTO SI IKAD IMAO I ŠTO ĆEŠ IKADA IMATI...e sad demokratijo, baner meni pa pokažite ko ste i šta ste
seiko22

Post by seiko22 »

Znas sta "hercog"e, da nisu oni balijaneri sto sjede u Sarajevu, uistinu samo "minder-puze", i "balijaneri", koji su i odgovorni za ovo danasnje katastrofalno stanje u drzavi, oni bi trazili od svih mogucih instanci, i domacih, i medjunarodnih, da vam se dekretom zabrani zloupotreba imena entiteta!! Vi, "hercog"-e, niste "rEPUBLIKA sRPSKA" sto bi znacilo "drzava srpskog naroda", vi ste "hercog"e, ENTITET ,u drzavi Bosni i Hercegovini, zvani "rEPUBLIKA sRPSKA", nastao potpisom Daytonskog sporazuma!!
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

herzog wrote::lol::lol: само ћирилица ме занима, пријатељу 8)....успут , више вјерујем својим очима , него патетичним копи-пејст постићима 8)
Slabo bi rekao da ista vidis kroz te tamne naocale sto stalno nabijas. A da nisi ti malo corav pa ih zato nosas :D . Nego bilo bi fino kad 90% svih postova na stranici nebi imalo tvoj nick. Pusti malo druge da kazu nesto. Nemoras trolirati toliko.

Lora, puno hvala na objasnjenju.
THE KING

Post by THE KING »

e moj seiko22...što se bolan ne bio upireš eto ti žile iskočile na čelu...ne možeš ti njemu ništa objasniti ma koliko da si pametan, on je jednoćelijski organizam...
darius_maximus

Post by darius_maximus »

Sta sve nece covjek procitati ovdje...
Ovaj СФСН, тј. herzog, aka "duke" stvarno me podsjeca na dijete...

Sta god se napise, on ima neku "pametnu" da kontrira...
Da se razumijemo, nemam nista protiv koristenja cirilice, jedno je od dva pisma koja se koriste u BiH, i neka ga, samo da se ne zloupotrebljava...

Najgori mi je onaj dio u kojem se osvrce na odluke Lajcaka, a u svakoj "analizi" stoji: ovo je lako blokirati... Postavlja se pitanje, zasto bi neko svu svoju energiju trosio na razmisljanje kako da blokira drzavne institucije???

Isto tako, nije mi jasno, ne shvatam da se nekome u 2007. mora objasnjavati kako je i zasto poceo rat, tacnije receno, agresija???

Agresija nije pocela zbog Cele, pocela je zbog jednog broja Srba, koji su zeljeli da prosire teritoriju Srbije i da tu teritoriju etnicki ociste; pocela je zbog ovakvih stvari:

http://www.youtube.com/watch?v=OwsvMcI5lfA

Nema opravdanja za zlocine, sa koje god strane da su se desili, ali moramo biti jasni kada kazemo da je vecina zlocina pocinjena od strane Srba, i da zlocini nisu cinjeni iz samoodbrane, vec iz ludila:

http://www.youtube.com/watch?v=X-7H5rX77P4

U RS-u ljudi moraju shvatiti ad je tih 49% teritorije nastalo na krvlju nevinih ljudi, i da nikada nece biti pomirenja dok se to ne prizna... Tek onda se mozda, ali samo mozda moze poraditi na tome... Dok god moj otac ne moze otici na svoje, jer je sve spaljeno i unisteno, dotle ce takvo misljenje vladati, za to su sami krivi...

Da se odmah razumijemo, ne mislim da su svi Srbi zlocinci, ima ih i sasvim normalnih, niti zelim da kazem da imam nesto protiv njih kao jednog od tri naroda u BiH... Moja majka je Srpkinja, porijeklom iz Srbije, vjerovatno je veci Srbin (Srpkinja) od doticnog herzoga, ali ona zeli jedinstvenu BiH, a on je ne zeli, cini mi se cudno...
Granica, kojom je RS odvojena od Federacije BiH je cista perverzija, jer i na teritoriju RS-a i na teritoriju Federacije ustavom je zagarantovana ravnopravnost sva tri naroda. To znaci samo da je kroz drzavu, u kojoj su svi drzavljani BiH, povucena crta, koja je dijeli na dva dijela... Ta granica bi jedino imala smisla ako se jos radi na tome da RS bude etnicki cista teritorija, tj. ako se gaje nade o otcjepljenju...

Svakakvih budalastina cu procitati, a vjerovatno ce ih biti jos vise...

Btw. otkad se neko ko je banovan moze registrovati pod drugim nickom i ponovo pisati nesto na ovom forumu?
Topla voda

Post by Topla voda »

dobro je ovo,a zadovoljan cu biti tek ako nastavi radikalnije koristiti ovlasti .
bosank_a

Post by bosank_a »

U jednom clanku ne znam tacno dal' ovdje na forumu na naslovnoj procitah kako je Dodik na pitanje kako ce reagovati ako Lajcak bude trazio njegovu smjenu rekao da to ni po kakvu cjenu nece prihvatiti a predpostavljam ni sve ostalo sto mu i RS neide u prilog. :|
Last edited by bosank_a on 20/10/2007 04:08, edited 1 time in total.
kijameta

Post by kijameta »

herzog wrote:...оно што је најопасније од свега је чињеница да је Лајчак управо покушао промијенити Устав БиХ...тј. дејтонски споразум....тј. крши га....а Високи представник нема ту овласт , он је ту да чува дејтонски поредак- и сад да је досљедан морао би сам на себи примијенити бонске овласти...8)...

Значи, то је оно што би вас требало забринути....а што се тиче тога да је учинио неку велику промјену, суштински и није - све се може опструисати и даље...само што сад има пуно мачева са више оштрица....

Мислим да ће највећи бити проблем како ће на ово моја Српска да реагује - мислим да ће ово само изазвати још више опструкције , која ће опет довести да Високи представник мора ударити у срж дејтонског споразума - што ће на крају довести до тоталне блокаде институција и вјероватно до распада заједнице, евентуално до сценарија Сјеверни Кипар ...

Сматрам јако глупим овај потез Лајчака....а вјерујем да ће се то ускоро и показати....
Moja srpska :D :D :D :D .Ode tvoja srpska u qurac,gdje joj je i mjesto.Kazes sjeverni Kipar,pa nema nista bolje od toga BiH zvanicna u EU A drugi dio Kipra 'srpska' u izolaciju.Ali pazi nismo mi Kiprani,gdje je bosnjacki grob tu je i Bosna.
Mada bi ja prvi to najvise volio,nema od toga nista.Politicari iz 'srpske' ce malo da laju,mada im izraz roktaju bolje odgovara,posebno Dodiku,pa ce da prestanu,pa ce onda MZ uvesti nove mjere,pa nove,sve dok nas ne pripremi da zajedno sa Srbijom i Albanijom udzemo u EU. I onda onako zajedno slusamo DM i vozimo njemacka auta i 99 % nasih para zavrsi u Londonu,Parizu i Berlinu.
Steta a dao bi 5 godina zivota da Herzoga mogu kroz optiku pogledati.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Dodik mescini rapidno gubi kompas. Lik postaje sve radikalniji. Na kraju ce najebat i on i strankica mu, a narod...ko ih jebe glasali su za njega. :D
Nista se taj lik ne zeli dogovarati, skonto je valjda da je od boga dan pa se kurci. Mislite da ima neku podlogu? Ma ima kitu moju, bas da vidimo kako ce se kurciti u narednih nekoliko mjeseci. Ovi iz SDSa su naucili lekciju davno pa sad mudro cute (isto kao HDZ). Neka, palit im klempe sto puta ako treba dok se ne opamete.
Nek zove naarod na oruzje, bas da ih vidimo. :lol:
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Ma pustite SFSNa da coolira. Cak ne bi da se banuje tako kad mu sumska klizne nistrmo da mu se mozemo onda u lice smijati...a bogme klizi. Nego ko mi izbroji kolko puta SFSN, il cekaj Hercog....ma ista govna...izbroji kolko je puta spomeno Avaz, ima od mene sampitu. :D

Nego SFSN ne vidje rata ocima al je glavni vojvoda...mislim internetski. Usput ko ono rece dok se SAD ne umjesa nista jer ipak glavnu ulogu vode...e jebi ga SAD upravo rece kako VISOKI PREDSTAVNIK ima potpunu podrsku SADa...Malo pomalo... 8-)
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

darius_maximus wrote:Sta sve nece covjek procitati ovdje...
Ovaj СФСН, тј. herzog, aka "duke" stvarno me podsjeca na dijete...

Sta god se napise, on ima neku "pametnu" da kontrira...
Da se razumijemo, nemam nista protiv koristenja cirilice, jedno je od dva pisma koja se koriste u BiH, i neka ga, samo da se ne zloupotrebljava...

Najgori mi je onaj dio u kojem se osvrce na odluke Lajcaka, a u svakoj "analizi" stoji: ovo je lako blokirati... Postavlja se pitanje, zasto bi neko svu svoju energiju trosio na razmisljanje kako da blokira drzavne institucije???

Isto tako, nije mi jasno, ne shvatam da se nekome u 2007. mora objasnjavati kako je i zasto poceo rat, tacnije receno, agresija???

Agresija nije pocela zbog Cele, pocela je zbog jednog broja Srba, koji su zeljeli da prosire teritoriju Srbije i da tu teritoriju etnicki ociste; pocela je zbog ovakvih stvari:

http://www.youtube.com/watch?v=OwsvMcI5lfA

Nema opravdanja za zlocine, sa koje god strane da su se desili, ali moramo biti jasni kada kazemo da je vecina zlocina pocinjena od strane Srba, i da zlocini nisu cinjeni iz samoodbrane, vec iz ludila:

http://www.youtube.com/watch?v=X-7H5rX77P4

U RS-u ljudi moraju shvatiti ad je tih 49% teritorije nastalo na krvlju nevinih ljudi, i da nikada nece biti pomirenja dok se to ne prizna... Tek onda se mozda, ali samo mozda moze poraditi na tome... Dok god moj otac ne moze otici na svoje, jer je sve spaljeno i unisteno, dotle ce takvo misljenje vladati, za to su sami krivi...

Da se odmah razumijemo, ne mislim da su svi Srbi zlocinci, ima ih i sasvim normalnih, niti zelim da kazem da imam nesto protiv njih kao jednog od tri naroda u BiH... Moja majka je Srpkinja, porijeklom iz Srbije, vjerovatno je veci Srbin (Srpkinja) od doticnog herzoga, ali ona zeli jedinstvenu BiH, a on je ne zeli, cini mi se cudno...
Granica, kojom je RS odvojena od Federacije BiH je cista perverzija, jer i na teritoriju RS-a i na teritoriju Federacije ustavom je zagarantovana ravnopravnost sva tri naroda. To znaci samo da je kroz drzavu, u kojoj su svi drzavljani BiH, povucena crta, koja je dijeli na dva dijela... Ta granica bi jedino imala smisla ako se jos radi na tome da RS bude etnicki cista teritorija, tj. ako se gaje nade o otcjepljenju...

Svakakvih budalastina cu procitati, a vjerovatno ce ih biti jos vise...

Btw. otkad se neko ko je banovan moze registrovati pod drugim nickom i ponovo pisati nesto na ovom forumu?
Vjerovatno mu nisu IP adresu banovali...mada se i to moze vrlo lako promijeniti.
zuna

Post by zuna »

Crvena Tifoza wrote:Ma šta ste se sasrali. EU napravila svoju Zandameriju, i gle cuda, prva destinacija BiH. No sikiriki. Rata nece biti. Ovo što laju ovi iz RS-a, pa obicno to tako biva, jerBO, pas nelaje zbog sela, nego zbog sebe. 8)
ma jebo ove iz RS, vec mi se nesto sazali na tog cuku :lol: :lol:
jefferson

Post by jefferson »

herzog wrote:
seiko22 wrote:
herzog wrote: ...да...да...требали смо ми пристати на ''цјеловиту'' да нам буде као у НДХ ....стварно су ми невјероватне ове федералне ''урбане'' легенде 8)...али с уживањем их разбијам 8)....Аваз је Тито! ШТа направи од Титових пионира 8)

Jel to opravdanje za cilovanja, ubistva drugova, ubistva komsija, njihovih porodica, silovanja djece od 10 godina itd, itd, i na kraju jel to opravdanje za GENOCID? Jesil razmislio da taj referendum nije odgovor na rat u Sloveniji i Hrvatskoj? Odgovor na Vukovar i Dubrovnik (koji by the way niko nije granatirao prije, pa ni njemacka i italijanska mornarica)? Jel to mozda odgovor na onaj famozni plebiscit po kojem su se trebali dizati "berlinski" zidovi po gradovima sirom BiH. Npr. u Zenici je proglasena nekakva "srpska" opcina Crkvice u kojoj su vecinom muslimani zivjeli! Sta daje pravo nekome da proglasava 1992 u januaru nekakve "srpske" opcine dok vlada jos uvjek "bratstvo i jedinstvo"
Htjeli ste vi Jugoslaviju, ali da sa cetnickom hegemonijom nad ostalim narodima, e pa jaro nije moglo, a necee ni moci. danas vam je lajcak samr udario, a samo cekam da Hilari ili Obama dodju pa cemo se onda igrat politike!
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Dajte ljudi manite se suplje sa ovim guslarom, svaku temu navodi na isto.
Op3r4t0r

Post by Op3r4t0r »

THE KING wrote:hej Herzog, jednoćelijski organizmu, vidim ima te na svakom postu...JEBEM LI TI SVE VOJVODSKO ŠTO IMAŠ...stani, stani nisam završio...MODERATORI, jebem i vas i vaš forum na kojem (valjda pod krinkom demokratije, jal Bosanskog merhametluka) dopuštate fašistima da nam po milijarditi put seru po glavi svojim tezama...pa na barem deset mjesta u forumu imate ljude koji mole da skinete govna, al ništa, kakva god da je tema ovog majmuna je svuda da okrene priču na svoj zločinački način...pustita nas da komuniciramo ko ljudi, da sam htio sa stokom, živio bih na Palama...HERZOG, JEBEM LI TI SVE ŠTO SI IKAD IMAO I ŠTO ĆEŠ IKADA IMATI...e sad demokratijo, baner meni pa pokažite ko ste i šta ste
:lol: :lol: :lol:
seiko22

Post by seiko22 »

seiko22 wrote:Znas sta "hercog"e, da nisu oni balijaneri sto sjede u Sarajevu, uistinu samo "minder-puze", i "balijaneri", koji su i odgovorni za ovo danasnje katastrofalno stanje u drzavi, oni bi trazili od svih mogucih instanci, i domacih, i medjunarodnih, da vam se dekretom zabrani zloupotreba imena entiteta!! Vi, "hercog"-e, niste "rEPUBLIKA sRPSKA" sto bi znacilo "drzava srpskog naroda", vi ste "hercog"e, ENTITET ,u drzavi Bosni i Hercegovini, zvani "rEPUBLIKA sRPSKA", nastao potpisom Daytonskog sporazuma!!
hercog-"e", evo ti jos jedan primjer iz "proslosti", 8-) po temi "zasto se vi danas mozete "qurciti", a vezano za ovaj gornji post:
1. TIHIC NAS PRIPREMA ZA SVOJU KONACNU VELEIZDAJU !

SARAJEVO, 09.07.2006. Prema pisanju današnjeg Avaza, Tihic Sulejman je povukao svoj zahtjev za preispitivanjem uskladjenosti naziva RS sa evropskim konvencijama o ljudskim pravima. Kao razlog on navodi kako je mislio da postoji opasnost da mu zahtjev bude – odbijen, jer je Ustavni sud BiH navodno po Tihicu "zauzeo stanovište da ne može ocjenjivati usaglašenost Ustava BiH s evropskim konvencijama".

Osim što niko ne može unaprijed znati kakva ce biti odluka jednog suda, Tihic još i otvoreno LAŽE! Naime, prema Web stranici Ustavnog suda BiH (http://www.ustavnisud.ba/bos/article.ph ... 4&pkat=165): "Clan II Daytonskog Aneksa 4 (tzv. Ustav) ne samo da sadrži najširi katalog ljudskih prava i osnovnih sloboda, vec PROGLAŠAVA EVROPSKU KONVENCIJU ZA ZAŠTITU LJUDSKIH PRAVA I OSNOVNIH SLOBODA DIREKTNO PRIMJENJIVOM U BOSNI I HERCEGOVINI. ŠTAVIŠE, KONVENCIJA IMA PRIORITET NAD SVIM OSTALIM ZAKONIMA".

Motive nedosljednosti u svojim postupcima (prvo podnese zahtjev, pa ga onda povuce) rasvijetlio je u drugom dijelu svoje izjave – izmedju redova nam najavljujuci svoju skorašnju namjeru DA POVUCE TUŽBU. U istom razgovoru za novine naime on samouvjereno kaže da "neki medjunarodni centri vrše pritisak na odustajanje od Tužbe i ocigledno je da su to pokušali u Haagu, ali kada nisu uspjeli krenuli su preko Ustavnog suda BiH gdje imamo strance."

Tihic ovako pokušava sa sebe sprati svaku odgovornost za buduce miniranje Tužbe, jer ce za to navodno biti "odgovorni (sudije) stranci". On kao organ vlasti bice dužan poštivati odluke Ustavnog suda BiH BEZ OBZIRA NA NJEGOVO JAVNO PROTIVLJENJE. A svi znamo kako se on javno i dugo zalagao protiv nedavnih tzv. ustavnih promjena, ali kad je trebalo ustao je svim glasom (i srcem) ZA te promjene koje bi oznacile smrt hiljadugosišnje drzave Bosne i Hercegovine!

Ništa manje od sudija-stranaca medjutim ne treba se bojati ni domacih sudija, kao npr. Palavricke - CLANA PREDSJEDNIŠTVA SDA kojeg je Tihiceva stranka na cirkusantski nacin (izabrala je Komisija na celu koje je bila LJEKAR po struci i federalna zastupnica SDA Amila Alikadic) nedavno ustolicila za sudiju Ustavnog suda BiH, a ispred mnogih vrsnih BH eksperata ustavnog prava.

Ustavni sud BiH (http://www.ustavnisud.ba) je NELEGALNA institucija koja se skriva iza sjaja i šarenila nakindjurenih angloamerickih sudijskih uniformi i veleljepno uredjenih prostorija koje je Washington opremio sve samim luksuzom ukljucujuci i skupocjeni kožni namještaj. Zašto nelegalan? Na njihovoj Web stranici nalazi se tzv. "Ustav" koji oni po službenoj dužnosti brane. Medjutim, radi se o NEZVANICNOM PRIJEVODU ANEKSA 4 NIKAD RATIFICIRANOG INTERNACIONALNOG UGOVORA (http://www.ustavnisud.ba/bos/p_stream.php?kat=83). U dnu uvodne preambule kako se vidi na istom linku LAŽNO se navodi da su taj "Ustav utvrdili narodi i gradjani BiH", što je cista laž pošto NIJEDAN narodni parlament BiH nikada nije usvojio Anex 4 (Daytonski Ustav) niti je i jedan BH parlament ratificirao Daytonski ugovor, tj. skup svih 12 njegovih aneksa.

Tako umjesto da brane JEDINI LEGALNI TJ. RATIFICIRANI USTAV REPUBLIKE Bosne i Hercegovine, ova grupica pravnika izuzetno sumnjivih moralnih i profesionalnih kvaliteta namjerava odlucivati o Tužbi REPUBLIKE BiH protiv stranih zemalja, iako za to NIJE NADLEŽNA kako je Tihic vec pojasnio (ali iz svojih NEpatriotskih motiva). Radi se u potpunosti o POLITICKOM SUDU iza kog ne stoji volja gradana BiH nego iskljucivo volja i novac STRANIH VLADA SUPOTPISNICA JEDNOG PROPALOG INTERNACIONALNOG UGOVORA. Prema jedinom važecem Ustavu, onom REPUBLIKE BiH, NIJEDAN GRAÐANIN BOSNE I HERCEGOVINE NEMA PRAVO POVINOVATI SE ODLUKAMA NELEGALNOG SAMOZVANOG USTAVNOG SUDA BIH.

Koliki je licemjer taj cetnik Suleiman Tihic najbolje nam pokazuje to da dok sprema izdaju Tuzbe on ide medju Srebrenicane i MARSIRA SA NJIMA ZADNJE KILOMETRE DO POTOCARA. TAKO SE PRETVARA DA JE NJIHOV SABORAC DOK IM IZA LEDJA UZIMA JEDINU PRAVDU KOJU IMAJU, TUZBU ZA GENOCID REPUBLIKE BiH PROTIV NJIHOVIH UBICA.

Medjutim, ako se Bosnjaci mire cak i sa izdajom Tuzbe za genocid, i nemaju problema sa izdajnikom, bez obzira sto su mnogi izgubili sve, od imovine, do djece, onda nisu ni zasluzili da zive kao ljudi. Onda Potocari, Srebrenica, Bijeljina, Banja Luka, Srbinje itd. itd i zasluzuju da budu "srpski" gradovi. Ako se Bosnjaci, ukljucujuci i clanstvo SDA, ne suprotstave Tihicevoj izdaji, onda je ovo kraj Bosne i Hercegovine. Ako je neka utjeha, to je kraj i SDA stranke, i Tihiceve karijere. Medjutim, Srpski rodoljubi su uvijke bili u stanju zrtvovati sebe za dobrobit srpske drzave, u ovom slucaju Republike Srspke.
Dezidijat

#124 Re: Ukidanje entitetskog glasanja.

Post by Dezidijat »

Dado dijasporitus wrote:Ove danasnje mjere koje je eto nametnuo Lajcak blago podsjecaju na uvertiru u ukidanje entitetskog glasanja. Valjda su se zbog toga i najvise politicari iz RS-a razgalamili. Ipak nevidim bas sve linije povezane koje vode ka takvoj konacnici pa moze li neko ko je malo vise upucen u situaciju protumaciti sta ove mjere znace i da li imaju za cilj ukidanje entitetskog glasanja.
Pa hože čovjek da stvori građansku državu a ne zemlju Bošnjaka,Srba i Hrvata - šteta je što naši političari to ne žele (mislim na većinu iz vladajućih stranaka)
Dezidijat

Post by Dezidijat »

herzog wrote:ево Додик каже да Лајчак може само довести оружане снаге да ово спроведе....јеби га , људи....жалићемо изгледа за форумским препуцавањем ...
Lave, de ruku na srce pa mi reci iskreno - Ko je Dodik da prijeti Lajčaku,mame ti? I stvarno vjeruješ li da je ova njegova izjava razumna stvar?

Da i pozove srbe u BiH da se dignu na neku sličnu stvar tipa novo ratovanje i blbla to ne smije - jer, međunarodne vojne snage to ne bi dopustile i a niti su srbi više zaigrijani za nove ratove.
Last edited by Dezidijat on 20/10/2007 10:44, edited 1 time in total.
Post Reply