Ujedinjenje Krscanstva

Rasprave o vjerskim temama.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Bosanac_21 wrote:Onaj prosli papa je makar bio covjek, smirivao je svijet, docim otkako ovaj
dodje samo se huska. Cas je napadao Islam, pa zeli da se Evropa brani od
Islama :? Pa treba ojacati korijenje krscanstva, itd.
Nigdje nije maknuo, nema posjeta sirom svijeta za razliiku pape Ivana Pavla II
koji je obisao svijet i uzduz i poprijeko, bio po dzamijama, sastajo se
svakakvim vjerskim poglavarima, smirivao svijet.
Ja sta vec smirivao svijet :lol:

Ili se to pika samo zadnjih deceniju?
a.basko

Post by a.basko »

Bosanac_21 wrote:Onaj prosli papa je makar bio covjek, smirivao je svijet, docim otkako ovaj
dodje samo se huska. Cas je napadao Islam, pa zeli da se Evropa brani od
Islama :? Pa treba ojacati korijenje krscanstva, itd.
Nigdje nije maknuo, nema posjeta sirom svijeta za razliiku pape Ivana Pavla II
koji je obisao svijet i uzduz i poprijeko, bio po dzamijama, sastajo se
svakakvim vjerskim poglavarima, smirivao svijet.
svidjelo se to nekome ili ne... ti si u pravu! dodacu... da nije nimalo slucajno sto je izmedju "svih"... izabran nijemac! nijemci su skoro pa masovno poceli prelaziti na islam... a sa svim strancima muslimanima predstavljati ce znacajan postotak stanovnistva koji ce imati svoja prava...
zato se "paparazzi", kako ga mediji nazivaju, sluzi ovim vjecnim vatikanskim trikovima...pa ko popusi...popusi... nije njemu cilj ujedinjenje crkve kao crkve...vec ujedinjenje crkve protiv islama... a u njemackoj mu je prva bitka... ne obilazi on non-stop svoje selo u bayernu a i ostale dijelove zemlje samo zato sto ga trese nostalgija...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

_BosanaC wrote:Da mi samo hoce jos neko navesti citat gdje se, konkretno, zabranjuje svinjetina :D

Nebitno koja religija :roll:
Moj prijatelj pravoslavac nije jeo svinjetinu jer je negdje u Bibliji to iskopo...

Ne ocekuj sad citat... :D
Last edited by kub lajkan on 07/08/2007 22:33, edited 1 time in total.
forUMASH

Post by forUMASH »

a.basko wrote: svidjelo se to nekome ili ne... ti si u pravu! dodacu... da nije nimalo slucajno sto je izmedju "svih"... izabran nijemac! nijemci su skoro pa masovno poceli prelaziti na islam... a sa svim strancima muslimanima predstavljati ce znacajan postotak stanovnistva koji ce imati svoja prava...
zato se "paparazzi", kako ga mediji nazivaju, sluzi ovim vjecnim vatikanskim trikovima...pa ko popusi...popusi... nije njemu cilj ujedinjenje crkve kao crkve...vec ujedinjenje crkve protiv islama... a u njemackoj mu je prva bitka... ne obilazi on non-stop svoje selo u bayernu a i ostale dijelove zemlje samo zato sto ga trese nostalgija...
....jes', evo sad bio izvjestaj sa njemacke berze......kazu, prodaja krizeva i beba Isus figurica u drasticnom padu......strucnjaci preporucuju ulaganje u kompanije orjentisane na uvoz hurmi..... :D :D :D
pitt

Post by pitt »

jah ANALiticara tito mili....sve nije slucajno ovo te nije slucajno ono :D:D Sve znaju ljudi :D:D de ba eno posla na CNNu i FOXu za takve koliko hocete :D
fia

Post by fia »

kub lajkan wrote:
_BosanaC wrote:Da mi samo hoce jos neko navesti citat gdje se, konkretno, zabranjuje svinjetina :D

Moj prijatelj pravoslavac nije jeo svinjetinu jer je negdje u Bibliji to iskopo...

evo ti citat,...iako iskreno sumnjam, da ga stvarno želiš... :D :D

5. Mojsijeva 14:8 "A svinja, premda ima papke razdvojene, ne preživa: neka je za vas nečista. Njezina mesa nemojte jesti niti se njezina strva doticati."
kub lajkan

Post by kub lajkan »

fia wrote:
kub lajkan wrote:

5. Mojsijeva 14:8 "A svinja, premda ima papke razdvojene, ne preživa: neka je za vas nečista. Njezina mesa nemojte jesti niti se njezina strva doticati."
Nije stvar zelje ili nezelje. Jednostavno me taj literarni zanr previse ne privlaci. Nema dovoljno akcije. Kao da citam telefonski imenik... :D

Hvala za citat...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

kub lajkan wrote:
fia wrote:
kub lajkan wrote: Moj prijatelj pravoslavac nije jeo svinjetinu jer je negdje u Bibliji to iskopo...

Nije stvar zelje ili nezelje. Jednostavno me taj literarni zanr previse ne privlaci. Nema dovoljno akcije. Kao da citam telefonski imenik... :D

Hvala za citat...
Ja cuo pronasli i prvu stranicu tog romana :shock: Pise valjda "Mojoj dragoj Lucy. Svi likovi i dogadjaji u ovoj knjizi su izmisljeni." :oops: :D
fia

Post by fia »

_BosanaC wrote:
kub lajkan wrote:
fia wrote:

Hvala za citat...
Ja cuo pronasli i prvu stranicu tog romana :shock: Pise valjda "Mojoj dragoj Lucy. Svi likovi i dogadjaji u ovoj knjizi su izmisljeni." :oops: :D
:D taj citat u stvari je bio za tebe, ti si ga tražio....zato nije meni jasno, što sad sa "Lucy"..../ma, je meni jasno.... :D :D /

:D čuj, imam novu informaciju za "rebro" :lol: :lol: :lol:
Faust

Post by Faust »

Bosanac sa dna kace wrote:a ako se ujedine k. i p crkva hocel se ujedinit Srbija i Hrvatska? :roll:
il more bit Hrvatska i Crna Gora? :roll:
stereotipno povezivanje religije i nacije, bas onako kao treba, aferim: svi katolici su Hrvati, svi prvoslavci Srbi ili Crnogorci. Sjećam se u ratu kad me nena pitala sta su Nijemci po vjeri, jesu li Srbi ili Hrvati? Tako i ovo tvoje, slično tome.
El_comadante

Post by El_comadante »

slabo če se oni ikad ujediniti pogotovo sa Protestantima!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ja kontam nesto kako bi bilo da se krscanstvo i islam ujedine :oops: I onako vaze da postuju jedni druge, postuju tudji izbor, da je Bog jedan... :oops: :D
shin

Post by shin »

Junajted piva, junajted pica, junajted rakija junajted junajted :-D
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

_BosanaC wrote:Ja kontam nesto kako bi bilo da se krscanstvo i islam ujedine :oops: I onako vaze da postuju jedni druge, postuju tudji izbor, da je Bog jedan... :oops: :D
"’O sljedbenici Knjige, dođite da se okupimo oko jedne riječi i nama i vama zajedničke:”da se nikome osim Allahu ne klanjamo, da nikoga Njemu ravnim ne smatramo i da jedni druge, pored Allaha, bogovima ne držimo!’ Pa ako oni ne pristanu recite:’Budite svjedoci da smo mi muslimani’!” (“Ali Imran”, 64).
Will Nix

Post by Will Nix »

_BosanaC wrote:Ja kontam nesto kako bi bilo da se krscanstvo i islam ujedine :oops: I onako vaze da postuju jedni druge, postuju tudji izbor, da je Bog jedan... :oops: :D
Ne mogu se ujedint,ali od svih strana ove dvije se najlakse dogovore :)
Fair Life

Post by Fair Life »

seljak_cojek wrote:
"’O sljedbenici Knjige, dođite da se okupimo oko jedne riječi i nama i vama zajedničke:”da se nikome osim Allahu ne klanjamo, da nikoga Njemu ravnim ne smatramo i da jedni druge, pored Allaha, bogovima ne držimo!’ Pa ako oni ne pristanu recite:’Budite svjedoci da smo mi muslimani’!” (“Ali Imran”, 64).
"Karadzic je prep'o narod
i podig'o sve na bunu
u islamskoj zemlji ovoj
rezat ce nam svima chunu..."
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Fair Life wrote:
seljak_cojek wrote:
"Karadzic je prep'o narod
i podig'o sve na bunu
u islamskoj zemlji ovoj
rezat ce nam svima chunu..."
Haj' sad, ne bilo ti zapovjeđeno, meni seljaku objasni kako se ovaj literarni uradak uklapa u uno što BosanaC napisa i ono što sam ja citirao.
karanana

Post by karanana »

Nizozemski populistički zastupnik Geert Wilders, vođa Stranke za slobodu (PVV) želi zabraniti uporabu Kurana u Nizozemskoj uz tvrdnje da ta "fašistička knjiga" nema mjesta u "našoj pravnoj državi", navodi se u pismu koje je objavio dnevnik Volkskrant.

U otvorenom pismu pod nazivom "Što je previše, previše je: zabranite Kuran", zastupnik tu knjigu uspoređuje s Mein Kampfom u kojoj je Hitler izložio svoja načela nacionalsocijalizma i drži da ju treba zabraniti, među inim i u džamijama.

Navodi mišljenje talijanske novinarke Oriane Fallaci koja je umrla 2006., prema kojemu "Allahovi sinovi iz te knjige crpe zlo koje čine sebi i drugima".

Geert Wilders odbacuje zamisao o umjerenom islamu, tumačeći da neke sure iz Kurana "pozivaju muslimane na osvajanje, progon i ubijanje (židova, kršćana, nevjernika), na silovanje žena i nametanje islamske države".

Wilders je poslao pismo dnevniku pošto je u subotu mladi gradski vijećnik Ehsan Jami, utemeljitelj odbora za pomoć protivnicima islama u Voorburgu (predgrađe Den Haaga) bio meta napada, nakon kojega je dobio policijsku pratnju.

Ubiti, ubiti, ubiti....
angelface

#44 Re: Ujedinjenje Krscanstva

Post by angelface »

venera888 wrote: papina najveca zelja

kazu da je puno zblizijo katolicku s ortodoxnom i protestantskom,na kraju krajeva to su sve braca,isto kao i sunniti i sijje
:roll: Pa da bas kao i BRACA sunniti i sijje koji se i dan danas kokaju.. :-?
a.basko

Post by a.basko »

forUMASH wrote:
a.basko wrote: svidjelo se to nekome ili ne... ti si u pravu! dodacu... da nije nimalo slucajno sto je izmedju "svih"... izabran nijemac! nijemci su skoro pa masovno poceli prelaziti na islam... a sa svim strancima muslimanima predstavljati ce znacajan postotak stanovnistva koji ce imati svoja prava...
....jes', evo sad bio izvjestaj sa njemacke berze......kazu, prodaja krizeva i beba Isus figurica u drasticnom padu......strucnjaci preporucuju ulaganje u kompanije orjentisane na uvoz hurmi..... :D :D :D
@forumash... mogu ti reci da nisi daleko od istine...pregledaj ovo... pa ako i dalje budes raspolozen za ironiju...samo nastavi... ;-)
http://www.n-um.com/?q=node/530/play
ja71

#46 Re: Ujedinjenje Krscanstva

Post by ja71 »

angelface wrote:
venera888 wrote: papina najveca zelja

kazu da je puno zblizijo katolicku s ortodoxnom i protestantskom,na kraju krajeva to su sve braca,isto kao i sunniti i sijje
:roll: Pa da bas kao i BRACA sunniti i sijje koji se i dan danas kokaju.. :-?
kome li to najvise odgovara ?

Inace nema nista od ujedinjenja.
Zasto ?
Zato sto se nikada nece dogovoriti ko ce postaviti poglavara
Post Reply